• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıflayarak ezik olmaktan kurtulacağım

Valla günümüzün eziyeti mi desem ne desem. Resmen psikolojik baskı var.değil kilolu olmak balık etli olana bile bildiğin gerçek anlamda saldırı var. Sonuç tabi ki ilaçlara özel menulere ne idüğü belirsiz diyetisyenlere salonlara para dökmeye varıyor. Para bitince de riskleri kenara atıp yediğini kusmaya çalışmak , pamuk yutmak gibi ölümcül olabilecek şeylere basvuruyoruz. Bu öyle mantıklı olayım demekle de duzelmiyor çünkü mahalle baskısının alasını yaşıyoruz
Size kesinlikle katılıyorum. 40 kiloya yakın kilo kaybım oldu insanlar tebrik edeceğine paylaştığım göbeği açık fotoğrafta göbeğim sarkık durduğu için (o kadar kilo verince gayet olağan diye düşünüyorum) beni eleştirmekten geri durmuyorlar. Hayatım boyunca bir insana ne kilolusun dedim ne göbeğin sarkık ne de Bacağın kalın dedim. Insanlar ama çok çok acımasızlar dedikleri lafın sizde nasıl bir etkisi olacağını asla umursamıyorlar.

Herkesin bünyesinin kaldıramayacağı şeylere zorluyorlar insanları kendimizden başka kimi memnun etmemiz önemli ki.

enteresan guzellik algilari yildiriyor yahu insani. sarisin olmak arti 1 puanmis renkli gozlu olmak soyleymis 175 olmak boyleymis bitmiyor ki . sanirim ilkel zamanlarin oldurerek yok etme icgudusu simdi psikolojik olarak bitirmeye donustu. o kadar kaniksandi ki bu algilar artik insanlar bilerek degil resmen güdüsel olarak yapmaya basladi

oturdum dusundum. evliyim ustelik benimle ayni kafada biriyle. kendi evimiz var. masabasi degil home ofis isimiz var. cocugumuz yok yapmayi dusunmuyoruz. komsularla tanismiyoruz akraba yok. aile kilometrelerce uzakta. ama ben bu gün 3 ay once üzerime zar zor da olsa giyebildigim jean pantolonun düğmesi kapanmadı diye dehşet verici bir mutsuzluk icindeyim. bilemiyorum yani buna deger mi. bir beden büyük pantolon varken neden üzülüyorum bu normal mi. bence degil. ama bunun normal olmadigini bilmem diyete ve spora baslama dusunceme engel olmuyor. dusundugunuz sey herhalde aydinlanmis oldugum ve baskalarinin dusuncesine gore yasamayi biraktigim ama hayir. maalesef kurtulamiyorum ve sirf instagrama guzel boydan fotograflar atmayi takinti yaptigim icin evet bu aksam basliyorum.

evet bir haftadir sadece 24 saatte bir yemek yiyorum midem kuculdu. normal zamanda sadece sekersiz ve ya az sekerli kahve cay ve su iciyorum. yemek yerken her zaman yedigimin 3te birini anca yiyebiliyorum. 2 kilo verdim.

evet bir haftadir sadece 24 saatte bir yemek yiyorum midem kuculdu. normal zamanda sadece sekersiz ve ya az sekerli kahve cay ve su iciyorum. yemek yerken her zaman yedigimin 3te birini anca yiyebiliyorum. 2 kilo verdim.
24 saatte 1 çok az değil mi? O bir kere yediğinize ne sığdırıyorsunuz mesela? Aman dikkat, sağlık ilk önceliğiniz olsun.

24 saatte 1 çok az değil mi? O bir kere yediğinize ne sığdırıyorsunuz mesela? Aman dikkat, sağlık ilk önceliğiniz olsun.
Bununla ilgili baya bir araştırma yaptim. 24/0 20/4 18/6 şeklinde formatları var bu rejimin. Intermitten fasting diye geçiyor. Evrim gereği zaten böyle yemeliymisiz aslında. Yani günde bir öğün . Tabi ilk başta buna dayanamayan olursa açlık süresini (açlık demeyi sevmiyorum ; mideyi boş bırakma süresini ) minimum 16 saat tutmak lazim . 16 saat yemeyip kalan 8 saatte 2 öğün de yenebilir. 1 hafta sonra 6 saat içinde 2 öğün yapılır. Bu sekilde 24 saatte bir haline rahat gelinir imiş. Bana zihinsel açıdan iyi geldi fiziksel açıdan tam kararı 3 hafta sonra yazacağım.

