• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Merhaba
Ben 39 yaşımdan 3 ay aldım. eşimin toplam sperm sayısı 3 milyon. ayın ikisinde z.k. arman beye gittik ve tüp olması için yazı verdi. tüp bölümüne gittik. adetin 2. günü gidip rapor işlemlerine başvuracağım.

yaklaşık 1 haftadır bütün yazdıklarınızı okuyup, neler yaptıklarınızı takip edip kendime yol çizmeye çalışıyorum. Gerçekten çok faydalı, işime yarayacak şeyler öğrenmiş oldum. Çok teşekkür ederim. Yinede acemi olarak aklıma takılan şeyler oluyor.

Eşim 3. Sperm testini 22 Ekim de verecek. Ben dahiliye, g.cerrahi ve psikiyatr dan 23ünde yani tek günde imza alıp o gün içinde dosya açtırabilir miyim. Yetişirmi. İzin alma konusunda sıkıntılarım varda.
Birde ekg yi dışarda çektirip götürsem kabul ederlermi.

Merhaba
Ben 39 yaşımdan 3 ay aldım. eşimin toplam sperm sayısı 3 milyon. ayın ikisinde z.k. arman beye gittik ve tüp olması için yazı verdi. tüp bölümüne gittik. adetin 2. günü gidip rapor işlemlerine başvuracağım.

yaklaşık 1 haftadır bütün yazdıklarınızı okuyup, neler yaptıklarınızı takip edip kendime yol çizmeye çalışıyorum. Gerçekten çok faydalı, işime yarayacak şeyler öğrenmiş oldum. Çok teşekkür ederim. Yinede acemi olarak aklıma takılan şeyler oluyor.

Eşim 3. Sperm testini 22 Ekim de verecek. Ben dahiliye, g.cerrahi ve psikiyatr dan 23ünde yani tek günde imza alıp o gün içinde dosya açtırabilir miyim. Yetişirmi. İzin alma konusunda sıkıntılarım varda.

merhaba canım hoşgeldin Allah kolaylıklar versin öncelikle. 1 günün içinde tüm bölümlerden imzanı alabilirsin ama dahiliye de muhakkak randevu alıp git bir de bayan doktordan alırsan daha iyi olur erkek olan doktor biraz uğraştırabiliyormuş. ekg yi dışarda çektirme bence parana yazık randevu almana bile gerek yok üroloji nin karşısında ekg odası var giriyosun bomboş hemen çekip veriyolar. aynı günde onu da yaptırabilirsin zaten ekg ve akciğeri falan yaptır adetinin 2. günü de tüp bebekteki sekretere söyle tüp raporu için gereken bütün kan tahlillerini girsin. adetliyken veriliyor çünkü. belki 1 ayda yetişmeyebilir ama muhakkak aralık ayına yetişir.

kızlar iki gündür feci gribim. dün başladı bugün ayakta duramıyorum resmen. boğazım yanıyo ağrıyo. hatta keşke bugün ofise gelmeseymişim:( dün nette tesadüfen bi haber okudum. şarkıcı esra özmen tüp tedavisini eurofertilde hakan beye yaptırmış. şimdi iki yaşında kızı var. sanırım bi tv programı esnasında tanışmışlar hakan beyle. sorunu ne bilmiyorum ama konforlu tüp bebek uygulamışlar. netten araştırdım. çok düşük doz ilaç kullanarak, yumurtaların erken toplanması sonucu yapılan bi tedavi şekli ve daha çok pco lulara uygulanıyor. yurtdışında gelişmiş ülkelerde uygulanıyormuş. tr de gelişmiş laboratuarı olan bir kaç merkezde uygulanıyormuş yalnızca. bende ilaç kullanmaktan ve özellikle ohss den korkuyorum biliyorsunuz aklıma da yatmadı değil. özellikle zk da yaptırsam başıma sanki hoş şeyler gelmeyecekmiş gibi hissediyorum. ne dersiniz sizce bende bi görüşsem mi eurofertille?

