• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şampuan ve Saç Kremleri Zeytinyağlı sabun!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi izmirliii
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben zeytnyaglı sabun falan değil de saçımdakı boyalar gitsn diye beyaz sabun kullanıyorm 1 haftadr. üstüne de krem sürüyorum saçımı kruutmadı sadece ilk yaptgmda sert olmusdu.bunda kurutmadıysa zeytnyaglı dogal sabun kullansam da kurutmaz mı yada kuruturmu fark olurmu ?

Ben de kullanıorum, 1 tane ısırganlı zeytin yağlı sabunum var, bi tane de sade z. yağlı ve ev yapımı...
saçımı ilk sabunla yıkıorum, ama sadece diplerine sürüorum, çünkü telleri sert yapıo, zaten kabarık saçlarım. Sonra da silikonsuz bitki özlü şampuanımla yıkıorum, ardından DFN garlının maskesiyle kremliorum, çok güzel oluo...

a.sarkadaşlar artık bende doğal sabuna geçtim yoksa bu şampuanlarla olmayacak içinde bilmediğimiz bin türlü kimyasal madde var.geçenlerde ilk bıttım sabununu kullandım gerçekten ilk denememe göre güzeldi,kokusu felnanda güzeldi bence hiç yadırgamadım yıkadıtan sonrada gayet iyi taranıyordu aynı zamanda zeytinyağlı defne sabunuda almıştım bıttım sabunuyla gayette iyiler bence bu zamana kadar niye kullanmadımdiyorumyerimseniben

kızlar bende otacının defneli ve ısırganlı olmak üzere iki adet sabununu aldım.sabunun içinde görünen bitki kırıntıları var.ya onların benim saçımda kalmazmı kii.bide sabun bence sert yapar saçı taramakta zorlanırım tahminimce.saç kremi kullansam sabundan gelen faydaları hiçe saymış olurmuyum kii.bu sabundan kulananlar varmı aranızda.

kızlar bende otacının defneli ve ısırganlı olmak üzere iki adet sabununu aldım.sabunun içinde görünen bitki kırıntıları var.ya onların benim saçımda kalmazmı kii.bide sabun bence sert yapar saçı taramakta zorlanırım tahminimce.saç kremi kullansam sabundan gelen faydaları hiçe saymış olurmuyum kii.bu sabundan kulananlar varmı aranızda.

a.sbende zeytinyağlı defne sabununu kullanıyorum ve çok rahatım saçlarım çok rahat açılıyor.benimde sabun kullanmadan önceki ilk düşündüğüm şey saçlarım kolay taranır mı sorusu olmuştu ama yıkadıktan sonra çok rahat tarandığını farkettim.tabi yinede senin sabunun nasıl bi sonuç verir onu bilmiyorum ama bence denemeye değer.bence sabundan sonra krem kullanma hiç bi farkı olmaz çünkü sonuçta saçında en son kalacak şey krem olacak:çok üzgünüm:

defne sabunu kullandım bugün ilk kez.allahın sabun kullanmayı bilmiyomuşum ben yaa.kafamın neresine sürtecğimi şaşırdım..neyse sadede gelelim.çok zorlandım.hışır hışır öttü saçlarım yıkanırken.durulamak için bile parmaklarım zorla girdi saç aralarıma.inat ettim ne şampuan ne krem kullanmadım.azıcık hırpaladım saçımı tararken ama olsun.onada alışcaktır saç.azmettim.çok ii arındırdığı kesin amaa :)))

arkadaşlar defneli sabunu kullanmaya devam ediyorum.kremsiz başedemedim krem kullanıyorum -tatlicadiarzu-

bu arada bişey daha söylemek istiyorum.beyaz sabunun saçtqaki boyayı akıttığını söylemişti bazı arkadaşlar pek inanmamıştım.demekki doğruymuş.kullanmış olduğum defneli sabun saçımdaki istemediğim mavi siyah boyayı epey akıttı.hemde 3 kulllanımda.kullanmaya sırfı bu yüzden devam edicem.hihoyyythihoyyyt

Ben çocukken annem evde sadece z.yağı sabunu kullanırdı.
Biz büyünce tabi şampuna geçtik.
Annem hala kendine kullanır.
Bende şimdi yeniden sabuna geçmeyi düşünüyorum.
Sabun kullanmak isteyenler öncelikle sabun kokusunu sevsin. Sonra azmetsin beklesin.
Saf zeytin yağı sabunu Bursada istediğim gibi bulamazsam ızmirden isteyeceğim.
Ama izmirde yaşayanlar sabunları semt pazarlarıdan yağ satan köylülere sorsunlar. Şekilleri kötüde olsa kullanıldığında şifalı oluyor o sabunlar. Sıcak suya girdiğinde üzerinde şeffaf bir katman oluşur.

kızlar bende garlı zeytinyağlı sabun kullanıyorum. antepli olduğumuz için çok rahat bi şekilde bulabiliyorum. ilk zamanlar alışmıyo saçlar keçe gibi oluyo hatta. sonradan çözümü buldum. ilk önce sabun sonra bir şampuan yapıyorum saçıma. sonradan sonraya sabuna geçicem. ne keçelik var nede başka bir şey ama saçların güçlendiği kesin...

