• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
bende 29 memnun oldum şu 30 a girmeden bi hamile kalaydık iyiydi :)))
özelden hem ucuz hemde daha iyidir bence ben böyle büyük aşamalı şeyler için devletten şaşmam hiçbi zaman özellikle eğitim ve araştırma hastanesi diye tercihim burası hayırlısı artık ne kadarlık evlisiniz bide nerde oturuyorsun demiştim ama duymamışsın beni :)

yok canım 1200 lira hsg için değil tüp bebek için koonuşmuştuk bende kendi hastanemde çektiricem herhalde bu gidişle

ben ataşeheride oturyoeum ve 29 yuaşımdayım dedim ama dikkat etmedin galiba :)) bu arada forum çok karşışık herkes bişeyleri yanlış anlıyor :( 1200 zeynep kamilde tüp bebek yaparsak onun fiyatı olduğunu söyledim. rahim filmi ise özelde en fazla 380 -500 tl arası bi rakama çekiliyor .

yok yok var test elimizde aslında bugün bile yanımızdaydı herşey offf ne salakmışşız ya hiçbişi sormadan etmeden döndük geldik sinir oluyorum kendime şuan boşa zaman harcadık ne yapıcamızı bileemedikki başımıza ilk kez geliyo sanıırm ondan bu şaşkınlık bundan böyle korksunlar bendenn:52:

sterese sokma kendini boşver. valla dört nalada koşsak olmadımı olmuyor zamanı var diyoruz. senin tahlil ve tetkiklerin yapıldmı. (hormon testleri, smearin, kültürün, rahim filmin) falan varmı? eğer çalışmıyorsan yerin yakın bi daha git tek tek sor. ve tavsiyem soracaklarını kağıda not al sonra aa onuda sorsaydım bunuda unuttum deme. ben yazıyorum valla.

okudum canım okudum ama biraz geç düştü ondan böyle oldu :))
bende senle aynı yaştayım ve 17 aylık evliyim bi kez hamile kaldım ama düşük oldu 1 yıldır dahada yok işte kısa bi özet geçeyim dedim:)
ben ataşeheride oturyoeum ve 29 yuaşımdayım dedim ama dikkat etmedin galiba :)) bu arada forum çok karşışık herkes bişeyleri yanlış anlıyor :( 1200 zeynep kamilde tüp bebek yaparsak onun fiyatı olduğunu söyledim. rahim filmi ise özelde en fazla 380 -500 tl arası bi rakama çekiliyor .

hormon testim çok var :)hepsi güzeldi bi ara prolaktinim yükselmişti sonra dşürdüm normale şimdi ii ,smear testim ii,kültür ü hatırlamıyorum smearle birlikte yapıldıysa yapılmıştır ama benim haberim yok :)) şuan regl dönemimdeyim bitsin hemen rahim filmi çektircem inşallah bu kadar koşturmamız boşa çıkmayacaktır rabbim görüyor halimizi :34: valla eşime diyim de yarın gitsek yine ne güzel olur şu kenan sofuoğlu neci orda ona sorsak anlatırmı bize acaba herşeyi
çalışıyorum canım yaa valla bu süreç çalışırken de zorlayacak biraz bizi ama bakalım herşey güzel olsun da:16:
sterese sokma kendini boşver. valla dört nalada koşsak olmadımı olmuyor zamanı var diyoruz. senin tahlil ve tetkiklerin yapıldmı. (hormon testleri, smearin, kültürün, rahim filmin) falan varmı? eğer çalışmıyorsan yerin yakın bi daha git tek tek sor. ve tavsiyem soracaklarını kağıda not al sonra aa onuda sorsaydım bunuda unuttum deme. ben yazıyorum valla.

bir daha sorucam belki ama senin aşılamam mı olacaktı ve bu iğne olayları nedir karından iğne olcakmışız filan tırstım valla:52:

bir daha sorucam belki ama senin aşılamam mı olacaktı ve bu iğne olayları nedir karından iğne olcakmışız filan tırstım valla:52:

göbekten iğne çok basit ucu kıl gibi bişey çok ince. aşılama öncesi yumurtalarının gelişmesi için iğnelerle büyütüyolar. yani senin ne gibi rahatsızlığın var bilemyiroum. herkesin başındna geçen olaylar farklı ve bölümleride farklı olabiliyor en doğru yönlendirmeyi hastane yapar. burda sorarrak kafanı daha çok karıştırmış olma. anladığım kadarıyla aşılama falanda olmamışsın. süreç uzun dediğim hastane daha çok yardımcı olur.

