• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar dün FOX tv de bir diziye denk geldim normal tv falan izlemem ama hastayım diye bakayım dedim. o dizinin billboardlarda afişinide görmüştüm. merhaba hayat. bilboarddan zaten konusunu çıkarmıştım ama denk gelmeside iyi oldu. vahide gördüm 40 lı yaşlarda kadın doğum dr. u. evli ama eşinden dolayı çocuğu olmuyor. bir bebek evlat edincekler yuvaya gittikleri gün eşini arıyor ama ulaşamıyor. daha sonra eşinin genç bir kadınla kaçtığını ve kendisini terk ettiğini kocasının avukatından öğreniyor. kocasıda estetikçi kaçtığı kadında adamın hastasıymış burun ameliyatı yaptırmış adama... birde hastanede evlilik dışı doğmuş bir bebek var kızın babası yuvaya veririz diyor. kız ağlıyor bebeğimi vermem diye. bi yandan da çocuk sahibi olamayan bir dr. var. sanırım bol bebekli bir film olacak. tüp bebek ünitesi olan bir hastaney gitcek sanırım. bi göz atın derim belki ilginizi çeker.

günaydın duygucum. valla güzelmiş dizinin konusu. şimdi baktım netten dünyaca ünlü bi dizinin uyarlamasıymış. bence bizi sarar:) yıllar yıllaaaar önce:))) bi dizi vardı bebeğim isminde. konusu benzemiyor ama o geldi şimdi aklıma. o zaman evli bile değildim. nişanlıydık sanırım eşimle. ama tek bölümünü bile kaçırmadan izlemiştim sonuna kadar. yıllar sonra başıma gelecekleri biliyormuş gibi:) bu dizi fox un günlük dizilerinden değil sanırım salı günleri mi oluyor? zira vahide gördüm günlük dizide oynamaz zaten;)

günaydın duygucum. valla güzelmiş dizinin konusu. şimdi baktım netten dünyaca ünlü bi dizinin uyarlamasıymış. bence bizi sarar:) yıllar yıllaaaar önce:))) bi dizi vardı bebeğim isminde. konusu benzemiyor ama o geldi şimdi aklıma. o zaman evli bile değildim. nişanlıydık sanırım eşimle. ama tek bölümünü bile kaçırmadan izlemiştim sonuna kadar. yıllar sonra başıma gelecekleri biliyormuş gibi:) bu dizi fox un günlük dizilerinden değil sanırım salı günleri mi oluyor? zira vahide gördüm günlük dizide oynamaz zaten;)

yok öyle günlük tek yapımlık bir film değil. yeni sezon dizisi. bir vahide gördüm birde yetkin dikinciler var ikiside çok kaliteli oyuncular bence arada izlerim. öyle tv izleme huyum yoktur reklamlar falan çok sıkıyor o sebepten yıllarca tv izlememiştim. şimdide arada bakarım ama olmadı işyerinde netten izlerim kesintisiz reklamsız :)) tarzıda çok süper olmuş vahide ablamın. benim 40 yaş hallerim gibi:)

yok öyle günlük tek yapımlık bir film değil. yeni sezon dizisi. bir vahide gördüm birde yetkin dikinciler var ikiside çok kaliteli oyuncular bence arada izlerim. öyle tv izleme huyum yoktur reklamlar falan çok sıkıyor o sebepten yıllarca tv izlememiştim. şimdide arada bakarım ama olmadı işyerinde netten izlerim kesintisiz reklamsız :)) tarzıda çok süper olmuş vahide ablamın. benim 40 yaş hallerim gibi:)

film olmadığını anladım zaten tatlım. fox un günlük dizileri var. hafta içi hergün akşam saatlerinde yayınlanan. onlardan mı diye merak ettim ama vahide gördüm deyince anladım zaten öyle olmadığını:) bu arada tv demişken bugün kanal 7 de 11.20 de aret kamar çıkıyor bu haftaki konu kadınlarda yumurta rezerv azlığı ve sperm sorunlarıymış. cep telefonuma msj gelmişti sabah şimdi tv den bahsedince aklıma geldi. ofiste izleyebiliyorsan bi bak istersen.

