zaman dursa. yarin gece bosanma karari alicaz ..... 26.03.2015

Konuşacaksınız.Anneymiş,babaymış,abiymiş,kardeşmiş kimseyi karıştırmadan.Çünkü o evin çatısı altında,siz,ikiniz yaşayacaksınız,bunu unutma olur mu?
Daha 10 ay olmuş,çok erken.Evliliğin ilk dönemlerinde çoğu insan sorun yaşıyor,çünkü evlilik hemen oturmuyo,zaman,sabır ve emek istiyo daha öncede yazdığım gibi.
Bir gün eşin farkedecekki,mesela çok fena grip olmuş,bi bakıcak,e o gün kim başında bekledi,kim onunla apar topar hastaneye gitti,kim o yatak döşek yatarken ona hizmet etti;sen.yanında sadece sen vardın.
Evlilikte hayat gibi canım,yokuşlu engebeli;inişleri var,çıkışları var.
İnşallah bir gün anne de olursun;ama nolur acele kararlar alma,almayın ablacım.Kendinize zaman tanıyın.Benim eşimde şaşkın tavuğa dönmüştü,aynı işte senin kadar evliydik.Napsındı yani,o da haklıydı,anne bu,atacak mı?beni mi atacak?benim anam babamda beni perişan görünce boşanayım diye tef çalıyolardı.şimdiki aklım olsa hayatta karıştırmam kimseyi evliliğime.
Çok şükür Allahıma zamanla bizler büyüyoruz,olgunlaşıyoruz,o çocuk gibi olan erkekler öylede bi koca oluyo,baba oluyoki,bak ileride göreceksin.
Ne güzel şeyler yazmışsınız :KK43: ailem kararlı ol her kararında arkandayız diyor ama ben hala güçlü olup karar veremiyorum devam edip etmemek boşanmak beynim durdu öluyorum :KK43:

Daha yeni evlisiniz. Bi durum yaşanmış yani bu kadar uzaklaşma durduk yere olmaz.ya cinsellik yönünde bi sıkıntı vardır yada başka biri(başka biri olması için bi kaç yıllık evli olmanız lazım.bu ihtimal dışı) yada aile ile görüşmek istemediğinizi mi dile yada hareketlerinizle belirttiniz. Birde lütfen yanlış anlamayın beni sanki bi suçluluk içinde boşanmak lafı diyorsunuz ama aklınız kalbiniz istemiyor.bi tutarsızlık var.söylemediğiniz bişey var sanki.lutfen yanlış anlamayın beni.daha taze bu evlilik bozulsun istemem.

Başka biri demişsiniz ya bu ihtimal dışı bende 3 aylık evli iken eşim eski tanıdığı biri ile konuşmaya başlamış. 11 aylık evli iken görüşmüştü. tabi ben bunu görüştükleri gün yakaladım. ne yaptın boşandım mı diye soracaksın. hayır ben arkadaş kadar şanslı değilim. bir bebeğim vardı. ama bende boşanacağım, bunu eşime söyledim o hala beni aksine ikna etmeye çalışsada boş. bazen erkekler kendilerini gökte gök boncuğu zannediyorlar. konuyu açan arkadaş eşine karşı hisleri henüz bitmemiş o yüzden kararsız.Allah yardımcınız olsun.

olmuyor iste . naparsam yapiyim olmuyor . annemlere gezmeye geldim 1haftaligina , birkez bile aramadi . mesaj attim bu evliligi dusun geldigimde konusucaz varalim artik bi noktaya dedim cevap bile vermedi . insan küs olsada karisini aramaz mi ! merak etmex mi . ne zaman donucegimi bile bilmiyor. yarin gece konusucam , boyle gitmiyor diycem oda gitmiyorsa yolun acik der :'( ailem zaten bosaniyim diye bekliyor . ama ben aci cekiyorum . onla devam ettikcede cekiyorum bosanirkende cekiyorum . ya duzelirse acaba bende mi hata millet nelere katlaniyor diyorumama yok . ne sevgi hissediyorum ne deger verdigi . ha varim ha yokum onun icin . onun ailesi hep annesi ve kardesi olarak kaldi . beni alamadi o aileye . yuva kurdugunu bilemedi . karim diye sahip cikamadi . canim aciyor ama erteledigim ayrilik geldi catti sanirim :'( herkes yarin senden guzel haberler bekliyoruz diyor yani bitti dememi bekliyorlar dusunun boyle bi evlilikti .... of bugece nasil gecicek bilmiyorum. keske bi mucize olsa

