• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
canım şimdi netten baktım. yeni yönetmeliğe göre her zaman 3 yıllık evlilik şartı aranmıyormuş. yalnızca açıklanamayan infertilite durumunda evlilik şartı aranır diyor. sorununa göre anladığım kadarıyla. umarım sizin için problem olmaz.

canım şimdi netten baktım. yeni yönetmeliğe göre her zaman 3 yıllık evlilik şartı aranmıyormuş. yalnızca açıklanamayan infertilite durumunda evlilik şartı aranır diyor. sorununa göre anladığım kadarıyla. umarım sizin için problem olmaz.

canım çok teşekkür ederim ilgine.
yarın 2 yılımızı dolduruyoruz.. benim raporumda tanımlanamayan infertilite yazıyor. ama bunu devlet karşılamayacak olsaydı ilk başta söylerledi bana dimi. boşuna aşılama ile vakit kaybetmezdim. sonuçta onlar söyledi 2 aşılama 1 tüp bebek denemesi yapıcaz diye.
umarım bi pürüz çıkmadan tüp bebek işlemlerine başlayabiliriz.

Slm kızlar bende 2 gündür tüp bebek için resmi evrakları tamamlamaya çalışıyorum. dün nüfusa gidip nüfus kayıt örneği aldım, bu sabahta SGK ya gidip sigortalı gün dökümümüzü aldım kaşeli imzalı. ve dönüş yolunda ya tüp bebek için işlemler basitmiş diyordum ama 2 günlük evrak toplarlama işinden sonra cidden yorulduğumu anladımki. yarında zk ya gidip genel cerrahiye ve iç hastalıklarına kaşeleticem raporumu. ve eşim kan vermişti onları alıp ürolojiden tekrar rapor çıkartacağız sorunu yoktur dye. bu işlemleri yaptırmıştık ama kanın ve üroloji raporunun süresi 6 aylık olması gerktiği için yeniden kan verdik (infertilite bölümündeyken yapılmıştı hepsi ama malum 2 aşılama yaptık derken 6 ay dolmuşta geçmiş bile:( ). iyikide eşime git ver dedim yoksa dr.a gidip bunların süresi dolmuş diyecekti bu şekilde zamna kazanmış olduk. yani şuan hiçbir eksiğim yok evraklar tahlil ve tetkikler tamam. (umarım şu eksik tekrar yap demezler. smear yıllık oluyor. kültür testinin süresini bilmiyorum umarım eskisi geçerlidir) hiçbir eksik yok derlerse büyük ihtimal yarın tüp bebek tedavisi için dosyamı açarlar. zaman kazanmak için dedim ya zaman kazanıyorum ama hala tüpe karar vermiş değilim dosyamı açıp bekliycem. belki ağustosta gözümü karartım yaparım. ama bu kadar evraktan koşturmacasından sonra onlarında süresini geçirmem ve yapatırırım heralde:( ama evrak tamamlama işi gerçekten zormuş heleki bu sıcaklarda.

canım inan kendimmiş gibi üzüldüm. bu adet olamamak yok mu umutlandırıyor insanı. bende adet olamayınca umutlanmıştım geçen hafta ama test yaptığım günün ertesi adet oldum. inşallah senin kırmızılar da test yapmanı bekliyordur adet olursun bir kaç güne. ben bugün gittim tertemizdi yine akşam başlıyorum klomene. sıkma canını eminim birkaç güne adet olacaksın. olmadı söktürücü veriyorlar zaten. stres yapma yeter ki.

yanlış alarmmış işte canım gecikince insan hele de 5 gün umutlanıyor ama yokmuş işte olsun sağlık olsun biz yolumuza devam edicez de adet olamamak sinir bozucu ama benim senede 1 kez böyle gecikir.gelir herhalde birkaç güne.

hayırlıs olsun canım sakın takma kafana.Allah nasip ettiyse bigün olucak biliyoruz.
bende bugün hast. gidicektim. dr. ile görüşüp tüp bebekmi aşılamamı onu öğrenecektim. ama sabah kalktım ve cesaret edemedim gitmeye:( yarın eşim işini ayarlıcak beraber gidicez. bakalım neye karar veriekler.

ben şimdi gidince dosyamı alıp dr odasına gidicem dimi kızlar. konuşup karar verilecek dimi??
2 aşılamadan sonra 3. dr ve hastaya kalmış diye biliyorm ama 2 yıllık evli olmam yaşımın 26 olması tüp bebek için acaba engel olur mu ki?

