Zayıfım Ama Göbek Problemim Var Hedefim 45 kilo

hastalik hastasi

Guru
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2013
293
131
323
merhaba arkadaşlar. başlıkta bahsettiğim gibi ideal kilomdayım ama vücuduma oranla koca bir göbeğim var... boyum 1.58 cm.aşağıda da bahsedeceğim gibi zaten 60 kilodan 50 ye düştüm. belimde de incelme oldu ama büyük bir değişim olmadı. şimdi size yöntemimi anlatacağım.

genel olarak 1,5 öğün ya da 2 öğün olarak besleniyorum. eğer güne geç başlarsam , mesela 12 civarları kahvaltı yapacaksam öğlen yemeği gibi yiyorum ve günü kapatıyorum. akşam 5'e kadar da belki yeşil çay ya içiyorum ya içmiyorum. beşten sonra ise sadece su içiyorum. zaten ramazan ayından dolayı iştahım kapanmıştı. bunun dışında güne erken başlamışsam, kahvaltıyı az yapıyorum. öğlen yemeğimi de 3 gibi yapıyorum. salata ve sebze yemeği gibi şeyler yiyorum abartmadan... sporu ise regl günlerim hariç günde 1-2 kez yapıyorum birer saatlik yürüyüş gibi...

yemeklerime kesinlikle dikkat ediyorum ama...
ekmek kesinlikle yemiyorum.
genellikle sebze ve hayvansal ürünler yiyorum. ( peynir, yoğurt ve arada bir tavuk gibi)
meyve nadiren yiyorum... mesela kabızlık sorunu var bende, nadiren de olsa birazcık hurma, kuru kayısı yiyerek, birde yemeklere bol acı katarak bu sorunu da hallediyorum.
sağlıksız denilse de , çokta sağlıksız olduğuna inanmıyorum. çünkü gün içinde mineral , vitamin, protein, yağ ve karbonhidrat ihtiyacımı alıyorum. pko hastasıydım ve canan hoca'nın kitabını okuyarak düzeldim. yani iş birazda yemekleri kısmakta, zayıflamakta...

bu düzeni daha önce uygulamıştım ve sporla birlikte 60 kilodan 50 kiloya düşmüştüm. ne saçlarım döküldü ne de kansızlık oldu. üstelik pko hastalığım da düzeldi allaha şükür... dediğim gibi kendimi beslenmeden mahrum bırakmadım... kilomu da uzun süre korudum. ( 2 kilo aldım o kadar)

şimdi ise 51-52 kilolardayım . bir haftadan beri devam ediyorum. 50 kiloyum şimdilik.

önümde 6 ay var. 6 ay sonra sevgilimi göreceğim :) 6 ay içinde de buraya bildirimde bulunacağım.

sorularınız ya da eleştirileriniz varsa alabilirim. destekte bulunabilirsiniz. destekte bulunmazsanızda gönlünüz sağolsun :)

ben yine de buraya bildirimde bulunacağım günlük yediğim şeyler ve yaptığım spor hakkında. ( saatleri de dahil)

kahvaltımda; ( saat 11 civarı)
2 kibrit kutusu kadar peynir,
5 zeytin,
bir kase tarçınlı yoğurt,
biraz domates ve salatalık yedim.
2 kupa da yeşil çay içtim.

akşam yemeğimi ise 17.00'da yedim. akşam yemeğim ise:
*bir acı salçalı yumurta
*salata (içinde biraz peynir, salatalık, domates, orta boy kabağın yarısı kadar kabak vardı.)

unutmadan yazmak istedim.

ramazan ayından hemen sonraki ilk hafta, midemi terbiye etmek için tek öğünle beslendim. 18 ile 24 saat arası ise aç kaldım uyku da dahil. tatlı yemedim. ondan hemen sonra da yemeklerimi rahatlıkla 2 öğüne çıkardım. bu sayede şimdilik yemeklerimi tıpkı zayıf bir insanın yediği gibi yiyorum. metabolizmamı yavaşlattığını düşünmüyorum. sporumu kesinlikle ihmal etmiyorum. gün içinde enerjiğim, eskiden 12 den aşağı kalkamazdım, şimdilerde sabah 7 gibi ayaktayım. sporumu yapıyorum ve eve gelince kahvaltımı hemen yapıp ders çalışıyorum. eskiden üstelik öğlenleri hep uyurdum. artık uyumuyorumda...

