• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zaman yazarı: AKP'ye oy verdiler helak oldular

Himm.. Gayet guzel iste bak, yurtlarindan cikarilanlar, hicret edenler, bewnim yolumda ... diye devam eden bir tanimi varmis... Simdi calisirken ihmalden canindan olanlar bunun neresinde? Hem bak, kotulukleri ortulup cennete de giriyorlarmis, demek ki ben karnimdan konusmuyormusum.:34:

saraylım sadece 1 2 ayetle bu şehitlik mertebesi anlaşılmaz zaten. ki o ayetlerin başı sonu var.
ayrıca şehitlik sadece o ayetlerde geçmez. yani her şey sadece Kurandan öğrenilmez.
o insanların şehit olup olmadıgını elbette Allah bilir. zaten şehitlik için de mesela Allaha iman şarttır. oradakilerin dini düşüncelerini bilmiyoruz hepsinin.

ama tekrar söylüyorum şehitlik dahi olsa kul hakkı silinmez. peygamberlerden dahi silinmez.

"... Şüphesiz hicret edenlerin, yurtlarından çıkarılanların, benim yolumda kendilerine eziyet edilenlerin, çarpışanların ve öldürülenlerin kötülüklerini örtecek ve kendilerini altından ırmaklar akan cennetlere sokacağım. Bu Allah katından bir karşılıktır. Karşılığına en güzel olanı Allah katındadır." (Ali İmran, 3/195)
Arkadaşım bu ayet doğru ama eksik olmuş hadislere desteklenmelidir

Bakınız biz Kur'an dan ayet istiyoruz.
Var mı bir ayet? Soru gayet net.

Kuran'da boyle bir ayet yok. Kuran'da gecen ayetlerde Allah yolunda olenler ve savasarak olenlerden bahsedilmektedir. Diger sehitlik tanimlamalari yoktur.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
saraylım sadece 1 2 ayetle bu şehitlik mertebesi anlaşılmaz zaten. ki o ayetlerin başı sonu var.
ayrıca şehitlik sadece o ayetlerde geçmez. yani her şey sadece Kurandan öğrenilmez.
o insanların şehit olup olmadıgını elbette Allah bilir. zaten şehitlik için de mesela Allaha iman şarttır. oradakilerin dini düşüncelerini bilmiyoruz hepsinin.

ama tekrar söylüyorum şehitlik dahi olsa kul hakkı silinmez. peygamberlerden dahi silinmez.
Aynen katılıyorum
Ayrıca işin bi de hadis yönu var

herkes kendi hayat gorusune veya dinine gore madende hayatını kaybeden iscileri yuceltecek kelimeler kullanabilir,
ancak sehit oldu olmadı tartısmasını bir yana bırakıp, konuda paylasıldıgı gibi açaltıcı yazılara odaklanılsa belki haklarını birkez daha teslim etmis oluruz...

sonları sehit veya degil, hayatta iken her nefesleri karanlık...

http://www.diken.com.tr/vitrin/maden-koleliginin-ic-yuzu-ocakta-kapilar-uzerimize-kilitleniyor/

Elmadere köyünde konuştuğumuz ama adını vermek istemeyen madenciler, “Şirketler öyle bir tonaj yarışına girdi ki, iş güvenliği denen şey kalmadı. Kapılar kilitleniyor bizim üstümüze, vardiya bitince şef açıyor” diyor.

“Ya kaza olursa” diye sorduğumda, isyan ediyorlar: “Yukarıya telefon açıp şefi bulmamız isteniyor. Ama ciddi bir şeyse durum o zaman aralığında zaten olan olur. Geçmiş olsun! Önce kömür çıkıyor dışarıya, en son biz. Burada istenen böyle…”

İşte kilit nokta bu belissa.
Ölenlerin dinini veya ne kadar imanlı olduğunu bile bilmeden " onlar şehid oldu" denmesi.
Bu konu insanları aşar, Allah I'n bileceği birşeydir.

Boğularak ölen şehiddir. Yanarak ölen şehiddir. Gurbette ölen şehiddir. Yılan gibi bir haşeratın sokup zehirlemesinden dolayı ölen şehittir. Karın sancısından ölen şehiddir. Çöken evin altında kalan şehiddir. Damdan düşüp ayağı veya boynu kırılarak ölen şehiddir. Üzerine taş yuvarlanarak ölen şehiddir. Canını korurken öldürülen şehiddir. Malını korurken öldürülen şehiddir. Din kardeşini savunurken ölen şehiddir. Komşusunu savunma uğrunda öldürülen şehiddir. İyiliği emredip kötülükten sakındırırken ölen şehiddir.(İbn-i Asakir).