canım ne kadar güzel bişeymiş o öyle. ünlülerin yarısının zaten tüp bebek. bana da senin zk ya devam etmen riskli gibi geliyor her defasında dert anlatmak tayfun bey yoksa tedirgin olmak doz arttırdıklarında korkuyla beklemek. bir de orda herşeyi sürekli tekrar etmek zorundasın unutuyolar. tıpkı benim yarım rahimli olduğumu sağ tarafımın olmadığını sürekli her muayneden söylemem gibi senin de pko olduğunu en düşük dozda bile yumurtalarının coştuğunu falan hep dile getirmen gerekli.ben sen ilk denemende zk istiyosun diye israr etmedim ama zk ya 2000 vereceğine toplamda 3500 ver özele git canım. araştırmalısın ve gidip görüşmelisin eurofertil ile. görüşme ücretsiz yeni doktorları sadık beyi de ben çok beğendim. fikir edinirsin. zk ya gideceğin gün ara randevu al herşeyini de götür. bir ön görüşme yap derim ben.

kızlar iki gündür feci gribim. dün başladı bugün ayakta duramıyorum resmen. boğazım yanıyo ağrıyo. hatta keşke bugün ofise gelmeseymişim:( dün nette tesadüfen bi haber okudum. şarkıcı esra özmen tüp tedavisini eurofertilde hakan beye yaptırmış. şimdi iki yaşında kızı var. sanırım bi tv programı esnasında tanışmışlar hakan beyle. sorunu ne bilmiyorum ama konforlu tüp bebek uygulamışlar. netten araştırdım. çok düşük doz ilaç kullanarak, yumurtaların erken toplanması sonucu yapılan bi tedavi şekli ve daha çok pco lulara uygulanıyor. yurtdışında gelişmiş ülkelerde uygulanıyormuş. tr de gelişmiş laboratuarı olan bir kaç merkezde uygulanıyormuş yalnızca. bende ilaç kullanmaktan ve özellikle ohss den korkuyorum biliyorsunuz aklıma da yatmadı değil. özellikle zk da yaptırsam başıma sanki hoş şeyler gelmeyecekmiş gibi hissediyorum. ne dersiniz sizce bende bi görüşsem mi eurofertille?

çok geçmiş olsun. konforlu tüp bebek ismini ilk defa duydum, çoğu yer mini tüp bebek ya da ilaçsız tüp bebek diyor, hemen hemen her merkezde var, araştırırken aklında olsun.

canım ne kadar güzel bişeymiş o öyle. ünlülerin yarısının zaten tüp bebek. bana da senin zk ya devam etmen riskli gibi geliyor her defasında dert anlatmak tayfun bey yoksa tedirgin olmak doz arttırdıklarında korkuyla beklemek. bir de orda herşeyi sürekli tekrar etmek zorundasın unutuyolar. tıpkı benim yarım rahimli olduğumu sağ tarafımın olmadığını sürekli her muayneden söylemem gibi senin de pko olduğunu en düşük dozda bile yumurtalarının coştuğunu falan hep dile getirmen gerekli.ben sen ilk denemende zk istiyosun diye israr etmedim ama zk ya 2000 vereceğine toplamda 3500 ver özele git canım. araştırmalısın ve gidip görüşmelisin eurofertil ile. görüşme ücretsiz yeni doktorları sadık beyi de ben çok beğendim. fikir edinirsin. zk ya gideceğin gün ara randevu al herşeyini de götür. bir ön görüşme yap derim ben.[/QUOTE]