takmıyorum canım alıştık bu manzaralara ama yine de kendimi tutamadım ağladım ilk aldığımda sonucu sonra geçti yola devam. inşallah tüp bebeğe geçmende bir pürüz çıkmaz canım. bize de haber ver yönetmelikle ve testlerle ilgili bilgileri. malum ben de arkandan gelicem kısmetse:)

canım çok teşekkür ederim ilgine.
yarın 2 yılımızı dolduruyoruz.. benim raporumda tanımlanamayan infertilite yazıyor. ama bunu devlet karşılamayacak olsaydı ilk başta söylerledi bana dimi. boşuna aşılama ile vakit kaybetmezdim. sonuçta onlar söyledi 2 aşılama 1 tüp bebek denemesi yapıcaz diye.
umarım bi pürüz çıkmadan tüp bebek işlemlerine başlayabiliriz.

öyle dediyseler doğrudur o zaman açıklanamayan infertilite de süre gözetilmiyormuş.

Slm kızlar bende 2 gündür tüp bebek için resmi evrakları tamamlamaya çalışıyorum. dün nüfusa gidip nüfus kayıt örneği aldım, bu sabahta SGK ya gidip sigortalı gün dökümümüzü aldım kaşeli imzalı. ve dönüş yolunda ya tüp bebek için işlemler basitmiş diyordum ama 2 günlük evrak toplarlama işinden sonra cidden yorulduğumu anladımki. yarında zk ya gidip genel cerrahiye ve iç hastalıklarına kaşeleticem raporumu. ve eşim kan vermişti onları alıp ürolojiden tekrar rapor çıkartacağız sorunu yoktur dye. bu işlemleri yaptırmıştık ama kanın ve üroloji raporunun süresi 6 aylık olması gerktiği için yeniden kan verdik (infertilite bölümündeyken yapılmıştı hepsi ama malum 2 aşılama yaptık derken 6 ay dolmuşta geçmiş bile:( ). iyikide eşime git ver dedim yoksa dr.a gidip bunların süresi dolmuş diyecekti bu şekilde zamna kazanmış olduk. yani şuan hiçbir eksiğim yok evraklar tahlil ve tetkikler tamam. (umarım şu eksik tekrar yap demezler. smear yıllık oluyor. kültür testinin süresini bilmiyorum umarım eskisi geçerlidir) hiçbir eksik yok derlerse büyük ihtimal yarın tüp bebek tedavisi için dosyamı açarlar. zaman kazanmak için dedim ya zaman kazanıyorum ama hala tüpe karar vermiş değilim dosyamı açıp bekliycem. belki ağustosta gözümü karartım yaparım. ama bu kadar evraktan koşturmacasından sonra onlarında süresini geçirmem ve yapatırırım heralde:( ama evrak tamamlama işi gerçekten zormuş heleki bu sıcaklarda.

canım hadi atlattın geçmiş olsun evrak süreci benim de gözümde büyüyor. kan tekrar veririm de o smear zor bişey inşallah tekrar istemezler. onun dışındakileri de hallederiz bir bir. ama ben daha adet olucam da ikinci aşılamam yapılacak da. sonucu temmuzun 15 ini buluyor eğer negatif se işlemlere başlicam. ağustos da öyle geçse. eylül de tüp bebek yolcusuyum inşallah. bir de ben birisinden duymuştum da inanmamıştım. orda tüp bebek de kime sorduysam 1 yıldır uğraşıyolarmış rapor çıkmıyormuş falan dediler ama saçma geldi neticede evraklarını tamamlarsan hiçbir sorun olmaz dimi biz artık kurt olduk. çoğu insan süreci bilinçsizce yaşadığı için çıkmıyor rapor deyiveriyolar. bakalım sen hallettin mi dosyanı dimi ama. canım bence vakit kaybetme süresi var neticede yaptır bir an önce.

