• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıflayarak ezik olmaktan kurtulacağım

Proteinin baya az- iki yumurta 10 gram Protein yapiyor :/ kaldimi 160 gram- :)
gercekden aslinda biraz zor yeteri Proteini almak- ilk zamanlarda bende zorlaniyordum ama spor yapdigim icin haftanin 4 günü ben Shake iciyorum. egri oturup dogru konusmak lazim, insana belirli bir zamandan sonra gina geliyor- :) o tas gibi kadinlarin Hayati hic ama hic kolay degil. Damak tadinla bir acili bulgur Pilavi yiyemedim, yanina illa 500 gram et olacak ama 500 gram eti cigneyip migdeye indirmek kolay degil bide bunu hergün yapiyorsan :KK43:

ekmegi lütfen birak- gercekden cok sagliksiz ve gereksiz.
ben kizil bugdaydan ekmek pisiriyorum. haftada bir kere yetiyor bana- icine Fistik, findik, susam, chia tohumu, badem, keten tohumu, ve yulaf atiyorum. hem ekmek istegi köreliyor, Hemde hemen hemen tüm gerekli minaralleri ve yaglari ayni anda aliyorum. istersen tam tarifini özelden atarim.

ben en iyisi sana tam bir menü cikartim. Ekmegi gercekden kes ama cikolata ilk zamanlar canin cekince yersen sorun olmaz zamanla Seker istegin körelir ve agzina alamazsin zaten.
Çok teşekkür ederim. Ekmek tarifini alabilirim. Kızıl buğdayı hiç duymamıştım. Gerçekten canım sıkılıyor artık. Eskisi gibi dümdüz olsun istiyorum karnım.

24 saatlik oructa mesela 400 gram ispanak salatasi- sogan ve zeytin yag ile marine ediyorum.
yanina 500 gram izgara tavuk gögüsü, karisik haslanmis sebze (Brokoli yogurtlu, Yesil fasulye, bezelye gibi) ve 200 gram patates.

Aslinda tüm besin gruplari her gün yenilmez. bundan 30 sene önce bile mümkün degildi bunlar. son 30 sene icinde industri gelisdigi icin herseyi ayni güne sigdirmaya calisiyoruz. Mineraller ve Vitaminler disi zaten vucut cikolata ve ekmegin arasindaki farki anlamiyor- ikiside glukoz olup vucuda enerji sagliyor. baska bir funksiyonlari yok. güzel bir Yogurt corbasi aslinda bir ögün icin ideal mesela- icinde gereken hersey var. ertesi gün balik yenilir, sonraki gün kirmizi et vs.

ben sahsen masa basi calisiyorum- belki kömür madeninde calissam gerekli olabilirdi ama sürdürdügümüz rahat Hayati göz önünde bulundurunca ve ogu insanin sorunu olan yagli vuvutlara bakinca bana cok gereksiz geliyor yedigimiz yiyeceklerin 80%

Ben Beyaz un ve süt tüketmiyorum yillardir ve kann degerlerim cok cok iyi. Ayni sekilde Seker yok hayatimda. keki bile sekersiz yapiyorum ve üstüne meyve sosu yapiyorum. damak tadi alisinca hi sorun olmuyor.
Valla tebrikler. Çok bilinçi gördüm sizi. Bunun faydalarını bedeninizde , cildinizde hissediyorsunuzdur. Maşallah size.

Kızıl buğday nedir acaba?

