- 19 Temmuz 2015
- 2.087
- 4.959
- 133
- Konu Sahibi edibehatun
-
Biz Küçükyalı tarafındayız bahçe katı 2+1 kendi evimiz ama şuan bizim daire emsalleri 15 bin falan kiraEvet biz de şaşkınız ansksj. Giriş kat, 2+1 ev ama çok küçük. Yine de 4250 piyasaya ve hayat şartlarına göre çok düşük kalıyor.
Yok köşeyi dönmekten bahsettim benBurda işçilik karşılığı yağ veren oluyor tanıdıksa. Birde şu var her şekilde maliyetine karına baktığında zarar eden zeytinci göremezsin ben bile tek ağaçtan 30-40 kilo zeytin alıyorum:))
Küçükyalı’da da evimiz var. En üst kat 3+1 daha yeni 9 bin oldu.Biz Küçükyalı tarafındayız bahçe katı 2+1 kendi evimiz ama şuan bizim daire emsalleri 15 bin falan kirasiz bostancı diyosunuz bide
Sahile, bostanciya da çok yakın bizim ondandır belkiKüçükyalı’da da evimiz var. En üst kat 3+1 daha yeni 9 bin oldu.Siz ne tarafındasınız? Orada da bölge bölge değişiyor gerçi.
Cebeci'de.Ev ankaranın neresinde acaba
Evet ziraat bilgisi var eşimin.Zeytinliği aldığınızda bakımını yapabilir misiniz bu önemli.Veya evi aldığınızda o ev değrini koruyacak mı.
Olur mu kız iki ev(Biri oturduğumuz diğeri Balıkesir merkezde) ve bir dükkan var çok şükür.Eviniz yokmuş. Ben şahsen ev alırdım.
Evet çok haklısınız. Amorti edebilme durumunu hesaplayinca ev kurtarmıyor. Tarım ve hayvancılık çok bereketli.Simdi alacaginiz evi hemen kiraya verseniz ve 5 yil boyunca her yil icin max yuzde 25 zam yaptiginizi hesapladiginizda kazanacaginiz parayla .tarim hayvanciliga girdiginizde kazanacaginiz parayı hesaplayin .hangisine yaptığınız masraf kendini kac senede amorti eder onuda hesaplayin.
Mesala ben toprak islerini sevmem bu yuzden zeytinlik benim icin asla bir secenek olmazdi evin kirasini alır otururdum ama size isletip para kazandiracak bir girişimse bence zeytinlik.
ticarette hayvancılıkta her zaman daha fazla para var . Orada kazanacağınız para ev kirasindan kat kat fazla olabilir .ekip bictiklerinizi yediginizde evin mutfak masrafi bile azalacaktir .
Kesinlikle zeytinlik daha kızların üniversitesine çok varKızlar merhaba;
Yakın zamanda Balıkesir merkezden taşınıp Balıkesir Erdek bölgesindeki arsamıza ev yaptırdık. Eşim uzaktan çalışıyor kendi firması var genelde online iş yürütüyor. Sadece ayda 3-4 kere ilgili bölgelerdeki toplantılara gidiyor uzak mesafeler değil. Bu nedenle tarım ve hayvancılığa hobi olarak merak sardık. Pek hobi kalacakmış gibi değil .Makale vs. okuyoruz şimdiden iş mi kursak demeye başladı.
Geçenlerde bir arkadaşı Ankara'daki evini acil satılığa çıkartmış acaba alsak mı kızlar üniversitesi kazanırsa Ankara yazarlar evleri olur dedi. Kızlar 13-15 yasında henuz. İlk etapta mantıklı geldi ama almak istediğimiz zeytinlik ile aynı parada. Oysaki yaşlar 40'a doğru gidiyor biraz bağ - bahçe hayvancılık yapalım diye konuşuyorduk ki zeytin ikimizin de hassas noktası tat olarak değilgerekli değerin verilmediğini düşünüyoruz.
Simdi Ankara'daki evi almak mı? Zeytinliği almak mı? Arada kaldık. Bu arada merkezdeki evimiz duruyor. Daha sonra kızlar Ankara değilde başka bir yerde kazanırsa kirasını yine onlar için kullanabiliriz yada yatırım açısından mantıklı olan bir yer kazanırlarsa yine satıp oradan alabiliriz. İki arada bir derede kaldık.
Alacak fırsatınız varsa hiç kaçırmayın zeytinligi ileride kendi markanizida kurabilirsiniz neden olmasın sadece yağ değil, zeytinyağlı sabun,şampuan,krem vs olur.Evet çok haklısınız. Amorti edebilme durumunu hesaplayinca ev kurtarmıyor. Tarım ve hayvancılık çok bereketli.
Eşimin firmasındaki iş yükü iyice azaldı artık günde önemli şeyler için 3-5 saat bakıyor bakmıyor bile henüz yaslarimiz genç sevdiğimiz konular bunlar onun tecrübesi ve çevresi de çok bu konularda yarın öbür gün satışa girsek alıcısı çok. Olmadı kendi markamızı kurabiliriz.
İyi ki konuyu açmışım harika fikirler geliyor çok teşekkür ederimAlacak fırsatınız varsa hiç kaçırmayın zeytinligi ileride kendi markanizida kurabilirsiniz neden olmasın sadece yağ değil, zeytinyağlı sabun,şampuan,krem vs olur.
Bizimki de Altıntepe’ye yakın zaten ama işte ona da çok bir zam yapamadı babam.Sahile, bostanciya da çok yakın bizim ondandır belki
ev ev evKızlar merhaba;
Yakın zamanda Balıkesir merkezden taşınıp Balıkesir Erdek bölgesindeki arsamıza ev yaptırdık. Eşim uzaktan çalışıyor kendi firması var genelde online iş yürütüyor. Sadece ayda 3-4 kere ilgili bölgelerdeki toplantılara gidiyor uzak mesafeler değil. Bu nedenle tarım ve hayvancılığa hobi olarak merak sardık. Pek hobi kalacakmış gibi değil .Makale vs. okuyoruz şimdiden iş mi kursak demeye başladı.
Geçenlerde bir arkadaşı Ankara'daki evini acil satılığa çıkartmış acaba alsak mı kızlar üniversitesi kazanırsa Ankara yazarlar evleri olur dedi. Kızlar 13-15 yasında henuz. İlk etapta mantıklı geldi ama almak istediğimiz zeytinlik ile aynı parada. Oysaki yaşlar 40'a doğru gidiyor biraz bağ - bahçe hayvancılık yapalım diye konuşuyorduk ki zeytin ikimizin de hassas noktası tat olarak değilgerekli değerin verilmediğini düşünüyoruz.
Simdi Ankara'daki evi almak mı? Zeytinliği almak mı? Arada kaldık. Bu arada merkezdeki evimiz duruyor. Daha sonra kızlar Ankara değilde başka bir yerde kazanırsa kirasını yine onlar için kullanabiliriz yada yatırım açısından mantıklı olan bir yer kazanırlarsa yine satıp oradan alabiliriz. İki arada bir derede kaldık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?