hee yok yok ben gayet rahatımdır kafam da karışmaz öyle merak etme o konuda sadece meraktan benimkisi :)
bende görülen o ki bi rahatsızlık yoktu bu güne kadar işte bi tek eşimin spermi düşük çıktı hemen tüp bebek dediler ne bi tedavi ne bilaç ne bi iğne bişey vermediler eşime başımıza herşey dün geldi tüp bebek yapçakmışız diye bugünde soluğu zeynep kamilde aldık işte seni sıkıyorum biraz sanırım afedersin sustum tamam:26:
göbekten iğne çok basit ucu kıl gibi bişey çok ince. aşılama öncesi yumurtalarının gelişmesi için iğnelerle büyütüyolar. yani senin ne gibi rahatsızlığın var bilemyiroum. herkesin başındna geçen olaylar farklı ve bölümleride farklı olabiliyor en doğru yönlendirmeyi hastane yapar. burda sorarrak kafanı daha çok karıştırmış olma. anladığım kadarıyla aşılama falanda olmamışsın. süreç uzun dediğim hastane daha çok yardımcı olur.

hee yok yok ben gayet rahatımdır kafam da karışmaz öyle merak etme o konuda sadece meraktan benimkisi :)
bende görülen o ki bi rahatsızlık yoktu bu güne kadar işte bi tek eşimin spermi düşük çıktı hemen tüp bebek dediler ne bi tedavi ne bilaç ne bi iğne bişey vermediler eşime başımıza herşey dün geldi tüp bebek yapçakmışız diye bugünde soluğu zeynep kamilde aldık işte seni sıkıyorum biraz sanırım afedersin sustum tamam:26:

hayır yanlış anlama süreç çok karışık gelebiliyor başta. birde net ortamı olunca insan daha çok yanlış anlıyor ve kafası karışıyor. ben sadece aşılama oldu 2 defa. tüp bebekte prosedür farklı diye biliyorum. eğer başka hastane tüp ebbek dediyse z.k da hemen tüp yapcak değil size kendilerine göre araştırmanı yapıp sonra buna karar verirler. senin yapcağın sabırla gidip gelmek olcak :(

tamam canım çok sağolasın doğru diyosun belkide yapmııyccak tüp ve ben bu ay normal yolla hamile kalacağım inşallahh rabbimmm inşallah :16:
hayır yanlış anlama süreç çok karışık gelebiliyor başta. birde net ortamı olunca insan daha çok yanlış anlıyor ve kafası karışıyor. ben sadece aşılama oldu 2 defa. tüp bebekte prosedür farklı diye biliyorum. eğer başka hastane tüp ebbek dediyse z.k da hemen tüp yapcak değil size kendilerine göre araştırmanı yapıp sonra buna karar verirler. senin yapcağın sabırla gidip gelmek olcak :(

tamam canım çok sağolasın doğru diyosun belkide yapmııyccak tüp ve ben bu ay normal yolla hamile kalacağım inşallahh rabbimmm inşallah :16:

amin inşallah . umut işte bende dr. konuştum bugün adet olunca gel dedi. kendi kendime inşallah adet olmamda gelmem dedim:) napim işte umut fakirin ekmeği misali :(

bende 29 memnun oldum şu 30 a girmeden bi hamile kalaydık iyiydi :)))
özelden hem ucuz hemde daha iyidir bence ben böyle büyük aşamalı şeyler için devletten şaşmam hiçbi zaman özellikle eğitim ve araştırma hastanesi diye tercihim burası hayırlısı artık ne kadarlık evlisiniz bide nerde oturuyorsun demiştim ama duymamışsın beni :)

yok canım 1200 lira hsg için değil tüp bebek için koonuşmuştuk bende kendi hastanemde çektiricem herhalde bu gidişle

anladım canım 1200 lıra baya uygunmus :53: allah yardımcımız olsun hepımızın ..

