- 26 Temmuz 2012
- 1.399
- 2.227
- 358
- Konu Sahibi findik kurdum
-
Dediğim gibi hayalde bile olsa düşüncesi çok yanlış bir durum. Eğer geçmişte o hataları yapmasaydınız aynı yerde olabileceğiniz ne malumdu? Hatalarınızı düzeltme şansınızı değerlendirseniz bile şu an bulunduğunuz yerden daha iyi bir konumda olacağınızı nereden biliyorsunuz?sen uçmuşun apla
Dediğim gibi hayalde bile olsa düşüncesi çok yanlış bir durum. Eğer geçmişte o hataları yapmasaydınız aynı yerde olabileceğiniz ne malumdu? Hatalarınızı düzeltme şansınızı değerlendirseniz bile şu an bulunduğunuz yerden daha iyi bir konumda olacağınızı nereden biliyorsunuz?
Şimdi kuantum fiziği ilkelerince biz zamanda tek yönlü ilerleyebiliyoruz ve istediğimiz oranda sıçrama yapamıyoruz. Zamanda yolculuğun kabaca iki teorisi var. Birincisi ışık hızına yakın bir hıza çıkmayla ilgili diğeri 4 boyuttan fazla boyuta sahip evrenlerde zamanda da en-boy-yükseklik gibi istediğimiz yöne istediğimiz oranda hareket etme şansımızın olmasıyla ilgili. Birincisinde geriye gitme şansı yok ama ikincisinde var. Yani teorik olarak zamanda geri gitme ihtimalimiz var. Bir şeyleri değiştirebilir miyiz peki? Bilmem :)
Diyelim ki oldu ve değiştirme şansımız da var. Kendi hayatımdaki hiçbir şeyi değiştirmezdim. Zamanında hata yaptım, canım yandı ama onun sayesinde bu bilince ulaştım yani tecrübe kazandım, ders çıkardım. Gidip yaptığım hatayı düzeltirsem bu farkındalığa sahip olamayacağımdan ileride aynı hatayı tekrar yapma ihtimalim var. Geçmişte yaşadığım acıyı geleceğe ertelemekten başka bir işe yaramaz.
Hiç doğmadığım zamanları gidip görmek isterdim ama ilk canlının ortaya çıkışından günümüze bi gezer gelirdim :)
Konuya niye bu kadar bilimsel yaklaştım onu da anlamadım.
Merak sizin hayatınızı büyük ölçüde değiştirecek kadar önem arz etmemeli bence. Hayatınızı geçmişte şunu yapmasaydım cümleleri üzerine değil, gelecekte şunu yapmayacağım cümleleri üzerine kurun.tahmin işte merak insanı ipede götürür ipdende alır
Eatagfurlluah:)bencede önce egitimini tamamla maddi güvence sahipi ol ayakları yere basan kadın hiç bir zaman düşmez ve her seyde söz hakkı onda olur....
yaşlı teyzelere bagladım heralde:
bende anlamadım ben fizikle ilgilenmiyorum sadece bu bilinçle gidip bi kaç şeyi düzeltip kaldığım yerden gitmek amacım ama sen detaya kaç nörecen doğmadığın yılları yaşadığınğına bak hayatı matraga vurmassan o senı katrağa vurur amaçım bu bilgililere
Merak sizin hayatınızı büyük ölçüde değiştirecek kadar önem arz etmemeli bence. Hayatınızı geçmişte şunu yapmasaydım cümleleri üzerine değil, gelecekte şunu yapmayacağım cümleleri üzerine kurun.
@Duka Tesla
Ben de şimdi yorumlara baktım da bir sen bir ben bilimsel yaklaşmışız. Herkes işin emotional kısma bakıyor sanırım.
olmadığını nereden biliyoruz ki? belki de gelecekten gelen birileri aramızdadır..
Şu CERN'deki hadron çarpıştırıcısının içine merak edip bir adam girmişti de ben gelecekten geldim demişti :)
haha iyiymiş :)
ben buna çok inanıyorum ama, bence aramızdalar :) hatta sadece gelecekten gelenler değil, bence aramıza karışan başkaları da var..
çok doğru zor yola kolay insanlarla çıkılmaz
Sence aramızdalar ama söylemiyorlar mı ya da geçmişi değiştiremedikleri için söyleyemiyorlar mı?
Aramıza karışan diğerleri kim peki sence dünya dışı varlıklar mı?
inandıramazlar öncelikle.. yani düşünsene bundan 100 sene öncesine gidebilsek, kim inanır kol saatiyle görüntülü konuşma yapabildiğimize.. yani alıp götürseler bile onu orada çalıştıracak teknoloji yok.. adamlar dese ki 50 sene sonra insanlar uçuyor kimse inanmaz.. bir diğer sebebi de inanan insanların soracağı (bence) basit sorular.. yok sayısal loto, yok spor skorları falan falan.. kimse bulaşmaz bencehalbuse benim ne sorularım var onlara bir görsem
Evet kesinlikle.. bence evrende sadece biz varız demek çok küstahça geliyor bana.. kesinlikle dünya dışı varlıklar var.. bir ara çok sarmıştım 52. bölge, uzaya gönderilen sinyaller, uzaydan gelen sinyaller falan falan..
konu sahibi kusura bakma konunu linç ettik..
Tamam şimdi bütün anlaşmazlıkları açıklıyorum. :) Fringe diye bir dizi var. Bu dizide observer denilen gözlemci takım elbise giyen kel abilerimiz var. Bu abiler zamanda yaşanan bütün önemli olayları gözlemliyorlar. Ama asla müdahale etmiyorlar. Buradan yola çıkarak büyük ihtimal gelecekten biri zamanımıza gelecek olsa sadece gözlemle yetinir. Ki şöyle bir durum var eğer zaman makinem olsaydı geleceğe gitmek veya geçmişteki bir hatamı düzeltmek umrumda olmazdı. Aynı bu observer lar gibi sadece çoook eski zamanlara gidip gözlem yapabilmek bana yeter de artardı.
Bir de sanırım ikizler paradoksuna göre zamanda sürekli yolculuk yapan biri olsak normalde olacağımızdan oldukça genç kalırız. Aynı Doctor Who daki doktorun yaşlanmaması gibi. Güzel olur muydu bilmiyorum ama. Hiç yaşlanmamak güzel bir fikir gibi gelmiyor belli zamandan sonra. :)Fringe'i 3. sezondan sonra bi izleyemedim nedense ya. Bir de Fringe'de olaylara müdahale edemeseler de Lost'ta edebiliyorlardı diye hatırlıyorum :) dede paradoksu nedeniyle edemememiz mantıklı geliyor zaten.
-----
Bir de sanırım ikizler paradoksuna göre zamanda sürekli yolculuk yapan biri olsak normalde olacağımızdan oldukça genç kalırız. Aynı Doctor Who daki doktorun yaşlanmaması gibi. Güzel olur muydu bilmiyorum ama. Hiç yaşlanmamak güzel bir fikir gibi gelmiyor belli zamandan sonra. :)
Çok uzun sürer gibi geliyor. Hızlandırılmış versiyonunu tercih edebilirim. :) Bu arada konu sahibi hanım kusura bakmayın :)Cennette vadedilen gibi hiç yaşlanmadan sonsuza kadar yaşamak :)
Benim zaman yolculuğundan beklentim mümkün olsa ilk canlıdan dünyanın sonuna her şeyi sahne sahne görmek isterdim. Fragman gibi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?