film olmadığını anladım zaten tatlım. Fox un günlük dizileri var. Hafta içi hergün akşam saatlerinde yayınlanan. Onlardan mı diye merak ettim ama vahide gördüm deyince anladım zaten öyle olmadığını:) bu arada tv demişken bugün kanal 7 de 11.20 de aret kamar çıkıyor bu haftaki konu kadınlarda yumurta rezerv azlığı ve sperm sorunlarıymış. Cep telefonuma msj gelmişti sabah şimdi tv den bahsedince aklıma geldi. Ofiste izleyebiliyorsan bi bak istersen.

tv çtım kanal 7 yi şuan kimse yok. Ama sesini arada açarım patron yan odada ayıp olmasın :)) tv izliyor demesin kulaklığımda yok.

canım uzun protokol genelde rezerv azlığı olanlara uygulanıyormuş ama hemen her doktor farklı sorunlara farklı protokol uyguluyor. anlamadım bu işi. avantajı ne onu da bilmiyorum.

valla hele bi kısa ile başlayalım da olmazsa uzuna da bir el atarız bahar cım. hayırlısı artık ben bitirdim düşünmeyi kafam rahat adetimi bekliyorum.

rezerv azlığı olanlara uygulanmıyor. tersini söyledin sanırım. yani bende rezerv azlığı var bana uygulanmaması gereken bir protokol. ama duruma göre uygulayan dr. larda varmış..

bu arada kızlar grip oluyorum sanırım. düş baş ağrısı vardı yatınca geçer dedim ama işe geldiğimden beri hala devam ediyor.kafam kazan gibi:14: birde sabah hapşırma burun yanması çok feciydi. geldi geldi tedaviyi buldu en geç h.sonu olurum regl. umarım tam grip olmam yada olursan hemencik 1-2 güne geçsin :2::2::2:

canım inat etme iç ilaç bişey olmaz bebek varsa bile bişey olmaz ki emin ol. adaçayı dedim sana ıhlamur dedim sıcak tut göğsünü bir ikitane ağğrı kesici ateş düşürücü bişey yapmaz yada soğuk algınlığı hapı iç. bu kadar da korkma hasta oluyorum diye herkes oluyor olursan olursun :d bikaç güne atlatırsın bence.

canım aynı şeyleri 1-2 hafta içinde ben de yaşayacağım için dikkatle okudum. ama hala zk'deki bu saçma düzeni anlayamadım. hatta bir üniversite hastanesinde doktor olan kuzenime sordum, sizde de böyle mi dedim. o da rapor hastanede çıktıktan sonra sisteme işlenir, sizin sonra gidip istediğiniz anlaşmalı yerden reçete yazdırıp eczaneden de ilacınızı almanız lazım, önce reçete yazılıp sonra rapor işlenmez dedi. yani bence de bu zk'in tuhaflığı. raporu evrak olarak çıkartıyorlar ama kullanacağın zaman sisteme işliyorlar. belki hani pahalı ilaçlar olduğundandır, olur ya tüpten vazgeçersen, süresini geçirirsen falan sisteme hiç işlenmemiş oluyor. artık istatistik mi düşürüyorlar ne yapıyorlarsa? altın eczanesinde dönen olayları ben de tuhaf buldum. ama puregon kolay kolay bulunmayan bir ilaç. biz aşılama için 3 kutuyu bile bütün kadıköydeki eczanelere sorduğumuz halde bulamamıştık. aradıkları depolar da yok demişlerdi. el mahkum zeynep kamilin oraya gidip altın eczanesinden almıştık. ama şenay eczanesini de bir kenara yazdım. bakalım bana kaç kutu hak verecekler?
hayır benim anlamadığım siz yine aynı çevrede bir merkezdeydiniz de git gel yapabilirsiniz, ama zk'de rapor alıp, misal bursada bir özelde tüp yapacaksam, bu iş nasıl olacak anlamış değilim. bursada reçeteyi yazdırıp sonra raporu sisteme geçirmek için istanbula mı geleceksin? insanlara işkence etmekten başka bir şey değil bu!
son olarak bir şey sormak istiyordum, benim dosya konseyden perşembe çıkacaktı, bugün bir sorayım diyorum. ama kızın telefonu yazıp verdiği kağıdı eşim alıp cüzdanına koymuştu. canlı yayında olduğundan telefonunu da açmıyor. tüp bebeği mi arayacaktım?