Benim de boy 1.53 kilo 52 ve 46 kiloya düşmeyi hedefliyorum. Aynen sıkıntım göbek ve simit kalçada filan sorun yok. Spor yapmaya dün başladım bakalım verebilirsem 6 kilo harika olacak. Öğünlerim az değil şimdilik azaltmaya çalışıyorum bugün mesela kaçırdım biraz. Callanetics e başladım vücudu sıkılıştırıyor diye bakalım onu deneyeceğim 10 gün. Ayrıca günde bir saat yürüyüş 50 mekik.
Sabah
2 dilim peynir
10 zeytin
1 domates / salatalık

Ara
1 bardak süt
1 porsiyon kavun

Öğle
4 dilim ev yapımı pizza
1 bardak kola

Akşam
1 bardak form çay

merhabalar :) sanırım sende benim gibi yemeğini geç saatlere bırakmamaya çalışıyorsun. malesef elma tipi bir yapım var. sırf göbekte toplanmış yağlarım. mesela kollarım ve bileklerim o kadar ince ki.. hele yüzüm :)) ama göbeğim aşırı büyük, alt karın 80 cm di en son baktığımda, umarım incelmiştir. ölçeceğim yakın zamanda.

bende bu sabah kahvaltıda:

bir acı salçalı yumurta( tek yumurtadan)
iki kaşık tam yağlı yoğurt - tarçınlı
14 tane yeşil zeytin
2 kupa yeşil çay içtim.

saat 2-3 arasında ise keşkek çorbası ( yarma ve tavuktan yapılan leziz bir çorba )
yanına ise birazcık salata yiyeceğim.

midem küçüldü artık benim. fazla yemek yiyemiyorum. sırf az yemekten dolayı vücudum yediklerimi depolar diye yemeklerimi rengarenk yemeye çalışıyorum. erkek arkadaşımla program yaptık. haftada 3 gün koşu, diğer günler ise sadece akşamları yürüyüş bir saat kadar, birde her akşam ikişer tane olmak üzere 10ar setler halinde toplam 30 mekik...

planlı biriyim. 6 ay içinde buraya bildirimlerde bulunacağım. malesef sınavıma az kaldığı için burada fazla vakit geçiremiyorum. sınavım bitince de direkt spora ve klavyemi hızlandırmaya çalışacağım için bolca vakit geçireceğim burada.

benimle birlikte sende ara ara bildirimde bulunursan cok sevinirim... :) birde sana fazla karbonhidratlı şeyler yememeni öneririm canım. ki sana şu konuda yardımcı da olayım. salatana zeytinyağı atmaktan hiç korkma, ve yemeğe kesinlikle ilk salatadan başla. salata çiğ olduğu için karnı hemen şişiriyor ve daha az yemeni sağıyor. son 2 aydır bu şekilde yiyorum neredeyse :)

Son düzenleme:
güne limonlu su ile başladım. sabah 2 saat yürüyüş yaptım. 40 dk sı jogging( hafif tempolu yürüyüş), bir kısmı yürüyüş ve birazı da parktaki spor aletlerinden olan bisiklet aletiydi.

duşumu aldıktan sonra kahvaltıya oturdum ve 12 gibi bitirdim. kahvaltıda:
yarım dilim yağlı peynir
10 tane yeşil zeytin,
bir tatlı kaşığı acı salça
biraz salatalık
biraz maydonoz
bir yumurta( tavada)
2 kupa yeşil çay içtim.

akşam ise ( saat 5'te) hiç iştahım olmamasına rağmen zorla bir şeyler atıştırdım, yediklerim:
yarım dilim yağlı peynir
bir tane şeftali

not: bugünden itibaren düzenli olarak jogging yapmaya, yani ağır tempoda koşuya başladım. ayrıca parktaki bisiklet aletini de kullanıyorum. fakat daha çok yürüyüş yapıyorum... bacak kaslarım acayip derecede yoruldu. bu yüzden hafta da en az 3 kez , en fazla da 4 kez jogging yapmayı düşünüyorum. umarım faydasını görürüm. kısa vadede göreceğimi sanmıyorum, ama bir 15 gün sonra fark edeceğine çok eminim.

