• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zaman yazarı: AKP'ye oy verdiler helak oldular

Iyi o zaman... Sana gore sehit, bana gore kurban... Duzen kurbani... Koikusmuslugun kurbani... Iktidar yandaslari galebe calsin, bayram dugun yapsin... Onlara biresey olmadi.. Onlarin cani yanmaz... Onlarin canini bu hukumet yakmaz.. Bu hukumetin gucu isciye yeter, ameleye yeter, cocuklara yeter... Dua etsinler de bu hukumet sonsuza dek orada, en tepede, gucun en yuksek yerinde kalsin. Tepelerden asagiya beraber dustuklerinde de canlari yanmasin. Erdogan orada, Soma'da linc edilme korkusunu iliklerine dek yasadi. Saldirmasi ondandi. Sonsuza dek 1500 korumasi ile dolassin. Oradan inebilecek, bir daha bu bocek gibi ezdigi, tokatladigi, tekmelettirdigi, gazladigi, kimyasal ilaclar katilmis tazyikli sularla yaktigi, gozlerini cikardigi, evlatlarini oldurttugu analari yuhalattirdigi, isten cikartma tehditleriyle mitingine goturdugu halde calkisirken denetlemeye dahi layik bulmadigi madenlerde yuzlerce metre derine gomdugu bu alevi, sunni, kurt, Turk, cerkes, musevi, hristiyan, ateistten olusmus kozmopolit halkin, bu milletin evlatlarinin arasina karisma luksu bile yok onun...

Şehitlik yorumun hariç sana katılıyorum demiştim
Sanki bunları destekliyormuşum görunumu oluşturuyor benden alıntı yapman

Şehitlik yorumun hariç sana katılıyorum demiştim
Sanki bunları destekliyormuşum görunumu oluşturuyor benden alıntı yapman

Valla ne yalan soyleyeyim, bugune kadar seni de onlardan diye biliyordum. Nedense aklimda oyle kalmis.. Sen degil miydin basortusu icin onlara oy verdim diyen? Seninle bunun kavgasini yapmamis miydik? Bana sadece basortusu icin kavga yaptik deme sakin..

Lütfen sizlerden rica ediyorum, bu ricayı ister müdüre sıfatımla, ister büyüğünüz sıfatımla kabul edin ve lütfen cevapsız bırakmayın, birbirinizle polemiğe girin, didişin, kavga edin ama beddua etmeyin.

Kusura bakmayın ama artık ayarınız o kadar kaçtı ki, beddualarınız bile sertleşti:50:

Ben evimde dahi bedduayı hoş karşılamıyorum, burası da evim sayılır, lütfen bedduadan Allah'a sığının.

mune abla artık herkesin sabrı taşmış durumda.insanlar karşıt görüşlü olunca da ağzına geleni söylüyo.
ister haklı olsun ister haksız olsun kimseye beddua etme gibi bi ayrıcalığımız olmamalı :50::50:

Zaman Gazetesi yazarı Ali Ünal, Soma'daki facianın nedenini AK Parti'ye oy verilmesi ve Cemaat'e hakaret edilmesine yordu.

Zaman Gazetesi yazarlarından Ali Ünal bugün skandal ötesi bir yazıya imza attı. Ünal, Soma faciasıyla ilgili olarak AK Parti'ye oy verenleri suçlarken, Soma'da can veren işçiler için ise dolaylı olarak "helak" kelimesini kullandı.

"ÇOĞUNLUĞUN ZULMÜ MUSİBET GETİRİR"

Yazısının girişinde "Kader, bir toplum hakkında umumî bir musibete hükmederken, toplum çoğunluğunun hata ve zulümlerini de nazara alır ve böylesi musibetler geldiği zaman suçlu-masum ayrımı yapmaz" cümlesiyle Yılmaz Özdil benzeri bir anlayışı benimsediği görülen Zaman yazarı, Hz. Ömer'den, Hz. Musa'dan ve Bediüzzaman'dan örnekler vererek Soma faciasının suçunu Erdoğan'ın ve ona oy verenlerin üzerine yıktı.

"CEMAAT'E HAKARET EDİLDİĞİ İÇİN.."

Ali Ünal bununla da yetinmedi, yine dolaylı olarak "Erdoğan Cemaat'e hakaret ettiği için bunlar oldu" demeye getirdi.