“Allahü teâlâdan, ihlâsla şehidlik isteyen, yatağında ölse de şehid olur.”
[Müslim]
Bu tek başına kanıt olarak yeterli
Hayır ben hadis falan dinlemem diyorsanız da
Demekki dinleyenler için böyleymş demek zorundasınız

yazıyı okurken tam da aklıma bu gelmisti mune,
dansöz oynattıklarını iddia edip depremle cezalandırıldılar diyorlardı...
aynı dusunceyle pompeide cocuklarını korumak icin kendisini siper eden aileler icin de ensest yakıstırması ile yine hakettiklerini buldukları soyleniyordu...
bugun de acıya uzulmek, onu paylasmaya calısmak yerine köle gibi calıstırılan insanlara, yitip giden canlara surekli bir yakıstırma arayısı icinde bazı insanlar.

bu cezalar, haketmeler, helak olmalar, mustehaklar hic bitmeyecek mi?!

Ne zaman ki hatalarımızı, ihmallerimizi kabul eder, bizim hata ve ihmallerimiz yüzünden insanların doğal afetlerde, facialarda öldüğünü kabul edip olayı dine, kadere, alın yazısına bağlamazsak, kaderin, alın yazısının ihmalle uzaktan yakından alakası olmadığını kabul edersek, hatalarımızdan ders çıkarıp insana değer verir, sorumluluklarımızı üstlenirsek biter.

Ama biz ısrarla hep inkar halindeyiz, kader, alın yazısı başka birşeydir, her sıkışınca olayları dine bağlamasınlar, Allah akıl fikir vermiş, insanı diğer yarattıklarından ayıran en büyük özellik akıllarıdır, Allah bana akıl vermiş, birşey olacak görüyorum ve diyorum ki dur ben burda oturayım nasılsa Allah beni korur, Allah bana sormaz mı be hey kulum sana o aklı niye verdim ben diye? Kullanmayacaksam bağışlayayım birine, bu madende bir sorun olduğu 10-15 gün önce rapor edilmiş, aynı Holding'in başka bir madeni de tehdit altında, koca yarıklar var, çok büyük bir göçük olur deniyor, bu olay olana kadar önlem alınmış mı ? Hayır, yarın Soma Holding'in diğer madeninde de felaket yaşansa kader denir mi?
Kader'in açıklaması bu mudur Allah aşkına?
Kader yolda yürürken çıkan rüzgarla kafana kiremit düşüpte ölmendir, kader uyumak için yatağına uzandığında sabaha gözünü açamamandır.

Soma'da olan düpedüz ihmaldir, onca ikazlara kulak tıkayıp insan hayatını hiçe sayarak o insanları madene sokanların hepsi de ihmallerinin, vurdumduymazlıklarının, insan canına kıymet vermemelerinin cezasını çekmelidir. Kim olursa olsun...

Ölenlerin dinini veya ne kadar imanlı olduğunu bile bilmeden " onlar şehid oldu" denmesi.
tabi ki de öyle.
ben de zaten onlar şehittir demedim mesela yorumlarımda. çünkü onların dini düşüncelerini bilmiyorum belki hiçbiri imanlı değildi bilemeyiz ki. sarayım bu konuyu açınca ister istemez bildiklerimizi anlattık

Ihmal olsa dahi diye ve gocuk altinda kaldiginda diye ibareler goremedim, bence kopyala yapistir yerine, bir ne yaziyor okuyuverin...

Himm.. Gayet guzel iste bak, yurtlarindan cikarilanlar, hicret edenler, bewnim yolumda ... diye devam eden bir tanimi varmis... Simdi calisirken ihmalden canindan olanlar bunun neresinde? Hem bak, kotulukleri ortulup cennete de giriyorlarmis, demek ki ben karnimdan konusmuyormusum.:34:

Burda dumandan boğularak ölenlerden bahsetmiyor değil mi?
Şehitlikten de bahsetmiyor.
Dediğim gibi Allah rahmet eğlensin, ama ölenlerin şehid olup olmadığını Allah'tan başka kimse bilemez.
Kesin konuşmamakta fayda var.