1009 du dahiliye canım duygu yazmış zaten. şimdi senin ilaç raporun çıkınca tedavi göreceğin yerde git reçeteni yazdır.sonra zk ya gel raporunla reçeteni işlet. sonra da git eczaneden ilaçlarını al. bu kadar basit. valla yakın olmasa merkez ne yapardık bilmiyorum. eşim iyiki de vazgeçmişiz medicine hospital den dedi.

http://www.kadinlarkulubu.com/infertilite-kisirlik/474274-ayni-ilac-farkli-fiyatlar.html

zk. civarındaki bir eczanenin yaptığı dalavermiş.. ki eminim servette beni kazıklamıştır. :)))

hanzade_su isimli arkadaş zk da aşılama ile hamile kaldı işte buraya da yazmıştı zaten. valla benim bugüne kadar servet eczanesi sgk dökümü olmadan ilaç vermedi bana 3 aşılamada 300-280-270 tl ödedim her seferinde de dökümü elime verip buyrun bakın dediler nilgün hnm zaten çok kibar bir kadın. ama servet çok fena ha işimizi gördüğü zamanlarda oldu ama biz de başla eczaneye gitmedik yani onlara kazandırdık paraları.

canım benim babaannemle dedem teyze çocuğuymuş. babaannem 9 tane doğurmuş, bir kızı ve babamın ikizi olan oğlu ölü doğmuş. sağ doğan 7 çocuktan biri zeka özürlü, biri de tavşan dudaklı doğmuş(sonradan estetikle düzeltilmiş). babamla annemde akraba evliliği yok ama babam bir takım genetik sorunların taşıyıcısı olduğu için, kardeşimde de bende de dedemden miras skolyoz var. bende ve halamın kızında vücudumuzun bir yanındaki organlar diğerlerine göre bariz az gelişmiş durumda (özellikle sol böbrek, sol yumurtalık)
eşimin dedesiyle babaannesi de dayı çocukları. anne ve babasında akraba evliliği yok. şükür eşimde de bir şey yok. ama babasının kuzenlerinden yine akraba evliliği yapanlar olmuş. o yüzden birinin çocuğunda otizm benzeri ne olduğunu anlayamadığım bir rahatsızlık var(biliyorsunuz böyle şeyler sorulmuyor da, o yüzden tam olarak bilmiyorum) yani demekki kocam da bu rahatsızlıkların taşıyıcısı olabilir. hani düşük bir ihtimal bile olsa o yüzden her tür genetik sorundan ödüm patlıyor. kromozom testi ya da başka her hangi genetik test ne yaparlarsa bayıla bayıla yaptırırım. dosyam konseyden bugün çıkmamış. perşembe gittiğimde ben de genetiğe gideyim diyorum. şimdi hastane randevu sisteminden baktım, en erken 17sine randevu veriyor. belki sabahtan gidersem oradan numara alabilirim ya da gelmeyen birinin yerine doktoru görebilirim. dahiliye için de internetten 10 gün sonrasına randevu bulabilmiştik ama hemen o gün randevuya gelmeyen birinin yerine almışlardı.
bu arada maaşallah tanıdığım en cabbar, her şeyi kotaran, kafası zehir gibi çalışan kadınlardan birisin. o yüzden keşke herkes senin gibi arıza olsa:)))

