Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Yerelması(Resimli)

Barcman

PR UZMANI
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2007
10.363
30
408
bizim çok severek yediğimiz bir yemektir arzuya göre pişirirken içine biraz limonda sıkılabilir
ama ben limonsuz halini sevdiğim için sıkmıyorum

yemeğin en oyalayıcı bölümü yerelmasının soyulmasıdır çok büyük olan parçaları ikiye bölebilirsiniz havucunuzu ince ince jülyen doğrayın
soğanınızıda küçük küçük doğradıktan sonra yemeğin yapım aşamasına geçebilirsiniz

yarım kg yerelması
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı pirinç
zeytinyağ
tuz
1 tane havuç
üstü için kuru nane

tencereye zeytinyağınızı koyun soğanlarınızı kavurun sonra içine doğradığınız yerelmasını havucu tuzunu ve pirinci ekleyin bir bardak su ilave edip yerelmalarınız iyice yumuşayana kadar pişirin
( su az gelirse azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz
yerelmanız piştikten sonra servis tabağına alıp üstüne bol kuru nane dökün afiyet olsun

s5001922.jpg

ellerine saglik canim ben yer elmasini oyle yemesini seviyorum yemegini hic duymadim aceba tadi nasil olur merak ettim yer elmasi havuc gibi talimsimi oluyoki acep

ellerine saglik canim ben yer elmasini oyle yemesini seviyorum yemegini hic duymadim aceba tadi nasil olur merak ettim yer elmasi havuc gibi talimsimi oluyoki acep

evet pişincede hafif tatlımsı bir tadı oluyor üstüne limon sıkıpda yenilebilir ama biz limonsuz yemeyi tercih ediyoruz canım

Ben de pişiririm zeytinyağlı yer elmasını çok severim, şeker içerdiği için kilo sorunu olanların fazla tüketmemesi gerekir, eline sağlık Barçman cokacimcoook

Ben de pişiririm zeytinyağlı yer elmasını çok severim, şeker içerdiği için kilo sorunu olanların fazla tüketmemesi gerekir, eline sağlık Barçman cokacimcoook

rica ederim canım bu arada biz senede iki üç kez yiyoruz çünkü eşim çok seviyor yerelmasını

benim kilo sorunum var malesef ozaman kiolari verince mutlaka denicvem bakalim azcik alirim denerim begerinirsek devamli yaparim
saol bilgileriniz icin kizlar

yer elmasının seker ıcerdıgını bılmıyordum sayenızde oğrenmıs oldum :17: ellerınıze sağlık super bı tarıf

Back
X