Erken saate regl 2. Günü randevulu gitseniz evrakları sorarsınız hemde eksik varmı diye öğrenir varsada o günlerde yapılanları yaptırabilirsiniz. (Evrakların bazıları uzun süreli oluyor ondan yeni hasta iseniz kolay olacaktır )Sistematik Sağlık raporuda regl 10 günü randevulu geliyorsun doktor sana bir kağıt veriyor.Kan veriyor, EKG ,meme USG ,röntgen çekiliyor sonra Psikolog,anestezi, dahiliye, genel cerrah dan onay alıyorsun. Randevusuz ben sadece psikolog dan onay alabildim diğerlerinde randevu aldım gittim onay aldım .Sonra o kağıdı kurula veriyorsun bir hafta sonra sistematik sağlık raporunu kuruldan alıyorsun aynı gün tüp bebeğe de randevu alıyorsun eşle gidiyorsun. Aldığın raporu diğer evraklarla beraber eşinle bir kaç bişey imzalıyorsun. Kapıdaki sekreter de kaşe var ilk ona o kağıda kaşe etiriyorsun. İnfertilitede muayene yapılan yer varya oradan dosya numarası veriyorlar. O dosyanın üstüne yapıştırıyorlar.Sende o dosyayı sağlık kuruluna teslim ediyorsun. Tüp bebek raporunda 15 güne çıkar diyorlar ama 5 güne çıktı benimki ben e nabızdan gördüm çıktığını içeriğini göremedim çıktığını anladım.
Raporun çıktıktan sonraki ilk regl ile de tedaviye başlıyorsun .
Ben 3 kez düşük ve kürtaj oldum medikalpark , Memoriale ,Maltepe üniversitesi hastanesi, Anadolu Sağlık hastanelerine gittim sorunumdan dolayı .Tüp bebek ve tanısal amaçlı laparoskopi tanısal hiteraskopi ameliyatı dediler çoğunlukla . Bende neden ameliyat ve tüp diye sorguladım .Ben hep hamile kalabiliyorum neden olmuyor vs derken bir başka doktor daha gezeyim dedim. En son Zeynep Kamilde kendimi buldum .Orada ameliyata gerek yok tüp bebek yapalım dediler bende ilk orada denemek istedim.Daha yapılmadı regl ile başlıcak tedavi işte .Ne sorunumuz var hala net bilmiyorum testlerde bişey çıkmadı ama yumurtalarımın kaliteleri düşük o sebeple böyle sonuçlanıyor diye fikir yürüttüler
.Birde böyle denicem . Olmazsa burada Özelde genetikli tüp bebek denicem
.