Anlattığına göre sizin evliliğiniz büyük çatırdamalar olmuş sanırım kii , boşanmaya kadar varmış bu iş. Anne kuzusu ise hala , bi biberon al eşine , süt sağma makinesinide kayınvalidene yolla sonrada mutluluklar dile. Seni haketmiyorsa , değer vermiyorsa daha iyilerine layıksın demektir. Her evlilikte mutlu son olucak diye bir kaide yok , ortada bir sevgi saygı yoksa niye aynı çatı altında hayatlarınızı çürütesiniz ki ?

Çok gençsin, çok yeni evlisin...biraz zaman tanıyın birbirinize...evliliğin ilk yılları çoğunlukla sancılı geçer..erkekler evlilik hayatına biraz zor alışıyor...annesinde yemek yiyip işine geri dönüyormuş bırak yesin, erkekler pek açlığa dayanamaz...bunu takıntı haline getirme kabullen...sonra o eve gelince ne bileyim sende tatlı birşeyler hazırla, çay yap, çerez koy...ilerleyen saatlerde bir tost yap...maksat birşeyleri paylaşmak...inan ki bir süre sonra herşey yoluna girer...sen üstüne gittikçe o inatlaşıyor...canım 11 yıllık evliyim inan çok şeyi tecrübe ettim, adamın bir konuda üstüne gidersen yapmayacağı varsada yapıyor...ve anladığım kadarıyla birbirinizi çok seviyorsunuz...benim için evlilikte aldatma ve dayak yoksa her halukarda bir şansı hakeder...dön evine , aileleri karıştırma hiç konuyu açma bırak olay soğusun....mümkünse evinizi onun işyerine yakına taşı, gelsin evinde yesin yemeğini sonra işine dönsün...

damlasu22 ye katiliyorum..
bencede ikiniz daha cok gencsiniz ve evliligin ne demek oldugunu anlayamamis esin daha..
bosanirsaniz üzülürüm gercekten cunku pisipisine bosanmis olursunuz benim gözümde..
seninde hatalarin var elbet..ama sizin evliliginize zaman lazim

Gerçekten çok zor bir durum, umarım hakkınızda hayırlısı olur. Okuduklarıma göre eşiniz sizi çoktan gözden çıkarmış gibi duruyor. Bu olumsuz durumlara katlanmak istemiyorsanız sizin vermeniz gereken karar belli zaten.

Devam ediceksen aileni tanımam sende benimkileri tanimazsin anca böyle devam ederim dedi . Bende bu şekilde kabul edemiycegimi ve boşanmak istediğimi söyledim . Akşam abimde kalcam yarinda eşyalarımı topliycam :''''''''''''( canım çok yanıyor . Ama bitmesi en iyisi çünkü bana değer vermiyor .

Devam ediceksen aileni tanımam sende benimkileri tanimazsin anca böyle devam ederim dedi . Bende bu şekilde kabul edemiycegimi ve boşanmak istediğimi söyledim . Akşam abimde kalcam yarinda eşyalarımı topliycam :''''''''''''( canım çok yanıyor . Ama bitmesi en iyisi çünkü bana değer vermiyor .
siz ailelerden sorun yasamiyor muydunuz zaten. Neden belli durumlar cercevesinde sinirlar belirlemediniz ki. Ne bileyim 15 de bir ziyaret ya da davet etme vs. Ya da belli zamanlarda herkes kendi ailesiyle gorussun gibi vs.

