Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Yaprak Sarma ve salata (tat salça sponsorluğunda)

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
44
yattık kaltık, yattık kaltık hoop işte sarmayı yaptık

Zeytinyağlı Sarma

Malzemeler
Yarım kilo yaprak (salamur)
İki bardak pirinç
Bir kuru soğan
Bir çay bardağı zeytin yağ
yarım çay bardağından az sıvı yağ
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Bir tatlı kaşığı domates salçası
5 sap yeşil soğan
Bir demet dereotu
Bir yemek kaşığı kuru nane
bir tatlı kaşığı pul biber, karabşber.
tuz
Bir limon
$IMG20130407_011.jpg $IMG20130407_013.jpg
Yapılışı
Öncelikle salamur yaprakları tuzundan arındırmak için güzelce yıkıyoruz ve sıcak suda bir müddet bekletiyoruz. salamurlar beklerken biz tenceremize yarım çay bardağı zeytin yağını ve sıvı yağını alıyoruz. içine ince ince doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz.
$IMG20130407_012.jpg $IMG20130407_015.jpg

ardından salçaları katıyoruz, daha sonra yıkadığımız pirinçleri katıp kavuruyoruz. daha sonra bir su bardağından az, pirinçleri aşmayacak kadar su katıp ağzını kapatıyoruz.

pirinçler suyunu çektikten sonra (pişmeyecek, diri kalmaya devam edecek)altını kapatıp doğradığımız yeşillikleri, kuru naneyi ve baharatları katıyoruz.kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
$IMG20130407_016.jpg

7-8 dk kadar sonra sarmamızı sarmaya başlıyoruz. $IMG20130407_021.jpg $IMG20130407_022.jpg . tamamını sardıktan sonra tencereye yerleştirme kısmına geliyoruz. tenceremizin dibine tutmasını engellemek için yapraklardan döüşüyoruz. ve sarmaları yerleşitiriyoruz. sıkı sıkı diziyoruz. yerleştirme işlemi bittikten sonra kalan zeytin yağını üzerine gezdiriyoruz. bir limonu soyup dilimleyerek üzerine yerleştiriyoruz. daha sonra sarmaların yukarı kalkmasını engellemek için bir tabağı üzerine kapatıp suyunu ekliyoruz. suyu sarmaların boyunu iki parmak kadar geçecek şekilde olmalı. bene salamur yaprak kullandığım için ekstra tuz katmadım ama taze yaprak ile yaparken tuz ekleyebiliriz. daha sonra düdüklünün kapağını kapatıp kısık ateşe yerleştiryouz. ben clipso kullandığım için yaklaşık dakikada pişiyor. siz kendi tencerenize göre pişirme süresini ayarlayabilrisiniz.
$IMG20130407_024.jpg $IMG20130407_025.jpg $IMG20130407_038.jpg $IMG20130407_041.jpg
sarmalar hazır $IMG20130407_074.jpg
arzu ederseniz üzerine benim gibi domates sos hazırlayabilirsiniz. bunun için iki domatesi soyum minik minik doğruyoruz. tavaya bir yemek kaşığı zeytin yağını ve domatesleri alıyoruz. bir çay kaşığı salçayıda ekleyip , tuz ve kekileri katıyoruz. karıştırarak pişiriyoruz.
$IMG20130407_046.jpg $IMG20130407_047.jpg
$IMG20130407_048.jpg
evde ne varsa salatası
evinizde bulunan , havuç, turp karalahana rendelenir. karnıbahar minik minik doğranıp dk haşlanır. hepsi bir kapta karıştırılır. içine sap yeşil soğan, ceviz eklenir. sarımsaklı yoğurt ve zeytin yağı ile servis edilir.
afiyet olsun
$IMG20130407_066.jpg $IMG20130407_067.jpg $IMG20130407_068.jpg $IMG20130407_070.jpg $IMG20130407_071.jpg $IMG20130407_072.jpg

Not: Hem çalışan hemde yardım edecek kimsesi bulunmayan bir hanımı olunca sarma işi gerçekten eziyetli. ama ben bugün müzik dinleyerek yaptım bu işi ve oldukça zevkli oldu. işte ilk parçam
[video=youtube;zFD8ZF8svzw]http://www.youtube.com/watch?v=zFD8ZF8svzw[/video]

ellerine sağlık cadımmmm çok lezzetli görünüyolar
ağzım açık bakıyodum fotoğraflara, arkadaşım ağzını kapat dedi de kendime geldim:KK56:
akşam akşam mı açılır bu başlık Kazen bey canımız çekti üff:KK19:

Datlumm çok güzel gözüküyor ellerine sağlık incecik sarmışsın.

