Aşılama Zeynep Kamil'de Aşılama Yaptıran Var mı ?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım üzüldüm gerçekten. aşılamaları tüp bebek için yaptırmıştın sonuçta. baştan söylemiş olsalardı hiç değilse aşılama ile vakit kaybetmezdin. bu durumda tabii özel bir merkezde yaptırman daha mantıklı. bir yıl beklemeye gerek yok. bahsettiğin hastanenin referansları çok iyi. fiyatı da gayet makul. umarım hakkında en doğru kararı verirsin.

gözün aydın canım. adetin dördüncü başlayabiliyorsun. pazartesi gidersen sorun olmaz. benimde salı kontrolüm var. tüp bebek bölümünde mi yaptıracaksın bu sefer?

kızlar bu gün gittim zeynep kamile birinci gün olmamam rağmen şansımı deneyeyim dedim ama hemşire olmaz ilk gün dedi 4. gün yani pazartesi gel dedi..boşuna arabayla benzin yakıp gidioruz telefonu da açmıolar bir zahmet açsalar sorardım boşuna gitmezdik bu sıcakta hem yol hem boşuna benzin..offff ne sinir bir durum oldu bu gün gene..hormon testi benim..4. gün oluyor demek..bir bilgi için taaa pendiktten kalktım gittim..öfff

kızlar bikaç gündür çok yoğundum işyerinde. arada girip yazdıklarınızı okuyabildim sadece. baya kaynatmışsınız:) aklıma takılan bişey oldu. biliyorsunuz bende pco var. iğnelerle fazla uyarılıyor yumurtalarım. kan değerim yüksek çıkınca da iptal ediliyordu aşılamalar. klomenle çözebildik bu durumu ama klomenle aşılama denemelerimden sonuç alamaz tüp bebek yaptırmak durumunda kalırsam ki öyle olacak biliyorum:) yine iğne kullanacaklar ve yumurtalar yine fazla tepki verecek. kan değeri yüksek çıkarsa da iptal ediyorlar. geçen gidişimde böyle tedavisi iptal edilen bi hastayla karşılaştım. tüp bebek daha zahmetli bi süreç. o kadar uğraşıp didinip rapor çıkardıktan sonra hele o iğneleri vurulduktan sonra iptal edilirse çok üzülürüm. zaten geçen sene hazirandan beri zk ya gidiyorum. tam bir yıldır oldu başlayalı. gerçi altı ayını yaşadığım gebelik yüzünden kaybettim. iki ay gebelik. bir ay kürtaj olmamak için direndim. kürtajdan sonra da üç ay ara verdim. ama kalan altı ay boyunca uğraştım hep. her söyleneni sabırla yaptım. beşinci altıncı aşılamayı da yaptırıcam ona da tamam. ama korkmaya başladım iyice. acaba özel merkezlerde nasıl yapıyorlar bu durumu bilgisi olan var mı? yani yumurtaların aşırı uyarılması durumunda iptal ediyorlar mı yine. özel merkezlerin bu konuda daha esnek davrandığını tahmin ediyorum. işyerime yakın çok iyi bi merkez var. ben hep ilk denemeyi zk da yaptırma taraftarıydım raporumu çıkartıp özelde mi denesem acaba?

BENİM TAHMİNİMCE TÜP EBEBKTE AYNI DRUUM OLMAZ ÇÜNKÜ ONDA EN KALİTELİ YUMURTALARI TOPLAYIP O ŞEKİLDE İŞLEME SOKACAKLAR. BENCE BU DUUMDA ÇOK SAYIDA YUMURTA OLMASI DAHA AVANTAJLI BİR DURUM. NİHAYETİNDE YERLEŞTİRİLECEK OLAN EMBRİYO SAYISI 1 OLACAK. SENDE 20 YUMURTA OLUŞSA NE OLCAKKİ. YUMURTLARIN TOPLANMASI TRANSFERİ DERKEN DİĞERLERİ ZATEN GİTMİŞ OLACAK TABİKİ BU BENİM MANTIK YÜRÜTEREK YAPTIĞIM BİR YORUM:)) VE BİRŞEY DİKKATİMİ ÇEKTİ HERKES YAVAŞ YAVAŞ ZK. DAN ŞAŞMIŞ DURUMDA YANİ ÖZEL MERKEZLERE KAYMAYA BAŞLADIK GİBİ :s

ne güzel işte 4.günde olabiliyorsa sevin buna bence. Ne benzin ne otopark paraları ödedik artık onu gözden çıkarıyoruz olsunda diyoruz. Onlar sanki bizim kesemizi çok düşünürde( bence mutlu ol 4. Günüde yaptırabiliyorsan bu kez oldu diye düşün. En azından kan verebileceksin.

