Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah seniSaol canım seninkinin denizde yuzeni oldu ☺
Saol tatlımCanoom ellerine sağlık balımmm![]()
![]()
Çok teşekkürlerEllerinize sağlık çok güzel görünüyor. Oyları nasıl veriyoruz yemeklere.
Patlıcandan vuracaksınız voleyiAllah senikız kardeşler bizimkisi
![]()
Vururuz bizPatlıcandan vuracaksınız voleyi
Oğlum sofrada yemedi patlicani içinden yedi babası büyüyünce istesende yedirmiycem sana diyor kendine aldı çocuğun patlicanlariniPatlıcandan vuracaksınız voleyi
Vayyy o kadar mı güzel olmuştu kız denesem mi acaba ama bizimki kesin kıyma yok diye burun kıvırırOğlum sofrada yemedi patlicani içinden yedi babası büyüyünce iatesende yedirmiycem sana diyor kendine aldı çocuğun patlicanlarini![]()
Benimki patlicani çok sever özellikle az yagliysa her halini yer diyebilirim ama o da karniyarik bekledi kıyma bitmismiydi soyleseydin ya dedi yarışma için Kıymalı yapmadım dedimVayyy o kadar mı güzel olmuştu kız denesem mi acaba ama bizimki kesin kıyma yok diye burun kıvırır
Gördün mü bunların kafa etle çalışıyorBenimki patlicani çok sever özellikle az yagliysa her halini yer diyebilirim ama o da karniyarik bekledi kıyma bitmismiydi soyleseydin ya dedi yarışma için Kıymalı yapmadım dedim![]()
Aynen Vejeteryanliga cok uzaklarGördün mü bunların kafa etle çalışıyor![]()
Ellerine sağlık canım.Karnıyarıkla ikiz kardeşler galibaHerkese Merhaba ..
Bugün sizlere zeytintagiyla en sevilen sebzenin buluştuğu bir tarifim var
Tarifime geçmeden önce yemeğimizin ismi ile ilgili hikayelerden bahsedelim biraz
Rivayetin biri biraz düzdür. Eski zamanda bir imam, imam bayıldının mucidi olan karısının elinden bu yemeği yiyince o kadar çok beğenir ki bayılır. Aynı rivayetin detayları da der ki lezzeti olduğu kadar içindeki malzemelerden biri de imam arkadaşı bayıltmış olabilir.
İkinci rivayet ise biraz daha heyecanlı. Yine eski bir zamanda, bir imam zengin bir zeytinyağı tüccarıyla evlenir. Boğazına düşkün olan imamın eşinin çeyizinde bol miktarda zeytinyağı bulunur. Çiçeği burnunda eş kocasına sürekli bu zeytinyağıyla imam bayıldı yapar. Tabii henüz yemeğin ismi imam bayıldı değildir. Yemeği çok beğenen imam, her gün aynı yemeği ister. Günler geçer, imam yemekte imam bayıldı olmadığını görür, artık zeytinyağları olmadığı için eşinin hazırlayamadığını öğrenir ve üzüntüden bayılır.
Bir adet ağzının tadını bilen imam ve bir adet Egeli olması muhtemel imamın dahil olduğu rivayetler böyledir.
Gelelim tarifimize
Malzemeler
Eki Görüntüle 2285668
5 patlıcan
3 domates
3 köy biberi
2 soğan
3 diş sarımsak
maydanoz
Tuz
Şeker 1 tatlı kaşığı
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı
Eki Görüntüle 2285669
Yapılışı
Patlicanlar alacali soyulur.20 dk tuzlu suda bekletilir.Acisi çıkan patlicanlar kagit havlu ile kurutulur.
3 kaşık zeytinyağı fırça yardımıyla patlicanlara sürülür ve fırında kizarmaya bırakılır.
Geçelim iç harcimiza. Soğanları piyazlik doğruyoruz.Biberleri minik dogruyoruz.Domateslerimizin kabuğunu soyup küp küp dogruyoruz .Sarımsak ve maydonozlarimizi kiyiyoruz.
Eki Görüntüle 2285670
Tavaya 5 kaşık zeytinyağı koyuyoruz Soğanları kavuruyoruz üzerine sırasıyla biber, domates, sarımsak, şeker, maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip 10 dk pisiriyoruz.
Firinladigimiz patlicanlarin ortasını kaşıkla ezip kayık şekli veriyoruz ve iç harciyla dolduruyoruz.1 şu bardağı Salçalı şu gezdirip fırında 180 derecede 15 dk pisiriyoruz.
Eki Görüntüle 2285671
Pilav, cacık,yoğurtla veya ayran eşliğinde afiyetle yiyoruz. ..
Eki Görüntüle 2285673 Eki Görüntüle 2285674 Eki Görüntüle 2285675 Eki Görüntüle 2285676 Eki Görüntüle 2285677 Eki Görüntüle 2285678 Eki Görüntüle 2285679 Eki Görüntüle 2285680 Eki Görüntüle 2285681 Eki Görüntüle 2285682 Eki Görüntüle 2285683 Eki Görüntüle 2285684
Saol canım Vejeteryan karniyarigi diyebiliriz ☺Ellerine sağlık canım.Karnıyarıkla ikiz kardeşler galibaBu şekilde hiç yapmadım ama mutlaka deneyeceğim,gayet leziz görünyor.Başarılar dilerim.
![]()
Saol canım benimImamı bilmem de ben de bayıldım. Ellerine sağlık canım.bol şanslar![]()
![]()
Sen de sağol canımSaol canım benim![]()
Saol canımEllerine emeğine sağlık canım harika olmuş ❤