Dön evine annem,sen artık çocuk,öğrenci,evin küçük kızı değilsinki;sen evli barklı,eşiyle kendi evi,kendi düzeni,kendi yatağı olan bir bayansın,kadınsın,eşsin.Ailelerle görüşme konusu zaten çözülecek,eşin şu an kızgınlıkla öyle söylüyor;aile için boşanılmaz,olmaz,yapma,çok pişman olursun,çok pişman olursunuz.

Canim ya gercekten cik uzuldumm.... Guclu ol kendin icin guclu ol hic bir sey senden kiymetli degil
Nasıl alısicam buna bilmiyorum o evden çıkarken yıkıldım resmen ölüm çıktı sanki. Nasıl toparlanirim. . Abimdeyim. Yarinda eşyalarımı topliycaz . Öyle kotuyum kiiiii

Benzer şeyleri yasadım seninle pitipiti_ pitipiti_ ben 4 ay eski eşimle ayrı yaşadım ve senin gibi yeni evli idim.Eşimde senin gibi ailesine çok düşkündü.Bizim bir aile olduğumuzu hiçbirzaman kabullenemedi.Değer kıymet sevgi evlendiğimiz gün bitmiş gibi idi.Çok çabaladım evliliğimizi süresi içerisinde elimden geleni yaptım.Ailesine karşı saygılı oldum küslük bilmedim ama çok yıprandım defalarca denendi düzelmedi.Ben böyle mutsuzlaştıkça ağzımdan boşanma lafı düşmedi çünkü önümü göremedim.Yıprandım yalnızlaştım huyum suyum değişti.Tabiiki suçu tek tarafta görmüyorum bendede hatalar vardı.Ama çözüm yolunda kurallar koydum hepside mantıklı idi.Bizim bir aile olduğumuzu ikimizin kabullenmesi kimsenin bu evin içine ve kararlarımıza karışmaması her iki aileye saygı içinde olunması her iki aileyede gidip gelinilmesi vs vs bunun gibi mantıklı şeylerdi.Ama eski eşim aynı senin eşin gibi konuştu.Çok düşündüm çabaladım yapamayacağımı anladım.Çünkü kolay bir karar değildi.Evet boşanma kararı almak uygulamak sonrasını düşünmek cidden kolay değil her iki taraf içinde.Ama bu evliliği yürütmeyi düşünüyorsan karşılıklı olarak birbirinizi dinleyin konuşun bir ortak yola karar verin.Verdiğiniz kararları uygulayabilecek misin bunlarıda düşün. @lavantakokulusandik 'ında dediği gibi bu aşamalardan geçtik biz eşler arasında saygı sevgi güven bir kere sarsıldıysa eğer toplamak zor oluyor bunlar kolay şeyler değil kimse boşanmak için evlenmiyor ama hiçbirbayanda boşanma kararını keyfiye öyle karar vermiyor ve bizlerde boşanmış olsakda kimseye boşan demeyiz diyemeyiz burda bunuda belirtmek isterim... Dilerim hakkında hayırlısı olur ...