Son düzenleme:
zeynep kamilde hangi bölüme gittiniz. infertiliteyeyse ordakiler asistan doktorlar kız yada erkek değişiyor her ay. artık o ay şşansına ne çıkarsa. tüp bebek bölümündede bildiğim kadarıyla uzman doktorla var ve bi çoğu erkek. aşılama için adetin 2. gün ultrasonla bakılıyor doğrudur bende başta şaşırmıştım ama emin ol o kadar kötü bi durum değil kendini rahatsız hissedersen peçete götür bol bol. ve erkek doktor olayınıda kafandan at bence. zeynep kamilde öyle bi lüksün yok. ilk başlarda bende çok çekniyordum ama sonradan o kadar çok gidiip geliyorsunki utanmaya sıkılmaya vaktin bile kalmıyor.

sağol cnm baya aydınlattınız hepiniz beni ayrı ayrı cnm benim eşim izin vermior onla gitmem büyük hata oldu gerçi dışarda bekletmiştim ama kenan bey çağır eşini dedi bende muayene isteceğini ummuyordum bende hep kadına gittim ama zeynep kamilde mecbur olduğum için uatan sıkıla olacaktım..eşim bu konuda çok dar düşünüor bir dahaki ay kadına al dedi anlatıorum ama anlamıor zeynep kamil durumunu beim yaşta baya ilerledi 35 oldum çok moralim bozuk döndüm ordan madem seçme hakkınız yok ya katlanacağız yada özele gideceğiz artık ne yapalım..ama kenan bey çok iyyimiş komuşumuza tüp bebek dördüz oldu

kızlar birde hsgnin bir süresi varmı ne kadar zaman geçerli oda geçer diye korkuyorum tekrar çekilemk olamamgibi

doktorun kadın ya da erkek olması ne farkeder canım. bu konuyu neden bu kadar sıkıntı yapıyorsunuz? pendikte medicine hastanesi var. tüp bebek bölümünde bütün çalışanların bayan olduğunu duymuştum. ücreti de çok makul. bi görüş istersen.

cnm ben çok takmıorum eşim çok kızıor onla uğraş çocuk işiyle uğraş bunalıma girdim aşırı derecde sinirlendi o gün bana çocuktan bie vazgeçior yani ben utana sıkıla olcaktım birde ben muayene bile olmayan biriyım zor yani erkekten daha korkuyorum ne bilim ...cnm medicine hosapiatlı aradım o gün tüp bebek 45oo falanmış ama eşim şimdi aşılamaya taktı illa o aolack diyo bende vakit kaybetmek istemiorum aşılamyla yaş 35..biliorum zaman ve para kaybı ama naltamıyorum kenan bey ilk aşlıma dedi ya tüp bebeğede zor ikna etmiştim zor cnm yaa ...ben med,cinede yaptırsam ama bu seferde ordaki doktor iyimi bir de o var figen adında tek doktor varmış tanıyan bilen varmı

tüp bebek bölümü randevusuz çalışıyor. ben hiç randevu almadım şimdiye kadar. doktor da seçemiyorsun. ultrasonda hangi dr varsa artık şansına. dört tane uzman var. mutlaka dört doktordan biri oluyo ultrasonda. ben hepsinden çok memnunum. hepsiyle aram çok iyi :) ama bi dr seçme şansım olsa tayfun bey i seçerdim )

cnm ben bilmediğimden internetten randevü aldım ne bilim oda ücertlimiş neyse düzelttiler bana komşumuz kenan beyi söledi bende ona aldım nasılsa adetim muayene olmaz dedim ama tamda öle oluyormuş ben şok oldum tabii..eşim bunu duyunca bana çok kızdı neden erekğe aldın diye çok tartıştık yolda ve hayal kırıklığı ultrsona girmeden eve döndük özelede o kadar para vermek zor yani devlet karşılıor nasılsa ama önce aşılam yapılması lazımmış bence oda vakit kaybı benim için..iki aşılamanın arası ne kadar zaman peki sıra oluyormu aşılama zamanı toplam ne kadar acaba

aşılam ve tüp bebek toplam ne kadar zaman alıor peki zeynep kamilde...birde sıra çokmuş diye duydum yani bir iki sende geliormuş dediler tüp bebek için doğrumu

