ZATÜRE AŞISINDAN SONRA ATEŞ

Merifettah

Çok tatlı :)
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2016
886
1.437
113
Kocaeli
merhaba arkadaşlar,

Ailem konusunda fazla panik atak oldum, annem dün ZATÜRE aşısı oldu, gayet iyiydi, dün akşamdan itibaren aşırı ateş halsizliklik yatak döşek yatıyor, annem 8 ay önce bypass ameliyatı olduğu için covid den fazlası ile korkuyorum, hala yatıyor annem aşırı halsiz, bütün kemiklerim ağrıyor diyor, aşıdan sonra bunların olması normal mi? Hastaneye gitmeyi kabul etmiyor kafayı yicem, herkes bana panik yapıyorsun diyor, ama ne yapabilirim,

Yetişkinler enjeksiyonun yapıldığı yerde ağrı, kızarıklık ve şişlik ayrıca hafif ateş, yorgunluk, baş ağrısı, titreme veya kas ağrısı bildirmişlerdir.

aşıyla ilgili bu yazıyor nette. inşallah normal bir durum gibi duruyor.canınızı sıkmayın

Geçmiş olsun .
Bir bilgim yok malesef konunuz üstte kalsın diye yazıyorum.
Aşı yaptırdığınız yeri arayıp sorsanız ya da aile hekiminizi ?

en sık kullanılan zaturre aşısının prospektusunde de bunlar yazıyor

Çok yaygın görülen yan etkiler:  Enjeksiyon yerinde ağrı,
 Enjekte edilen uzuvda şişme,
 Ateş,
 Enjeksiyon yerinde acı,
 Kızarıklık,
 Sıcaklık hissi,
 Şişme,
 Sertleşme.
Sıklıkları bilinmeyen yan etkiler:
 Enjekte edilen uzuvda hareket kısıtlaması,
 Yorgunluk hissi,
 Genel olarak rahatsız hissetme,
 Kontrol edilemeyen titreme,
 Hasta hissetme veya hasta olma,
 Büyümüş ve/veya iltihaplı bezler,
 Eklemlerde ağrı, enflamasyon ve şişlik ve kas ağrıları,
 Yüksek kanama ve morarma riskine neden olan ITP adı verilen bir başka hastalık nedeniyle kanda trombosit adı verilen ve kan pıhtılarının oluşumunda görev alan parçacıkların sayısı halihazırda az olan kişilerde bu trombositlerin sayısında azalma,
 Baş ağrısı, deri duyumunda değişiklik veya iğne batma hissi, uzuv hareketinde kısıtlılık, kol ve bacaklarda uyuşukluk veya zayıflık (Guillain-Barré sendromu adı verilen hastalık dahil),
 Vücutta iltihabın ölçümü olan bir kan testinin (C-reaktif protein (CRP)) değerinde artış,
 Daha önce kan bozuklukları geçirmiş olan hastalar kırmızı kan hücresi yıkımı geliştirebilir ve bunun sonucunda kırmızı kan hücrelerinin sayısı yetersiz düzeylere iner (hemolitik anemi),
 Bazı beyaz kan hücreleri tiplerinin sayısında artış,  Yüksek ateşle ilişkili nöbet (kasılma).

annemde yaptırdı iki gün halsizlik yaptı.
ateşte normal. endişelenmeyin.
Nasıl yapılıyor bu aşı?
Şuan piyasada yok, sağlık ocağını arayıp sıraya giren olmuş.
Şahsi olarak aldırıp yaptırabiliyor muyuz yoksa sağlık ocağından mı illa talep etmek gerekiyor?

Kusura bakmayın size sordum çünkü sağlık ocağı oğlanın aşıları için dadandı bize, ondan kaçıyorum dolayısıyla soramıyorum.
İlkokul aşıları 4 yaşa çekmişler temmuz ayından itibaren de.

Aile hekimi yaptı annemde sıraya girmişti, ama 2 ay sonra bidaha yapılacakmış onun parasını kendimiz verecekmiş iz öyle dedi doktor

sağlık ocağında yaptırdı.
ilk gitti randevu verdiler. bir hafta sonraya.
sağlık ocağı talebe göre getirtiyor sanırım.

Bizim aile hekimi söyledi , 100 adet gelmiş 15 gün sonra bi 100 tane daha gelicekmiş.65 yaş üstüne ve kronik hastalara yapılıyor yalnızca.Sıra numarası alıyosun bi gün belirliyolar o zaman yapılıyo.Bu hafta ilk defa geldi.Babam yaptırdı bizden.Piyasa değeri 400 liraymış ama piyasada parasıyla da yokmuş şu an.

Konu sahibi babam da yaptırdı 2 gün yattı bugün toparladı kalktı.

Allah razı olsun

Merhaba, aşıları yaptırmama hakkınız var mı acaba konuştunuz mu sağlık ocağıyla?

Merhaba Merifettah ben de perşembe günü vurdurdum sağlık ocağında. Perşembe ve cuma kolum çok ağrıdı. Kaldıramadım adeta ve üstüne bile yatamadım. Eşim de “sen sıcaksın” deyip durdu. Ateşimi ölçmedim ama hafif sıcak basması oldu bende de.

aile hemimine danışın isterseniz. aşıdan dolayı olma ihtimali yüksek. aşılar savunma oluşturdukları için bu tarz durumlar yaşanabiliyor. ablam grip aşısı olduğunda çok kötü ateş yapmıştı. ben de allerji için aşı olduğumda kötüleşmiştim. herkesin bağışıklığı farklı kimisi çok tepki verirken kimisi hiç vermiyor.

Birkac gun once belirti olmadan verilen suruntu testi negatif olan yakinim, bugun pozitif, oksurukten baska belirgin belirtisi yok, evde tedavi olacak ilaclarini almak icin yolda yaklasik 8 saattir baskentin gobeginde bir hastanedeydi ve hastanede yatakli tedavi gormesi gerekene yer yok.

Eger anneniz gitmemek icin israr ederse ilerleyebilir, yakinimin anlattigina gore bi adam bugun yalvar yakar annesini hava makinasina baglatmis, ertelemezseniz faydasina olabilir.

Edit: asi kismini atlamisim pardon, ilk birkac gun belirtilerine benziyor, aile hekiminize sorarsaniz en saglikli bilgiyi verir saniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…