- 13 Şubat 2018
- 713
- 572
Bendede 2009-2010 doğumlu erkek ve kız z kuşağı var, okuduklarımda bende onları gördüm. Çok zekiler, annem hep derdi küçükken ellerinden telefon tablet düşmediğinde, daha doğrusu almaya çalıştığımda falan ağladıklarında, annelerinin karnında telefon öğreniyor şimdiki nesil ne bekliyordun kızım vermezler onu diyodu,, gel gelelim, okadar bağımlılıkları yok şuanda, sadece oğlum 1veya 2saat laptop başında, kızımsa kendine ait telefonunun başında aklına ne zaman eserse tiktoktu snapchatti, kafasını kaldırmadan saatlerce sessizce oturabilir durumda, anlamıyorum, en çokta şuna şaşırıyordum, daha ben minecraftın içeriğini bilmezken, 6,7yaşındalardı sanırım bu oyuna müptela olduklarında, beraber biri laptopta diğeri pcde online oyunda arkadaş olup aynı dünya içinde resmen ittifak kuruyorlardı, bazen denk geliş izlerdim bana bişeyler anlatırlardı şunu şöyle yapınca diamond buluyoruz vs. Ufacık bebelerin ağzından çıkana bak hele derdim, bişey anlamıyordumki oyundan, klavyeye sanki 30yıllık profesyonel biri gibi tıklayarak hızlıca oynamaları beni şok ediyordu, gel gelelim şimdi 10-9 yaşındalar ve hala hergün deli gibi minecraft oynarlar, bazen bu oyun yüzünden kedi köpek gibi birbirlerine sataşırlar, sorun ne diye ayırmaya gittiğimde, neymiş kardeşinin yüzünden ölmüşmüşte, para kaybetmişte bilmem ne, yahu oyun bu oyun,, ne kadar da kaptırıyorlar kendilerini, gerçekten sonumuz hayır olsun, kısıtlama koymaya kalkınca bizden kötüsü yok, ama anlaşma yoluna geçtik şimdilik söz dinliyorlar, evde oyun saatlerimiz var birlikte vakit geçirmek onlarında hoşuna gidiyor, kızmak ceza vermek evet gerçekten işe yaramıyor, onların huyuna gittikçe yumuşak çocuklar çünkü aramız çok iyi oluyor, inatlaşınca olmuyor malesef