Son düzenleme:
sabah güne erken başladım... 6 da yola çıktım ve yürüyüş yaptım yavaş tempoda. çünkü bacak kaslarımı felaket ağrıtmışım.

sabah kahvaltıyı 10 buçukta bitirdim:
- biraz maydanoz
- yarım dilim yağlı peynir
- bir porsiyon yumurtalı menemen
- bir bardak yeşil çay
-14 tane yeşil zeytin
- bir porsiyon kavun

öğlen arkadaşımdaydım ve saat 1 buçuk gibi şunları yedim:
- 3 küçük boy tavuk nugget
-bir sade türk kahvesi

akşamda saat beş civarları:
bir salata yedim. ( içinde rendelenmiş kabak, bir domates, yarım salata ve limon vardı, birazda tavuk serpiştirdim)

evdeki tartı yanlış gösteriyormuş bu arada. kilom 52 den 50 ye düşmüş... ha gayret... verdiğim 2 kiloda gayet orantılı şekilde göbeğimden de bacaklarımdan da gitti. selülitlerimde de azalma var.

Son düzenleme:
dün güne erken başladığım için açlıktan öldüm ve en son dayanamayıp meyvelere saldırdım malesef... hemde akşam vakti...

bunu önlemek amacıyla artık güne o kadar erken başlamayacağım.

ayrıca kaslarımın ağrısından dolayı bugün dinleneceğim. dünki hatamdan dolayı bugün yememi kısıtlayacağım.

lütfen bel ve karın inceltme konusunda bilgili olan arkadaşlar yardımda bulunun.

sınavlarımdan dolayı bildirimde bulunamayacağım malesef. ama ara ara gelip ölçülerimden ve sporlarımdan bahsedeceğim.

gün içinde:
haftada en az 3 gün jogging
diğer günler yürüyüş yapacağım...

15 gün sonra bildirimde bulunmak üzere...

Bende 162 boyundayım. 56 kiloydum. Ekmeği, tuzu, şekeri, hamur işini kestim. Asitli hiçbir içecek asla. Sadece kahvaltıda 1 ya da 2 dilim ekmek o da çavdar ya da kepekli ekmek. Hatta bu sıralar tam buğday yiyorum. Yürüyüş ve yüzme ile şu an 48 kiloyum. Hedefime ulaştım :)

merhaba. ben sabırsız biriyim malesef. o yüzdende başarıya ulaşamıyorum... birde göbek bölgem aşırı büyük olunca, verdiğim kiloların hiçbiri beni tatmin etmiyor. acaba siz 48 olunca belinizde inceldi mi?
birde kaç öğün beslendiniz? teşekkürler.

merhaba : ) evet bel bölgemde inceldi benim o simit dediğimiz bölgemiz varya orası da kalındı artık kambur oturduğumda ya da bacak bacak üstüne atarak oturduğumda bile oradaki yağlar rahatsızlık veriyordu. şimdi belim incecik. karnım dümdüz. ama tabi yine yemeği ya da abur cuburu fazla kaçırdığım zaman ayva göbek kıvamına geliyorum arada bir. sıkılaşmadığı için sanırım dümdüz kalmıyor hep. günde 3 öğün beslendim. sadece sabahları 2 dilim çavdar ya da kepekli ekmek yedim. onun dışında hiç ekmek yemedim. tuzsuz ve şekersiz besinler yedim. makarnayı, pilavı kesmedim ama elimden geldiği kadar az yedim.

çok teşekkür ederim geri bildirimde bulunduğun için :)
göbek bende de gidiyor gibi oluyor , sporu ve diyeti kesince tekrar aynı boyuta geliyor.
dediklerini dikkate alacağım. çok teşekkür ederim :)
sınavlarımın bitmesine 1,5 ay var daha. hele bir bitsin, kafaya koydum zayıflayacağım , kökünden çözeceğim :)
şu an için hedefim sınav bitene kadar 50 kiloda sabit durmak :))

Merhaba, benim de sorunum aynı, 8 buçuk aydır karatay yapıyorum. 153 cm boy, 50 kgdan 43-44'lere düştüm. Ama asıl amacım kilo vermek yerine göbeğimden kurtulmak. 10 aydırda düzenli spor yapıyorum. Şu an p90x3 programına başladım, bakalım bu göbeğimden kurtulmama yardımcı olacakmı. Göbek ölçüm 73-74tü en son, sinirlendim, onun için ölçmüyorum artık. Belde 65lerdeydi.

tekrar başlayacağım. En azından sınavlar bitene kadar kilomu sabit tutar , mekik çekerekte bel karın kaslarımı güçlendiririm. Teşekkürler :)
Sadece mekik değil, bütün karın kaslarını içeren karın hareketlerini yaparsanız daha çok faydası olur. Yanlar için side plank, normal yüzüstü yapılan plank, bisiklet mekik, alt karın için de isimlerini hatırlayamadığım birkaç hareket var. Eve gidince videolarını bulup paylaşırım. Yada karın egzersizleriyle ilgili tüm bölgeyi çalıştıran videoları eklerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…