canım hadi atlattın geçmiş olsun evrak süreci benim de gözümde büyüyor. kan tekrar veririm de o smear zor bişey inşallah tekrar istemezler. onun dışındakileri de hallederiz bir bir. ama ben daha adet olucam da ikinci aşılamam yapılacak da. sonucu temmuzun 15 ini buluyor eğer negatif se işlemlere başlicam. ağustos da öyle geçse. eylül de tüp bebek yolcusuyum inşallah. bir de ben birisinden duymuştum da inanmamıştım. orda tüp bebek de kime sorduysam 1 yıldır uğraşıyolarmış rapor çıkmıyormuş falan dediler ama saçma geldi neticede evraklarını tamamlarsan hiçbir sorun olmaz dimi biz artık kurt olduk. çoğu insan süreci bilinçsizce yaşadığı için çıkmıyor rapor deyiveriyolar. bakalım sen hallettin mi dosyanı dimi ama. canım bence vakit kaybetme süresi var neticede yaptır bir an önce.

bugün dahiliye ve genel cerrahiyede kağıdımı kaşeleteip imzalattım. dahiliyeci kadın testlerime akciğer raporuma ve filmin kendisine ve ekg ye baktı öyle imzaladı. işler erken bitsin diye ama dr. lar 9 olmadan gelmediler:( neyse ürolojiden kan sonucunu aldık dr. eşime bi rapor daha verdi (öncekinin süresi dolduğu için) birde kan ver demiş eşimde verdik demiş ekrandan görüp raporu yazmış. tüp bebeğe geçtik onlarda kurul odasına yönlendirdiler gittik benim kimlik fot. 3 adet resmim,akciger sonucumu aladı haftaya çarş ara sor raporunun çıkıp çıkmadını dedi. çıkmışsa eğer gidip alıp dr. gidicem ve doktor tüm tahlillere bakıp dosya açıp muhtemelen ilaç yazcak ve tedaviye başlıycak. heralde yapmak istemiyorum dersem çeker vurur beni madem yapmıycan ne diye bukadar işlem yaptın diyebilir:) dediğin gibi biz bu işin kurd olduğumuz için çabuk hallediyoruz. bilmeyenler evrak toparlaması falan ayları bulur tabi. misal ben sgk gün dökümü ve nüfus katıy örneğini evlilik cüz. fot. hep götürdüm dosya açılır diye ama infertilitedeki gibi olmadı önce rapor çıkıp sonra dosya açılıyor. aşılmada dosyam vardı tüm tahliller içindeydi o dosyam üzerinden rapor çıkmıştı. ama bilmeyene gerçekten zor ve zuun gelir biz bile zorlanıyoruzki ilk yaptıran ne yapsın:( eşimin kanı ve üroloji raporunun sürenin geçti benim aklıma geldi ve direkt onu yönlendirdim diğer türlü dr. git ve doktorun senin sevk etmesini beklersen ohoo bekle ki işler hallolsun. bakalım umarım raporda sorun çıkmaz ve haftaya verirler.

bugün dahiliye ve genel cerrahiyede kağıdımı kaşeleteip imzalattım. dahiliyeci kadın testlerime akciğer raporuma ve filmin kendisine ve ekg ye baktı öyle imzaladı. işler erken bitsin diye ama dr. lar 9 olmadan gelmediler:( neyse ürolojiden kan sonucunu aldık dr. eşime bi rapor daha verdi (öncekinin süresi dolduğu için) birde kan ver demiş eşimde verdik demiş ekrandan görüp raporu yazmış. tüp bebeğe geçtik onlarda kurul odasına yönlendirdiler gittik benim kimlik fot. 3 adet resmim,akciger sonucumu aladı haftaya çarş ara sor raporunun çıkıp çıkmadını dedi. çıkmışsa eğer gidip alıp dr. gidicem ve doktor tüm tahlillere bakıp dosya açıp muhtemelen ilaç yazcak ve tedaviye başlıycak. heralde yapmak istemiyorum dersem çeker vurur beni madem yapmıycan ne diye bukadar işlem yaptın diyebilir:) dediğin gibi biz bu işin kurd olduğumuz için çabuk hallediyoruz. bilmeyenler evrak toparlaması falan ayları bulur tabi. misal ben sgk gün dökümü ve nüfus katıy örneğini evlilik cüz. fot. hep götürdüm dosya açılır diye ama infertilitedeki gibi olmadı önce rapor çıkıp sonra dosya açılıyor. aşılmada dosyam vardı tüm tahliller içindeydi o dosyam üzerinden rapor çıkmıştı. ama bilmeyene gerçekten zor ve zuun gelir biz bile zorlanıyoruzki ilk yaptıran ne yapsın:( eşimin kanı ve üroloji raporunun sürenin geçti benim aklıma geldi ve direkt onu yönlendirdim diğer türlü dr. git ve doktorun senin sevk etmesini beklersen ohoo bekle ki işler hallolsun. bakalım umarım raporda sorun çıkmaz ve haftaya verirler.

