• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zgven eksiklii?..

mannerr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
18
0
86
Ankara
Merhaba Meltem Abla..
Ben 16 yaşındayım ve herşeyi kafama çok takıyorum..
Kendimle ilgili bi durumu arkadaşlarıma anlatırken onları sıkmaktan korkuyorum..
Bazı zamanlar oluyor sanki herkes benden nefret ediyormuş kimse beni umursamıyormuş hissine kapılıyorum..
Çok samimi dostluklarım var güveniyorum hepsine ama bazen aklıma böyle düşünceler geliyor ve moralim bozuluyor..
Acaba özgüven eksikliği mi var bende..
Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..:çok üzgünüm:

Merhaba Sevgili Mannerr, ergenlik takıntılar da dahil bir çok bizi zorlayan durumun yükseldiği bir süreçtir. Kendimizi yeterince sevilmiyor hissederiz, hatta bazen kimsenin bizi sevmediğini düşünürüz. ılgi çekici hiçbir özelliğimiz olmadığı için arkadaşlarımızın bizimle görüşmek istemediği yanılgısına kapılırız. Özgüvenimiz düşer, korkularımız yükselir.
Büyümek zor bir süreçtir. Bedenimiz büyür, duygularımız doğal olarak büyüyen bedenimize eşlik edemez.
Sitede ergenlik ile ilgili bir makalem var, oku istersen. Kendinden bir şeyler bulacaksın o makalede.
Takıntıların ile ilgili, hayatını çok zorlaştırıyorsa, yakınında bulunan bir meslektaşıma başvur ve bir süre destek al. Süreci daha az zorlanarak aşarsın.

Makalenizi okumak gerçekten iyi geldi Meltem Abla..
Sanırım ergenliğin getirdiği şeyler bunlar büyünce geçen cinsten..:utangac:
Yardımınız için teşekkürler..vereliniortak

Back