öyle mi dersin dersin canım. açıkçası zor geliyordu bir de oraya gidip herşeyi baştan anlatmak. dosyadaki evrakların tek tek fotokopisini almak vs. ama yaklaştıkça da korku başladı. acaba zk da boşuna mı vakit kaybetmiş olurum diye. diğer topikte pco lu bir arkadaşla mesajlaştım özelden çok zor şeyler yaşamış tüp tedavisinde doktor bilinçli yaklaşıp önlem almasaymış ohss kaçınılmazmış. pco luların çoğunda benzer hikayeler. 40 a yakın yumurta oluyor. karın şişiyor ve çoğu zaman kaırndan su alınması bile gerekebiliyor. düşüncesi bile korkutuyor beni. olmadı dediğin gibi yapayım haftayı zk dönüşü uğrayayım eurofertile. iki gün önce arayıp randevu alırım. iki haftam kaldı karar verebilmek için bayram öncesi bi aksilik olmazsa raporum çıkıyor ve hemen nerede yaptıracaksam reçetemi yazdırıp ilaçlarımı almak istiyorum. sen nasılsın? çok yaklaştı sizin tedavinizde. ben bile heyecanlanmaya başladım duyguyla senin adına.

çok geçmiş olsun. konforlu tüp bebek ismini ilk defa duydum, çoğu yer mini tüp bebek ya da ilaçsız tüp bebek diyor, hemen hemen her merkezde var, araştırırken aklında olsun.

teşekkür ederim canım. bende konforlu tüp bebeği ilk kez duydum eurofertilde. çoğu merkezde ilaçsız ya da doğal tüp bebek uygulanıyor ama bu yöntemlerde hiç ilaç kullanılmadan doğal yolla oluşan yumurtaların toplanıp laboratuar ortamında olgunlaştırılması sonucu döllenme amaçlandığı için başarı şansı düşük. konforlu tüp bebekte çok düşük dozda ilaç (belki aşılamada kullandığımız kadar düşük) kullanarak uygulandığı için şansı biraz daha artırır diye düşündüm. bu yöntemde de gebelik şansı daha düşük klasik tüp bebeğe göre ama klasik tedavide de ohss riskim yüksek pco dan dolayı:(

Aminnn, Allah herkese kolaylık ve hayırlı evlat versin. Sizin daha önce yazdıklarınızdan bayan dahiliyeciye rabdevu almam gerektiğini öğrenmiştim :) ekg yi bizim şirkette revirde çekiyorlar ama orda randevusuzsa orda yaptırırım. ben adetin 2. günü gidince ne gerekiyorsa akciger, ekg, bütün kan tahililerini vs hepsini yaptırmak istiyorum. tabii yaparlarsa. 22 /23 ekimde dosyayı teslim edersek acaba 13 kasım hastalığıma yetişirmi diye düşünüyorum. bekledik bekledik... yumurta misali şimdi tutuşup sabırsızlanıyoruz. aralığa kadar bile beklemek bana cooook uzun geliyor. rapor çıkınca da umut tüp bebek düşünüyorum. Daha önce orda çalışmış birinin (şu anda izmirde çalışıyormuş)tavsiyesi üzerine.ilk denememiz olacak.

Aminnn, Allah herkese kolaylık ve hayırlı evlat versin. Sizin daha önce yazdıklarınızdan bayan dahiliyeciye rabdevu almam gerektiğini öğrenmiştim :) ekg yi bizim şirkette revirde çekiyorlar ama orda randevusuzsa orda yaptırırım. ben adetin 2. günü gidince ne gerekiyorsa akciger, ekg, bütün kan tahililerini vs hepsini yaptırmak istiyorum. tabii yaparlarsa. 22 /23 ekimde dosyayı teslim edersek acaba 13 kasım hastalığıma yetişirmi diye düşünüyorum. bekledik bekledik... yumurta misali şimdi tutuşup sabırsızlanıyoruz. aralığa kadar bile beklemek bana cooook uzun geliyor. rapor çıkınca da umut tüp bebek düşünüyorum. Daha önce orda çalışmış birinin (şu anda izmirde çalışıyormuş)tavsiyesi üzerine.ilk denememiz olacak.

canım adetin 2. günü gittiğinde hormon, seroloji ve biyokimya kan tahllilerin yapılır. sekretere tüp için kan vereceğini söylersen hepsini girer. aynı gün akciğer filmi ve ekg çektirebilirsin. son bir yıl içinde yaptırmadıysan smear, kültür ve idrar tahlili yaptırman gerekiyor adetin bitince. smear sonucu 2 haftada çıkıyor daha önce yaptırmadıysan şimdi yaptırırsan zaman kazanmış olursun. tüm sonuçlar çıkınca da aynı güne dahiliye, cerrahi ve psikiyatriden randevu alırsın. rapor da ortalama 3 haftada çıkıyor.

