• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıflayamıyorum

bende aynen senin gibiydim 2 gün diyete zor dayanıyordum bu kiloları bi anda almadık ki verelim hemen ,diyetisyene başladım bende kendimden hiç beklemiyordum ama pilav makarnayı unuttum çok istersem tam bugdaylı makarna alıyorum yapıyorum tadı da diğer makarnalardan güzel ara öğünlerini atlama ,tatlı isteğin için suyun içine çubuk tarçın atıp iç böylelikle tatlı isteğinde gidiyor ,yogurt mutlaka tüket ara öğünde onun içerisine de kuru meyveler atabilirsin ,bende de insülin direnci var ama mecbur ilaç kullanıyorum kilo verilmiyor yoksa bağımlılıkta yapmadı
 
Bu arada Karatay diyeti Canan hocanin icadi degil, Atkins diyeti olarak bilinen bir Amerikan obezite karsiti icat bir diyet. Atkins Amerika'da artik populer degil.

Kisa vadede faydasi var tabi ki. Ama uzun vadede cok cok az karbonhidrat yemek bunyeye cok zararli. Her ogunde karbonhidrat ve protein almak cok onemli. Bir de cok fazla protein yemek bobrekleri tuketiyor. O yuzden diyet yapmadan once lutfen doktorunuza danisin, kitaptan okuyarak diyete ben pek sicak bakmiyorum.
Ben bittim o zaman cherry, 6 aydır dukan la cebellesiyorum :KK49:
 
arkadaşlar dukan falan filan yapmayın, vucudunuz, bünyeniz, metabolizmanız mahvoluyor, düzgün bir beslenme sitemiyle yavaş ama kalıcı kilo verin nolur.
bakın ben dukanla 20 kilodan fazla verdim, fıstık gibi oldum sımsıkı vucut, şimdi nasılım biliyor musunuz? bir gün cozutsam 2 kilo alıyorum ve bunu vermem 1 ay sürüyor, bazal metabolizma hızı yerlerde, üstelik günde minimum 1 saat spor yapan bir insanım ben (kardiyo, fitness, ağırlık egzersizleri vs)
ama komşum yaptı almadı, ben yaptım almadım demeyin, uzun süre dukan diyet grubu yönettim sosyal medyada, kilosunu koruyanların oranı yüzde 10 u geçmez, onların yarısı da benim gibi hayatını yarı aç geçirenler işte.
o dönemin (2014 civarı) populer sayfa sahiplerinden biri geçen ay tüp mide ameliyatı oldu, iki tanesi diyetisyene gidiyor (verdiklerinin fazlasını aldılar) sayfalarda popüler olanların büyük bölümü de ya verdikleri kiloları geri aldılar ve şişman bir hayat sürüyorlar ya tüp mide vb yöntemlere başvurdular.
 
Karatay sayfasına gel canım biz orda haftada en az birer kilo veriyoruz.Üstelik herşeyi bol bol yiyoruz.
 
bilmiyorum ama karataymış ,dukanmış bunları yapma sağlıklı beslen sadece yürüyüş yap ,leslie yap evde ,insülin direnci olan çabuk acıkır ara öğünlere meyve,kuruyemiş ,yoğurt falan ye ,tam buğday ,çavdar her öğünde bir dilim yemen gerekli benim diyetisyen öyle demişti karbonhidratta vücuda gerekli biraz
 
Tiroidlerine ve insulin direncine baktirmalisin. Karbonhidrati kestiginde vucunda meydana gelen degisimlere sasiracaksin :)
 
Benim de 10 kilo fazlam var.
Diyet bana göre bir şey değil.
Ekmek, börek, hamur her şeyim.
Onlarsız dünyayı yesem de doymam.

Sağlıklı beslenme düzeni oluştursak kendiliğinden gidecek hepsi biliyorum.
Yine de yapamıyorum yaa..