Ben yillardir 18/6 veya 24 saat orucunu yapiyorum. Kas geliştirdiğim icin gerekli yoksa istediğim sekilde yağlar erimiyor.
Body Builder aleminde herkes yapiyor ( yarışma zamani değil)
Asla sağlıksız değil. Kan değerlerim ve yağ/kas oranım dengeli oluyordu. Dengeli dediysem 21-23%-arasi yağ

şuanda 15 kilo fazlam var, hormon ilaclari şişirdi beni, boyum 164 ve 74 kiloyum... bu oruc sayesinde göbeğim fazla yok. Belim 75 cm.
Demek istediğim aşırı sağlıklı bir beslenme tarzi. Bir ömür boyu yapilabilir. Ben hemen hemen 12 seneden beri yapiyorum

Bununla ilgili baya bir araştırma yaptim. 24/0 20/4 18/6 şeklinde formatları var bu rejimin. Intermitten fasting diye geçiyor. Evrim gereği zaten böyle yemeliymisiz aslında. Yani günde bir öğün . Tabi ilk başta buna dayanamayan olursa açlık süresini (açlık demeyi sevmiyorum ; mideyi boş bırakma süresini ) minimum 16 saat tutmak lazim . 16 saat yemeyip kalan 8 saatte 2 öğün de yenebilir. 1 hafta sonra 6 saat içinde 2 öğün yapılır. Bu sekilde 24 saatte bir haline rahat gelinir imiş. Bana zihinsel açıdan iyi geldi fiziksel açıdan tam kararı 3 hafta sonra yazacağım.

Evet canim- evrim bunu böyle ayarlamış. O zamanlar köşe başı market, Restaurant, büfe yoktu. İnsanlar 2-7 gün arasi yiyecek bulamiyordu. Hatda yiyecek bulmak icin ava cikiliyordu veyada 10larca kilometre yürümek gerekiyordu.
Kesinlikle dogru yoldasin. Yağ yakimini maximize etmek istersen yemekden 2 veya 3 önce spor yap.

Evet canim- evrim bunu böyle ayarlamış. O zamanlar köşe başı market, Restaurant, büfe yoktu. İnsanlar 2-7 gün arasi yiyecek bulamiyordu. Hatda yiyecek bulmak icin ava cikiliyordu veyada 10larca kilometre yürümek gerekiyordu.
Kesinlikle dogru yoldasin. Yağ yakimini maximize etmek istersen yemekden 2 veya 3 önce spor yap.
Günaydın. Bu sistemi daha açık anlatabilir misiniz acaba? Oruç tutmak gibi galiba

Günaydın. Bu sistemi daha açık anlatabilir misiniz acaba? Oruç tutmak gibi galiba

Arkadaş arka sayfalarda cok güzel açıklamış. Ben 18/ 6 diyeti yapiyorum. İlk ögünüm öğlen 13 akşam yemeği akşam 19.
Geri kalan zaman içinde SIFIR yiyecek. Yani sadece su, bitki cayi ve sütsüz kahve. Ben akşamları protein bazli yiyorum. 150 gram protein almaya calisiyorum.
Garanti her hafta 1cm gider göbekten. Spor yaparsaniz ac karnina yapin... kalori alımına tabiki dikkat etmeniz gerek, yani oruc tutim ama gelsin künefeler, börekler olmaz :)
Bu diyet tam fit bir vucut icin uygulanir. Hani şu instagramda yağsız taş gibi vucutlar varya ... eger öyle olmak isterseniz aslinda başka yolu yok.

Arkadaş arka sayfalarda cok güzel açıklamış. Ben 18/ 6 diyeti yapiyorum. İlk ögünüm öğlen 13 akşam yemeği akşam 19.
Geri kalan zaman içinde SIFIR yiyecek. Yani sadece su, bitki cayi ve sütsüz kahve. Ben akşamları protein bazli yiyorum. 150 gram protein almaya calisiyorum.
Garanti her hafta 1cm gider göbekten. Spor yaparsaniz ac karnina yapin... kalori alımına tabiki dikkat etmeniz gerek, yani oruc tutim ama gelsin künefeler, börekler olmaz :)
Bu diyet tam fit bir vucut icin uygulanir. Hani şu instagramda yağsız taş gibi vucutlar varya ... eger öyle olmak isterseniz aslinda başka yolu yok.
Tam olarak istediğim bu zaten. Göbekte bir miktar yağ var bende. O gitsin istiyorum inşallah yapabilirim. Teşekkür ederim