aynı şeyleri şu anda ben de yaşıyorum
bi evin içinde iki yabancı.daha 6 aylık bi evlilik.
kv kp in bizim evliliğimize burnunu sokması.eşimi yönetmeye çalışmaları.
en sonunda şiddet.
ben de napacağımı bilmiyorum.
ama evlendiğimiz günden beri eşim benimle bi aile olamadı.sevemedi beni.hor gördü ezmeye çalıştı.o öyle yaptıkça ben hırçınlaştım.şiddete başvurdum.en sonunda kendim şiddet gördüm.
aileler o evin içinde yaşananlarla ilgilenmezler.
kv kp ime dert anlattım konuşmuyoruz hiç 15 gündür diye banaa dedikleri ben 50 milyar eşya borcu ödüyorum küfürler hakaretler iyi geçineceksiniz orda demeler.
yani diyeceğim karı-koca oturup anlaşamadıkça anne babanın bile derdi kendileri oluyo.
eğer eşin dış baskı olmadan kendi iradesiyle seni ister bu evliliği sürdürmek isterse devam eder.
yoksa yine yine ve yine bu durumlara gelinir.
ben de açtım konular.herkes boşan boşan demekten başka bişey yapmadı.
ama 6 ay öncesine dönüp bakıyorum da ne emekler verdi herkes.bi anda silip atamıyosun hiçbişeyi.boşanma kararı vermek çok zor.boşandın o insanı unutmak şöyle yapsaydım olur muydu düzelir miydi ben mi hatalıydım diye kendinde suç aramalar devam edecekse boşanma da mutluluk getirmez.
beni şu anda gidecek bi yerim yok.sırf dersanem burda olduğu için onun bitmesini bekliyorum.sonra diyeceğim eşime -eşim demek de istemiyorum artık.gözüm görmüyo artık onu-ne yapıcaz diye.
o da baba korkusundan boşanmak istemiyor.çünkü ailesi laflarıyla mahvedecek onu bi eşine sahip çıkamadın bıraktı gitti seni diye.eminim bunları senin eşin de düşünüyodur.ne kadar beni umursamaz bi tavır takınsa da bunun böyle olduğunu biliyorum.
ama ben affetmicem onu.hakkımı helal etmicem asla.anne baba lafıyla gaza gelip eş dövmenin bedelini çok ağır ödetcem ona.zamana yayarak.bi anda değil.öfkeyle kalkıp kendimi zora düşürcek şeyler yapmıcam.
mesela o akşam ben gitmek istedim.göndermedi.çıktım gittim zorla geri çevirdi yoldan.dün de ben onu eve almadım.bu gün de aynı şekilde.ama ben gitmiş olsaydım nereye gitcemi bile bilmiyodum.gece saat 1 de.
en iyisi onun dışarıda kalması.
bunun gibi şeyler yani
kendini kötü durumda bırakcak şeyler yapma bence.
gerçekten eşin istemiyosa anne baba ya da etraf lafıyla o evin içinde mutlu olunmuyo.

aynı şeyleri şu anda ben de yaşıyorum
bi evin içinde iki yabancı.daha 6 aylık bi evlilik.
kv kp in bizim evliliğimize burnunu sokması.eşimi yönetmeye çalışmaları.
en sonunda şiddet.
ben de napacağımı bilmiyorum.
ama evlendiğimiz günden beri eşim benimle bi aile olamadı.sevemedi beni.hor gördü ezmeye çalıştı.o öyle yaptıkça ben hırçınlaştım.şiddete başvurdum.en sonunda kendim şiddet gördüm.
aileler o evin içinde yaşananlarla ilgilenmezler.
kv kp ime dert anlattım konuşmuyoruz hiç 15 gündür diye banaa dedikleri ben 50 milyar eşya borcu ödüyorum küfürler hakaretler iyi geçineceksiniz orda demeler.
yani diyeceğim karı-koca oturup anlaşamadıkça anne babanın bile derdi kendileri oluyo.
eğer eşin dış baskı olmadan kendi iradesiyle seni ister bu evliliği sürdürmek isterse devam eder.
yoksa yine yine ve yine bu durumlara gelinir.
ben de açtım konular.herkes boşan boşan demekten başka bişey yapmadı.
ama 6 ay öncesine dönüp bakıyorum da ne emekler verdi herkes.bi anda silip atamıyosun hiçbişeyi.boşanma kararı vermek çok zor.boşandın o insanı unutmak şöyle yapsaydım olur muydu düzelir miydi ben mi hatalıydım diye kendinde suç aramalar devam edecekse boşanma da mutluluk getirmez.
beni şu anda gidecek bi yerim yok.sırf dersanem burda olduğu için onun bitmesini bekliyorum.sonra diyeceğim eşime -eşim demek de istemiyorum artık.gözüm görmüyo artık onu-ne yapıcaz diye.
o da baba korkusundan boşanmak istemiyor.çünkü ailesi laflarıyla mahvedecek onu bi eşine sahip çıkamadın bıraktı gitti seni diye.eminim bunları senin eşin de düşünüyodur.ne kadar beni umursamaz bi tavır takınsa da bunun böyle olduğunu biliyorum.
ama ben affetmicem onu.hakkımı helal etmicem asla.anne baba lafıyla gaza gelip eş dövmenin bedelini çok ağır ödetcem ona.zamana yayarak.bi anda değil.öfkeyle kalkıp kendimi zora düşürcek şeyler yapmıcam.
mesela o akşam ben gitmek istedim.göndermedi.çıktım gittim zorla geri çevirdi yoldan.dün de ben onu eve almadım.bu gün de aynı şekilde.ama ben gitmiş olsaydım nereye gitcemi bile bilmiyodum.gece saat 1 de.
en iyisi onun dışarıda kalması.
bunun gibi şeyler yani
kendini kötü durumda bırakcak şeyler yapma bence.
gerçekten eşin istemiyosa anne baba ya da etraf lafıyla o evin içinde mutlu olunmuyo.
6aylik evliyken bavulumu toplayıp ana ocağına geri dondum . Ailemin birdaha barışma siz yapamiyorsunuz anlasamiyorsunuz kızım mutlu değilsin yapma etme demelerine bakmadan eşimle baristim . Sonuç ne mi 10.ay ve Suan yine çıktım o evden ama bu son . Cunku duzelmiyor değişmiyor olan bize oluyor . 6ay da sende bunari yasadiysan ne diyim benim durum böyle ...