canım ne güzel atlatmışsın en zor kısmını. evrak işi zor gerçekten. tahliller zaman alıyor. gerçi biz kolay hallediyoruz ama çoğu insan zorlanıyor. üç kez aşılama raporu çıkarttım. bir defa hamile kaldım diye süresi de geçmiş onun için dünyanın işini yaptırdılar bana aşılama raporuyla bile bu kadar uğraşırken biz sana kimbilir ne zor gelmiştir ama bitmiş çok şükür. tüp bebek için dosya iki kez kurula giriyor diye biliyorum ben. bu raporun sanıyorum sistemik hastalıklar raporu. sonrasında oradan aldığın raporu test sonuçları ile birlikte tüp bebeğe götürüyorsun dosya orada bir hafta bekliyor sonra tekrar kurula sevk ediyorlar sanıyorum.

canım ne güzel atlatmışsın en zor kısmını. evrak işi zor gerçekten. tahliller zaman alıyor. gerçi biz kolay hallediyoruz ama çoğu insan zorlanıyor. üç kez aşılama raporu çıkarttım. bir defa hamile kaldım diye süresi de geçmiş onun için dünyanın işini yaptırdılar bana aşılama raporuyla bile bu kadar uğraşırken biz sana kimbilir ne zor gelmiştir ama bitmiş çok şükür. tüp bebek için dosya iki kez kurula giriyor diye biliyorum ben. bu raporun sanıyorum sistemik hastalıklar raporu. sonrasında oradan aldığın raporu test sonuçları ile birlikte tüp bebeğe götürüyorsun dosya orada bir hafta bekliyor sonra tekrar kurula sevk ediyorlar sanıyorum.

evet canım sanırım dediğin gibi tüp bebek için 2 kez kurula girecek. aynen aradığımda sistemik hastalıklar raporum çıktımı diye soracağım. evet derlerse gidip alıp tüp bebeğe gideceğim ve tathlillerimle birlikte dosya açılacak. aslında bugün düşündümde yani neden onca tahlil yaptırdım neden kurul odasındaki memurlar benden almadı diye düşünmüştüm ama sen söyleyince mantıklı geldi. bende raporum çıktıktan sonra gelecek hafta ilaçlarımı yazdırırım diye düşünüyordum am a2. kez kurula girecekse bir sonraki haftaya kalı bu durumda. artık nolduysa oldu napalım zaten zamn geçtiği kadar geçsin varsı 2 hafta daha geçsin :)) ama tüp bebek evrak işleri gerçekten yorucuymuş. ki umarım eksik bişey var demezler. gelecek hafta dr. tahlillerime baktığında kültür ve smear testinin süresi geçmiş derse adetimden sonra yenisini vermem gerek :(( umarım böyle birşey olmaz eğer olursa adet sonrası vermem ve alıp tekrar heyete sokmam demek temmuz sonunu bulur çünkü smear 15 günde anca çıkıyor :(( artık hayırlısı diyelim.

kızlar ben çok kötüyüm. 37. günümdeyim hala adet olmadım çok korkuyorum kötü bişey olmasından. sol u uyaralım derken evrim hanım sağdakiler çok büyüdü demekki artık çatlatalım yoksa...... bişey olucak demişlerdi kader hemşire ile konuşup. bi tıbbi terimdi. sonrasında ben bikaç gün çok şiddetli çatlama sancıları çektim çatladı yani yumurtalar ama sanırım çatlamayan birtane vardı ve kiste dönüştü 10 gün de soğan suyu içtim ama işe yaramadı demekki yani hiç böyle gecikmezdi çok üzülüyorum.şuan o evrim i bulsam dövebilirim. asistanların elinde kaldım. ne halt ettiği belli değil. cumartesi doktora gitmeyi düşünüyorum.