HELAK EDİLEN KAVİMLERE BENZETTİ

Ünal, daha da ileri giderek, faciada ölenler ve Türkiye'de yaşanan acıya "helak" kelimesiyle gönderme yaptı. Kur'an-ı Kerim'de helak olan kavimlerin özelliklerini sayan Zaman yazarı, o kavimlerde bulunan özelliklerin AK Parti'ye oy verenlerde de bulunduğunu iddia etti. Ünal, AK Parti'ye oy verenlerin "çalıyor ama çalışıyor" anlayışında olduğunu, bu yönüyle AK Parti'ye oy verenlerin, Kur'an'da helak edilen kavimlerle benzeştiğini ima etti.

KUR'AN-I KERİM'İ DE KENDİ YORUMUNA ALET ETTİ

Ali Ünal bu zorlama ve çirkin yorumuna Kur'an'ı da alet etmeye çalıştı, "zulmedenlere destek olmayın, yoksa size ateş dokunur" ayetiyle ve Fethullah Gülen'in bir sözüyle yazısını sonlandırdı.

Ünal'ın bu yorumu akıllara Yılmaz Özdil'in önceki gün yaptığı "müstehak" çıkışını getirdi.

Öte yandan, Ali Ünal'ın bu yazısı yine Fethullah Gülen'in "Allah ocaklarına ateşler salsın" bedduasını akıllara getirdi.

http://www.ensonhaber.com/zaman-yazari-akpye-oy-verdiler-helak-oldular-2014-05-19.html
bu abi hangi akıl hastahanesinden yazmış bu mesajı. söyleyelimde ilacın dozunu artırsınlar. hafif kalmış.:51:

Son düzenleme:
allahım sen bizi böle vicdansız insanlardan koru yarabbim..milletin yüreği yandı yuvalarına ateş düştü bu adam hala siyaset oy derdinde mi??allah ıslat etsin!!!

Lutfen yanlisim varsa duzeltin ama benim bildigim savasta olenler, göçük altinda kalip olenler, bogularak olenler, logusa veya dogum esnasinda olenler, gurbette olenler sehittir. Bunlarda bu nedenle sehit kabul edilmedi mi ? Benim bildigim sehit tanimi yanlis mi ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kimsenin sehit oldugu filan yok, kim cikartiyor bu laflari? Oyle daha mi hafifletici oluyor? "Ne sehittir ne gazi...." diye baslayan bir atasozu vardir ya, aynen oyle oldu iste... Ekmeginin pesinde calisan isciler devletin maden ocaginda hukumetin bosvermislik icinde, guvenlik onlemleri almaksizin, insan hayatini hice sayan kosullarda bu insanlari calistirirken bu insanlar canindan oldular. Olan bu. Onlarin bir yasam odalari bile yoktu. Denetim yoktu. Para vardi bir tek, para... Ne kadar komur cikartirsan o kadar zengin ettigin bir isveren ve seni bocek kadar adam yerine koymayan, caninin onlemini almayan, aldirtmayan bir hukumet... Hepsi bu.

Tekrar begenemedim, yuzde yuz katiliyorum...

Benzer söylemler 99 depreminde ölen insanlar içinde söylenmişti, Gölcük'te ölen asker menşeili insanlar için içki içiyorlar, zina yapıyorlar, müstehaktır gibi bir açıklama yapılmıştı, yazıyı kaynaklı maynaklı bulursam eklerim ama o ara gündemi takip edenler hatırlarlar.
Bu haberde o hesap, yakışıksız ve kötü:47:

Ne biliyordunuz da boyle kati konuşuyirsunuz tovbe haşa Allah tan da mi iyi biliyorsunuz Allah u Teala yikik altinda kalanlar dogal afetlerle ölenler ve ani olumler( deprem ,yangin, sel tragik kazasi ) sehittir diyor sadece sehitlik savasta olenler icin mi saniyorsunuz

Toki konutlari dere yatagina yapildigi icin sel sonucu olen insanlarda sehitlik mertebesinde mi?
Bundan hic bahsedilmedi de...
Ihmalleri yapip, insanlarin olumlerine sebep olup, sonrada tutunacak dal vermek icin sehit oldu onlar denmez...

Valla ne yalan soyleyeyim, bugune kadar seni de onlardan diye biliyordum. Nedense aklimda oyle kalmis.. Sen degil miydin basortusu icin onlara oy verdim diyen? Seninle bunun kavgasini yapmamis miydik? Bana sadece basortusu icin kavga yaptik deme sakin..