Bende isterdim sarmayı güzelde sararım ama bir büyük bidon sarmam bitti öbüründe de yapraklarım çok iyi değil onda da az kaldı ama kalındı onlar sonradan alıp koymuştum pazardaki salamuralar da şu an iyi değil tazeleri de çıkacak yaa. Ben sarma sarmayı severim hiç üşenmem tv karşısında sarar dururum.

Salata da güzelmiş evdeki malzemelerle değişik güzel bir salata.. Başarılar dilerim canımm.. :KK16:

en cok sevdigim yemeklerden biride sarma :KK56: ellerine saglik datlucadum :KK56::KK56:

yarismada basarilar dilerim :KK16::KK16:

Oyoyoyoyyy cadımcım ellerine sağlık yakında gelicem bir tabak ayırıver tatlım:KK56: başarılar seninle olsun :KK16:

Son düzenleme:
Ohh ohh..Misss... :KK56: Ellerine,emegine saglık Datlu cadum :KK16: Yaprak sarmaya bayılırım,salatada degişik olmuş ohh valla ne güzel saglıklı hafif hafif :KK9:
Hayırlı olsun,ilk katılım gerçekleşti,bundan sonrasıda gelir bence :KK34: Valla bugünde kimse tarif paylaşmasaydı yarın ilk işim mutfaga girip birşeyler yapmak olacaktı ilk adımı atmak adına :KK19: Ame yinede yapabilirim tabi..Kazen beyin oglununda dedigi gibi
''AMAÇ EĞLENMEK!YARIŞMAK DEGİL....'' :KK34:

emeğine sağlık salata çok besleyici gayet güzel sarma zati sevmeyen varmı düşünemiyorum
olsada yesem nam nam :p

datlu cadalozcuuuummmm aksam aksam bıtırdın benı, full tokum ama olsa gene yerım yaaaa:KK56:
cok guzel görünüyor sarman :)
salatanda guzel olmus, evde ne varsa salatası :)) adına bayıldım :) tadına da bakıp bayılabılsem keske:KK53:

ellerine saglik cadim:KK16::KK16::KK16:enfesss:KK56::KK56::KK56::KK56::KK56:
bu arada ben sarkiya takildim yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz ordayim derken sarma da cok guzel sarilir he:KK9::KK9::KK9::KK9::KK53:

Son düzenleme:
Canim ellerine saglik cok guzel olmus...
Basarilar dilerim,bu sekilde katilim olursa tek yarismaci olarak direk birinci de olabilirsin :)
Katilimcilari bekliyoruz.. Ben de dahil olmak uzere :KK34: :KK16:

Son düzenleme:
offfff işteee bunu yapmayacaktın bacııı yaaa
yaprak sarma en en en en sevdiğim yemek çeşidi ,çok canım çekti şuan avucumu yalayayım bari:nazar:

süpper görünüyor canım, ellerine sağlık:13::13:

ve değişik bi sarma, mesela içinde taze soğan olan sarma hiç yemedim, yakında yaprak çıkar kesin denicem böyle
:KK56::KK56::KK56:

ellerine sağlık cadımmmm çok lezzetli görünüyolar
ağzım açık bakıyodum fotoğraflara, arkadaşım ağzını kapat dedi de kendime geldim:KK56:
akşam akşam mı açılır bu başlık Kazen bey canımız çekti üff:KK19:
:KK1::KK1::KK1::KK1:yarışmaya katılmanın böyle iyi bir yanı var canım, o ağız açılmıyo, hatta tıka basa doyuyon resimler ilgini dahi çekmiyo:KK1:

Datlumm çok güzel gözüküyor ellerine sağlık incecik sarmışsın.

