- 17 Aralık 2011
- 29.255
- 37.329
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
ZEYTINYAGLI BEZELYE
500 gr bezelye(ben konserve kullandim taze olursa cok daha iyi olur)
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 kaşık salça
1 çay bardağı zeytinyaği
su
tuz
Yapilisi:
Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağda biriki kez çevirin.
Ardından küp doğranmış havuçları ekleyin ve kavurun.
Üzerine patatesleri yemeklik doğrayıp ekleyin.kapagini kapatip 5 dakika pisirin
en üstede bezelyeleri ve salcayi ekleyin.
Üzerini geçecek kadar kaynar su ,son olarak da tuzunu ve karabiberini ekleyin.kısık ateşte havuçlar ve patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun
RUS SALATASI
Malzemeler:
3 adet havuç
3 adet patates
5 adet yumurta
1 su bardağı bezelye konserve veya dondurulmuş
kornişon turşu
1 demet dereotu
200 gr et
tuz
Mayonez
Smetan(yagli yogurt da diye biliriz,turkiyede yok o yuzden siz yogurt kullanin)
Yapilisi:
Havuc,yumurta,patatesi ve eti ayri ayri tencerelerde hasliyoruz.dereotunu ince ince kiyiyoruz.
ardindan pisen ve soyuyan havuclarimizi,patatesleri,yumurtayi,kornison tursuyu zar seklinde dogruyoruz cok buyuk olmamali.ince-ince kiydigimiz dereotunu,bezelyeyi,didikledigimiz etlerimizi ve mayonezi,smetani,tuzunu da ilave edip karistiriyoruz.salatamiz hazir
Afiyet Olsun
Notrjinal tarif bu sekildedir.orjinal tarifde yogurt yok ama Turkiyede smetan olmadigi icin siz yagli yogurt kullana bilirsiniz.
HAVUC SALATASI:
Malzemeler :
1 adet sogan(orjinal tarifde sogan yok ama ben soganla daha cok seviyorum)
2 adet havuç
1 bardak smetan(ben smetan kullandim ama siz yoğurt kullana bilirsiniz)
6-7 tane ceviz
1-2 diş sarımsak.
Çok az sıvı yağ.
Tuz.
Havuçlarımızı yıkayalım, soyacak yardımı ile güzelce tıraşlıyalım, rendeleyelim. Tavamıza çok az sıvı yağ koyalım,kup kup dogradigimiz soganlarimizi seffaflasana kadar kavuralim.
ardindan havuçlarımızı ekleyelim ve tuzumuzuda serpelim güzelce orta hararetli ocakda kavuralım.
Kavrulan havuçlarımızı soğuması için kenarda bekletelim.
Sarımsaklarımızı soyalım ve tuz ekleyip ezelim.cevizlerimizi bicakla dograyalim isteyen robotla da bu islemi yapa bilir.
kavurduğumuz havuçlarımıza yogurt ceviz ve sarmisagi da ekleyelim ve yavaşca karıştıralım. Bu aşamada tadına bakalım tuz ayarını, yoğurdun kıvamını konturol edelim. Tadı, kıvamı yerindeyse servis tabağımıza yerleştirelim.
Afiyet olsun.