canım skloyoz sırt kamburluğu değil mi bir omurga rahatsızlığı ? bir de sende ve halanın kızında sol böbrek ve sol yumurtalık daha az gelişmiş deyince hemen cımbızla çekip aldım orayı :) biliyorsun benim rahim anomalim var unicorn uterus yani tek taraflı gelişmiş rahim. benim de sağ yumurtalığım az gelişmiş. sağ böbreğim de hiç yok. senin sadece bu organlara mı mahsus ve nasıl anlaşıldı? sendede mi rahim anomalisi var onu merak ettim de. bu yumurtalık ve böbreğin birlikte gelişmemesi durumu bir üriner sistem bozukluğu. anne karnında organlar oluşurken başlıyor. bizim de annemler 3 kız kardeş doktor muhakkak onlardan birinde yada ananende yada kız kuzenlerinde bu rahim anomalisinden vardır diyolar.

Günaydın,
Haklısın, tıp gelişti artık. Ben Umut a görüşmeye gittiğimde teyzelerimin durumlarını söyleyeceğim. O tavsiye eden arkadaş da Süleyman Bey in ismini verdi. Cok iyi bir doktormuş. Ben kesin kararımı verdim umutta yaptırırız. Gerekli önlemleri alacaklardır. Hayırlısı olsun artık ne diyeyim. Bunca bekledik boşu boşuna.. ben bekledim. sandımki hemen olacak:) 2/3 ayda bir kadın d. gitip kontrollerimi yapıyordum. eşimin sperm sorunu olabileceği hiç aklıma gelmedi. 3/4 ay olmayınca eşim gitti ve durumu öğrenince hemen tüp e başvurduk. Arman Bey yaşımdan dolayı niye bu kadar beklediniz dedi. bilseydim beklermiydim. Neyse herşeyde bir hayır var diyip teselli ediyoruz kendimizi :)

canım umut çok iyi bir karar süleyman beyin çok iyi ve sevimli bir doktor olduğunu duydum ben de hep. yalnız başlayacağın aydan 1 önceki ay gidip 3. gününde muayne ol. onların sistemi böyle gidince hemen başlamıyorlar tedaviden 1 ay önce seni görmek istiyolar.

bende dün memorialı aradım baya konuştuk ücret 2100 € olmuş baya pahalı bakalım ne olacak düşünüyorum bir dahaki ay muhakkak başlamam lazım bir yerden tahlil süresi dolacak yoksa..

film olmadığını anladım zaten tatlım. fox un günlük dizileri var. hafta içi hergün akşam saatlerinde yayınlanan. onlardan mı diye merak ettim ama vahide gördüm deyince anladım zaten öyle olmadığını:) bu arada tv demişken bugün kanal 7 de 11.20 de aret kamar çıkıyor bu haftaki konu kadınlarda yumurta rezerv azlığı ve sperm sorunlarıymış. cep telefonuma msj gelmişti sabah şimdi tv den bahsedince aklıma geldi. ofiste izleyebiliyorsan bi bak istersen.

baharım aret bey hangi programa çıkıcaktı şuan kuş beyinli ikbal var ekranda. onun programına çıkıcaktı.

hanzade_su isimli arkadaş zk da aşılama ile hamile kaldı işte buraya da yazmıştı zaten. valla benim bugüne kadar servet eczanesi sgk dökümü olmadan ilaç vermedi bana 3 aşılamada 300-280-270 tl ödedim her seferinde de dökümü elime verip buyrun bakın dediler nilgün hnm zaten çok kibar bir kadın. ama servet çok fena ha işimizi gördüğü zamanlarda oldu ama biz de başla eczaneye gitmedik yani onlara kazandırdık paraları.

elifcim normalde eczaneler çıktı vermiyor dürtücen sonra tabi veririz diyoalr. servertten ilk aşılama vermedi istedim yazıcımı bozuktu sitem mi bozukdu dökemedim dedi. donraki hepsinde aldım diye hatırlıyorum. o çıktı üzerinde nasıl bir sahtekarlık yaparlar aklım karıştı. zaten buların girdiği ekran sağlık bak. görmüyormu nasıl bir dolap çeviriyor olabilirlerki !!!