Bende isterdim sarmayı güzelde sararım ama bir büyük bidon sarmam bitti öbüründe de yapraklarım çok iyi değil onda da az kaldı ama kalındı onlar sonradan alıp koymuştum pazardaki salamuralar da şu an iyi değil tazeleri de çıkacak yaa. Ben sarma sarmayı severim hiç üşenmem tv karşısında sarar dururum.

Salata da güzelmiş evdeki malzemelerle değişik güzel bir salata.. Başarılar dilerim canımm.. :KK16:
sararken daha inceydi kız, pişerken şişmiş:KK50:
teşekkür ederim:KK34:

en cok sevdigim yemeklerden biride sarma :KK56: ellerine saglik datlucadum :KK56::KK56:

yarismada basarilar dilerim :KK16::KK16:
teşekkür ederim canım. hoş geldin bu arada:KK34:

Oyoyoyoyyy cadımcım ellerine sağlık yakında gelicem bir tabak ayırıver tatlım:KK56: başarılar seninle olsun :KK16:
bi kazan ayırayım tatlım, yeterki gel:KK19:

Ohh ohh..Misss... :KK56: Ellerine,emegine saglık Datlu cadum :KK16: Yaprak sarmaya bayılırım,salatada degişik olmuş ohh valla ne güzel saglıklı hafif hafif :KK9:
Hayırlı olsun,ilk katılım gerçekleşti,bundan sonrasıda gelir bence :KK34: Valla bugünde kimse tarif paylaşmasaydı yarın ilk işim mutfaga girip birşeyler yapmak olacaktı ilk adımı atmak adına :KK19: Ame yinede yapabilirim tabi..Kazen beyin oglununda dedigi gibi
''AMAÇ EĞLENMEK!YARIŞMAK DEGİL....'' :KK34:
küçük adam bize bakarken çok eğleniyo galiba:26:
yap canım, zeytinyağlı kültürümüz geniştir bizim. neler çıkar neler:KK34:

emeğine sağlık salata çok besleyici gayet güzel sarma zati sevmeyen varmı düşünemiyorum
olsada yesem nam nam :p
teşekkür ederim canım:KK42:

datlu cadalozcuuuummmm aksam aksam bıtırdın benı, full tokum ama olsa gene yerım yaaaa:KK56:
cok guzel görünüyor sarman :)
salatanda guzel olmus, evde ne varsa salatası :)) adına bayıldım :) tadına da bakıp bayılabılsem keske:KK53:
tadıda hoş oldu, gayet hafif ve doyurucu oldu.cevizleri kızım kırdı:KK1:

Ayyyyyyyy:KK58:
Allahım:84:
Offf:KK14:
Püfff:110:
:26::26::26::26::26:

ellerine saglik cadim:KK16::KK16::KK16:enfesss:KK56::KK56::KK56::KK56::KK56:
bu arada ben sarkiya takildim yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz ordayim derken sarma da cok guzel sarilir he:KK9::KK9::KK9::KK9::KK53:
tezgahı kurdum, fişi taktım, çıkan ilk şarkı buydu:KK37: sonra opera ile devam ettik:KK60:

Son düzenleme:
dadlu lezzetli gorunuyorlar ellerine saglik canim cekti:KK56:
teşekkürler canım:KK42:

Ellerine sağlık canım harika görünüyorlar:KK56:Başarılar dilerim:KK16:
teşekkürler nevoş:KK19:

süpper görünüyor canım, ellerine sağlık:13::13:

ve değişik bi sarma, mesela içinde taze soğan olan sarma hiç yemedim, yakında yaprak çıkar kesin denicem böyle
:KK56::KK56::KK56:
canım bu sarma taze yaprakla yapılınca yeme yanında yat oluyo, kesinlikle dene. :KK34:

oohhhhhh misss miisssss

başarılar diliyorum dadlum :KK16:

ben de daha yeni sarma sarmaktan kalktım sırtım tutuldu yaaawwww:KK25:

ama korkma ben yarışma için sarmadım anneeeeemmmmmm:KK37::KK9::KK9:

Son düzenleme:
X