Merhaba

hoşgeldiniz . öncelikle şunu sorayım yaş sınır kaç ki zk. da yani 39 yaşındasınız tüp için rapor veriyormu size. gerçi arman bey yönlendirdiğine göre o sınırı aşmamışsınızdemektir.

adetin 2. günü gittiğinizde sektere tüp için kan vericem deyin ve ilk defa verdiğinizi söyleyin çünkü şuanki sekreter çok salak bir kız. sadece hormon demeyin hormon, hıv, biyokimya... hepsine bakılması gerek. (benim en sen istediğim tahlilde sadece hormonu yazmıştı oysa ben hepsini nson durumunu görmek istiyordum) yani yaklaşık 9 tüp kan vermeniz gerekiyor.

ekg elifnde dediği gibi randevusuz anında veriyorlar kağıdı elin. akciğerde aynı gün çekiyorsun ama raporunu ve filmi ertesi gün alıyorsun. psikiyatriye randevu almadan anında kaşe vuruyor. dahiliye ve cerrahiye randevu şart. ve kadın olandan alın diyorlar sürekli. bende tesadüfen kadından almıştım şanşım orada yaver gitti.
eğer eşiniz 22 ekimde sperm verip sonucu 23 ekimde almaya gideceksiniz dahiliye randevunuzu şimdiden alın diycem ama bunun için öncelikler elinizde kan sonuçlarınız ,ekg ve akciger filminiz olması gerek. bol şanslar.

canım adetin 2. günü gittiğinde hormon, seroloji ve biyokimya kan tahllilerin yapılır. sekretere tüp için kan vereceğini söylersen hepsini girer. aynı gün akciğer filmi ve ekg çektirebilirsin. son bir yıl içinde yaptırmadıysan smear, kültür ve idrar tahlili yaptırman gerekiyor adetin bitince. smear sonucu 2 haftada çıkıyor daha önce yaptırmadıysan şimdi yaptırırsan zaman kazanmış olursun. tüm sonuçlar çıkınca da aynı güne dahiliye, cerrahi ve psikiyatriden randevu alırsın. rapor da ortalama 3 haftada çıkıyor.

Söylediklerini aynen yaparım. tüp teki sekretere mi tüp için kan vereceğimi söylemem gerekiyor. yoksa kan verilen bölümde mi?
Benim genel kontrol amaçlı 5 ay öncesinden yapılmış smear ve kültür testim var. idrar tahlilini de burda şirkette yaptırırım.daha önce bahsettiğiniz nüfus kayıt örneği, evlilik cüzdanı,resim vs tüm evraklarımıda hazırladım.. sadece isterlerse rahim filmim kalır onuda adetten sonra çektiririm.

teşekkür ederim canım. bende konforlu tüp bebeği ilk kez duydum eurofertilde. çoğu merkezde ilaçsız ya da doğal tüp bebek uygulanıyor ama bu yöntemlerde hiç ilaç kullanılmadan doğal yolla oluşan yumurtaların toplanıp laboratuar ortamında olgunlaştırılması sonucu döllenme amaçlandığı için başarı şansı düşük. konforlu tüp bebekte çok düşük dozda ilaç (belki aşılamada kullandığımız kadar düşük) kullanarak uygulandığı için şansı biraz daha artırır diye düşündüm. bu yöntemde de gebelik şansı daha düşük klasik tüp bebeğe göre ama klasik tedavide de ohss riskim yüksek pco dan dolayı:(

canım konforlu tüp bebek, eutofertil'in uydurduğu bir isim olduğu için ilk defa duydun. ben de ilaç almaktan korktuğum için bir ara çok araştırdım oradan biliyorum. yani tek eurofertil yapmıyor, her yer yapıyor sadece farklı farklı isimler koymuşlar. zaten git sor herkes her yöntem için "tek bizde var" diyor. anatolia, umut, istanbul tüpü ara sor hepsinde var aynı şey. eurofertil zaten kafana yattıysa sorun yok ama hani bil diye söylüyorum.

