Selam kızlar, işte geldim burdayım ben bu işde ustayım
Sabah 8.30 da idi randevum. muaynemi oldum temiz çok şükür. sol over çok net ve güzel 7-8 tane folikül var şuanda büyümeyi bekleyen. sağda da 1-2 tane var ama ordan çok verim almayı beklemiyoruz dedi doktorum bir kaç tane kist varmış ama önemsiz dedi doktor küçüklermiş tedaviyi etkilemez dedi. aşılama tedavilerinden kalmış olabilir dedi.
folik asite devam ekstra bişey vermedi. dozum 225. doz arttığı için rahim de daha iyi kalınlaşabilirmiş. bu yüzden belki destekleyiciye gerek kalmaz dedi önümüzdeki kontrollerde daha detaylı bakıcaz rahim kalınlığına dedi. doktorumu sevdim çok ton ton birisi her soruma cevap veriyor aceleci değil rahatlıkla oturabiliyorum yanında eşim de ısındı. 118 tl ultrason ücretini ödedik. sonrasında dosyamı hazırlamak için testlerimin fotokopilerini istediler onları tamamladık. sonrasında bir üst katta aslı hnm var o bizi bilgilendirdi yeniden tedavimiz haklarımız ödicemiz ücret hakkında. ve 1500 tl yi bir sonraki gidişimizde istiyolar. para peşin kırmızı meşin anlayacağınız. transfer yapılacak yumoş çıkmazsa iade yok. ama sgk ya bildirmiyolarmış transfer olmadığını yani hakkınız hala oluyor dedi kadın. ultrason ücreti+1500 tl dışında başka hiçbişey ödemiceksiniz dedi eğer dondurmaya uygun embriyonuz olur da doktorunuz önerirse 300 tl ücreti var onu talep ediyoruz dedi o kadar. artık embriyoskop için bişey demedi o çıkan yumurtalara göre belirlenicek bence.
doktorla tahmini bir hesap yaptık 27 ekim de yani bayramın 3. günü toplama işlemini yapabiliriz 3 gün sonra da transfer olur dedi. yani 10 gün iğne vurulup. 10. günün sonunda çatlatma iğnesini olup 36 saat sonra da opu ya alıcaklar sanırım herşey yolunda giderse...
3. gün ve 5. gün embriyolarını sordum.
genelde 3. gün transfer ettiklerini söyledi. ama toplanan yumurtanın adedine ve kalitesine göre değşiyor dedi. diyelim ki 5 yumurtanız toplandı ve 3 yada 4 tanesi döllendi 3. gün embriyosu oldu. onları 5. güne bırakmak riskli oluyor çünkü bozulabiliyorlar dedi. transfer etmek daha doğru dedi. ama diyelim ki 10 yumurtanız toplandı. dondurup garantiye alabilecek yumurtalarınız da var. o zaman bir kısmını dondurup 5. güne gitmeyi bekleyebiliyoruz dedi. bu şekilde açıkladı artık Allah biliyor neler olacağını. Hakkımızda hayırlısı olsun rabbim hayırlısını nasip etsin. her akşam 7 de 225 doz puregonumu vurucam. folik aside devam edicem. şimdilik bu kadar. cumartesi ilk kontrol. benim için dua edin kızlar. şaka maka başladık artık.
bu arada bizi bilgilendiren aslı hanım da diyor ki inşallah kızınız olur ve gözleri size benzer :) inşallah dedim ama öncelikle hayırlısını diliyorum evlat özlemimiz o kadar çok ki cinsiyeti bile önemli değil yeterki hayırlı sağlıklı bir evlat olsun dedim.
gelişmeler böyle kızlar.