• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zeytinyağlılar Zeytinyağlı Kuru Dolma ve Buğday Salatası / Ausencia

sen bu işi alırsın arkadaşım süper ellerine sağlık sunum güzel lezzettende şüphem yok zaten :46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Teşekkür ederim berincim :17:

İnan bana belki görsel bir şölen olmadı ama lezzetinden yana şüphen olmasın :34:

Heralde davetlisiniz ... Aslında ne güzel olurdu yaa , mezun olduktan sonra takımdan felekten bir sofra kursak :8:

Bende abla istiyorum bu arada , aynen bu modelden :14:
bende isterim abla,yakinimda olandan olsun,bi tanem var tr de o da,bak özledim yine:43:
neden olmasın belki bir gün organize oluruz çok hoş olurdu cidden :)))

bencede hos olurdu,sabahina tartida fazla cikar,yeniden takim kurardk,bende yine ceza verirdim:60::60:

bende isterim abla,yakinimda olandan olsun,bi tanem var tr de o da,bak özledim yine:43:

bencede hos olurdu,sabahina tartida fazla cikar,yeniden takim kurardk,bende yine ceza verirdim:60::60:

İlla hain planların devreye girecek değil mi kaptan ? :52:

Yok korkarım biz takımdan mezun olsakta sen peşimizi bırakmaz , yediklerimize ceza verirsin :52::52:

aus cnm,ben salatadan yapcam da,sen normal hediklik bugdaymi kullandin,yoksa asurelik bugdaymi:44:

Aşurelik buğday kullandım canım .

Tuz ve limon tuzu (yoksa limon suyu ile ) haşlıyorsun .Dişe gelir kıvamda olacak , geceden ıslatmana gerek yok .

İlla hain planların devreye girecek değil mi kaptan ? :52:

Yok korkarım biz takımdan mezun olsakta sen peşimizi bırakmaz , yediklerimize ceza verirsin :52::52:

Aşurelik buğday kullandım canım .

Tuz ve limon tuzu (yoksa limon suyu ile ) haşlıyorsun .Dişe gelir kıvamda olacak , geceden ıslatmana gerek yok .

bende bazen kendimden korkuyorum,takim mezun olmus,ben hala ceza sistemi pesinde:60::60:

tamam cnm,yarin icin planlamistim,yapip tadini yazarim burda:56:

bende bazen kendimden korkuyorum,takim mezun olmus,ben hala ceza sistemi pesinde:60::60:

tamam cnm,yarin icin planlamistim,yapip tadini yazarim burda:56:

Hiç şaşırmam pegasuscum hem de hiiiiiiiç şaşırmam :34:

Bekliyorum yarın sonuçları.

Elinize, emeğinize sağlık, çok güzel görünüyor:81:Yarışmada başarılar diliyorum.

O kuru dolmaları ver sen bana ben günlerce haftalarca hiç bıkmadan her öğün yiyim:53::56::56:Canım çekti işte yine:19::19:Ellerine sağlıkkkkkkk enfes gözüküyor:56::54:Ajanlık yapmıcam bu sefer:9::9:

O kuru dolmaları ver sen bana ben günlerce haftalarca hiç bıkmadan her öğün yiyim:53::56::56:Canım çekti işte yine:19::19:Ellerine sağlıkkkkkkk enfes gözüküyor:56::54:Ajanlık yapmıcam bu sefer:9::9:

Beni her an şeytan dürtebilir , maksatsız ama içimden geliyor :52::52::52:

Sağol güzelim , sen askerine kavuş sana kargo yollayalım , benden kuru dolma , datlucadıdan sarmalar :16:

Beni her an şeytan dürtebilir , maksatsız ama içimden geliyor :52::52::52:

Sağol güzelim , sen askerine kavuş sana kargo yollayalım , benden kuru dolma , datlucadıdan sarmalar :16:

Bende:1::1: sherlock bırakmıyor ruhumu:8::8: Bekliyorum kargoları:56::56:Uff bak yine acıktım yok girmicem bidaha buraya:19:

Bende:1::1: sherlock bırakmıyor ruhumu:8::8: Bekliyorum kargoları:56::56:Uff bak yine acıktım yok girmicem bidaha buraya:19:

Ne olacak bizim bu halimiz demeden geçemeyeceğim yahu , birde o kadar mesai harca sonuç yok :52::52::52:

Yakındır ben seni özel diyet listeme alacağım zaten , her gün ne yedin ne içtin konrol :23:

Aus cugum dün bugday salatani denedim,harika oldu,cok lezzetliydi
dün yolculuktaydik yanima almistim,cocuklara esimede tost yapmstim,ailece salatadan yedik,hatta ayri bir kasede gittigimiz eve götürdüm,ev sahibesi de cok begendi,hatta tarifini istedi:56: ellerine saglik cnm tekrardan:16:

Son düzenleme:
Aus cugum dün bugday salatani denedim,harika oldu,cok lezzetliydi
dün yolculuktaydik yanima almistim,cocuklara esimede tost yapmstim,ailece salatadan yedik,hatta ayri bir kasede gittigimiz eve götürdüm,ev sahibesi de cok begendi,hatta tarifini istedi:56: ellerine saglik cnm tekrardan:16:

Afiyet olsun pegasuscum , tarif güzel , eee sende şüphesiz güzel yapmışsındır zaten :34:

Ekmeksiz yenildiğinde çokta doyurucu ve sağlıklı . Bak nasıl da diyete uygun mesajlar veriyorum :1:

Afiyet olsun pegasuscum , tarif güzel , eee sende şüphesiz güzel yapmışsındır zaten :34:

Ekmeksiz yenildiğinde çokta doyurucu ve sağlıklı . Bak nasıl da diyete uygun mesajlar veriyorum :1:
gercek ama cnm,baya doyurucu,zaten bugday var,ekmege ihtiyac duymuyorsun:56:

Mutfağımda sıklıkla yaptığım ve lezzetinden emin olduğum iki tarifi paylaşmak istedim .
Umarım dener ve sizde beğenirsin .

Buğday Salatası

Malzemeler:

Eki Görüntüle 680117

• 1 su bardağı buğday
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 kase mısır
  • 5-6 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 / 2 limon
  • Tuz / sumak / kırmızı toz biber / limon tuzu
  • Servis sırasında nar ekşisi ve mor lahana .

Yapılışı:

Eki Görüntüle 680118 1 bardak buğday yaklaşık 1 litre suda , bir tatlı kaşığı tuz ve limon tuzu ile haşlanmaya bırakılır.
Bu arada , maydanoz , dereotu ve taze soğan ince ince kıyılır.

Eki Görüntüle 680119 Patlıcan ve kırmızı biber zar büyüklüğünde doğranır , tuzla ovulur ve kızartılır.

Eki Görüntüle 680120 Eki Görüntüle 680121

Haşlanmış buğdaylar soğuk sudan geçirildikten sonra , iyice süzülerek geniş bir kase alınır.
Buğdayların üzerine doğradığımız tüm malzemeler eklenir ve harmanlanır.
Sumak , toz biber , yarım limon suyu ve arzuya göre nar ekşisi eklenir ve karıştırılır .

Eki Görüntüle 680122 Eki Görüntüle 680123

Buğday salatası servise hazırdır , afiyet olsun.:56:

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolma

Malzemeler:

Eki Görüntüle 680124

• 12 adet kuru patlıcan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 kaşık biber salçası ( 1 kaşık biber , bir kaşık domates salçasıda olabilir )
  • Nar ekşisi ve sumak
  • Limon tuzu , tuz , karabiber , nane .

Yapılışı :

Eki Görüntüle 680125 Patlıcanlar derince bir tencerede haşlanır.Haşlama süresi önemlidir. Patlıcanlar çok pişmeden , az diri kalacak sürede (yaklaşık 20 dk ) haşlanır.

Eki Görüntüle 680126 Eki Görüntüle 680127 Eki Görüntüle 680128

Bir kapta yıkanıp , süzülen pirinç üzerine ; 2 adet doğranmış soğan , 4 diş sarımsak rendesi , 1 yemek kaşığı salça , ve tuz ,karabiber , toz biber , nar ekşisi eklenir (Baharatların ölçüsü damak tadınızına göre değişir )Çok az zeytinyağı karışıma eklenir.
Haşlanan patlıcanlar önce soğuk suya alınır , daha sonra iç malzemesi doldurularak , uçları sıkıca kapatılır . Tencereye dizilir.
1 kasede sumak , tuz ve limon tuzu eritilir ( bir tatlı kaşığı kadar sumak ve limon tuzu ) 1 çay bardağından az kalan zeytinyağı ile karıştılıp , dolmaların üzerine gezdirilir.
Kalan salça 1 litre kadar suda eritilip tencereye eklenir , üzerine bir tabak kapatılan dolmalar pişmeye bırakılır.

Eki Görüntüle 680129

Yaklaşık olarak 40 dakika pişen dolmalar , soğumaya bırakılır . Servise hazır hale gelir .İsteğe göre servis sırasında kıyılmış maydanoz ve nar ekşisi ile sunulur.
Afiyet olsun .
:56:

ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMA VE BUĞDAY SALATASI

Eki Görüntüle 680131 Eki Görüntüle 680132 Eki Görüntüle 680152

Herkese afiyet olsun der , ausencia şimdilik gider :34:

Diyetteyim ama şurda olsa heralde cezayı göze alır ve yerdim . Müthiş görünüyor çünkü . Ellerine sağlık...

Back