cnm ben çok takmıorum eşim çok kızıor onla uğraş çocuk işiyle uğraş bunalıma girdim aşırı derecde sinirlendi o gün bana çocuktan bie vazgeçior yani ben utana sıkıla olcaktım birde ben muayene bile olmayan biriyım zor yani erkekten daha korkuyorum ne bilim ...cnm medicine hosapiatlı aradım o gün tüp bebek 45oo falanmış ama eşim şimdi aşılamaya taktı illa o aolack diyo bende vakit kaybetmek istemiorum aşılamyla yaş 35..biliorum zaman ve para kaybı ama naltamıyorum kenan bey ilk aşlıma dedi ya tüp bebeğede zor ikna etmiştim zor cnm yaa ...ben med,cinede yaptırsam ama bu seferde ordaki doktor iyimi bir de o var figen adında tek doktor varmış tanıyan bilen varmı

kızlar birde hsgnin bir süresi varmı ne kadar zaman geçerli oda geçer diye korkuyorum tekrar çekilemk olamamgibi

canım rahim filmi nin geçerliliği 5 yıl en azından zeynep kamil de ama son duyduğuma göre özellerde 1 yılmış sonrasında kabul edilmiyormuş.
medicine hospital benim eski hastanem. figen hanım da eski doktorum. orda 1 kez aşılama denedim ben. tutmadı. ama doktorumdan da hemşirelerimden de çok memnundum. ben devlete geçmek istediğim için bıraktım orayı. hala aklıma bişey takıldığında arar sorarım sağolsun hemşireleri çok ilgililer. eğer zaman kaybetmek istemiyorsan orda tüp bebek denemeni tavsiye ederim. son zamanlarda çok başarılı olduklarını duydum. figen hanım da iyi bir doktor. zaten tek doktor var. ve ekibi.yaşın 35. fazla zaman kaybetmemelisin. eğer zeynep kamil de başlamak istersen sürecine tahlillerin yapılması aşılama raporunun çıkması 1 ay sürer. 2 kez de aşılama denemen gerekli.ki bunlar 3-4 ay sürüyor. eğer 2 aşılaman da tutmazsa sonrasında tüp bebeğe başvurabiliyosun.herşeyin raporlu yapılıyor zeynep kamil de ilaçlarını raporla alıyorsun tüp için de aşılama için de. sadece ilaçların yüzdesini ödüyorsun. tüp bebek için de ilk deneme için 400 tl sanırım para yatırıyosun o kadar.eğer bu ay başlarsan aşılama sürecini yazın atlatırsın. eğer tutmazsa da eylül de sanırım tüp bebeğe geçebilirsin. çok da zaman kaybetmiş olmazsın.belki de aşılamaların tutar. zaten yapılan hormon smear filmler falan eşinin spermiyogramı neticesinde heyet karar veriyor aşılama mı tüp bebek mi? aşılama denenecek dediyse kenan bey umut var demektir.
özelde yaptırırsan medicine iyi bir hastane ama paran varsa canım 5000 tl yi buldun yaptırdın diyelim. ya tutmazsa ?
nereye kadar yetecek maddi gücün? eninde sonunda devlete dayanacaksın. bence vakit kaybetmeden zeynep kamil de aşılama ya başla. nacizhane fikirlerim :)

kızlar nerelerdesiniz kontroller nasıl gidiyor merak ediyoruz sizi eskisi gibi girmiyorsunuz da. benim dosyam heyetten geçmiş. haftaya perşembeye çıkar raporum sonra gidip ilaçlarımı alıcam ve haziranın 10 ununu beklicem:) aranızda tek ara veren ben oldum yani. iyi mi yaptım kötü mü bilemiyorum aslında ilaçları borç alıp başlayabilirdim tekrar ama içim istemiyor sanırım.üst üste yoruluyorum.ama benim gibi unicorn uterus olan bir arkadaşım da ilk aşılamasını yaptırdı tutmadı, ara vermeden ikincisini yaptırdı ve tuttu şuan hamile inşallah siz de kalırsınız. ara vermemek iyi aslında hazır yumurtalıklar çalışmışken üst üste denemek daha mantıklı belki ama ben hissizleştim sanırım hiç acele etmek istemiyorum kendimi rabbime teslim ettim.umarım bu ay sizlerden güzel haberler alırız.

Back
X