• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zayıflayamıyorum

Aynen.

Ben soylemistim mesela, ben disardan yemek istemiyorum ogle yemegini, icine koyduklari malzemeler nedir belli degil, kalitesiz en ucuz yaglardan koyuyorlar, sartlar hijyenik mi belli degil.....boyle soyledim. Insanlar da anladi ne demek istedigimi.
aynen ya. ayçiçek yağıyla yapıyorlar çoğunu. tereyağı ve zeytinyağı varken. Dışarda yiyince masum görünen yemekler bile kalori bombardımanı oluyor.

Sabah aç karnına bi türk kahvesini bi iç yarım saat sonra yemek ye öğle yemeğinden sonra ve ya akşam yemeğinden sonra bir daha iç türk kahvesini bak canin birsey istemez

Valla milletin midesi delinir :) aç karnına kahve mideye zarar.

Evet onu söylemeyi unuttum canım şekersiz ya da cok aci olur derseniz çay kaşığı ucuyla az şeker atabilirsiniz metabolizmayı acayip calistiriyor
Bunu deniyeceğim ,teşekkürler.
Tanıdığım kişiler var kalkar kalkmaz kahve içerler,bir de kiloları gitti hiç aklıma gelmez di sebebi kahve'ymiş meğer ,midelerinde de bi sorun olduğunu duymadım,aksine daha dinçler,daha az yorgunlar ...

insulin direnci o kadar lanet biseyki karbonhidrat (şeker yedikçe) insulin direnci artar o arttıkça karbonhidrat yeme isteği artar. kısır döngü gibi. bi yerde buna bi dur demek lazim. benim de zamanla tatli seyler yeme istegim artti meger sinsice insulin direncim artmis :( henüz sinirin altindan ama dur demezsem hizlica sınırı aşacak.

Benim derdim bu. 20 kilo aldım 6 diyetisyen değiştirdim. Burda konular açtım ama yok bir 2 veriyorum. Sonra hopp geri alıyorum.
Banabir yol gösterin kızlar. Cidden çıkmaz yol gibi sürekli aynı yerde olmaktan sıkıldım.
Her türlü fikre açığım. Çok yemiyorum ama karbonhidrat aşığıyım :KK43:
İnsülin direncine sahip biri olarak şöyle soyliyeyim.Basit karbonhidratlari hayatinizdan tamemen cikariyorsunuz.Meyve cok az ve kontrollü tuketiliyor yaninda mutlaka yoğurt süt veya ayranla.Diyetisyeninizin listesine uymazsaniz gün içinde gece mutlaka yersiniz.Hatta ben uyanip tatli yiyorum mesela.Göbek bölgesi yaglanma yapar en cok.En tehlikelisinde tip 2 diabet adayi olmamiz.Ben gecen yil ayda 4 kilo verdim ve yağdan verdim hepsini.Ama benim aşırı kilom yoktu.Fazlaligi verdim kurtuldum.Cok kontrolluyum suan.Diyetinizi asla bozmayin.Asla abur cubur yemeyin.Yürüyüş insülin direncini kirmada cok etkili.Yürüyüş yapin.Cok da zorlaniyosaniz metamorfin grubu ilaclardan alabilirsiniz.Bağımlılık filan yapmaz korkmayin.Zaten biz insülin direnci olanlar tatli bagimlisiyiz malesef.Korkutmak istemem ama direnci kirmazsaniz kilolar artar kilolar arttikca direnc artar.Böyle de bir kısır döngü yani.Sabirli olun.Direnç kirildiginda o kadar hizli zayiflayacaksiniz ki onanamayacaksiniz.Ama diyet listelerinize uymaniz şart.Asla ac kalmayin ve öğün atlamayin.

Hic bi zaman ciddi bi kilo sorunum olmadı. Ama yaklasik 19 20 yaşından sonra, 5 tabak makarna yiyip kilo almama olayı da bitti. Aynen dediginiz gibi karbonhidrat aşığıydım. Bir ekmeği bir ogunde rahat yerdim. Maya başlı başına vucuda zararli aslında, cilt hastalıklarım bas gostermeye başladı. Beyaz ekmek kabızlık yaptı. Ama imkanı yok herhangi birseyi ekmek olmadan çiğneyemiyordum. Bir gun tepem atti, millet alkolu uyusturucuyu sigarayı birakiyor, ben de ekmegi bırakabilirim dedim. Tam 1 sene hiç ekmek yemedim :) basarabildim. Tam bugday da dahil hic ekmek yemedim. Kafada bittigini düşünüyorum. Ama o canimin cekmesi de hic bir zaman bitmedi. Her sofraya oturdugumda ah dedim, bu hisse hic alismadim. Isterseniz yapabilirsiniz diye düşünüyorum

Benim derdim bu. 20 kilo aldım 6 diyetisyen değiştirdim. Burda konular açtım ama yok bir 2 veriyorum. Sonra hopp geri alıyorum.
Banabir yol gösterin kızlar. Cidden çıkmaz yol gibi sürekli aynı yerde olmaktan sıkıldım.

Aynı ben ben de 20 kilo vermek istiyorum çikolata hastasıyım yürüyüş diyet yapıyorum ama veremiyorum. Ama önerim var karbonhidrat kesmelisin mecburen ve Spor yapmalısın

Ekmek ve sekeri kesicen baska yolu yok, kac aydir diyetteyim basladigim gunden beridir tatli ve ekmek adina asla bisey koymadim agzima, biz buna irade diyoruz :)
Yumurta kahvaltida cok onemli bir besin kaynagi. Ekmeksiz kahvalti hic de kotu degil tahmin ettigim gibi. Sekersiz cay ve kahve de mukemmel olmasa da oluru var. Makarna asigi idim, artik bir catal bile almiyorum agzima :) Bir de porsiyonlari kucult, her hafta -1kilo garanti :) Ben tam gaz devam ediyorum, kesinlikle cok saglikli, tavsiye ederim. Kolay gelsin, bu uzun bir surec.

Gecenin bu vakti manyamiş bir şekilde derman arıyorum kiiiiz slm aranızda yim
Evt karbonhidrat aşıkları yarın gurubu kim acıyor başkan kim olcek şu insülin direncini karşı direnelim hep birlik!

Karatay diyetini bir araştırın. Diyetisyene gityiğinize göre tahlilleriniz yapılmıştır,vitamin değerlerinize bakılmıştır.
Karatay ile ben 18 kilo verdim. Hala iki öğün besleniyorum. Karbonhidrat tüketilmiyor Karatay'da ama ben artık sabah kahvaltısında yiyorum,kiloda almadım.

Tekrarmı kan tahlili yaptırsam acaba
kan tahlili yaptirdiysan tekrara gerek yok bence. Dedigim gibi glisemik indeks ile ilgili bilgi ogrenebilirsin cunku bir ornekle açiklarsak, beyaz ekmek ile tam bugday ekmeginin kalorisi ayni ama tam bugday seni tok tutar, daha uzun surede sindirilir. Beyaz un, şeker gibi gidalar ise şekerini firlatir. O yuzden basit ipuclariyla sekerini daha yavas yukseltecek sekilde beslenmen lazim ki saglikla kilo verebilesin.

Ve 5 gun 45 dk yuruyus şart, direnci kirmak için.

Back
X