evet öyle en azından ama bu durumdan çok uğraşacağımız anlaşılıor daha çok oraladra..sıcakta zor gerçekten ramazanda denk gelicez sanırım..4. gün baya azalıor benim adet umarım doğru çıkar bu seferde doktor olmaz derse artık zk den iyice soğrum herlade..

canım haklısın valla topiği zeynep kamil diye açtık ama hepimiz farklı yerlere dağılacağız sanırım sonunda:)) tüp bebekte ne kadar yumurta o kadar şans ama benim bahsettiğim durum o değil. 20 den fazla yumurta gelişirse genelde ki benim yumurtalar çok çabuk büyüyor iğne kullandığımda kandaki e2 değeri yükseliyor bu durumda hastanın hayati tehlikesi ortaya çıkabildiği için devlet kendi belirlediği e2 üst sınırını geçerse tedavi iptal edilsin diyor. ohss bu durumun adı. kaldı ki benim aşılamada bile 10 civarı yuurta gelişiyordu 50 doz iğne kullanmama rağmen. doktorlar da şaşırıyor o yüzden korkuyorum tüp bebekten. çünkü e2 değeri yüksek çıkarsa kesin iptal ediyorlar. aşılamada üç kez yaşadım. geçen hafta gittiğimde bi kadının sırf e2 yükselmesi yüzünden tedavisinin iptal edildiğini görünce korkmaya başladım bende. zeynep kamile başlamadan önce çok araştırdım ve çevremde olmasa da çok fazla hamile kalana rastladım. bir de tayfun beye çok güveniyorum ben. benim bünyemi çok iyi tanıyor. farklı tedavi uyguluyor. kenan bey dediğiniz gibi asabi. karadenizli olmanın getirdiği bi fevrilik var. üstelik volümü çok yüksek. benimle gayet sabırlı anlayışlı konuştu şimdiye kadar ama genelde hastalarla çok bağrış çağrış konuştuğuna şahit oldum. ama ben zaten kenan bey ile çok muhatap değilim açıkçası. sadece selamlaşıyoruz. ultrasona denk gelirse ultrasonumu yapıyor o kadar. ama tayfun bey gerçekten çok iyi bi doktor. onun hastası olmaktan kolay vazgeçemem sanıyorum ama devlet hast olduğu için onun da elinde olmayan durumlar var tabii. korkuyorum açıkçası.

madem e2 nin yükselmesi risk oluşturuyor ve hastayı hayati tehlikeye sokuyorsa özelde de bu durum aynı olmalı. Bile bile yaparsa para içindir ve de hastanın hayatı çıkta önemli değildir onlariçin. Ben 1 kez kenanda muayee oldu ulltasonda aynı gün kanda verdim hormon için. Ben 2 aşılamamdada 75 doz kullandım buna rağmen çok yumurtam olmadı en fazla 3 ve onlarda yok oluyordu kalıyorsa 1-2 yumurta anca kalıyordu zaten çok olunca bırakıyoruz demişti hemşire. Ama az oluncada tutma sanşı yok gibi bişeydi ve nitekim öylede oldu. Vala şaştık kalktık herkesin kafa karışık çoğumuz ne yapacağımızı bilmiyor durumdayız yapsak bi dert yapmasak ayrı. Kenan bey tüp bebek bölüm şefi her gittiğimde illaki orda olur. Tayfun beyi hiç görmedim (şanssız olduğum burdan belli :)) eğer daha ılımlı bi dr. Olsaydı zk diye diretirdim ama onun o yapısı kasıyor beni ve ayaklarım geri gidiyor ( yoksa bu aşamaya kadar geldim ne diye geri göneyimki...

kızlar e2 ne oluyor e2 yükselince hayati tehlikemi oluyor bende korkmaya başaldım nasıl güveneceğiz o zaman ...bende o testten hiç yok iki kere yaptrdım başka yederde yapmamılar sanırım..kenan beyden tıstım bende bağırısa bende bağırım ne bağırıon derim valla..en çok ona talep geliorsa oda öle yapar

Slm arkadaşlar...

