• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
canım inşallah güzel haberler veririz birbirimize..
gerçi ben bişey hissetmiyorum ama bakalım ne olacak..bi göğüslerimde hassasiyet var sanki biraz büyüme oldu..
bide gögsümde sivilce gibi biraz büyük bi kızarıklık var. bilemedim nedir diye. hassas olmasına karşılık çıkan şeyden dolayı acı gibi bi hisde yok.. sanırım başka bişeyden oldu bunlar..kendimi kandırmıyım dimi:))[/QUOTE]

inşallah canım. benim de hamile kaldığım ay göğüslerimde sızlama, hassasiyet ve şişkinlik vardı. inşallah doğru sinyaldir ve hamilesindir. bunun dışında bende inanılmaz derecede halsizlik olmuştu. normalde çok tezcanlıyımdır ama bir hafta boyunca işyerinde kolumu kımıldatamamıştım. öyle ki rapor için hastaneye bile sürüne sürüne gitmiştim. inanılmaz derecede idrara çıkıyordum ve idrarım çok belirgin bir şekilde kokuluydu bunların dışında akıntım vardı. en belirgini de inanılmaz bir bel ağrım vardı ve kollarım çok ağrıyordu. hatta eşime kollarım ağrıyor kesin hamileyim demiştim :)) çok gülmüştü. sonra öğrendim meğer gebeliğin erken döneminde eklem ağrısı olurmuş. ne çok belirtim olmuş benimde. şu an bunların hiçbirini hissetmiyorum. ama bunları kesinlikle baz alma. belirti herkesde farklı oluyor biliyorsun. çoğu insanda bu saydığım belirtilerin hiçbiri olmuyor. ama en belirgini doktorların da söylediği gibi göğüslerdeki hassasiyet. umarım bu ay güzel haberlerini alırız canım.

Son düzenleme:
gerçi ben bişey hissetmiyorum ama bakalım ne olacak..bi göğüslerimde hassasiyet var sanki biraz büyüme oldu..
bide gögsümde sivilce gibi biraz büyük bi kızarıklık var. bilemedim nedir diye. hassas olmasına karşılık çıkan şeyden dolayı acı gibi bi hisde yok.. sanırım başka bişeyden oldu bunlar..kendimi kandırmıyım dimi:))

inşallah canım. benim de hamile kaldığım ay göğüslerimde sızlama, hassasiyet ve şişkinlik vardı. inşallah doğru sinyaldir ve hamilesindir. bunun dışında bende inanılmaz derecede halsizlik olmuştu. normalde çok tezcanlıyımdır ama bir hafta boyunca işyerinde kolumu kımıldatamamıştım. öyle ki rapor için hastaneye bile sürüne sürüne gitmiştim. inanılmaz derecede idrara çıkıyordum ve idrarım çok belirgin bir şekilde kokuluydu bunların dışında akıntım vardı. en belirgini de inanılmaz bir bel ağrım vardı ve kollarım çok ağrıyordu. hatta eşime kollarım ağrıyor kesin hamileyim demiştim :)) çok gülmüştü. sonra öğrendim meğer gebeliğin erken döneminde eklem ağrısı olurmuş. ne çok belirtim olmuş benimde. şu an bunların hiçbirini hissetmiyorum. ama bunları kesinlikle baz alma. belirti herkesde farklı oluyor biliyorsun. çoğu insanda bu saydığım belirtilerin hiçbiri olmuyor. ama en belirgini doktorların da söylediği gibi göğüslerdeki hassasiyet. umarım bu ay güzel haberlerini alırız canım.[/QUOTE]

ya aslında göğüs hassasiyetine hiç güvenmiyorum kendi açımdan canım. benim zaman olarak hiç takip etmedim ama adet belirtileri haricinde de hassaslığım olur. bakalım görücez.
bu arada ben 9 mayısta dr. gidicem. randevumu aldım. kendi dr.a bi görüneceğim. bide benden renkli dopler istemişlerdi bu hafta yoğunluktan gidemiyorum, zeynep kamilde de çok ileri tarihe veriyolar diye dr. isticem dopleri. hemde adet olmaz isem gebelik testimi de yaptırırım:))