6aylik evliyken bavulumu toplayıp ana ocağına geri dondum . Ailemin birdaha barışma siz yapamiyorsunuz anlasamiyorsunuz kızım mutlu değilsin yapma etme demelerine bakmadan eşimle baristim . Sonuç ne mi 10.ay ve Suan yine çıktım o evden ama bu son . Cunku duzelmiyor değişmiyor olan bize oluyor . 6ay da sende bunari yasadiysan ne diyim benim durum böyle ...
eşin mi almaya geldi seni eve. kendin mi döndün
aynı şeyi ben de yapmıştım sabah 5te çıkıp gitmiştim evden ocak ayında.ama aileme söylememiştim niye geldiğimi.eşim iki kez aradı sadece.bi sabah uyanınca nerdesin diye. bi de 2 gün sonra ne zaman geliyosun diye.
şimdi eve gelmek istiyomuş.gelme seni görmek istemiyorum diyorum git başka yerde kal diyorum.
görmek istemiyosan sen git diyo. işte bu kadar yüzsüz ve utanmaz. bunu sadece SEVMEYEN ADAM yapar.
allah hakkında hayırlısını verir inşallah.
bak ailen sırf mutsuz olduğun için gel barışma demiş.
benimkiler elalem ne diyecek diye evine geri git yemeğini kahvaltısını hazırla güler yüzlü ol deyip duruyolar.
kimse orda nasıl yaşıyosun demiyo.
bu şartlarda sınav kazanmamı atanmamı bekliyolar.
ailenin böyle davranması bile senin hayata yeniden tutunma dalın olmalı bence.
daha önünde kocaman bi hayat var.
seni seven değer veren mutlaka biri çıkacaktır karşına.
ama artık sen eski eşine -diyorum- değer verme
ben vermiyorum artık.ve bunu aynı onun yaptığı yollarla gösteriyorum ona.
sen ona değer verdikçe ayrılalım dediğinde ayrılmadıkça o mutlu olcak.sevinecek.bu durumdan haz duyacak.en azından şu aşamada bunu verme ona