Sampuanlarin icindeki kimyasallara bakarsak sabun cok masum kalir bence sampuanin yaninda a.s Okudugum kadariyla kostik yagla birlestiginde zarar verici etkisi kayboluyor ve sabun icin kullanilan yaginda hic bi iyi etkisi kalmiyormus..Sampuanlarda bildigimiz deterjanlarin ve sivi sabunlarin icindeki maddelerin oranlarinin degistirilmis haliymis..

sabun kalitesine bağlı canım kostik miktarı. bazı sabunlar gerçekten çok kaliteli oluyor ve yaptıktan sonra kostiği içinden almak için bazı şeyler uyguluyorlar. ofermanın dediği doğru şampuanlarda köpürsün diye içine neler katıyorlar... annanem yıllardır zeytinyağlı sabun kullanır kadının saçlarının maşallahı var hala iki tane kalınca örgü yapıyo saçlarına.... olsa ona bişey olurdu demi?:D

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar ben de şampuanların zararını duydum... sabuna geçmek istiyorum... insanların bu kadar dökülen ve sağlıksız saçlara sahip olmasının nedeni bi şekilde hayatımıza giren kimyasallar... demek ki reklamlardaki cillop hatunlara bakıp aldanmamak gerekiyor...

sabun kalitesine bağlı canım kostik miktarı. bazı sabunlar gerçekten çok kaliteli oluyor ve yaptıktan sonra kostiği içinden almak için bazı şeyler uyguluyorlar. ofermanın dediği doğru şampuanlarda köpürsün diye içine neler katıyorlar... annanem yıllardır zeytinyağlı sabun kullanır kadının saçlarının maşallahı var hala iki tane kalınca örgü yapıyo saçlarına.... olsa ona bişey olurdu demi?:D

Benim anneannem de kendi yaptığı zeytinyağlı sabunlarla yıkıyor saçlarını. Saçları gür, bembeyaz ve beline kadar. Ben de gaza gelip ondan sabun istemiştim ama bana hiç iyi gelmedi. Saç diplerimde kabuklar çıktı ve kaşınmaya başladı, başlangıçtaki hevesim söndü açıkçası...

artik dogal urunlerin dogalliklarina bile guvenemez olduk yaaa:S bende bazen aktardan bisiler aliyorum ama inanin içim hiç rahat etmiyor.wallazeytin yagli sabun guzel ama saçlari çok sert yapiyor ben yumusatmak için sonra bir tas suyun içine yarim çay bardagi sirke dokuyorum.açikçasi yumusacik yapiyor.

Canım zeytinyağının defnenin hasını kullansalar bile pH problemi yüzünden saça sabun sürmek çok sakıncalı. Egzama kepek kaşıntı ve döküntü yapıyor uzun vadede dikkat edin derim.

Eskiler dediğiniz saçlarını haftada bir yıkarlardı, peroksit saç boyası bilmezlerdi, tertemiz kuyu suyuyla beyaz sabun haftada bir derine hiçbirşey yapmazdı, o devirler bizden 3 nesil önceydi.

ARKADASLAR BENDE ZEYTİN YAGLI SABUN KULLANDIM SONUCMU SIFIR:1no2: SACLARIM İNCE SEKLE GRMIO SACI BESLEDİNİ DUYM VE KULLANDM SACLARM RESMEN KURUDU TARANMIO BİLEE VE DOKTU TABİ TARARKEN.SONRA YENİDEN SAMPUANA GECTM VEEEE KAHRETSİN Kİİ SACLARM OLDUNDANDA İNCE KALDI DUSUNUN TOPLAYAMIYORDM BİLE BENCE KULLANMAIN TABİKİ HER SAC İÇİN AYNI SONUC VERRMİ BİLEMEM..AMA SUANDA ISIRGANI DUYDUM ISIRGAN SUYUYLA SACLARIMI YIKIYORUM AZDA OLSAA ETKİSİNİ GORDUM DİYEBLRM..

Back