Arkadaş arka sayfalarda cok güzel açıklamış. Ben 18/ 6 diyeti yapiyorum. İlk ögünüm öğlen 13 akşam yemeği akşam 19.
Geri kalan zaman içinde SIFIR yiyecek. Yani sadece su, bitki cayi ve sütsüz kahve. Ben akşamları protein bazli yiyorum. 150 gram protein almaya calisiyorum.
Garanti her hafta 1cm gider göbekten. Spor yaparsaniz ac karnina yapin... kalori alımına tabiki dikkat etmeniz gerek, yani oruc tutim ama gelsin künefeler, börekler olmaz :)
Bu diyet tam fit bir vucut icin uygulanir. Hani şu instagramda yağsız taş gibi vucutlar varya ... eger öyle olmak isterseniz aslinda başka yolu yok.
bu tür konularda hep takip ediyorum sizin yorumlarinizi.
hayalimde tipki profildeki gibi bir bedene sahipsiniz:))
son 3 gündür oruç tutuyorum ve simdi burayı okuyunca farkettim ki tam 19 saat ac kalıyorum.
ve tıpkı yazdığınız gibi belli bir saatten sonra tokluk hissi oluşuyor.
yani yaşam tarzı haline getirmek çok da zor değil aslında bu beslenme biçimini.
ben 1.57
52 kiloyum.
iki çocuktan sonra kalan minik bir gobegim var ama sorun göbek değil görünüş sekli sanırım.
hani oturunca kendini salan cinsten:olamaz:
böyle tas gibi karin olsa:KK51:
mesela büyük kalcali ve basenli kadınlara hep ozenirim:KK53:
63 kiloyu gördüm bir dönem benim için çok fazlaydı.gobegim ve mide bolgem resmen erkek tipi göbek şekline bürünmüştü.
ama popo ve basenlar tam istediğim gibi olmuştu:super:
zayifladim 10 kilo verdim evet göbek bariz küçüldü.mide bölgesi neredeyse eridi ama gelin görün ki kalça ve basenlerde eridi bitti:kızgın:
galiba üst beden ağırlıklı zayiflamam lazım ama nasıl?
hem sarkmadan catlamadan:63:
hemde alt bedeni geliştirirken üst tarafı kuculmenin bir yolu yok muo_O
yürüyüşe bayılıyorum ama kalça bolgem yok olacak diye korkuyrum:KK70:
bana onerebileceginiz biseyler var mi?
:KK68:
konu sahibi yazdiklarinizi tek tek okudum.
tebrik ederim öncelikle.
mutlaka takip edecegim gelişmeleri.:KK19:

Valla tebrikler. Çok bilinçi gördüm sizi. Bunun faydalarını bedeninizde , cildinizde hissediyorsunuzdur. Maşallah size.

Kızıl buğday nedir acaba?

cildim gercekden cok cok iyi. ayni sekilde saclarim ve tirnaklarimda. aslinda azcik dikkat edilse 1 ay icinde farkliliklar ortaya cikiyor

Kizil bugdayin almancasi Dinkel- googleden tercüme yapdim. Bu yaziyida Internetden aldim. Normal bugdaydan cok cok daha saglikli.

Normal buğday türüne yakın olan bu kızıl buğday (Triticum spelta) oldukca değerli tahıllara aittir.
Kızıl buğdayın normal buğdaya olan en büyük farkı vücutta allerjı veya hassaslık yaratmamasıdır. Özellikle sindirim sistemine oldukca iyi gelen bir buğday türüdür. Ekmeklerimiz kızıl buyday ile yapılırsa hem besin değeri yüksek hem de sindirime ve hassas insanlara faydalı olan ekmek cinsi ortaya çıkar.
Almanya daki Bio Marketlerde son zamanlarda satışı artan bir ekmek türüdür. Özellikle allerjisi olup başka buğday türünü kaldıramayan insanlar bu Dinkel ekmeğini tercih ediyorlar.
  • Dinkel / Kızıl buğday karbonhidrat ve B vitamini zengin olan bir buğday türüdür.
  • Bol miktarda proteini ve lif değeri yüksek olan bir tahıldır.
  • Demir, Kalsiyum ve Çinko içerir ve yüksek derecede E vitamini olan bir buğday yağı barındırır.

cildim gercekden cok cok iyi. ayni sekilde saclarim ve tirnaklarimda. aslinda azcik dikkat edilse 1 ay icinde farkliliklar ortaya cikiyor

Kizil bugdayin almancasi Dinkel- googleden tercüme yapdim. Bu yaziyida Internetden aldim. Normal bugdaydan cok cok daha saglikli.

Normal buğday türüne yakın olan bu kızıl buğday (Triticum spelta) oldukca değerli tahıllara aittir.
Kızıl buğdayın normal buğdaya olan en büyük farkı vücutta allerjı veya hassaslık yaratmamasıdır. Özellikle sindirim sistemine oldukca iyi gelen bir buğday türüdür. Ekmeklerimiz kızıl buyday ile yapılırsa hem besin değeri yüksek hem de sindirime ve hassas insanlara faydalı olan ekmek cinsi ortaya çıkar.
Almanya daki Bio Marketlerde son zamanlarda satışı artan bir ekmek türüdür. Özellikle allerjisi olup başka buğday türünü kaldıramayan insanlar bu Dinkel ekmeğini tercih ediyorlar.
  • Dinkel / Kızıl buğday karbonhidrat ve B vitamini zengin olan bir buğday türüdür.
  • Bol miktarda proteini ve lif değeri yüksek olan bir tahıldır.
  • Demir, Kalsiyum ve Çinko içerir ve yüksek derecede E vitamini olan bir buğday yağı barındırır.
Ne güzel ya. :nazar: Haklısınız, insan etkilerini böyle görünce gösterdiği özene değdiğini anlıyordur.