Keşke olay olup bitip yani sonucu olumlu olumsuz nolcaksa olsaydıda öyle yazsaydın buraya be pitipiticim.Ben 4,5 yıldır evliyim.ondan öncede 4,5 senedir beraberdik eşimle.ettimi sana 9 sene.biz ne badireler atlattık bi bilsen,anlatsam roman olur.çok acılar çektim,çektik,senin gibi boşansam mı acaba dediğim,eşimi evden uzak tuttuğum,perperişan ona da acı çektirdiğim zamanlarım oldu.
Sana şunu söyleyeyim önce;hadi boşanalım demek ağızdan bi anda çıkıveriyoda,gerçekten o noktaya gelmek,çok kötü bişey.Ne kadar zamandır evlisin bilmiyorum ama,hayır,hayatın heba olmayacak canım benim;eğer eşinde seni seviyorsa ama...Sabır arkadaşım,sabretmek çok önemli bu noktada.Erkekler çocuk ruhlu,adam ayırt edemiyo işte,afallıyo_Onunla aynı evi,aynı yatağı,aynı sofrayı paylaşan sensin,o hala evet,ailem diye annesini babasını kardeşlerini söyleyebiliyo.gerekirse her seferinde biz artık evliyiz,ben senin karınım,bigün bebeğimizde olacak,senin ailen benim diyeceksin.Sabır,Emek,Zaman..bunlar çok önemli bi evlilik için.Banada uzun süredir evli olanlar ben yeni evliyken anlatıyodu,ama ben o psikolojimle algılayamıyodum,boşanmak kaçış kurtuluş yolu olarak daha kolay geliyodu.bende babamlarda kaldım,benide eşim aramıyodu,krizlere girdim,hastane hastane dolaştık.şimdi olsa yapmam,daha soğukkanlı,daha olgun davranırım.Kaldıki ben artık babamların evinde ancak misafir olabilirim.Evim,düzenim,çocuğumun düzeni,yatağım her şeyim ayrı.Aile terapisti,psikolog ya da,lütfen gidin,önce istersen bi tek başına git bak çok iyi geliyo.Kendine zaman tanı,eşine zaman tanı.Bir evlilik helede bu zamanda kolay kurulmuyo,bitirmek kolay,git yarın adliyeye,eline bi liste veriyolar,o belgeleri topla götür,devlet sana avukat ayarlıyo,tek celsede oldu bitti,ama bitmesin,yazık günah.Güzel günleriniz olsun eşinle,güzel anılar biriktirin,gülerek an bu günlerini zamanı gelince.
Sabret,dua et,Allah yardım edecek,mükafatlandıracak seni mutlaka.Bu arada ben eşimi seviyorum,eşimin ailesini de kendi ailem gibi benimsedim artık,eşimin annesi geçen yıl vefat etti,onca yaşanılana rağmen yanında durmaya,torunuyla bolca vakit geçirmesini sağlamaya hiç gocunmadım o hastayken.ben istenilmeyen gelindim diyeyim sana kısacası,sen anla beni.Taşlar oturacak yerine.Daha çok genciz.Daha neler görücez,neler yaşayacağız kimbilir.
senin yaşadıklarını başarıp atlatabilmek için eşinin de seni seviyo olması lazımdı.
ki seviyomuş ki atlatmışsınız.
yoksa ki -dedi mi bilmiyorm ama- git bu evden boşanıyoruz diyebilirdi.bu da erkeğin istemediğini gösterir.

Benim yasadiklarimin hemen hemen aynisini yasamissin !! esin benim eski esimin karakterinde yazdiklarina gore.. ACIKCASI BEN TEKMEYI VURDUM HEMDE OYLE BIR VURDUMKI ARTIK KENDINE GELEMEZ .. DAVAMIDA KAZANDIM BANA YASATTIKLARININ BEDELINI CATIR CATIR ODEYECEK ... CEKILMEZZZZZ... BOSAN VEYA BOSANMA ONA BIRSEY DIYEMEN TABIKIDE .. AMA KENDINI EZDIRME LUTFEN
davamı da kazandım derken.
açıkcası merak ettim hangi konuda dava Acıp kazandığını

X