birde bahar değinmiş smear kültür ve rahim filminiz varmı. rahim filmi 5 yıllık olabiliyormuş ama smear ve kültür 6 ayı geçmemiş olsun süresi. birde işin içine girince zaman çabuk geçiyor endişe etmeyin. ama 13 kasım adetinize raporunuzu almanız mümkün değil. ama tahmin aralık adetinize raporunuz çıkmış olur bir aksilik çıkmazsa. side madem umuta karar verdiğin kasım adetinizde gidip muayenenizi olun orada. çünkü onların şartı tedaviden önceki adetinizde ultrason muayenenizi yaptırmanızı istiyorlar. kasım adetinizde umutta muayene olun aralık adetinizde de tedavinize başlarsınız ama kasım 13 e yetişmesi bence mümkün değil. ha diyelimki yetişti umutta muayen olmadığınız için bir önceki ay hemen başlarlarmı tedaviye işin o kısmı var birde.

Söylediklerini aynen yaparım. tüp teki sekretere mi tüp için kan vereceğimi söylemem gerekiyor. yoksa kan verilen bölümde mi?
Benim genel kontrol amaçlı 5 ay öncesinden yapılmış smear ve kültür testim var. idrar tahlilini de burda şirkette yaptırırım.daha önce bahsettiğiniz nüfus kayıt örneği, evlilik cüzdanı,resim vs tüm evraklarımıda hazırladım.. sadece isterlerse rahim filmim kalır onuda adetten sonra çektiririm.

canım tüpteki sekreter yapıyor kan girişini. smear testini tekrarlamana gerek yok ama rahim filmi çektirmen gerekir mutlaka.

canım konforlu tüp bebek, eutofertil'in uydurduğu bir isim olduğu için ilk defa duydun. ben de ilaç almaktan korktuğum için bir ara çok araştırdım oradan biliyorum. yani tek eurofertil yapmıyor, her yer yapıyor sadece farklı farklı isimler koymuşlar. zaten git sor herkes her yöntem için "tek bizde var" diyor. anatolia, umut, istanbul tüpü ara sor hepsinde var aynı şey. eurofertil zaten kafana yattıysa sorun yok ama hani bil diye söylüyorum.

evet bencede eurofertilin uydurduğu bir isim:)) aynı yöntem hangi özel merkeze gitsem uygulanır. sadece isimler farklı söylediğin gibi.

hoşgeldiniz . öncelikle şunu sorayım yaş sınır kaç ki zk. da yani 39 yaşındasınız tüp için rapor veriyormu size. gerçi arman bey yönlendirdiğine göre o sınırı aşmamışsınızdemektir.

adetin 2. günü gittiğinizde sektere tüp için kan vericem deyin ve ilk defa verdiğinizi söyleyin çünkü şuanki sekreter çok salak bir kız. sadece hormon demeyin hormon, hıv, biyokimya... hepsine bakılması gerek. (benim en sen istediğim tahlilde sadece hormonu yazmıştı oysa ben hepsini nson durumunu görmek istiyordum) yani yaklaşık 9 tüp kan vermeniz gerekiyor.

ekg elifnde dediği gibi randevusuz anında veriyorlar kağıdı elin. akciğerde aynı gün çekiyorsun ama raporunu ve filmi ertesi gün alıyorsun. psikiyatriye randevu almadan anında kaşe vuruyor. dahiliye ve cerrahiye randevu şart. ve kadın olandan alın diyorlar sürekli. bende tesadüfen kadından almıştım şanşım orada yaver gitti.
eğer eşiniz 22 ekimde sperm verip sonucu 23 ekimde almaya gideceksiniz dahiliye randevunuzu şimdiden alın diycem ama bunun için öncelikler elinizde kan sonuçlarınız ,ekg ve akciger filminiz olması gerek. bol şanslar.