ya aslında göğüs hassasiyetine hiç güvenmiyorum kendi açımdan canım. benim zaman olarak hiç takip etmedim ama adet belirtileri haricinde de hassaslığım olur. bakalım görücez.
bu arada ben 9 mayısta dr. gidicem. randevumu aldım. kendi dr.a bi görüneceğim. bide benden renkli dopler istemişlerdi bu hafta yoğunluktan gidemiyorum, zeynep kamilde de çok ileri tarihe veriyolar diye dr. isticem dopleri. hemde adet olmaz isem gebelik testimi de yaptırırım:))[/QUOTE]

9 mayısta neden gideceksin canım. kontrol için mi? kistinle mi alakalı? bende çok merak ediyorum yumurtalar çatladı mı ne durumdalar. 1 mayısta hazır tatilken girecektim ultrasona zor tuttum kendimi. döllenme olmuşsa ilk hafta zararı dokunabilir diye düşündüm. bu infertilitenin randevulu çalışması kötüymüş gerçekten. insan istediği zaman gidebilmeli. inşallah adet olmazsın canım. 9 mayısta testin pozitif çıkar.

bu arada ben 9 mayısta dr. gidicem. randevumu aldım. kendi dr.a bi görüneceğim. bide benden renkli dopler istemişlerdi bu hafta yoğunluktan gidemiyorum, zeynep kamilde de çok ileri tarihe veriyolar diye dr. isticem dopleri. hemde adet olmaz isem gebelik testimi de yaptırırım:))

9 mayısta neden gideceksin canım. kontrol için mi? kistinle mi alakalı? bende çok merak ediyorum yumurtalar çatladı mı ne durumdalar. 1 mayısta hazır tatilken girecektim ultrasona zor tuttum kendimi. döllenme olmuşsa ilk hafta zararı dokunabilir diye düşündüm. bu infertilitenin randevulu çalışması kötüymüş gerçekten. insan istediği zaman gidebilmeli. inşallah adet olmazsın canım. 9 mayısta testin pozitif çıkar.[/QUOTE]

zeynep kamile gitmicem canım. kist kontrol evet, bide renkli dopler istediler benden. onun için sıra alıcam.. aynı zamanda adet olmaz isem gebelik testi yaptırıcam:))
(başka bi hastanede tanıdık bi kadın doğum uzmanı var normalde onda takip oluyodum.aşılama o hastanede yapılmadığı için zeynep kamile gidiyorum. 9 mayısta tanıdık dr.a gidip muayene olucam, test yaptırıcam )

üçüzlere hamile olan kuzenimde yumurtalarının çatladığını hisstmemiş ve dr ona bi kaç gün sonra bi test yapmış. o testte çatlayıp çatlamadığını anlamış. ama hengi test onu bilmilmyrm canım.

zeynep kamile gitmicem canım. kist kontrol evet, bide renkli dopler istediler benden. onun için sıra alıcam.. aynı zamanda adet olmaz isem gebelik testi yaptırıcam:))
(başka bi hastanede tanıdık bi kadın doğum uzmanı var normalde onda takip oluyodum.aşılama o hastanede yapılmadığı için zeynep kamile gidiyorum. 9 mayısta tanıdık dr.a gidip muayene olucam, test yaptırıcam )