kızlar geceleri uyku yok bana çok kafama takıyorum adet olsam çok rahatlicam. ağlamak istiyorum sürekli hiçbişeyden zevk almıyorum. zombi gibi oldum :(

kızlar ben çok kötüyüm. 37. günümdeyim hala adet olmadım çok korkuyorum kötü bişey olmasından. sol u uyaralım derken evrim hanım sağdakiler çok büyüdü demekki artık çatlatalım yoksa...... bişey olucak demişlerdi kader hemşire ile konuşup. bi tıbbi terimdi. sonrasında ben bikaç gün çok şiddetli çatlama sancıları çektim çatladı yani yumurtalar ama sanırım çatlamayan birtane vardı ve kiste dönüştü 10 gün de soğan suyu içtim ama işe yaramadı demekki yani hiç böyle gecikmezdi çok üzülüyorum.şuan o evrim i bulsam dövebilirim. asistanların elinde kaldım. ne halt ettiği belli değil. cumartesi doktora gitmeyi düşünüyorum.

kızlar geceleri uyku yok bana çok kafama takıyorum adet olsam çok rahatlicam. ağlamak istiyorum sürekli hiçbişeyden zevk almıyorum. zombi gibi oldum :(

günaydın canım. bu ruh ve fiziki halin adet olamamandan kaynaklarınıyor. çok sıkıntı verir haklısın. bence hafta sonunu bekleme imkanın varsa git zk ya baksınlar. belki söktürücü bi iğne yada ilaç verirler. infertilitede normal muayene yaparlarmı bilmiyorum ama oranın hastasıysan git bi konuş durumunu anlat belki yardımcı olurlar. ben aşılama sonrasında adet olamamıştım ama koyu kahve belirtileri vardı. test yaptır gebe değilsen gel ilaç verelim demişti asistan dr. kız. yoksa tedaviye geçemeyiz demişti ama benimki kendiliğinden sökülmüştü. demekki böyle bir durumada çareleri var ilça iğne gibi. sende işin yoksa bugün git derim. daha fazla sıkıntıya sokma kendini.

canım seni çok iyi anlıyorum. bende her ay aynı korkuyu yaşıyorum. kist mi olmuştur ne olmuştur diye kendimi yiyorum ama eninde sonunda gecikmeli olarak adet oluyorum. 10 gün kadar gecikmesini normal buluyor dr lar. ben geçen ay telefonla tüp bebek hemşiresiyle konuştuğumda 10 gün daha bekleyelim olmazsanız gelin söktürücü yazalım demişti. benim normalde de düzensiz ama mümkün olduğunca kullanmamaya çalışıyorum. bir kez kullandım yalnızca. ilacı bırakınca zaten hemen adet oluveriyorsun. bir de hastaneye gidersen mutlaka kan testi sonucunu yanında götür. kanda gebelik testi mutlaka istiyorlar. sonucunu yanında götürürsen en azından tekrar kan verip, sonuç beklemek zorunda kalmazsın. diğer türlü saat ikiye kadar beklemek zorunda kalıyorsun kan sonucunu alıp, doktora ilaç yazdırabilmek için. bence boşuna sıkıntıya sokma kendini duygunun söylediği gibi bir an önce git en azından bi ultrasonla bakarlar sorun olmadığını görünce rahatlarsın. hem zaten hemen arkasından adet oluyorsun ben ne zaman adetim gecikti diye ultrasona girsem çok ilginçtir ertesi gün adet oluyorum. bence sende vakit kaybetme canım.

Son düzenleme:
kızlar bu ay zeynep kamile gidecektim ya adetin ikinci yada üçüncü günü benim adetin günleri cumartesi pazara gelior bu durumda ne yapmak lazımm yaa canım sıkıldı...bir ay dahamı bekleyeceğim yani..bu gün sancılanıorum pazartesi 5.gün oluyor o zaman ne yapayım ben..normaldde iki gün önce olmalıydım ama her nedense gecikti ilk kez iki gün..bu dudumda ne oluyor 5.gün test olmuyormu

kızlar bu ay zeynep kamile gidecektim ya adetin ikinci yada üçüncü günü benim adetin günleri cumartesi pazara gelior bu durumda ne yapmak lazımm yaa canım sıkıldı...bir ay dahamı bekleyeceğim yani..bu gün sancılanıorum pazartesi 5.gün oluyor o zaman ne yapayım ben..normaldde iki gün önce olmalıydım ama her nedense gecikti ilk kez iki gün..bu dudumda ne oluyor 5.gün test olmuyormu