Bende z.kamilde tdaviye başladım ama pek memnun olduğumu söyleyemeyeceğim.Çalışanlar fazla ukala..Yada böyleleri bana denk geliyor:44:İnşallah fazla uğraşmadan tüm isteyenlere ve banada bebeğimi verir rabbim

bu hormon testlerinden sonraki aşama ne oluyor pekii

smear , vajen kültürü, adetli iken ultrason, sonra rahim filmi, sonra dosya açılması ve aşılama tedavisine başlanması. Tedavi öncesi dosynaın heyete girip çıkması ve ilaçlarını raporlu yani indirimli alıp bir sonraki adetinle birlikte tedaviye başlamsı geliyor.

canım çok çok nadir olan bi durum. ben kendim için en kötü ihtimali düşündüm sadece. daha önce benzer durum yaşamadıysan korkmanı gerektirecek bi durum değil. e2 estradiol hormonu. önlem almak için iptal ediyorlar değer yükselince.

Son düzenleme:

canım çok çok nadir olan bi durum. ben kendim için en kötü ihtimali düşündüm sadece. daha önce benzer durum yaşamadıysan korkmanı gerektirecek bi durum değil. e2 estradiol hormonu. önlem almak için iptal ediyorlar değer yükselince.

rahim filmim var allahtan 3 ay önce çekildimm..demek uzun gene bir ayı alır bu işmler..daha önce e2 olmadığımdan bilmiorum belki benimde yüksek çıkar şnassızlık var baya bendede..

ortamdan bizde çok memnun değiliz ama devlet hastanesi sonuçta çok yoğunlar. çok bilinçsiz hastalar var. onlarla ayrı uğraşmak zorundalar. onların işi de kolay değil bende tam tersi çok sabırlı buluyorum çoğu zaman. ben o kadar sabırlı olamazdım:) dediğim gibi devlet hastanesi sonuçta çok farklı muamele beklemek yanlış olur bence. amaca ulaşmak önemli olan. ben yine de anlayışlı buluyorum çalışanları özellikle doktorları. aşılamamı yaptırıyorsun sen?

rahim filmim var allahtan 3 ay önce çekildimm..demek uzun gene bir ayı alır bu işmler..daha önce e2 olmadığımdan bilmiorum belki benimde yüksek çıkar şnassızlık var baya bendede..

sen hormon testini zk. Da yaptırdıysan yada yaptıracaksan aşılama öncesi olması gereken tüm değerlere bakılıyor zaten. Seni yapacağın tek şey aç karnına adetin 2-3 günü gidip yaklasık 8 tüp kan vermek :)) orda bir dünya hormona bakıyorlar aıds e bakıyorlar kansızlıklığın varmı şekerin varmı hepsine bakılıyor. özellikle e2 diye bi secenek yok hepsi önemli olduğu için bir çok hormona bakılıyor.

canım benim bahsettiğim tedavi sürecindeki estradiol değeri. aşılama yaptırırken 2-3 kez kan vermemizi istiyorlar. ya da doktor kaz kez gerek görürse. ben günaşırı veriyordum .herşeyin yolunda gidip gitmediğini anlamak için kan vermemizi istiyorlar. iğne vurulurken verdiğimiz kanda bakılan e2 değerine göre herşeyin yolunda olup olmadığını anlamaya çalışıyorlar.

sana katılıyorum bahar bende çalışmaları gözlemliyorumda ben bu kadr sabırlı olamazdım heralde diyorum. Tamam asık surakla çalışıyolar (okadar yoğunluğa normaldir) ama 32 dişlerini göstermelerini bekleyemeyiz çünkü çook yoğun bir bölüm ve buna rağmen iyi sabır var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…