Tam olarak istediğim bu zaten. Göbekte bir miktar yağ var bende. O gitsin istiyorum inşallah yapabilirim. Teşekkür ederim

yaparsin- gercekden cok kolay.
boyunu ve kilonu yazarsan sana örnek liste cikaririm. dedigim gibi, kaloriyi azaltman gerek- ve bilinen standart diyet tavsiyelerini uygularsan daha Cabuk erir göbegin ama yavas yavas yaglar gitsin dersen bu Oruc ve hafif kalori eksikligi yeterli olur.

yaparsin- gercekden cok kolay.
boyunu ve kilonu yazarsan sana örnek liste cikaririm. dedigim gibi, kaloriyi azaltman gerek- ve bilinen standart diyet tavsiyelerini uygularsan daha Cabuk erir göbegin ama yavas yavas yaglar gitsin dersen bu Oruc ve hafif kalori eksikligi yeterli olur.
170 boyum 53 kiloyum. Sezeryandan hafif göbek kaldı. Dikilirsem sorun yok ama oturursam fena:-)

Ben yillardir 18/6 veya 24 saat orucunu yapiyorum. Kas geliştirdiğim icin gerekli yoksa istediğim sekilde yağlar erimiyor.
Body Builder aleminde herkes yapiyor ( yarışma zamani değil)
Asla sağlıksız değil. Kan değerlerim ve yağ/kas oranım dengeli oluyordu. Dengeli dediysem 21-23%-arasi yağ

şuanda 15 kilo fazlam var, hormon ilaclari şişirdi beni, boyum 164 ve 74 kiloyum... bu oruc sayesinde göbeğim fazla yok. Belim 75 cm.
Demek istediğim aşırı sağlıklı bir beslenme tarzi. Bir ömür boyu yapilabilir. Ben hemen hemen 12 seneden beri yapiyorum

Teşekkürler hanımlar. İntemittent fasting'i ben de duydum, evet 2 öğün ve arada sıfır atıştırmalık bence de iyi, ama ne bileyim, tek bir öğün çok ütopik geldi. Sanki gerekli tüm besin gruplarını bir öğüne sığmaz gibi. Neler yiyorsunuz mesela?

170 boyum 53 kiloyum. Sezeryandan hafif göbek kaldı. Dikilirsem sorun yok ama oturursam fena:-)

Boyun ve Kilon hafif orantisiz malasef :( 55-57 Kilo arasi olsan daha iyi ama son iki kiloyu kas olarak alirsan sorun kalmaz.

18/6 lik orucu senin icin ideal olur:

- 1400 kalorinin sakin altina düsme. senin icin önemli olan zayiflamak degil. Vucutdaki yag kitlesini eritip sonra kas kitlesini yükseltmen gerek. AMA bu iki ayri Prozess oldugu icin malasef ilk yagi yakman gerekli. Yani ayna anda hem yag yakimi hemde kas gelisimi biyolojik olarak mümküm degil. Yag yakimi icin mecbur eksi kalori alman lazim. kaslarin büyümesi icin arti :/ Günde nekadar spor yapiyorsun? Ona göre en fazla Kaloriyi hesaplayalim. ama dedigim gibi en az 1400 Kaloriyi alman sart.

- günde 170 gramm Protein yemen gerek. Kas kitlenin yükselmesi icin zorunlu malasef. karbonhidrati az tüketmen lazim ama bu zaten her diyet icin gecerli. Seker zaten olmamasi gerek.

Boyun ve Kilon hafif orantisiz malasef :KK43: 55-57 Kilo arasi olsan daha iyi ama son iki kiloyu kas olarak alirsan sorun kalmaz.

18/6 lik orucu senin icin ideal olur:

- 1400 kalorinin sakin altina düsme. senin icin önemli olan zayiflamak degil. Vucutdaki yag kitlesini eritip sonra kas kitlesini yükseltmen gerek. AMA bu iki ayri Prozess oldugu icin malasef ilk yagi yakman gerekli. Yani ayna anda hem yag yakimi hemde kas gelisimi biyolojik olarak mümküm degil. Yag yakimi icin mecbur eksi kalori alman lazim. kaslarin büyümesi icin arti :/ Günde nekadar spor yapiyorsun? Ona göre en fazla Kaloriyi hesaplayalim. ama dedigim gibi en az 1400 Kaloriyi alman sart.