eğer kesin olraka adet kanaman başlarsa onu 1. gün olarak baz alacaksın. ufak tefek damla yada kahverengi akıtılar adetten sayılmaz. diyelimki bugün kanaman başladı yarın cuma 2,gün oluyor gidebilirsin. cuma başlarsa eğer (örn cuma sabah) pazartesi 4. gün oluyor ve neredeyse adet bitmiş oluyor. kan versen bile ne kadar sağlıklı sonuç alırsın bilemiyorum. iki gün gecikmiş umarım biraz daha geçikir ve cumartesi yada pazar günü olursun. benikilerde hep hafta sonuna denk geliyordu. off iyne mi oluyordum resmen oturup cuma sabah adet olmayım diye dualr ediyordum. artık çocuk için değil adetlerim ters zaman gelemsin diye dua ediyordum:) ins sende hafta sonu olursun cumartesi olsan bile pazartesi 3. gün olur ve gitmen uygundur. zaten adetin 2 veya 3. günü diyorlar.

evet ama acaba 4. gün olmazmki bu gün lekenlenme olur sanırım geçen ayda başka bir aksilik olup geri dönmüştüm eşimden dolayı şimdide böle olursa iyice strese gircem yaa

kızlarr dün zk gittim. tüp bebek işlemlerini başlatmak için ama yapamadım.
kenan bey ile görüştük. dosyamı inceledi 2 yıllık evli oldugumuz için devletin karşılamayaağını söyledi. fsh ım 11 çıkmıştı testlerde. bidahaki ay adetliyken gidip tekrar test yaptırıcakmışım eğer birazdaha yüsek çıkarsa yumurta rezervi azalmış diye raporuma yazıp ancak rapor çıkartacağımı söyledi. ilk gittiğimde servisteki dr. da inf. asistanda çikolata kistimin en son evresinde olduğumu söylemişdi. kenan bey asist. başı olarak en son evresinde olmadığını söylüyorum dedi. normalde çik. kistinin 3. vya 4. evresinde devlet kaç yıllık evli olduğuna bakmıyomuş.
o kadar kızdım ki bana bunları baştan neden söylemediler. neden her ultrasona girdiğimde beni korkuttular. kistin çok büyük falan filan diye tepki verdiler. dün adam resmen beni başından savdı. başka hiç bişey değil.
bende o sinirle kaynarcadaki medicine sanırım adı oraya gittim. dr. un anlattıklarını anlattım ve çok şaşırdı. daha ne olacakmış dedi patlaması çatlamasımı gerekiyormuş kistinin dedi. bir kere ameliyat olmuşsun sen zaten ve kistin 5 cm geçmiş. yani kistin 4. yani en sn evresndesin dedi.
sanırım artık tüp bebek için zk gitmeyeceğim. bu hastanede yaptıracağım.
sizinde düşüncelerinizi ve alternatiflerinizi merak ediyorum.
bu arada bu hastanede hastaneye 2800 ilaçlarada yaklaşık 1200 ödüyormuşsun ve toplam 4000 civarı tutuyormuş.

cnm üzüldüm yaa adına kenan bey bana da baştan savıor gibi gelmişti bana hemen aışlama demişti ikinci gittiğimde başka doktor vardı durumamua bakıp öle karar vereceklerini sölediler tüp bebek yada aşılam için ben de kenan beyi istemiorum artık..nene hatun mediceine benim ev orda bende gitmiştim geçen ay figen hanım var direk sana tüp bebek olur demişti yaştan dolayı ama bana figen hanım toplam 3.5 milyar falan demişti ilaçlarla kapıdaki bayan 4 demişti bende güvenenemdim açıkcası oraya ama herkes metedior..açıkcası tututrmazlar para için diye ne bilimm

cnm üzüldüm yaa adına kenan bey bana da baştan savıor gibi gelmişti bana hemen aışlama demişti ikinci gittiğimde başka doktor vardı durumamua bakıp öle karar vereceklerini sölediler tüp bebek yada aşılam için ben de kenan beyi istemiorum artık..nene hatun mediceine benim ev orda bende gitmiştim geçen ay figen hanım var direk sana tüp bebek olur demişti yaştan dolayı ama bana figen hanım toplam 3.5 milyar falan demişti ilaçlarla kapıdaki bayan 4 demişti bende güvenenemdim açıkcası oraya ama herkes metedior..açıkcası tututrmazlar para için diye ne bilimm[/QUOTE