Çok istemiyor muyuz acaba istesek kafayı ille takar yaparız gibi geliyor :(
 
Benim kilo vermeyle ilgili neredeyse hiç deneyimim yok. Eskiden düzenli spor yapar yediklerime dikkat ederdim. Ta ki evlenene kadar. 48 kilo evlendim. Şu an 54 kiloyum. Evlenince sanki yemeyi keşfettim. Ne kadar güzel bir şeymiş akşam çayıyla çikolata, pasta götürmek, film izlerken cips tıkınmak, patlamış mısır tırtıklamak. Aman yarın bırakırım, pazartesi söz diye diye yaz gelecek yemin ederim. Nolcak spor yapar abur cuburu bırakırım diyordum. Şu an burada yazılanları okuyunca aşırı tırstım gerçekten. Bu kadar zor mu kilo vermek cidden?
 
Ben sabah 8.00de kahvaltımı yapıyorum bir haşlanmış yumurta 6 zeytin biraz beyaz peynir iki dilin buğday ekmeği. 10.30da ara öğün olarak 2 hurma 1 şekersiz kahve. Öğle 12.00de 100 gram et, salata ve yoğurt. 15.30da ara öğün olarak activia ve kuru incir. 18.00de de sebze yemeği 9 kaşık, salata ve yoğurt. Başka da hiçbir şey yok bayanlar.
Tabi haftanın 5 günü de spor yapıyorum

Activia suni şeker fazla içeren bir ürün diye biliyorum. Onun yerine kendiniz meyveli şekersiz yoğurt yapsanız daha güzel olmaz mı?
 
Karatay diyetini bir araştırın. Diyetisyene gityiğinize göre tahlilleriniz yapılmıştır,vitamin değerlerinize bakılmıştır.
Karatay ile ben 18 kilo verdim. Hala iki öğün besleniyorum. Karbonhidrat tüketilmiyor Karatay'da ama ben artık sabah kahvaltısında yiyorum,kiloda almadım.
Proteinden zengin beslenmek vücut için iyi bişey ama karbonhidratı tamamen kesmek bana doğru gelmiyor ya bence de en azından kahvaltıda ekmek yemek lazım. Gerçi ekmeğin iyisi de (ekşi mayalı, katkısız, iyi undan) 8 tl yuh yani, geçen aldım ordan biliyorum :(

Bence en iyisi az karbonhidratlı daha çok proteinli beslenme biçimi, karatay maratay bilmezken genç kızlığımdan beri farkında olmadan bu beslenme biçimini benimsedim yıllardır 36 bedenim.
 
Bir kere etrafta sabote edecek biri olmaması lazım. Akşamın bir saati dondurma almaya giden bir kocaya sahipken koca göbeğim gitmez tabii. İpin ucu kaçınca nasılsa bozuldu diyet diye yiyip gitmemek lazım. Alt tarafı bir tutam cips ucundan pasta dememek lazım. İmamın dediğini yap yaptığını yapma :KK53:
 
Bir kere etrafta sabote edecek biri olmaması lazım. Akşamın bir saati dondurma almaya giden bir kocaya sahipken koca göbeğim gitmez tabii. İpin ucu kaçınca nasılsa bozuldu diyet diye yiyip gitmemek lazım. Alt tarafı bir tutam cips ucundan pasta dememek lazım. İmamın dediğini yap yaptığını yapma :KK53:
Benim eşimde öyle İnan artık bıktım
 
Benım hedefım vardı short giymek.ve kendıme bunı hedefleyip 17 kilo verdim. Yediklerimi azaltarak verdim kiloyu. Spor yapmayı hiç sevmem. Spor hiç yapmadım.Soslu fıstık ve cıkolatayı cok sevıyordum. Ikısındende bolca alıp bş oturusta hepsini tukettim ve bi daha cnm istemedi. Daha sonra 8 kılo aldım 4 sene sonra. O kiloyuda 2 ayda verdım. Sımdı yıne 9 kilo aldım kilo vermem gerekıyor ama eşim yüzün boyle daha guzel oldu dıyor :) benı kandırıyor sanırım :) 9kiloyu bende vermek istiyprum ama bogazımı tutamıyorumm
 
Activia suni şeker fazla içeren bir ürün diye biliyorum. Onun yerine kendiniz meyveli şekersiz yoğurt yapsanız daha güzel olmaz mı?
İçinde prebiyotik olduğunu söyledi. Aslında ben hurma yiyorum.
5 gündür sağlık sorunlarımdan dolayı hayvansal gıdalar da yasak. Diyetim değişti o yüzden.
 
Back
X