Arman bey hakkınızı kaybetmişsiniz dedi ama ben sgk genel müdürlüğünü aradığımı ve 40 yaşından gün almamış olunması gerektiğini söyledim.oda heyet odasına gönderdi bizi. gittik sorduk. 40 tan gün almamış olmak lazım mış. yani 8 ay kadar zamanımız var. bu arada arman bey raporsuz yaparsanız burda 3/4 bin lira, dışardada yaklaşık 5 bin lira civarı yaptırabileceğimizi, tutma şansının her iki yerdede aynı olduğunu ayrıca sperm yükseltmek için bitkisel vs şeylerle zaman kaybetmeden tıbba güvenmemizi söyledi :) teşekkür edip çıktık.

22 sine dahiliye ve g.cerrahiye randevu alacaktım ama 15 gün öncesine kadar randevu vermiyorlar. pazartsi her iki bölümede randevu alacam. o zamana kadar tahlil ve ekg gibi evraklarımı hallederim gibime geliyor. iyiki paylaşımlarınız var. gerçekten ilaç gibi geliyor.

arkadaşlar florence nightingalede ve amerikan hastanesinde çalışan milletin yerlere göklere koyamadığı meşhur emre karatekelioğlu istanbul tüpe geçmiş. istanbul tüp belki biliyorsunuzdur sgk anlaşmalı olup raporlulara çok çok uygun fiyatlar veriyor. üstelik imsi, pgd, endoskopi her şey var. ama aret kamara hiç güvenmediğimden değerlendirmeye almamıştım. şimdi emre beyin oraya geçtiğini öğrenince birden kafam karıştı:((( umutun yanında bir de orayla mı görüşsem?

baharcım eurofertilin sitesine gir orda çeşitleri yazar doğal tüp bebek, konforlu tüp bebe, ilaçsız tüp bebek vs. ama ben bildiğmiz yöntemden şaşmyacağım için araştırma gereği duymadım. belkide immonun dediği gibi merkezler kendileri uyduyor isimleri mesela bana rezevrden dolayı yüksek doz veriyorlar adına klasik tüp diyolardır sende pko olduğu için az doz veriyolardı adınıda konforlu diye uyduruyolardır. sende pko olduğu için az doz kullanılır ve ilaçl arın ucuz olur. yani benim zk. da 2000 tl yi buluyordu ama doz yüksekti. hesap olarak zk. sana çok daha uyguna gelir orası kesin ama tedavi yöntemi olarak doğru yermi düşünülür burası. ben gözümü kapadım yaptım kısmetimde varsa olur dedim ve aklımda hiç şüphe olmadan gittim. araştırma gereği bile duymadım. adamalr 450 dozu dayadılar bende yumurta çıkmadıysa ne yapsınlar diyorum. diğer yerde aynısını yapacak. ama sizlerde durumlar farklı mümkün olduğunca az yumurta oluşması gerek!

bu arada ohss nedir? aşırı yumurta oluşup karna su dolma olayımıdır?

arkadaşlar florence nightingalede ve amerikan hastanesinde çalışan milletin yerlere göklere koyamadığı meşhur emre karatekelioğlu istanbul tüpe geçmiş. istanbul tüp belki biliyorsunuzdur sgk anlaşmalı olup raporlulara çok çok uygun fiyatlar veriyor. üstelik imsi, pgd, endoskopi her şey var. ama aret kamara hiç güvenmediğimden değerlendirmeye almamıştım. şimdi emre beyin oraya geçtiğini öğrenince birden kafam karıştı:((( umutun yanında bir de orayla mı görüşsem?

tedavi için gelip gitmek zor olmayacakmı? yeri gelince hergün gidiyorsun yumurta takibine? ben yol sorunundan dolayı avrupa yakasını hiç düşünmedim. birde onun için strese giremem dedim.

Back
X