üçüzlere hamile olan kuzenimde yumurtalarının çatladığını hisstmemiş ve dr ona bi kaç gün sonra bi test yapmış. o testte çatlayıp çatlamadığını anlamış. ama hengi test onu bilmilmyrm canım.[/QUOTE]

benim doktorum prof çapada. aynı zamanda nişantaşında özel muaynesi var. uzun süre ona gittim. dört yıl kadar. ama bana pek bir faydası dokunmadı açıkçası. evlendiğimde vajinismustum sadece onu çözmemde yardımcı oldu. bir de istediğim zaman zaman kafama takılanları cepten arayıp sorabiliyordum. bende zeynep kamile gitmicem ultrason için. evime yakın bi tıp merkezi var sabah işe gelmeden oraya gidip ultrason ve hcg yaptırmayı düşünüyorum. ayın 10 ya da 11 inde inşallah. bende pazar gününden beri hiç ağrı yok. acaba çatlamadılar da kist mi oluştu diye korkuyorum. test için gittiğimde ultrasona da girmek istiyorum o yüzden

Son düzenleme:

üçüzlere hamile olan kuzenimde yumurtalarının çatladığını hisstmemiş ve dr ona bi kaç gün sonra bi test yapmış. o testte çatlayıp çatlamadığını anlamış. ama hengi test onu bilmilmyrm canım.

benim doktorum prof çapada. aynı zamanda nişantaşında özel muaynesi var. uzun süre ona gittim. dört yıl kadar. ama bana pek bir faydası dokunmadı açıkçası. evlendiğimde vajinismustum sadece onu çözmemde yardımcı oldu. bir de istediğim zaman zaman kafama takılanları cepten arayıp sorabiliyordum. bende zeynep kamile gitmicem ultrason için. evime yakın bi tıp merkezi var sabah işe gelmeden oraya gidip ultrason ve hcg yaptırmayı düşünüyorum. ayın 10 ya da 11 inde inşallah. bende pazar gününden beri hiç ağrı yok. acaba çatlamadılar da kist mi oluştu diye korkuyorum. test için gittiğimde ultrasona da girmek istiyorum o yüzden.[/QUOTE]

benim doktorum prof çapada. aynı zamanda nişantaşında özel muaynesi var. uzun süre ona gittim. dört yıl kadar. ama bana pek bir faydası dokunmadı açıkçası. evlendiğimde vajinismustum sadece onu çözmemde yardımcı oldu. bir de istediğim zaman zaman kafama takılanları cepten arayıp sorabiliyordum. bende zeynep kamile gitmicem ultrason için. evime yakın bi tıp merkezi var sabah işe gelmeden oraya gidip ultrason ve hcg yaptırmayı düşünüyorum. ayın 10 ya da 11 inde inşallah. bende pazar gününden beri hiç ağrı yok. acaba çatlamadılar da kist mi oluştu diye korkuyorum. test için gittiğimde ultrasona da girmek istiyorum o yüzden.
[/QUOTE]

oluşan kistler zararlı olmuyo dimi? aşılamayı mı erteletiyor? benim ki çikolata kisti..yani patlama riski olan bi kist:(

oluşan kistler zararlı olmuyo dimi? aşılamayı mı erteletiyor? benim ki çikolata kisti..yani patlama riski olan bi kist:([/QUOTE]

kistler kaybolana kadar aşılamayı erteleyip, doğum kontrol hapıyla tedavi ediyorlar diye biliyorum ben. hiç yaşamadım çok şükür ama her ay bunun korkusunu yaşıyorum nedense :)) seninki tabii çok daha zor allah yardımcın olsun. inşallah bir an evvel kavuşurusn bebişine.

oluşan kistler zararlı olmuyo dimi? aşılamayı mı erteletiyor? benim ki çikolata kisti..yani patlama riski olan bi kist:(

kistler kaybolana kadar aşılamayı erteleyip, doğum kontrol hapıyla tedavi ediyorlar diye biliyorum ben. hiç yaşamadım çok şükür ama her ay bunun korkusunu yaşıyorum nedense :)) seninki tabii çok daha zor allah yardımcın olsun. inşallah bir an evvel kavuşurusn bebişine.[/QUOTE]

takma kafana bunları.çünkü her ay aynı risk var aşılama olsada olmasada.bidahaki ay geçiyo zaten bu tür kistler.
amin inşallah sende bende isteyen herkes kavuşur bir an önce bebişine..
o benim hem bebeğim hem şifam olucak:))
çünkü ben çikolata kistimin tedavisi için gebe kalmaya uğraşıyorum....
bizde ona vesile olucaz Rabbimin izniyle..