Ben hayatımda sadece bir kez oy kullandım ve o oyda da farklı alanlarda farklı partilere oy verdim
Seninle de sadece din üzerinden tartıştığımızı hatırlıyorum
Oyle bir şey dedim mi hatırlamıyorum ama dediğimi de sanmıyorum

Onlar? Biz?

Bu nasıl bir yaklaşım arkadaş yaaa?
"
Lütfen şundan bir kurtulalım artık! İnsanlar bizim gibi düşünmüyor diye "düşman" olmayız, sadece "farklı düşüncede" oluruz ve dilimizin döndüğünce bir düşünce veya olay çerçevesinde tartışabiliriz.

Onlar - Biz :32:

Bu çok zavallı bir tanımlama.

Bunu yapmayalım lütfen! :50:

Son düzenleme:

allah senden soracağını soruyor ki evlat vermiyor!!!! dur şemsiyemi alayımm başıma kemik yağmasın!!!

Bu ne demek yaaa kanım dondu. Burada cogu kisiyle zit dusunceleri paylastik, tartistik ama bu ne demektir. Allah buyuk beddua doner dolasir sahibini bulurmus.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

allah senden soracağını soruyor ki evlat vermiyor!!!! dur şemsiyemi alayımm başıma kemik yağmasın!!!

Yazdiklarinizda ortak goruse sahip oldugumuz kisimlar var ama su soylediginizin yenilir yutulur yani yok, konu cok baska, buraya cekmek bel altidir...

Sizin nezninizde genele yazayım.Yapmayalım nolur:Onlar kim,birbirimizie bukadarmı yabacı,düşmanız?Falanca parti filanca parti,dindar dindar olmayan.

Konu icin anca bir sey yazabiliyorum.Sacmaligin dik alasi, herkes nasil su acili olayi bile kendine yorma, tarafini kopurtme derdinde...

Toki konutlari dere yatagina yapildigi icin sel sonucu olen insanlarda sehitlik mertebesinde mi?
Bundan hic bahsedilmedi de...
Ihmalleri yapip, insanlarin olumlerine sebep olup, sonrada tutunacak dal vermek icin sehit oldu onlar denmez...

Benim bildiğim Kur'an da Allah yolunda ölenlere şehit deniliyor..
Peygamberefendimizde bir hadisinde 7 adet manevi şehitlikten bahsediyor.
Bir arkadaş onların şehit olmadığını söylemenin Allah a karşı çıkmak olduğunu söylemiş.
Merak ettim şehit olduklarına neye dayanarak karar verilmiş?
Kur'an dan bir ayet gösteren olur mu acaba?

Benzer söylemler 99 depreminde ölen insanlar içinde söylenmişti, Gölcük'te ölen asker menşeili insanlar için içki içiyorlar, zina yapıyorlar, müstehaktır gibi bir açıklama yapılmıştı, yazıyı kaynaklı maynaklı bulursam eklerim ama o ara gündemi takip edenler hatırlarlar.
Bu haberde o hesap, yakışıksız ve kötü:47:

yazıyı okurken tam da aklıma bu gelmisti mune,
dansöz oynattıklarını iddia edip depremle cezalandırıldılar diyorlardı...
aynı dusunceyle pompeide cocuklarını korumak icin kendisini siper eden aileler icin de ensest yakıstırması ile yine hakettiklerini buldukları soyleniyordu...
bugun de acıya uzulmek, onu paylasmaya calısmak yerine köle gibi calıstırılan insanlara, yitip giden canlara surekli bir yakıstırma arayısı icinde bazı insanlar.

bu cezalar, haketmeler, helak olmalar, mustehaklar hic bitmeyecek mi?!

Benim bildiğim Kur'an da Allah yolunda ölenlere şehit deniliyor..
Peygamberefendimizde bir hadisinde 7 adet manevi şehitlikten bahsediyor.
Bir arkadaş onların şehit olmadığını söylemenin Allah a karşı çıkmak olduğunu söylemiş.
Merak ettim şehit olduklarına neye dayanarak karar verilmiş?
Kur'an dan bir ayet gösteren olur mu acaba?

Herkes her soylenene inaniyor parkon...
Artik hukumetin ihmalleri sonucu olmus insanlara sehit oldu onlar sehit diyorlar, sonra biz bir dakika ya ihmalller yuzunden oldu ama diyoruz, aynen senin dedigin gibi bir dakika sen karsi cikiyorsun ama diyorlar...
Evet karsi cikiyorum, sizin gibi sormadan arastirmadan icinde her dini icerik bulunan cumleye boynum kildan ince demiyorum, neymis isin asli sorguluyorum...

Back