Zabıt Katipliği Hakkında Bilgi

nur0993

Türkiye Cumhuriyeti <3
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
2.496
31
158
Merhaba arkadaşlar. Sabahtan beri Zabıt katipliği ile alakalı araştırma yapıyorum ama hala kafamda bir takım sorular var. Mesela sözleşmeli ya da kadrolu katip arasında ne fark var ? Kpssye girip 70+ puan almam gerekiyor ve mülakatta verilen metinde 3 dakika 90+ kelime doğru yazmam gerekiyor. Bunları anladım ama mesela sözlü sınav varmış bunda ne sorulur neye çalışmak gerekir bilemedim. kolay mıdır acaba zabıt katibi olmak. Kendisi,bir yakını bu meslekte olan arkadaşlar varsa yardımcı olur mu acaba? Şimdiden teşekkürler. ( birde torpille alakalı birşey olabilir mi ki ?? )

torpilin varsa herşeyi yapabilisin cnm maalesf puana ve sözlü bilgiye bakmıyorlar
benim kardeşim 90 puanla giremedi sözlüdende geçmişi
topilli bulan olu alııyor tatlım
bulabilirsen torpil bul hayrlıısı olsun hakknda

canım eşim katip benım sözlü sınav dediğin sey mülakat , ıste buraya nerden geldın

nası bı çalışma ortamı hayal edıosn benzerı sorular :)

sözleşmeli ile kadrolu arasıdna şöle bi fark var

eger asaletın tasdıklenmemiş ve kadrolu olmamıssan daha az maaş alıyorsun...mesaiye kal dedıkelrınde

kalamam deme gibi bi olayın yok bu ileride hala aynı ıse devam edebılmek acısından asalet tasdıklenen kadar

dayanman gereken bi durum....bu yanı arada cok fark yok normal memurun her hakkına sahıp olmuyosun

yanı sadece budur....Bir de eşim hep söyler kalemde bayan arkadasları genedle gec saate kadar bırakmıyoruz

bız kalıyoruz gerekırse diyo böylede kolaylıkalr olabılıyor ama tabıı kendınıze has özel bi işiniz olurda iş yerınde kalırısnzı o ayrı bı mesele

genelde yardımsever davranıldıgından bahsedıyo esım ama canım gene de ısnandır bilemem :).....sana sölim çok torpil dönüyo

eşimin klavyesı çok hızlıdır....yanı klavye sınavında en cok yaznalardna ılk 5 de idi alındı....ılk gırısınde yerleşti...sorun yasamadık

90 puanla giremedi mi :18: Ya aslında torpil var gibi de yinede torpile bırakmamak lazım. İnşallah hayrlısı olur.

Ay çok teşekkür ederim. Geçe kadar durmak sorun değil bulunduğum ilçenin adliyesi merkezde yakın yani. Mesai felan da sorun değil sadece girmek istiyorum. Benimde klavyem iyidir. Mayısın başında da bilgisayar kursuna başlıyorum hayırlısı bakalım. çok teşekkürler.

kpss de çok önemli tabıı ama en önemlisi klavye ve mülakatta kesınlıkle

kendınden emın bi davranış sergılemen gerekıyo :)

inşallah yerleşirsin canım :) bir de ne kadar bilgidsayar bılırsen bil bildiğine dair bir belge istiyorlar

onu da yazayım olmazsa olmaz bişe....

Teşekkür ederim. Sertifika alıcam zaten mayısta. Çok sağol.

bu konu benımde ılgı alanıma gırıyor takip edeceğim
peki nasıl basvuru yapılıyor neler gerekıyor nerden ogrenıyoruz alım ılanlarını...

bu konu benımde ılgı alanıma gırıyor takip edeceğim
peki nasıl basvuru yapılıyor neler gerekıyor nerden ogrenıyoruz alım ılanlarını...

alım ılanlarını adalet bakanlığı her senenin şubat ayında yayımlıyor.. memurlar.net adresınden takıp edebilirsiniz. her adliye komisyonu tarafından açılıyor. yani türkiye geneli bir alıma gidiliyor. ama merkezi atama ile değil açık alım bu, türkiye genelı diyince merkezi atama ile karışmasın... örneğin, aynı gün diyelım 11 şubat 2013 tarihinde antalya adliyesınde de adana adliyesinde de erzurum adliyesinde de bu alım oluyor... bulunduğunuz yerin, ya da tercihe göre istediğiniz şehirde başvurunuzu, adliyenin komisyon kalemine giderek yapabilirsiniz.

başvuru için şartlar, -ki bunlar olmazsa olmaz;

35 yaşını aşmamış olmak, 160 saatlik meb onaylı bilgisayar sertifikasına sahip olmak, kpss (lise,önlisans,lisans düzeylerinde) minimum 70 taban puan almak, uygulama sınavında verilecek metne bağlı kalmak suretiyle yani anlam bütünlüğü bozulmayacka satır atlama gibi şeyler yapmayacaksınız, 3 dakıkada 90 kelıme yazmak.. şartlar bunlar.

f ya da q klavye kullanmak farketmiyor. f grubuna ya da q klavye kullanarak sınava gircekler grubuna dahil ediyorlar sizi ona göre sınava giriyorsunuz.

başka sorunuz varsa cevaplayabılırım.çalışmak isteyenlere program yollayabılırım.

kımyahatun verdıgın bılgıler ıcın tesekkur ederız basvurumuzu netten yaopıyoruz sanırım bırde hangı klavyeden sonawa gırmek ıstedıgımızı bız secebılıyormuyuz?

ben evliyim ve bilgisayar diplomasını almam lazım nasıl yapcam bilmiyorum
gitmeden alabilir miyim acaba

Halk eğitimin kursları oluyor. Onlara başla. Ben Mayısta başlıyorum. Aslında üniversite okuduysanız üniversitenizden de isteyebiliyorsanuz tabi bilgisayar dersi gördüyseniz. Ben hem üniversiteden alcm hem sertifika alcam sağlam olsn :)

Çok teşekkür ederim. klavyem iyidir. Yani tabi günlük konuşma dilinde çok hızlıyım ama değişik kelimelerde olabiliyor metinlerde o yüzden çalışıyorum zaten dün başladım yani :) Ama daha iyi yazabilmek için nasıl çalışmak gerekir ki bu konuyla alakalı bir bilginiz varmı acaba ?

kımyahatun verdıgın bılgıler ıcın tesekkur ederız basvurumuzu netten yaopıyoruz sanırım bırde hangı klavyeden sonawa gırmek ıstedıgımızı bız secebılıyormuyuz?

rica ederim hürremcim. başvuru net uzerınden değil şahsen yapacaksınız ya da bulunduğunuz şehirden başka bir şehire başvuru yapacaksanız posta yolu ile başvuru yapabiliyorsunuz. hangi klavye ile uygulama sınavına katılmak istediğinizi başvuru esnasında size soruyorlar zaten.. yani isteğe bağlı. seçebiliyorsunuz.

bazı sanat okullarında,işkur desteği ile ya da halk eğitim merkezlerinde bu kurs veriliyor. önemlı olan M.E.B. onaylı ve 160 saat olması dikkat edin arkadaşlar.... Sanat okullarında devam zorunluluğu yok diye biliyorum fakat halk eğitim merkezinde devam zorunluluğu var. kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…