• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zaman zaman yoklayan ikinci cocuk fikri

ipek2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
5.031
5.459
198
Herkese merhaba
Evet zaman zaman yoklayan ikinci cocuk fikriyle karşınızdayım zaman anlamında düşününce mantikli gelse de kızımın büyümesiyle rahata alıştım sanirim.
Bir kızım var nisan ayının sonunda 4 yaşına girecek kızım doğduğunda hep ikinciyi de oyuz yaşımda doğurur bu defteri kapatirim diyordum simdi 30 yaşındayım hala dogurmadim 😁
Her neyse ikinci çocuğu düşünüyorum bir yandan da korkuyorum sebebi öncelikle kim bakacak korkusu bakici ile daha önce hiç çalışmadım kızıma eşimle birlikte baktik bakıcı bulabilir miyim, iyi bakar mi, kotu davranır mi ? gibi korkular yaşıyorum.
Bunun dışında dogum kilomu veremedim 75 kiloyum cok mu kilo alırım ki ilk hamileliğin 15 kilo almistim biraz kilo verip mi cocuk düşünsem yoksa böyle kalıp tüm kiloyu toptan mi versem diye.
Cok geçmeden de kızımın kardeşi olsun istiyorum hesaplarıma göre hamile kalıp dogurursam aralarında 5 yas olacak kizim birinci sınıfa başladığında yeni bir cocuk olmasını istemiyorum çünkü birinci sınıfta özel bir ilgi gerekiyor en azından o okula başladığında kardeşi 1 yaşına gelmiş olsun diye düşünüyorum anlayacağınız kafam çok karışık fikir bekliyorum sizlerden.

Benim oğlum 6 yaşında maddi manevi durumlardan dolayı düşünmedim 2. Çocuk ama çok pismanim çok yalnız büyüdü oğlum şimdide yeni ise başladım bir süre çalışmam lazım benm 2.cocuk olana kadar oğlum en az 8 yaşında olacak ve yine yalnızlığı tam.olarak giderilemecek yaş farkından dolayı bence düşünmeyin yapın benim.tabi şartlarınızı siz daha iyi bilirsiniz ama ben bu şekilde dusunuyorum

zaman zaman beni de yokluyor
sonra özel okul konularını görüyorum, sonra ev fiyatlarına bakıyorum
sonra düğün maliyetlerine, bedelli askerliğe
işten gelince ne kadar gözlerimi açık tutabildiğime bakıyorum
sonra eşime bakıyorum, bayadır ilgilenememişim adam akıllı onuna
hemen geçiyor :D

Herkese merhaba
Evet zaman zaman yoklayan ikinci cocuk fikriyle karşınızdayım zaman anlamında düşününce mantikli gelse de kızımın büyümesiyle rahata alıştım sanirim.
Bir kızım var nisan ayının sonunda 4 yaşına girecek kızım doğduğunda hep ikinciyi de oyuz yaşımda doğurur bu defteri kapatirim diyordum simdi 30 yaşındayım hala dogurmadim 😁
Her neyse ikinci çocuğu düşünüyorum bir yandan da korkuyorum sebebi öncelikle kim bakacak korkusu bakici ile daha önce hiç çalışmadım kızıma eşimle birlikte baktik bakıcı bulabilir miyim, iyi bakar mi, kotu davranır mi ? gibi korkular yaşıyorum.
Bunun dışında dogum kilomu veremedim 75 kiloyum cok mu kilo alırım ki ilk hamileliğin 15 kilo almistim biraz kilo verip mi cocuk düşünsem yoksa böyle kalıp tüm kiloyu toptan mi versem diye.
Cok geçmeden de kızımın kardeşi olsun istiyorum hesaplarıma göre hamile kalıp dogurursam aralarında 5 yas olacak kizim birinci sınıfa başladığında yeni bir cocuk olmasını istemiyorum çünkü birinci sınıfta özel bir ilgi gerekiyor en azından o okula başladığında kardeşi 1 yaşına gelmiş olsun diye düşünüyorum anlayacağınız kafam çok karışık fikir bekliyorum sizlerden.
Pedagojik olarak ideal yaş farkı 3,5- 4. Yani aralarında 5 yaş olursa hem kızınızı hem sizi zorlamaz.

Bebek bir yaşına gelene kadar ücretsiz izin alma imkanınız varsa izin alın bence. Sonra kim bakacak diye planlarsınız. Bir de inşallah hemen olur ama ikinci çocuk kısırlığı diye bir şey de var. Birinciye hemen hamile kalıp ikinci bir türlü olmayan pek çok arkadaşım var. Tedavi falan gerekirse yaş 32-33’ü bulabilir. Ki inşallah gerekmez

Benim oğlum 6 yaşında maddi manevi durumlardan dolayı düşünmedim 2. Çocuk ama çok pismanim çok yalnız büyüdü oğlum şimdide yeni ise başladım bir süre çalışmam lazım benm 2.cocuk olana kadar oğlum en az 8 yaşında olacak ve yine yalnızlığı tam.olarak giderilemecek yaş farkından dolayı bence düşünmeyin yapın benim.tabi şartlarınızı siz daha iyi bilirsiniz ama ben bu şekilde dusunuyorum
Benim de kizim yalnız büyüyor maalesef okula gidecekti pandemiden gidemiyor komsu yok akraba yok hicbir sey yok maalesef yalnız. Ben de yas farkının cok olmasını istemiyorum

Benim çocuğum yok ama olsaydı da arası maksimum 3 yıl tutardım.
1 tane olmasın derseniz 2.yi yapın geçin.
Hayat şartlarına takılırsak hiç yapılmıyor.
Ben de öyle diyordum en fazla üç diye sonra esimin is sıkıntısından dolayı bu zamana kadar bekledik ama düzelmedi yani dediğiniz gibi hayat şartlarına takilmasam aslinda ikinci cocuk büyümüş olurdu

Ben de öyle diyordum en fazla üç diye sonra esimin is sıkıntısından dolayı bu zamana kadar bekledik ama düzelmedi yani dediğiniz gibi hayat şartlarına takilmasam aslinda ikinci cocuk büyümüş olurdu

Doğrudur işler bozulunca düzelsin diye bekliyoruz ama hayat gayesi düzelmiyor.
O bitse başka bir şey çıkıyor.
Ben öyle diye diye 3 yıl oldu evleneli hala yapamıyorum çocuğu.

Oğlumun Biri 10 Yaşında Diğeri 10 Aylık
Şimdi ki Aklım Olsa Arayı Bu Kadar Açmazdım. Yine de İyiki Doğurmuşum Diyorum Evimizin Neşesi Resmen :emir_bebek:
Cok yas farki da iyi değil benim kucuk kardeşimle aramda 10 yas var ve bana degil ortanca anlatır mesela her şeyini biraz uzak oluyor yas farkından ama onun doğduğunda biz de çok sevinmistik ev neselenmisti bir yandan da daha bilinçli oluyor insan kardeşinin her anını hatirliyor

Son düzenleme:
Back
X