Bakınız biz Kur'an dan ayet istiyoruz.
Var mı bir ayet? Soru gayet net.

Ya tmm he he siz haklisiniz sehit degiller vicdaniniz rahat olsun tmm o kadar Sey soyledim yine ihmalden dumandan diyirsunuz Kuran da o kadar detaya inmez simdi namaz kilmayi emreder ama namazin basil kilinacagini anlatir mi hayir o arada Peygamberimiz devreye girer neyi ispatlamaya calisiyorsunuz anlamafim tmm ben yanildim siz dogrusunuz biz ne soylersek söyleyelim hüküm sahibi Allahi Teala dir....

Bu olaylar yandaşa iltifat gibi kaleme alınmamalı,sonuçta milletçe üzüntü verici bir durumdan kimse prim yapmamalı.. değil Akp hangi parti olsaydı iktidarda istifa etmeliydi.. sebep yetersiz denetim.. zaman gazetesi yazarından böyle saçmalıklar beklenir, olayın esasını yazsa ya, akp yi biz iktidar yaptık şimdide biz yok etmeye çalışıyoruz diye..

Ben saraylım ın atasözünu ağır buldum çünkü o insanlar benim için kutsallar
Şehit konusuna da buradan geldik
Ama tekrar ediyorum benim inancıma göre bu insanlar şehiddir ama en doğrusunu allah bilir
Bunun kaza veya kader olması insanların şehid olması. Olayın içinde ihmal zulmün hatta katliamın olmadığı anlamına gelmez
İşte tam da burada bu noktada sorun yaşıyorsunuz
Herkese iyi geceler

Son düzenleme:
herkes kendi hayat gorusune veya dinine gore madende hayatını kaybeden iscileri yuceltecek kelimeler kullanabilir,
ancak sehit oldu olmadı tartısmasını bir yana bırakıp, konuda paylasıldıgı gibi açaltıcı yazılara odaklanılsa belki haklarını birkez daha teslim etmis oluruz...

sonları sehit veya degil, hayatta iken her nefesleri karanlık...

http://www.diken.com.tr/vitrin/maden-koleliginin-ic-yuzu-ocakta-kapilar-uzerimize-kilitleniyor/

Elmadere köyünde konuştuğumuz ama adını vermek istemeyen madenciler, “Şirketler öyle bir tonaj yarışına girdi ki, iş güvenliği denen şey kalmadı. Kapılar kilitleniyor bizim üstümüze, vardiya bitince şef açıyor” diyor.

“Ya kaza olursa” diye sorduğumda, isyan ediyorlar: “Yukarıya telefon açıp şefi bulmamız isteniyor. Ama ciddi bir şeyse durum o zaman aralığında zaten olan olur. Geçmiş olsun! Önce kömür çıkıyor dışarıya, en son biz. Burada istenen böyle…”

Cok haklisin, bu yaziyi ben de okudum, ne yazik ki cok aci...
Fakat burda konu sehit mi degil mi den daha ziyade en azindan benim acimdan, insanlara sehit onlar diyip, yapilani hafifletme cabasi...Ortada hafifletilecek bir sey yok, her sey gayet agir, acik ve kara...Yasam odasi koydum sehit olmadi, koymadim sehit oldu, mantik buna cikiyor...
Sinirim de buna...En azindan kendi acimdan ifade etmek istedim...

Haberle iligli olarakta uzerlerine kapi kilitlenen, olumu pahasi calistirilan, iki kurus icin ailelerini bir daha gormemeyi, olmeyi tercih edebilecek durumda olan insanlar, onceden iste hep sozun bittigi yer dedik ama artik o soz bitmesin istiyorum, her haber mi kan dondurur, ic parcalar... Yazik...

saraylım savaşta şehit olan bir insanla kazada vs şehit olan insanın mertebesi aynı değildir.
en yüksek şehitlik derecesi savaşta Allah yolunda ölmektir.

mesela hamile bir kadın doğururken ölürse de şehittir ama işte mertebeleri farklı.:34: ha bu insanlara layıkıyla muamele yapmamaları onların şehitlik mertebesini etkilemez ya da şehit olmadıklarını göstermez.

heh buldum bu yorumu yaptım
saraylım onların layıkıyla muamele görmediğini bu yüzden şehitlikle alakası olmadıgını söyleyince ben de bu muamele onların şehit olmalarını engellemez dedim. muamaleyle şehitlik alakasından bahsettik yani.

ama şunu da söyleyeyim eğer ki imanlılarsa benim bildiğim kadarıyla şehittirler. bunu bilmediğim için evet öyledirler diyemiyorum
doğrusunu da elbette yine Allah bilir.

