- 13 Ocak 2019
- 508
- 1.915
- 33
- Konu Sahibi kesenmakas
-
Onada cok gormuyorum cunku herkes bnada anne sutumu aliyor yok mama aaaaaaa nie verdn anne sutu gbi varmi mama cok zararli moral alt ust dunya basima yiklrdi smdi kizimi goruyorlar kimse demiyor mama yedi ama gayet saglikliTabii ki anne sütünün mucizesini kimse görmezden gelemez, her anne bebeğini emzirmek onu beslemek ister
Ama olmuyorsa da bu bebek sağlıksız olacak anlamına gelmiyor. Keşke farklı etmenler olmasa da herkes bebeğini emzirebilse.
Biraz abartıyoruz biz herşeyi bir ortamız yok maalesef.
Konu sahibi de emziremeyenlere laf söylemiyor onu da anlıyorum ama zararlı diye kelimeler geçirdiği için herkes o yönde yorum yapıyor.
Kendi adıma olan kısmı şu şekilde yanıtlayım. Elbette her öğünümüz erişte, makarna değil bizim. Ekmek derseniz 13 aylık bebeğin yiyeceği ne olsun. Sormayın o konuda da dertliyim.
Ben buraya konu açtığımda da eleştiren ve hatta dalga geçenler oldu. Bakın karşı fikir fakat doğru argüman olunca fikirlerimiz nasıl değişiyor.
Şimdi düşündüğüm şu ben çölyakı bilmek zorunda mıyım sızıntılı barsak sendromunu bilmek zorunda mıyım? Bu durumda bu seçenekleri benim önüme koymayan doktor mu hatalı bunları araştırmayan ben mi?
Yani diyeceğim bakış açım mamadan çıktı şu an.
Akşam eşimle konuşup bir yol haritası belirleyeceğim bu konuda.
Konu çığrından çıkıp kapanmazsa eğer güncelleme yaparım inşallah.
Umarım yanılan sizler olursunuz
kilo olayına çok takılmayın 20 kilo alan 10 kilo bebek doğurmuyor neticede bakın ben 5 kilo aldım bütün hamileliğim boyunca doğurduğum bebek 3350 gr idi.Ben hem cocugu takıyorum bjsey yıyemıyorm dıye oda beslenmıyordur dıye dusunyorhm annemde sımdı normal ben sızı dogurmadan oruc bıle tutuyordum hepınız normal kıloda dogdunz dedı ondan oyle endısem kalmadı ama ben de yıyebılsem ıyı olur hep zayıf bı kızdım gelen gecen bıraz kılo al dıyıp duryodu. Ne gıysem yakısmıyor. herkes hamıle olunca kılo alırsın dıyordu ama hala almadım. Kac aydan sonra kılo alımı baslıyor acaba
Bu konuda en iyi ornek benim: ilk gebelikte 25 kilo aldim oglum 3200 dogdu, kizimda 15 kilo belki.. 3700 dogdu.. aldigimiz kilo bebegin kilosuyla dogru orantida degil asla..kilo olayına çok takılmayın 20 kilo alan 10 kilo bebek doğurmuyor neticede bakın ben 5 kilo aldım bütün hamileliğim boyunca doğurduğum bebek 3350 gr idi.
bebek beslenir besinsiz kalmaz ama sizin depolarınız boşalır mühim olan sizsiniz.
bulantılarınız geçince iştahınız düzelir merak etmeyin.
ben o bulantı döneminde ömrünün sonuna kadar bir şey yiyemeceğimi düşünmüştüm :)
katılıyorum.Sağlığı, yemesi, uykusu, motor gelişimi iyiyse ben kilosunu dert etmezdim. Her bebek kilolu yada uzun boylu olacak değil. Nasıl yetişkinler de kısa uzun, şişman zayıf oluyorsa bebekler de böyledir.
suan bu ikilemde olan bi anne olrak yaziyorum. Bebegim 36 haftalik dogdu sutum ilk bebegimdede cok dfazla degildi ama buyuk oglumun emmesi iyiydi zamanindada dogdugu icin cok sorun yasamadim ama bu bebegim kucuk dogdu emmesi cok nazli sutum cok az. Ve 6 gunluktten sariliktan dolayi yogun bakimda kaldi orda mamayla toparladi kilo dususu vardi mamadan sonra kendine geldi ve taburcu olurlen mama destegi onerilerek taburcu edildik. Simdi gun icinde mamada veriyorum kiloda almis ama son 1 haftadir surekli baska doktorlar mamayi birak sutun emzirdikce gelicek diye israrcilar bigun denedim acliktan uyuyamadi cocuk yani gerekiyosa bu zehir degil sanirim bir suru bebek mamayla besleniyo lutfen banada fikirlerinizi yazin kafamiz cok karisti..
Bu konuda en iyi ornek benim: ilk gebelikte 25 kilo aldim oglum 3200 dogdu, kizimda 15 kilo belki.. 3700 dogdu.. aldigimiz kilo bebegin kilosuyla dogru orantida degil asla..
İroni denen şeyin varlığından haberiniz var mı?Hannibal ın ne olduğunu mu bilmiyorsunuzNe alaka? Sırf kilo yapsın diye mama vermek ne kadar doğru peki? Kan değerleri normal, boyu baş çevresi normalse sadece zayıf diye neden katkı maddeli içinde ne olduğu belli olmayan bir şeyi verelim?
Sütünüz olmaz vs anlarım ama kilo alması için mama vermek hiç mantıklı değil.
Bendeki tabloya göre %3 13 aylık erkek bebek için 8.5 kg görünüyor. İyi yiyor demişsiniz, günde ne kadar ne yiyor mesela? Acaba alerjisi olabilir mi? Günde 3 kaka bana çok geldi, bizimki 2 günde bir yapıyor genelde. Kıvamı koyu mu sulu mu?
Oglumun dogumundan itibaren sutum hep azdi. Hatta fark edemedigim icin (malum tecrubesizlik cevremde hic kucuk bebek yoktu) oglum 3 gunlukken sekeri cok dustugu icin yogun bakıma alindi. Sizdeki gibi mama ile kendine geldi. Cikarken de ayni sekilde anne sutu ve mama beraber devam etmem soylendi.
Bne once emzirip sonra az da olsa mama hazirliyordum. Eger doyduysa zaten icmiyordu. Doymadiysa ictigi kadar veriyordum.
Gerekli durumda vermebin hicbir sakincasi yok. Ikilemde kalmayin lutfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?