Zatürre

bir kaşık halis zeytinyağına iki üç damla limon sıkın.
gece yatmadan önce gündüz 2-3 kere içirin öksürüğü keser ciğeri rahatlar.
geçmiş olsun

Selam kızlar, o kadar sıkıntıdayım ki anlatamam size. 5 yaşındaki kızımın bir buçuk aydır geçmeyen öksürüğü vardı. Bugün farklı bir doktora götürdüm. Ciğer filmi istedi ve zatürre teşhisi koydu. Cuma günü tekrar bakıcak gerekirse yatış yapacakmış. Bu hastalığı tecrübe etmiş annelere sormak istiyorum. Tamamen kurtuldunuz mu nasıl oldu ? Rabbim evlatlarımızı korusun

İlk zatürremi üç yaşında oldum, çok geç teşhis edildi 25 gün hastanede yattım. Sonrasında her üç senede bir istisnasız tekrarladı. Artık teşhisimi bile kendim koyuyorum. En son 2013 yılında oldum hemen ardından zatürre aşısı yaptırdım. Eğer yaşı sorun olmuyorsa siz de yaptırın ufaklığa iyileştikten sonra. Biraz maliyetli ama 5 yıl koruyor, 5 yılda bir tekrarlanması gerekiyor.

Korkmayın, muhtemelen bir hafta on güne kadar toparlar. Terledikçe üstünü değiştirin, ateşe dikkat edin. Öksürük için çörek otu kaynatıp içirin. İlaçlarını düzenli kullanın. Mümkünse, alerjisi yoksa doktordan penisilin isteyin. En kolay çözümü penisilin malesef.

lütfen çok sıkı takip edin..
menenjite çevirmesin.. zira küçük yaşta geçirdiğim menenjit beynimde su biriktirmiş ve daha ileride olabilirmiş..

bir de menenjit aşısı var araştırın doktora danışın..

Selam kızlar, o kadar sıkıntıdayım ki anlatamam size. 5 yaşındaki kızımın bir buçuk aydır geçmeyen öksürüğü Bugün farklı bir doktora götürdüm. Ciğer filmi istedi ve zatürre teşhisi koydu. Cuma günü tekrar bakıcak gerekirse yatış yapacakmış. Bu hastalığı tecrübe etmiş annelere sormak istiyorum. Tamamen kurtuldunuz mu nasıl oldu ? Rabbim evlatlarımızı korusun
Bende 5 yasinda zaturre oldum. 15 gün hastanede yatmisim hayal meyal hatirliyorum hala. İyileştikten sonra bir daha olmadim aradan 15 yil gecti tam. Ama doktor çok onemli. Annem bunun için adanadaki o zamanlar en iyi hastaneye goturtmus yalvar yakar babama. O zamanki devlet hastaneleri malum. Allah acil şifalar versin.

X