Detaylı bilgiler için de teşekkürler. Bizdeki siyez buğdayı gibi bir tahıl sanırım; genetiğiyle oynamamış bir buğday çeşiti.

Siyezin de latincesi Triticum monococcum 'muş

bu tür konularda hep takip ediyorum sizin yorumlarinizi.
hayalimde tipki profildeki gibi bir bedene sahipsiniz:))

gercekdende öyle veya öyleydi diyelim :) 164 boya 60 Kilo olunca gögüs 98 bel 65 ve popo 102 oluyor.
suanda benimde fazla kilolarim var - ama aldigim Hormon haplari zayiflamama engel. degerlerim normallesince gider fazlaliklar. ben fazla takmiyorum. saglik gercekdende en önemlisi.

son 3 gündür oruç tutuyorum ve simdi burayı okuyunca farkettim ki tam 19 saat ac kalıyorum.
ve tıpkı yazdığınız gibi belli bir saatten sonra tokluk hissi oluşuyor.
yani yaşam tarzı haline getirmek çok da zor değil aslında bu beslenme biçimini.

evet, alisinca Hemde cok rahat oluyor- kahvalti derdi yok, sabahlari daha uzun uyuyabiliyorum. bu sebepden azcik alisinca 24 Saat bile kolaylikla tutuluyor. Su ve Protein cok önemli.

ben 1.57
52 kiloyum.
iki çocuktan sonra kalan minik bir gobegim var ama sorun göbek değil görünüş sekli sanırım.
hani oturunca kendini salan cinsten:olamaz:
böyle tas gibi karin olsa:KK51:

body Builder atasözü vardir : Abs are made in the Kitchen- yani karin kasi mutfakta yapilir. karinin düz olmasi fazla sporla alakali degil. üzerindeki yag tabakasi mevcut olan kaslari örtüyor. yani karini tas gibi isterseniz mecbur sizde yag yakacaksiniz. benim yandan karin kaslarim belirgin mesela ama bunun sporla alakasi yok- sadece sirt kaslarimi dengelemek icin karin kasi calisiyorum. sadece yag orani önemli- eger baklava Tipi kas isterseniz ozaman mevcbur antreman gerek tabiki :)
mesela büyük kalcali ve basenli kadınlara hep ozenirim:KK53:
63 kiloyu gördüm bir dönem benim için çok fazlaydı.gobegim ve mide bolgem resmen erkek tipi göbek şekline bürünmüştü.
ama popo ve basenlar tam istediğim gibi olmuştu:super:
zayifladim 10 kilo verdim evet göbek bariz küçüldü.mide bölgesi neredeyse eridi ama gelin görün ki kalça ve basenlerde eridi bitti:kızgın:
galiba üst beden ağırlıklı zayiflamam lazım ama nasıl?
hem sarkmadan catlamadan:63:
hemde alt bedeni geliştirirken üst tarafı kuculmenin bir yolu yok muo_O

var--- aslinda en kolayi sizinki. bacak ve popo kaslari asiri Cabuk gelisir- Squat yap- 30 gün boyunca. 50ile basla ve hergün 10 tane yükselt. 30 günün sonunda popon ve bacaklarin sertlesmis ve büyümüs olur- sonra üstüne agirlik eklersin. alt tarafi büyütmek kolay- sadece günde 20 dakikalik sporla cok güzel sonuclar alirsin.
yürüyüşe bayılıyorum ama kalça bolgem yok olacak diye korkuyrum:KK70:

yürüyüs kalp damar hastaliklari icin birebir ama kas yapmaz- tas gibi görünüm olmaz- erirsiniz ama islak bez gibi porsuk olur vucut. bende haftada 2 gün cardio yapiyorum ama dinlenme amacli- yani 15 km kosu ile kaslar dinleniyor- unutmadan yürümek insanoglu icin spor degildir. buda yine bir yeni nesil hastaligi- insanoglu yürümek icin yaratilmis. günde 7000 adim sart ama bunu spor olarak görmeyin.
bana onerebileceginiz biseyler var mi?
:KK68:
konu sahibi yazdiklarinizi tek tek okudum.
tebrik ederim öncelikle.
mutlaka takip edecegim gelişmeleri.:KK19:

Ne güzel ya. :nazar: Haklısınız, insan etkilerini böyle görünce gösterdiği özene değdiğini anlıyordur.