bende iki gündür daha iyiyim canım.. sadece sağ yumurtalığımda bi ağrı oluyor o da kistten. bende bekleyebilirsem 10 mayısı beklicem canım:)) şu an sabırsızlanmıyorum ama ileriki günler için bişey söyleyemem:)
benim kuzenimde 2 ay önce klomen tedavisi gördü. 3. hafta test yaptırdı ve gebe olduğu çıktı. veee üçüzleri olucakmış biliyomusun:) 2 yumurtadan 3 bebek. mucize:)) maşallah 3nünde kalp atışları sağlıklıymış:)

maşallah maşallah umarım üçünü ze sağlıkla kucağına alır ama onu çok zor günler bekliyor. Allah yardımcısı olsun.

maşallahh kuzenine canım. ne güzel bi sürpriz olmuş öyle. ben önceden korkardım hep çoğul gebelikten ama artık bende çoookk istiyorum. allah hayırlısıyla kucağına almayı da nasip etsin. ne güzel bir heyecan. kızlar ben aşılama olamadım ama günaşırı çalışmalara devam ediyorum. kasık ağrılarım geçti benim. bu kadar kısa sürede çatlar mı o kadar yumurta bilemiyorum. ama kesildi birden ağrılar. ben iğne kullanmasam da hep olurdu kasık ağrılarım. pazar gününden beri bir şey yok. inş çatlamıştır hepsi. adet olmazsam bende 11'inde test yaptırmayı düşünüyordum. ama size özendim şimdi madem 10 mayısta yaptıracaksınız. bende o zaman yaptırayım diyorum. üçümüz haber veririz birbirimize. sizin aşılamaların kaçıncı günü oluyor 10 mayıs?

üçümüz de aynı gün öğrenicez neticeleri en azından 3/2 yada 3/1 bari tutar inşallah :) her zaman çatladıklarını anlayamazsın canım. ben de anlamamıştım ilk gebeliğimde ama bunda anladım.

bide gögsümde sivilce gibi biraz büyük bi kızarıklık var. bilemedim nedir diye. hassas olmasına karşılık çıkan şeyden dolayı acı gibi bi hisde yok.. sanırım başka bişeyden oldu bunlar..kendimi kandırmıyım dimi:))

inşallah canım. benim de hamile kaldığım ay göğüslerimde sızlama, hassasiyet ve şişkinlik vardı. inşallah doğru sinyaldir ve hamilesindir. bunun dışında bende inanılmaz derecede halsizlik olmuştu. normalde çok tezcanlıyımdır ama bir hafta boyunca işyerinde kolumu kımıldatamamıştım. öyle ki rapor için hastaneye bile sürüne sürüne gitmiştim. inanılmaz derecede idrara çıkıyordum ve idrarım çok belirgin bir şekilde kokuluydu bunların dışında akıntım vardı. en belirgini de inanılmaz bir bel ağrım vardı ve kollarım çok ağrıyordu. hatta eşime kollarım ağrıyor kesin hamileyim demiştim :)) çok gülmüştü. sonra öğrendim meğer gebeliğin erken döneminde eklem ağrısı olurmuş. ne çok belirtim olmuş benimde. şu an bunların hiçbirini hissetmiyorum. ama bunları kesinlikle baz alma. belirti herkesde farklı oluyor biliyorsun. çoğu insanda bu saydığım belirtilerin hiçbiri olmuyor. ama en belirgini doktorların da söylediği gibi göğüslerdeki hassasiyet. umarım bu ay güzel haberlerini alırız canım.[/QUOTE]