Son düzenleme:

Dikkatini cekerim musluman bir ulkedeyiz ben genel olarak konustum simdi 301 kisinin icinde hiç mi musluman yok
Sehit dediysek bu ihmal degildir kazadir kaderdir demek anlamina gelmiyir bizim temennimiz ölümleri kötü oldu bu hayatlari karsnlik ivinde gecti ahiretleri nur olur cennetlik olur temennimiz ve duamiz odur. RABBIM beni nasil nasil bilirseniz ben oyleyim biz onu rahmetli merhametli cok bağişlayan olarak biliyoruz
Herkese iyi geceler...

Olayın şehitlik boyutu tartışılmamalı bence, gerçek mana da şehitler veya değiller, ülke kanunlarına göre şehit sayıldıkları için şehit yakınlarının imkanlarından faydalanmaları sağlanacaksa ne mutlu bize, onca yetim çocuk, geçim derdindeki ana, baba, eş acılarını unutturmasa, manen bir merhem olmasa da maddi açıdan biraz olsun rahatlarlar.

Burda asıl konu birtakım kendini bilmez, kendini din uleması sanan kişilerin herşeyi dine bağlayıp, ihmaller sonucu ölen insanları bile günahkar saymaları, artık bu zihniyetten kurtulsunlar, kötülükler anında müstehakını bulsaydı, Dünya'daki birçok kötü hala nefes alıyor olmazdı.

Ne biliyordunuz da boyle kati konuşuyirsunuz tovbe haşa Allah tan da mi iyi biliyorsunuz Allah u Teala yikik altinda kalanlar dogal afetlerle ölenler ve ani olumler( deprem ,yangin, sel tragik kazasi ) sehittir diyor sadece sehitlik savasta olenler icin mi saniyorsunuz

Dikkatini cekerim musluman bir ulkedeyiz ben genel olarak konustum simdi 301 kisinin icinde hiç mi musluman yok
Sehit dediysek bu ihmal degildir kazadir kaderdir demek anlamina gelmiyir bizim temennimiz ölümleri kötü oldu bu hayatlari karsnlik ivinde gecti ahiretleri nur olur cennetlik olur temennimiz ve duamiz odur. RABBIM beni nasil nasil bilirseniz ben oyleyim biz onu rahmetli merhametli cok bağişlayan olarak biliyoruz
Herkese iyi geceler...

Yukarıdaki yorum size ait.
"Alahü Teala kazada , afette ölenler şehittir diyor"demişsiniz.
Konunun bu kadar uzama sebebi budur.
Alahü Teala nın emirleri ve söyledikleri Kuran'ı Kerim de bulunur.
O yüzden kesin konuşmayın diye uyardık.

ya bir de şunu söylemek istiyorum şehit olup olmamaları ihmallerin, suçluların örtülmesini asla sağlamamalı, bunu düşünmek zaten insanlık sıfatına yakışmaz.

bu arada yılmaz özdil hakkında başlatılmış olan linç kampanyasını şiddetle kınıyorumm...
nasıl lafları çevirerek,hedef gösteriyorlar yılmaz özdili...yazısında şunu anlatmka istemiştir sadece: başbakan öyle bir konuşuyor ki,neredeyse müstehak diyecek...
bu yazıyı nasıl olur da soma akp kazandı,o yüzden onlara müstehak şeklinde yorumlarsınız??
tabii başbakan anında başladı hedef göstermeye,müstehak dedi,bu insanlar hala köşede yazabilyorlar,patronları da aynı zihniyette vs demeye...doğan gurubunda intikamını alamadı ya henüz,özdilin ayağını kayıramadı ya,özdil hala ve ısrarla,ergenekon diyor,balyoz diyor,kutulardaki paralr diyor,avanta saatler diyor...susturamadılar zaten kalmış olan 3-5 gazeteciyi...başkalarına susturtmak istiyorlar...
yazık sahip çıkmalıyız kalan son namuslu dürüst aydın gazetecilerimize..

Back