ablamın bi arkadaşı yaptırdı orada tüp bebek ve şu anda hamile, bi arkadaşımın arkadaşıda orada tüp bebek yaptırmış ve maşallah şu an ikizleri var. ve ikiside ilgiden alakadan çok memnundu. hele ablamın arkadaşı zk görmüş ve ortamdan çok rahatsızlık duymuş ve girmeden geri dönmüş. yani bilmiyorum canım iyi referanslar duydum ama başka merkezlerde araştırıcam. ayrıca bana bütün tahlillerini devletten yaptırıyosun ayrıca onlar için sizden para almıcaz dedi. yani o için para bu için para istemicez dedi. ve yumurta toplama şi oldu ama transfer yapılama, herhenagi bi olumsuzluk oldu, döllenme olamadı o zman da ödediğin 2800 liradan 1500 alıp gerisini iade ediyoruz dedi.. yani kafama yattı açıkcası benim.

o zaman iyiyimiş cnm dedikleri gibiyse bana öyle bahsetmediler hiçç..orayı met ediorlar baya bende önce karrar vermiştim ama bunun üçkerer denemsi var diye vazgeçmiştim bir de zk iyi diye dur bakalım bende de öle zeynp kamil acayıp sorunlar çıkarırısa bende giderim napım bir kere denerim tüp bebek daha denenemm şansıma artıkk..

o zaman iyiyimiş cnm dedikleri gibiyse bana öyle bahsetmediler hiçç..orayı met ediorlar baya bende önce karrar vermiştim ama bunun üçkerer denemsi var diye vazgeçmiştim bir de zk iyi diye dur bakalım bende de öle zeynp kamil acayıp sorunlar çıkarırısa bende giderim napım bir kere denerim tüp bebek daha denenemm şansıma artıkk..

bende en azından bir kere bi deniym dedim. Allah nasip ettiyse herşey yolunda gider. ama eğer sonuç alamazsam 1 sene ilaç ile beklerim. 3 yılı doldurunca zk gider birde şansımı orada denerim diye düşünüyorum.

ablamın bi arkadaşı yaptırdı orada tüp bebek ve şu anda hamile, bi arkadaşımın arkadaşıda orada tüp bebek yaptırmış ve maşallah şu an ikizleri var. ve ikiside ilgiden alakadan çok memnundu. hele ablamın arkadaşı zk görmüş ve ortamdan çok rahatsızlık duymuş ve girmeden geri dönmüş. yani bilmiyorum canım iyi referanslar duydum ama başka merkezlerde araştırıcam. ayrıca bana bütün tahlillerini devletten yaptırıyosun ayrıca onlar için sizden para almıcaz dedi. yani o için para bu için para istemicez dedi. ve yumurta toplama şi oldu ama transfer yapılama, herhenagi bi olumsuzluk oldu, döllenme olamadı o zman da ödediğin 2800 liradan 1500 alıp gerisini iade ediyoruz dedi.. yani kafama yattı açıkcası benim.

durumuna üzüldüm canım en hayırlısı nere ise umarım şans bizi oraya doğru sürükler (bunları yaşadığıma göre şanslı olduğumu düşünmüyorum oda ayrı bir konu ama...)
eğer kenan bey başından savmışssa yine birde azarlar taarzda yaklaşsaydı o daha sinir bozucu emin ol. zk daki ortam gerçekten rahatsız edici. eminim bi çoğunuzda şahit olmuşsunuzdur. o gün yumurta toplam yada transferi olan hastlar önlükleri giydikten sonra ortalıkta dolanıyolar. sekreterlerin yanına kadar geliyolar. ki o bölüm çok kalablaık erkekler bile oluyor çoğu zamn. ve bu görüntüye dur diyen birileri yok. ve bende bunları yaşamk istemediğim için vede kenan beyin tavrından dolayı hala yaptırıp yaptırmamakta karar vermiş değilim:( yani zaten bizim gibi hastalar çok hassaslar birde dr. un böyle ters olması sinir bozucu. madem yapamıyorsun git başa iş yap dimi. bu işi seçtiysende insanlara iyi davranmak zorundasın ama ne yazıkki yapmıyorlar. senin dediğin kaynarcadaki hastane tüp bebek merkezimi yoksa genel bir hastanemi? zk dan çıktıktan sonra oraya gittiğinde yeniden ultrasonlamı bakıp kistin büyük olduğu teşhisini koydular. raporunu çıkartıp özelde de yaptırabilirsin. özellerdeki şüphede para için bilerek tutturmaya bilirler. zaten bunu aşsam gözümü kaatıp gidip bi özelde yapıcam

Back
X