- 1 Mayıs 2007
- 10.363
- 30
- 408
bizim çok severek yediğimiz bir yemektir arzuya göre pişirirken içine biraz limonda sıkılabilir
ama ben limonsuz halini sevdiğim için sıkmıyorum
yemeğin en oyalayıcı bölümü yerelmasının soyulmasıdır çok büyük olan parçaları ikiye bölebilirsiniz havucunuzu ince ince jülyen doğrayın
soğanınızıda küçük küçük doğradıktan sonra yemeğin yapım aşamasına geçebilirsiniz
yarım kg yerelması
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı pirinç
zeytinyağ
tuz
1 tane havuç
üstü için kuru nane
tencereye zeytinyağınızı koyun soğanlarınızı kavurun sonra içine doğradığınız yerelmasını havucu tuzunu ve pirinci ekleyin bir bardak su ilave edip yerelmalarınız iyice yumuşayana kadar pişirin
( su az gelirse azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz
yerelmanız piştikten sonra servis tabağına alıp üstüne bol kuru nane dökün afiyet olsun
ama ben limonsuz halini sevdiğim için sıkmıyorum
yemeğin en oyalayıcı bölümü yerelmasının soyulmasıdır çok büyük olan parçaları ikiye bölebilirsiniz havucunuzu ince ince jülyen doğrayın
soğanınızıda küçük küçük doğradıktan sonra yemeğin yapım aşamasına geçebilirsiniz
yarım kg yerelması
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı pirinç
zeytinyağ
tuz
1 tane havuç
üstü için kuru nane
tencereye zeytinyağınızı koyun soğanlarınızı kavurun sonra içine doğradığınız yerelmasını havucu tuzunu ve pirinci ekleyin bir bardak su ilave edip yerelmalarınız iyice yumuşayana kadar pişirin
( su az gelirse azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz
yerelmanız piştikten sonra servis tabağına alıp üstüne bol kuru nane dökün afiyet olsun