baharım aret bey hangi programa çıkıcaktı şuan kuş beyinli ikbal var ekranda. onun programına çıkıcaktı.

evet canım ikballe hayatın içinden programında çıkıyor. geçen sezon perşembe günleriydi. bu sezon çarş almışlar sanırım. şimdi tekrar mesaj geldi. 13.30 da çıkacakmış.

evet canım ikballe hayatın içinden programında çıkıyor. geçen sezon perşembe günleriydi. bu sezon çarş almışlar sanırım. şimdi tekrar mesaj geldi. 13.30 da çıkacakmış.

yuuuh bu program o saate kadar sürüyormu !! arette ikbale abone heralde sürekli gittiğine göre . sağol canım 13,30 da açayım bari.

aynen ben ilk zmanlarda yapsaydım kesin olurdu diyordum. ve şuan olmuyorsa diye suçlu arıyorum. ama belki 4 yıl öncede deneseydik yine olmıycaktı. zaten evlendik 2, yılın sonunda denemeye başladık. hadi 3-5 ay olmadı normaldir dedim 9 ay oldu baktım artık bu normalide geçti dedim. eşim sperm testi yaptı bu şekilde başladık bu sürece :((

Geç olsun, güç olmasın.. merak etme bak bu sefer kesin olacak :) pozitif düşün, pozitif düşünmenin gücü diye bişey okumuştum. evrene neyi gönderirsen gelir seni bulur :))

canım umut çok iyi bir karar süleyman beyin çok iyi ve sevimli bir doktor olduğunu duydum ben de hep. yalnız başlayacağın aydan 1 önceki ay gidip 3. gününde muayne ol. onların sistemi böyle gidince hemen başlamıyorlar tedaviden 1 ay önce seni görmek istiyolar.[/QUOTE]

Umut un internet sitesinde baktım. Tüp bebek öncesi ilk muayenede adetin belli döneminde gelmenize gerek yok.herhangi bir günde gelip jinekolojik muayeneniz yapılır diyor. Yinede arayıp sorarım tabii.

elifcim normalde eczaneler çıktı vermiyor dürtücen sonra tabi veririz diyoalr. servertten ilk aşılama vermedi istedim yazıcımı bozuktu sitem mi bozukdu dökemedim dedi. donraki hepsinde aldım diye hatırlıyorum. o çıktı üzerinde nasıl bir sahtekarlık yaparlar aklım karıştı. zaten buların girdiği ekran sağlık bak. görmüyormu nasıl bir dolap çeviriyor olabilirlerki !!!

Ya ben internetten sgk dökümümü aldım, rapor için genel müdürlük onaylı diyor. Onu sgk genel müdürlüğüne götürüp onaylatacak mıyız. şart mı? eşiminkinide isterler mi?

bilemiyorum canım bence onun üzerinden yapamazlar çünkü çıkıyor herşey.

canım umut çok iyi bir karar süleyman beyin çok iyi ve sevimli bir doktor olduğunu duydum ben de hep. yalnız başlayacağın aydan 1 önceki ay gidip 3. gününde muayne ol. onların sistemi böyle gidince hemen başlamıyorlar tedaviden 1 ay önce seni görmek istiyolar.
.

Umut un internet sitesinde baktım. Tüp bebek öncesi ilk muayenede adetin belli döneminde gelmenize gerek yok.herhangi bir günde gelip jinekolojik muayeneniz yapılır diyor. Yinede arayıp sorarım tabii.[/QUOTE]

canım evet adetli olmana gerek yok ama başlamadan önceki ayda herhangi bir gün gidip muayne olman gerekiyor

Ya ben internetten sgk dökümümü aldım, rapor için genel müdürlük onaylı diyor. Onu sgk genel müdürlüğüne götürüp onaylatacak mıyız. şart mı? eşiminkinide isterler mi?

kimin sigortasından faydalanıcaksan onun dökümü olması lazım ve evet sgk müdürlüğünden onaylı olacak canım.