canım şimdi sen bunları sayınca ben de saymak istiyorum. halsizlik bende de var. iki adım atamıyorum çok yoruluyorum kesiliyorum. sık idrara çıkma bende de var gece 3-4 kere tuvalete kalkıyorum. çişim olmasa bile kasıklarım patlayacak gibi şiş tuvalete girme ihtiyacı hissediyorum.kasık ve bel ağrıları zaten 4. günden beri yoğun bir şekilde var onları saymıyorum:)idrarım çok su içmeme rağmen baya sarı ve kokulu dediğin gibi. ya ilaçların etkisi atılıyor ondan öyle kokuyor......akıntım belirgin bir şekilde sarı. progestan jel bile çıkarken sarı parçalar halinde çıkıyor:) benim de 2 gündür sağ kolum ağrıyor omuzdan değil de dirsekten :)
haricinde kalça ağrım var. ve sağ göğsüm kaşınıyor ucu tatlı tatlı ilk gebeliğimde de kaşınmıştı. ikisi değil ama biri ve sağ hep umarım hayıra alamettir. :)

canım senin de jel çıkıyor dimi uyguladıktan sonra ? benim sarı akıntıyla karışık çıkıyor bazen de beyaz.sende de var mı sarı akıntı merak ettim.

inşallah canım Allah yardımcısı olur..

canım ben 4 gün sabah yaptım. işe gitmeden. ozamn çıkıyodu. bi gün işe geç kalınca akşam yapmak zorunda kaldım ve ondan sonra hep akşam yaptım artık hiç ilaç kalıntısı olmuyo akıntımda. akşam yapıyorum ilacı. biraz evde dolanıp yatıyorum.. bilmiyorum doğrumu ama bunun için bi ayrıntı söyleyen olmadı bana. sen ne zaman yapıyosun canım?

Son düzenleme:
inşallah canım Allah yardımcısı olur..

canım ben 4 gün sabah yaptım. işe gitmeden. ozamn çıkıyodu. bi gün işe geç kalınca akşam yapmak zorunda kaldım ve ondan sonra hep akşam yaptım artık hiç ilaç kalıntısı olmuyo akıntımda. akşam yapıyorum ilacı. biraz evde dolanıp yatıyorum.. bilmiyorum doğrumu ama bunun için bi ayrıntı söyleyen olmadı bana. sen ne zaman yapıyosun canım?

canım bana eczacı dedi ben önceden progestan hapı fitil olarak kullanıyodum yatıyodum yarım saat.
yine sordum bu da jel ya akar dedim yatmak gerekir mi 5 dk uzan yeter dedi rahime dağılması lazım yatarsan biryerde toplanır dedi. o yüzden bence gece yatarken uygulama canım. sabah uygula günlük ped kullan. çıkan kalıntılar bir gün öncesinin kalıntıları bence. çünkü katı oluyor ve topaklanmış oluyor.. rahim zaten ihtiyacı olanı emiyor.
bana sıkıntılar basmaya başladı son 6 gün :((

canım bana eczacı dedi ben önceden progestan hapı fitil olarak kullanıyodum yatıyodum yarım saat.
yine sordum bu da jel ya akar dedim yatmak gerekir mi 5 dk uzan yeter dedi rahime dağılması lazım yatarsan biryerde toplanır dedi. o yüzden bence gece yatarken uygulama canım. sabah uygula günlük ped kullan. çıkan kalıntılar bir gün öncesinin kalıntıları bence. çünkü katı oluyor ve topaklanmış oluyor.. rahim zaten ihtiyacı olanı emiyor.
bana sıkıntılar basmaya başladı son 6 gün :((