- günde 170 gramm Protein yemen gerek. Kas kitlenin yükselmesi icin zorunlu malasef. karbonhidrati az tüketmen lazim ama bu zaten her diyet icin gecerli. Seker zaten olmamasi gerek.

Çok spor yaptığım söylenemez daha doğrusu 1 hafta yapıyorum sonra yapmıyorum. İstikrar yok bende. 2 yumurta beyazı yiyorum. İstersen arttırabilirim. Onda sıkıntı yok. Ekmeği maalesef aşırı tüketiyorum. Tavuk ve ette yerim eğer çok yemem gerekiyorsa. Abur cubur olarak sadece çikolata severim ama vazgeçemeyecek kadar değil. Nasıl bir program uygulamam lazım?

Teşekkürler hanımlar. İntemittent fasting'i ben de duydum, evet 2 öğün ve arada sıfır atıştırmalık bence de iyi, ama ne bileyim, tek bir öğün çok ütopik geldi. Sanki gerekli tüm besin gruplarını bir öğüne sığmaz gibi. Neler yiyorsunuz mesela?

24 saatlik oructa mesela 400 gram ispanak salatasi- sogan ve zeytin yag ile marine ediyorum.
yanina 500 gram izgara tavuk gögüsü, karisik haslanmis sebze (Brokoli yogurtlu, Yesil fasulye, bezelye gibi) ve 200 gram patates.

Aslinda tüm besin gruplari her gün yenilmez. bundan 30 sene önce bile mümkün degildi bunlar. son 30 sene icinde industri gelisdigi icin herseyi ayni güne sigdirmaya calisiyoruz. Mineraller ve Vitaminler disi zaten vucut cikolata ve ekmegin arasindaki farki anlamiyor- ikiside glukoz olup vucuda enerji sagliyor. baska bir funksiyonlari yok. güzel bir Yogurt corbasi aslinda bir ögün icin ideal mesela- icinde gereken hersey var. ertesi gün balik yenilir, sonraki gün kirmizi et vs.

ben sahsen masa basi calisiyorum- belki kömür madeninde calissam gerekli olabilirdi ama sürdürdügümüz rahat Hayati göz önünde bulundurunca ve ogu insanin sorunu olan yagli vuvutlara bakinca bana cok gereksiz geliyor yedigimiz yiyeceklerin 80%

Ben Beyaz un ve süt tüketmiyorum yillardir ve kann degerlerim cok cok iyi. Ayni sekilde Seker yok hayatimda. keki bile sekersiz yapiyorum ve üstüne meyve sosu yapiyorum. damak tadi alisinca hi sorun olmuyor.

Çok spor yaptığım söylenemez daha doğrusu 1 hafta yapıyorum sonra yapmıyorum. İstikrar yok bende. 2 yumurta beyazı yiyorum. İstersen arttırabilirim. Onda sıkıntı yok. Ekmeği maalesef aşırı tüketiyorum. Tavuk ve ette yerim eğer çok yemem gerekiyorsa. Abur cubur olarak sadece çikolata severim ama vazgeçemeyecek kadar değil. Nasıl bir program uygulamam lazım?

Proteinin baya az- iki yumurta 10 gram Protein yapiyor :/ kaldimi 160 gram- :)
gercekden aslinda biraz zor yeteri Proteini almak- ilk zamanlarda bende zorlaniyordum ama spor yapdigim icin haftanin 4 günü ben Shake iciyorum. egri oturup dogru konusmak lazim, insana belirli bir zamandan sonra gina geliyor- :) o tas gibi kadinlarin Hayati hic ama hic kolay degil. Damak tadinla bir acili bulgur Pilavi yiyemedim, yanina illa 500 gram et olacak ama 500 gram eti cigneyip migdeye indirmek kolay degil bide bunu hergün yapiyorsan :(

ekmegi lütfen birak- gercekden cok sagliksiz ve gereksiz.
ben kizil bugdaydan ekmek pisiriyorum. haftada bir kere yetiyor bana- icine Fistik, findik, susam, chia tohumu, badem, keten tohumu, ve yulaf atiyorum. hem ekmek istegi köreliyor, Hemde hemen hemen tüm gerekli minaralleri ve yaglari ayni anda aliyorum. istersen tam tarifini özelden atarim.

ben en iyisi sana tam bir menü cikartim. Ekmegi gercekden kes ama cikolata ilk zamanlar canin cekince yersen sorun olmaz zamanla Seker istegin körelir ve agzina alamazsin zaten.

Back