senin dökmene gerek sgk müd. git eşinede sanada döküm al kaşe imza yapsınlar. ben kendi sgk dan yararlandım ama ikimizinkinide döktürmüştüm. nede olsa parasız sende ikinizin dökümünü al bence :)

senin dökmene gerek sgk müd. git eşinede sanada döküm al kaşe imza yapsınlar. ben kendi sgk dan yararlandım ama ikimizinkinide döktürmüştüm. nede olsa parasız sende ikinizin dökümünü al bence :)

Offf yaa. onay için taaa fındıklı beşiktaş taraflarına gitmem gerek. birde onun için izin almam lazım. eşim anadolu yakasında olduğu için pendik kaynarca'dan benimkinide bu taraftan almamız lazım. ekstradan iş. Keşke bu rapor işleri daha basitleştirilmiş olsa.

canım skloyoz sırt kamburluğu değil mi bir omurga rahatsızlığı ? bir de sende ve halanın kızında sol böbrek ve sol yumurtalık daha az gelişmiş deyince hemen cımbızla çekip aldım orayı :) biliyorsun benim rahim anomalim var unicorn uterus yani tek taraflı gelişmiş rahim. benim de sağ yumurtalığım az gelişmiş. sağ böbreğim de hiç yok. senin sadece bu organlara mı mahsus ve nasıl anlaşıldı? sendede mi rahim anomalisi var onu merak ettim de. bu yumurtalık ve böbreğin birlikte gelişmemesi durumu bir üriner sistem bozukluğu. anne karnında organlar oluşurken başlıyor. bizim de annemler 3 kız kardeş doktor muhakkak onlardan birinde yada ananende yada kız kuzenlerinde bu rahim anomalisinden vardır diyolar.
evet skolyoz kamburluk aslında. ama benim ve kardeşiminki bele doğru alt omurlarda olduğu için kambur bir görüntü yaratmıyor. ama bir takım egzersizleri var, onları yapmazsan artıp yaşlılıkta ağrı yapabiliyor. kardeşimde ve bende çok küçük yaştayken teşhis edildi. hatta doktor, bu rahatsızlıktan dolayı yüzümüze taş gibi bana "sen en fazla 1.50'ye kadar uzarsın" erkek kardeşime de "1.60 olur" demişti. küçük birer çocuk olarak, boyumuz uzamayacak diye yıllarca ne kadar üzüldük tahmin edersin. ama ben 1.68 kardeşim 1.84 boyunda ve o doktoru hala hatırladıkça sinir oluruz. bu arada sonradan öğrendik ki baba tarafımızdan dedemizde skolyoz varmış, amcamın birinde ve başka kuzenlerde de var yani genetik olarak miras bir iskelet sistemi sorunu.
bende ve halamın kızı olan kuzenimde sol böbrekle sol yumurtalık diğerine göre bariz az gelişmiş ama işlevsel durumda. aynı şekilde sol ve sağ taraftaki göğüs kafesi de çok dikkatli bakınca birbirinden farklı, kaburgalar simetrik değil. buna bağlı sol göğüs kaslarımız da sağa göre az gelişmiş durumda. yani iki göğüs arasında çok açık boyut farkı var.(ben yıllar önce silikon protez taktırıp aynı görünmelerini sağladım. ameliyatı yapan doktor ergenlikte sağ göğsüm normal gelişmişken solun gelişimini tamamlayamadığını söylemişti) zaten bu anomaliyi de ergenlik çağında göğüslerimin böyle dengesiz gelişmesinden şüphelenerek anladık. dıştan böyle, iç organlarda da bir sorun var mı diye röntgen, ultrason çekildiğinde gerçek ortaya çıktı. kuzenim de, çok yıllar sonra bir gün aynı sorunun kendisinde olduğunu tesadüfen itiraf etti.bu arada kardeşimin de sağ ve sol göğüs kafesi bir birinden farklı. ama erkek olduğu için daha az belli oluyor. bir de onun iç organlarında benimki kadar bariz boyut farkı yok.
buna ek olarak bende 12 yıl kadar önce kongenital çift rahim anomalisi teşhis edildi. rahmin tüpe yakın kısmında enteresandır yine sol tarafta fazladan küçük bir kanal vardı. dış gebelik ya da düşük tehlikesi yarattığından artı muazzam sancılı adet görmeme sebep olduğundan endometrik kistim alınırken o da alındı. hiç bir sorunum da kalmadı.
tabi ben her şeyi sonuna kadar araştırma isteği duyan yapımla, o dönemde doktor doktor gezip, rahim anomalisiyle, sol tarafımdaki az gelişmişliğin hatta skolyozun bağlantılı olup olmadığını araştırdım. ama hiç bir doktor doyurucu bir bilgi vermedi. hatta tüm doktorlar bu tip anomalilerin genetik yolla babamdan geçmiş olamayacağını, anne karnında oluşabileceğini, mesela annem hamilelikte sigara ya da ilaç kullandıysa olabileceğini söyledi. ki annem beni 20 yaşında, sağlığının doruğunda doğurmuş ve ne ilaç ne de sigara kullanmış. tam aksine o yıllara göre çok bilinçli bir anne olarak vitaminlerini de almış, beslenmesine de dikkat etmiş. üstelik de madem bu anne karnında oluyor, kardeşimde ve baba tarafımdan halamın kızında da aynı problem nasıl oluyor dediğimde hiç bir cevap veremediler.(ha bu arada aldığım bir duyuma göre şimdi rahmetli olan bir halamda ve onun torununda da bu sorun var ama onlar böyle konularda çok sırdır, asla kalkıp soramazsın, o yüzden ayrıntısını öğrenemedim) bu arada bir tek doktor da aynı senin doktor gibi rahimle ilgili sorunun annemin tarafından genetik geçmiş olabileceğini söyledi. ama onu da araştırdım. kimsede böyle bir şey yok. anne annem, bütün teyzelerim, hatta kuzenlerime kadar sordum kimsede böyle bir şey yok. hadi tut ki bazıları gizledi söylemediler desen, kimse ne ameliyat oldu ne de düşük yaptı. herkes şak diye hamile kalıp doğurdu. yani doktorlar ne derse desin bütün bunların babam tarafından geçtiğine eminim. sonuç olarak sen doktorlara bakma;anne tarafınla kısıtlı kalma, baba tarafını da araştır.