korktum bak şimdi:( ama direkt yatmıyorum ama ne bilim.
bende sabırsızlanıyorum. hele bide etrafımda 2 haftalık hamileliğini öğrenenler falan var acaba kanda çıkarmı diye iyice merak ediyorum:))9 martta dr. a gidicem canım ben kist için. o zaman tahlil yaptırıcam. umarım pozitif olur ya:))

umarım tatlım varsa çıkar 1 günden bişey olmaz ben de artık stres olmaya başladım.nisan ayı topiğinde bugün ard arda tam 5 hamile haberi aldık.ben de iyice sabırsızlanmaya başladım malesef vücudumu dinlemeye başladım. zaten ilk 10 gün rahat geçiyor da sonrası kabus gibi.çok korkuyorum ben umudum çok az hüsrana uğrayacağımı biliyorum ama yine de istiyorum pozitif sonuç almayı. Allah bize sabır versin bu önümüzdeki 6 gün. ben kararlıyım 10 mayıs dan önce evde idrar testi bile yapmicam.

merhaba kızlar bende aranıza katıldım 7 senelik evliyim ilk günden beri korunmadın 2 kimyasal gebeliğim oldu ayrıca haşimoto hipotriod ve kan pıhtılaşması problemim var bende tüp bebek bölümünde kenan beye gitmeye başladım 2 gün önce tün tetkikler yapıldı iç hastalıkları psikyatri ve genel cerraha muayne oldum sadece iç hastalılarından kaldım :( sigara kullandığım için 1 ay süre verdi bırakıcakmışım öyle muayne edipte onay vericekmiş daha heyetiydi histereskopiydi. benim aşılamaya başlamam 2 ayı bulur Allah'ım cok bekletmeden hayırlısıyla kavustursun bizi meleklerimize inşallah...

merhaba kızlar bende aranıza katıldım 7 senelik evliyim ilk günden beri korunmadın 2 kimyasal gebeliğim oldu ayrıca haşimoto hipotriod ve kan pıhtılaşması problemim var bende tüp bebek bölümünde kenan beye gitmeye başladım 2 gün önce tün tetkikler yapıldı iç hastalıkları psikyatri ve genel cerraha muayne oldum sadece iç hastalılarından kaldım :( sigara kullandığım için 1 ay süre verdi bırakıcakmışım öyle muayne edipte onay vericekmiş daha heyetiydi histereskopiydi. benim aşılamaya başlamam 2 ayı bulur Allah'ım cok bekletmeden hayırlısıyla kavustursun bizi meleklerimize inşallah...
canım öncelikle hoşgeldin aramıza. bu saydıkların aşılama değil tüp bebek için gerekenler. sanırım kenan bey senin için tüp bebeği uygun gördü. yaşını bilmiyorum ama 35 yaşın üsündeysen ya da eşinde sorun varsa aşılama ile vaki kaybetmeden direk tüp bebeği öneriyorlar. istersen bi konuş doktorunla.

canım hoşgeldin umarım tez zamanda bırakırsın sigarayı çok kötü birşey ben hiç ağzıma koymadım 27 yaşındayım. ben de de tiroid var. doğuştan tek tüplüyüm. devlette ilk aşılamam. 10 mayıs tes günüm. ama eğer negatifleri görürsek arkla arkaya ben de zeynep kamil de devam edicem tüp bebeğe. ve diğer arkadaşlarımda bu topikteki.o yüzden tecrübelerin bizim için çok önemli canım.inşallah kısa zamanda tamamlanır tetkiklerin de yapılır tüp bebişin.

hayırlı olsun tedavin sembas.. umarım en kısa sürede sigaradan kurtulursun:) sonrada bebişine kavuşursun...

