yazıyı okurken tam da aklıma bu gelmisti mune,
dansöz oynattıklarını iddia edip depremle cezalandırıldılar diyorlardı...
aynı dusunceyle pompeide cocuklarını korumak icin kendisini siper eden aileler icin de ensest yakıstırması ile yine hakettiklerini buldukları soyleniyordu...
bugun de acıya uzulmek, onu paylasmaya calısmak yerine köle gibi calıstırılan insanlara, yitip giden canlara surekli bir yakıstırma arayısı icinde bazı insanlar.
bu cezalar, haketmeler, helak olmalar, mustehaklar hic bitmeyecek mi?!
Ne zaman ki hatalarımızı, ihmallerimizi kabul eder, bizim hata ve ihmallerimiz yüzünden insanların doğal afetlerde, facialarda öldüğünü kabul edip olayı dine, kadere, alın yazısına bağlamazsak, kaderin, alın yazısının ihmalle uzaktan yakından alakası olmadığını kabul edersek, hatalarımızdan ders çıkarıp insana değer verir, sorumluluklarımızı üstlenirsek biter.
Ama biz ısrarla hep inkar halindeyiz, kader, alın yazısı başka birşeydir, her sıkışınca olayları dine bağlamasınlar, Allah akıl fikir vermiş, insanı diğer yarattıklarından ayıran en büyük özellik akıllarıdır, Allah bana akıl vermiş, birşey olacak görüyorum ve diyorum ki dur ben burda oturayım nasılsa Allah beni korur, Allah bana sormaz mı be hey kulum sana o aklı niye verdim ben diye? Kullanmayacaksam bağışlayayım birine, bu madende bir sorun olduğu 10-15 gün önce rapor edilmiş, aynı Holding'in başka bir madeni de tehdit altında, koca yarıklar var, çok büyük bir göçük olur deniyor, bu olay olana kadar önlem alınmış mı ? Hayır, yarın Soma Holding'in diğer madeninde de felaket yaşansa kader denir mi?
Kader'in açıklaması bu mudur Allah aşkına?
Kader yolda yürürken çıkan rüzgarla kafana kiremit düşüpte ölmendir, kader uyumak için yatağına uzandığında sabaha gözünü açamamandır.
Soma'da olan düpedüz ihmaldir, onca ikazlara kulak tıkayıp insan hayatını hiçe sayarak o insanları madene sokanların hepsi de ihmallerinin, vurdumduymazlıklarının, insan canına kıymet vermemelerinin cezasını çekmelidir. Kim olursa olsun...