Detaylı bilgiler için de teşekkürler. Bizdeki siyez buğdayı gibi bir tahıl sanırım; genetiğiyle oynamamış bir buğday çeşiti.

Siyezin de latincesi Triticum monococcum 'muş

bana spor psikolojik olarakda cok iyi geliyor. Universite yillarinda artik beynimin yandigini fark etmisdim- vucudumda tek calisan kas beyindi. eve ruhen yorgun düsüyordum ama vucut hamlasmisdi. uyku sorunu, bagisiklik vs. aktiv spor yaptigimdan beri rahatim.

siyez daha iyi ve saglikli hatda- burdada var ama asiri pahali. 500 grami 6 Euro. siz

bana spor psikolojik olarakda cok iyi geliyor. Universite yillarinda artik beynimin yandigini fark etmisdim- vucudumda tek calisan kas beyindi. eve ruhen yorgun düsüyordum ama vucut hamlasmisdi. uyku sorunu, bagisiklik vs. aktiv spor yaptigimdan beri rahatim.

siyez daha iyi ve saglikli hatda- burdada var ama asiri pahali. 500 grami 6 Euro. siz
Gerçekten tebrikler! Nelerin mümkün olduğunu gördükçe ben de yakında üzerimdeki ataleti atarım inşallah. Hep bi bahanem var koltukda uzanıp hiç birşey yapmamak için.

Siyez harbi çok kazıkmış orada. Tr'den alıp satsan ciddi kar payı var :D

çok çok teşekkür ederim❤
kesinlikle yazdığınız herşeye katılıyorum özellikle yürüyüş konusunda çok haklısınız.
küçücük çocuklar bile yürüyor , koşuyor bu bir spor değil .
sadece olması gerekeni yapmayıp evde toto üstünde oturunca yürüyüşü spordan sayıyoruz galiba:))
yazdığınız şeye hemen bugün başlıyorum.
önce bir araştırma yapayım internetten.
30 gün kısa bir süre
kilo vermek için aylarca verilen uğraşa bakınca.
istikrar sağlamak önemli tabiki:)
tekrar tesekkuler gelişme olursa yazmak isterim size.❤

Gerçekten tebrikler! Nelerin mümkün olduğunu gördükçe ben de yakında üzerimdeki ataleti atarım inşallah. Hep bi bahanem var koltukda uzanıp hiç birşey yapmamak için.

Siyez harbi çok kazıkmış orada. Tr'den alıp satsan ciddi kar payı var :KK70:

ozaman bicak kemige daha dayanmadi :) Genelde insanin bir patlamasi oluyor- ve boooom- basliyor serüven. gercekden cok zevkli- bak simdi internetden arastir- güzel bir Studio kesin vardir yakininda. ilk etapda Fitness olmasina gerek yok- Zumba olur, yüzme olur- önemli olan kimildaman. almanlar icindeki domuzköpegini öldürme diyorlar buna (adamlarin atasözünde hayir yok) Sen kimilda- evde oryantal bile oynasan olur :)

çok çok teşekkür ederim❤
kesinlikle yazdığınız herşeye katılıyorum özellikle yürüyüş konusunda çok haklısınız.
küçücük çocuklar bile yürüyor , koşuyor bu bir spor değil .
sadece olması gerekeni yapmayıp evde toto üstünde oturunca yürüyüşü spordan sayıyoruz galiba:))
yazdığınız şeye hemen bugün başlıyorum.
önce bir araştırma yapayım internetten.
30 gün kısa bir süre
kilo vermek için aylarca verilen uğraşa bakınca.
istikrar sağlamak önemli tabiki:)
tekrar tesekkuler gelişme olursa yazmak isterim size.❤

Squat en iyisi- günde 20 dakika yeterli- sen 30 gün yap ve sonra bana özelden yaz- gelismeye göre ben sana yapabilecegin baska seyler öneririm. sen agirlik olarak bacak popo calistir. ilk 30 gün göbüsü unut. popoya konzentre ol- gerisi gelir :)

:KK49::KK49:

ozaman bicak kemige daha dayanmadi :) Genelde insanin bir patlamasi oluyor- ve boooom- basliyor serüven. gercekden cok zevkli- bak simdi internetden arastir- güzel bir Studio kesin vardir yakininda. ilk etapda Fitness olmasina gerek yok- Zumba olur, yüzme olur- önemli olan kimildaman. almanlar icindeki domuzköpegini öldürme diyorlar buna (adamlarin atasözünde hayir yok) Sen kimilda- evde oryantal bile oynasan olur :)
Sağol canım ya, çok motive oldum inan. İnşallah, bu yaz yeni bir ben :halay:

Squat en iyisi- günde 20 dakika yeterli- sen 30 gün yap ve sonra bana özelden yaz- gelismeye göre ben sana yapabilecegin baska seyler öneririm. sen agirlik olarak bacak popo calistir. ilk 30 gün göbüsü unut. popoya konzentre ol- gerisi gelir :)

:KK49::KK49:
20 tane yaptım yıkıldım:KK70:
çok kolay göZüküyor ama kasların çalıştığını hissettim resmen.
hiç çalışmayan ne kadar çok kasimiz var aslında.
mutlaka gelişmeyi yazacağım size.
göbeği unuttum bile:ıslık:
popodan sonra göğüs için küçültücü ve diklestirici egzersizleri geçeceğim.
duruma bakılırsa göğüs kaslarida hiç çalışmıyor:kızgın:
onun içinde güzel egzersizler var aslinda.
ama önemli olan istikrar sağlamak :bicak:
20 dk aralıksız yapmak mi lazım?
:oops:

20 tane yaptım yıkıldım:KK70:
çok kolay göZüküyor ama kasların çalıştığını hissettim resmen.
hiç çalışmayan ne kadar çok kasimiz var aslında.
mutlaka gelişmeyi yazacağım size.
göbeği unuttum bile:ıslık:
popodan sonra göğüs için küçültücü ve diklestirici egzersizleri geçeceğim.
duruma bakılırsa göğüs kaslarida hiç çalışmıyor:kızgın:
onun içinde güzel egzersizler var aslinda.
ama önemli olan istikrar sağlamak :bicak:
20 dk aralıksız yapmak mi lazım?
:oops:

evet---- iyice yansin--- ayyyy bende ofisteyim simdi. aksama bende yapim. cok seviyorum ben Squat yapmayi- degisik yapma sekilleri var. Sumo Squat mesela poponun üst tarafina bacak iclerine iyi geliyor.
bence toplam 20 dakikalik egzersiz 30 Saniye aralikla yapilmali- yani bir egzersizi yap sonra 30 Saniye aralik ve digerine gec.
20 Squat az ama 50 tane yapsaydin- hic araliksiz 350 yaparsan sirtina bide agirlik koyarsin. bak ozaman popon nasil elma gibi oluyor :) Gögüs kaslari kadinlari kadinlarda cok zor gelisiyor- ama kesinlikle faydasi var. bol bol su ic ve hergün yap Squatlarini.

insallah... bak cayimin sekeri cayimin sekeri yapmis bile- hadi sende bi 50 squat yap sonra yat geri :) Bende eve gidince hemen yapim. bi ara rahatdim.ofiste yanlizdim yapiyordum vallah- simdi Büro doldu yapamiyorum :KK43:
Ben de ofisteyim, ama çayımın şekeri totişi büyütmek istiyorum sanırım. Benim o konuda tek rakibim J-Lo :D

Alt bölgeyi ve kolları inceltmem lazım.

insallah... bak cayimin sekeri cayimin sekeri yapmis bile- hadi sende bi 50 squat yap sonra yat geri :) Bende eve gidince hemen yapim. bi ara rahatdim.ofiste yanlizdim yapiyordum vallah- simdi Büro doldu yapamiyorum :KK43:
çocuğu almaya merdivenden ineyim dedim bacaklarim nasıl kasildi.
meğer ne hantal hantal yatiyormuşum.
20 sguat ta bacaklarim isyan etti:))
ama yıkilmak yok dediğiniz gibi 30 en aralıklarla yapacağım.
elma gibi dediniz can evimden vurdunuz:KK70:
hayali bile güzel:confused:
bu gazla yapacağım insallh:KK49:

Sorma ya, bütün gün oturduğum haldee böyle.

Cidden mi? 20 dk bile fark yaratır mı?
yirmiden fazlaya gerek bile yok- her gün belirli bir bölge- hergün ayni kas calisilmaz- ters effekt olur- erir gider minnos.
ben sirt kaslari icin max. 30 dakika calisiyorum ki sirt kaslari baya büyük. yumurta kadar bizep veya trizep icin 20 dakika cok bile. kendine 4 degisik egzersiz sec kollar icin- her egzersizi 15 kere yap ve bunu 3 kera tekrarla- yeterde artar bile :)

Back