Offf yaa. onay için taaa fındıklı beşiktaş taraflarına gitmem gerek. birde onun için izin almam lazım. eşim anadolu yakasında olduğu için pendik kaynarca'dan benimkinide bu taraftan almamız lazım. ekstradan iş. Keşke bu rapor işleri daha basitleştirilmiş olsa.

ara sor bence belki x .bir sgk müdürlüğünden de alabilirsin. ya eşinin işyerinin bağlı olduğu müdürlüğü yada fındıklı ara. belki evet veriyoruz derler. kimliklerle beraber 1 kişinin gitmesi yeterli. en azından ben kadıköy sgk dan aldığımda ben gittim eşimin kimliğiyle. ikimizede aldım. ama biz zaten oraya bağlıydık lokasyon olarakta ters değildi bana. sormakta yarar var.

şimdi artık online sistem ya her hangi bir sgk'dan alabiliyor olabilirsin. ben de beşiktaş sgk'ya bağlıyım ama daha önce başka bir işim için pendik sgk'dan döküm almıştım. telefonla bir ara sor istersen.bir de eşin evlenme cüzdanıyla ya da senin nüfusunla gidince ikinizinkini de alabiliyor olabilir. ben pendiğe gittiğimde işyerinden arkadaşların nüfusunu alıp, onların da ufak tefek işlerini halletmiştim, belki döküm de verirler, hele ki senin eşin istiyor sonuçta.

kızlar şimdi aradım zk yı dosyam konseyden çıkmamış henüz. yarın bu saatlerde tekrar arıycam. cuma yoğunluğuna kalmadan halletsem iyiydi ama napalım artık yarın çıkarsa cuma giderim:(

Back
X