Son düzenleme:
kızlar benimki tutmadı galiba. dün jel i uyguladıktan sonra sarı sarı akıntım oluyodu çıkıyordu birkaç saat sonra kalıntılar. o kalıntıların içinde çok hafif kahverengi leke gördüm bir nokta kadardı. belimde sıcak sıcak ağrıdı baya ağrım oldu sökülücem artık dedim tutmadı dedim. sonra geçti şimdi hiçbişey yok. ama hastalanıcam ben biliyorum son zamanlarda gelmeden 3-4 gün önce böyle bir leke oluyo sonra günüme kadar bişey yok. günüm de 9 mayıs zaten. ben yine de 10 mayıs da kan testine gidicem. mutlaka kan testi sonucu ile gelin negatif se dedi hemşire o zaman. bu ay ara vericez. 2. rapor için hazırlicaklar beni.

ya ikinci rapor için de herşeyi baştan mı isticekler. ben tüp bebeğin önündeki tabloda smear hormon ultrason gibi şeylerin 6 ay geçerli olduğunu okudum. hadi hormon ve ultrasonun tekrar yapılması olabilir ama inşallah smear istemezler.

bileniniz var mı?
bir de şu devlette 2 aşılamamı ? 3 aşılamamı ? tüpe geçmeden önce?
diyorlarki 3 aşılama ama devlet 2 sini ödüyor. 3. yü cebinden yaptıracakmışsın.

bir de kızlar ben acaba tekrar rahim filmi çektirsem mi belki de tüpüm tıkalı boşuna kürek çekiyoruz ondan tutmuyor. öyle olursa dire tüpe geçirirler mi beni.
doğuştan tek tüplüyüm. 1 senedir hamile kalamıyorum. kürtaj oldum. ondan sonra kalamadım zaten. kürtaj da tıkanıklık yapışıklık olma ihtimali var..

kızlar benimki tutmadı galiba. dün jel i uyguladıktan sonra sarı sarı akıntım oluyodu çıkıyordu birkaç saat sonra kalıntılar. o kalıntıların içinde çok hafif kahverengi leke gördüm bir nokta kadardı. belimde sıcak sıcak ağrıdı baya ağrım oldu sökülücem artık dedim tutmadı dedim. sonra geçti şimdi hiçbişey yok. ama hastalanıcam ben biliyorum son zamanlarda gelmeden 3-4 gün önce böyle bir leke oluyo sonra günüme kadar bişey yok. günüm de 9 mayıs zaten. ben yine de 10 mayıs da kan testine gidicem. mutlaka kan testi sonucu ile gelin negatif se dedi hemşire o zaman. bu ay ara vericez. 2. rapor için hazırlicaklar beni.

ya ikinci rapor için de herşeyi baştan mı isticekler. ben tüp bebeğin önündeki tabloda smear hormon ultrason gibi şeylerin 6 ay geçerli olduğunu okudum. hadi hormon ve ultrasonun tekrar yapılması olabilir ama inşallah smear istemezler.

bileniniz var mı?
bir de şu devlette 2 aşılamamı ? 3 aşılamamı ? tüpe geçmeden önce?
diyorlarki 3 aşılama ama devlet 2 sini ödüyor. 3. yü cebinden yaptıracakmışsın.

bir de kızlar ben acaba tekrar rahim filmi çektirsem mi belki de tüpüm tıkalı boşuna kürek çekiyoruz ondan tutmuyor. öyle olursa dire tüpe geçirirler mi beni.
doğuştan tek tüplüyüm. 1 senedir hamile kalamıyorum. kürtaj oldum. ondan sonra kalamadım zaten. kürtaj da tıkanıklık yapışıklık olma ihtimali var..

:( o zaman gidip test yaptırsana canım.. 3 gün kendini yıpratırsın. en azından öğrenirsen daha rahat olmaz msn??
bana ilk başta 3 aşılama 1 tüp bebek demişlerdi. daha sonra gittiğimde 2 aşılama yapılacak dedi dr canım. artık yönetmelikte mi değişiklik oldu yoksa durumuma göremi onuda bilmiyorum.
İçimiz rahat tutmamızlazım. sonuçta Allah'ın dediği olur.

Back
X