Popüler Konu Z kuşağı kabusu ! Film ismi gibi oldu !

Bendede 2009-2010 doğumlu erkek ve kız z kuşağı var, okuduklarımda bende onları gördüm. Çok zekiler, annem hep derdi küçükken ellerinden telefon tablet düşmediğinde, daha doğrusu almaya çalıştığımda falan ağladıklarında, annelerinin karnında telefon öğreniyor şimdiki nesil ne bekliyordun kızım vermezler onu diyodu,, gel gelelim, okadar bağımlılıkları yok şuanda, sadece oğlum 1veya 2saat laptop başında, kızımsa kendine ait telefonunun başında aklına ne zaman eserse tiktoktu snapchatti, kafasını kaldırmadan saatlerce sessizce oturabilir durumda, anlamıyorum, en çokta şuna şaşırıyordum, daha ben minecraftın içeriğini bilmezken, 6,7yaşındalardı sanırım bu oyuna müptela olduklarında, beraber biri laptopta diğeri pcde online oyunda arkadaş olup aynı dünya içinde resmen ittifak kuruyorlardı, bazen denk geliş izlerdim bana bişeyler anlatırlardı şunu şöyle yapınca diamond buluyoruz vs. Ufacık bebelerin ağzından çıkana bak hele derdim, bişey anlamıyordumki oyundan, klavyeye sanki 30yıllık profesyonel biri gibi tıklayarak hızlıca oynamaları beni şok ediyordu, gel gelelim şimdi 10-9 yaşındalar ve hala hergün deli gibi minecraft oynarlar, bazen bu oyun yüzünden kedi köpek gibi birbirlerine sataşırlar, sorun ne diye ayırmaya gittiğimde, neymiş kardeşinin yüzünden ölmüşmüşte, para kaybetmişte bilmem ne, yahu oyun bu oyun,, ne kadar da kaptırıyorlar kendilerini, gerçekten sonumuz hayır olsun, kısıtlama koymaya kalkınca bizden kötüsü yok, ama anlaşma yoluna geçtik şimdilik söz dinliyorlar, evde oyun saatlerimiz var birlikte vakit geçirmek onlarında hoşuna gidiyor, kızmak ceza vermek evet gerçekten işe yaramıyor, onların huyuna gittikçe yumuşak çocuklar çünkü aramız çok iyi oluyor, inatlaşınca olmuyor malesef😊

onun yerine uzay , dinazorlar , bilim hakkında bilmediklerimizi bize öğreten bir oğlum var.
Evet gerçekten benziyorlarmış Benim ki 5.sınıfa kadar Astronot olmak istiyordu. Okulda 2 defa yapılan Meslekler çalışmasına Astronot kıyafeti giyerek gitti :)
Küçüklüğünden beri aldigi Dinazorlardan güzel koleksiyon yaptı:)

Bırakın aktiviteleri babam arabasının kaputunu açıp onla ilgilenirken benden bir anahtar istese havalara uçardım...

Spor ile uğraşsın diye neler yapmıyorum ! basketbolu profesyonel olarak oynadım, basketbol oynarken babam derslerin etkileniyor dedi diye profesyonel basketbolu bıraktım.

Bu adam spor yapsın diye neler yapıyorum ama koşabildiğini dahi sanmıyorum
Inanirim, şu "kosabildigini dahi sanmiyorum" demissiniz ya, hemen hemen yeni nesilde mevcut :)

Tam benim oğlanı yazacaktım pc oyun hastası diye ki vazgectim satranc da derece, 98 not ortalaması falan diyorsunuz, uzayayım ben buradan, gidelim gaffur :KK4:

Inanirim, şu "kosabildigini dahi sanmiyorum" demissiniz ya, hemen hemen yeni nesilde mevcut :)

2 gün önce sahile kadar koşup gel dile benden ne dilersen dedim bana yürüsem olmaz mı dedi ?

oradan aslında eminim koşmayı bilmediğine....

Not : Sahile kadar 200 metre ve taş kaplı bir yolum var.

eğitimle pek bir alakası yok ama bizim nesil (1971 doğumluyum) sigaradan soğutulamadık, bize cebine zarar dendi.

Oysa ne cebi sağlık elden gidiyor !

Evet oğlum sadece et üzerine besleniyor ama Cola'nın da tadını bilmiyor. Tek içtiği meyve suyu ...

iyi mi kötü mü bilemedim
Esim de 71 li , fosur fosur tutturuyor
Oglan karsisina gecip baba yeter artik birak sunu kendini olduruyorsun diyor :)
Bak bu cola meselesi cok enteresan
Oglum 10 yasinda ve agzina cola koymamisti gecen aya kadar , gecen ay icmeye basladi cunku 2.5 yasindaki z kusagi kabusu kizim cola iciyor
Ve oglum isyan etri , bu ne adaletsizlik o iciyor ben icemiyorum deyip biz agzimizi acamadan bardaga doldurup icti , sonra da oh be dogdugumdan beri bu ani bekliyordum dedi
Z kusaginin son meyvalari hic soz dinlemiyor , yakinda karsimda sigara yakarsa ona bile sasirmayacagim o hale getirdi beni 30 ayda

Oglum 10 yasinda ve agzina cola koymamisti gecen aya kadar , gecen ay icmeye basladi cunku 2.5 yasindaki z kusagi kabusu kizim cola iciyor
Ve oglum isyan etri , bu ne adaletsizlik o iciyor ben icemiyorum deyip biz agzimizi acamadan bardaga doldurup icti , sonra da oh be dogdugumdan beri bu ani bekliyordum dedi
Z kusaginin son meyvalari hic soz dinlemiyor , yakinda karsimda sigara yakarsa ona bile sasirmayacagim o hale getirdi beni 30 ayda

Mutlaka okuyun : Coca-Cola firması müşterilerini nasıl görüyor ?

Ya teknolojik evrim geldi, ne bekliyorsunuz ki bu çocuklardan? Onlar yapay zeka dönemine doğmuş internet çağı çocukları.

Ben doğduğumda çevirmeli ev telefonları vardı, itfaiyeyi arayana kadar eviniz yanardı.
Sonra tuşlu ve telsiz telefonlara evrildi.
Ardından cep telefonları, tek satır ekrandan, androidin atası nokia sistemleri ardından diğerleri...
Ben 32907423 farklı telefonu gördüm, bu çocuklar ne gördü? Direkt teknolojinin hızın, evrimin göbeğine doğdu.

Ben kasetçalar gördüm, kaset gördüm, disket gördüm, cd gördüm, mp3 player da gördüm, daha küçük boy rewrite cd gördüm, usb bellek gördüm, 144ü geç 96p olan çamur gibi videoların 34 mblık koca hafıza kartlarında taşındığını gördüm, televizyonun yükseltici ile çalıştığı dönemi de gördüm, dekoderle çözülen kanalları da, ilave dvd eklentilerini de, vcd eklentilerini de... Şimdi tvni kablosuz bağlıyorsun, kanallar için belki arkasına bir kart sokuyorsun ki artık ona da gerek yok net üzerinden her şey tamam. Disketi göstersen ne olduğunu anlayamaz bu zamanın çocukları; diyorum ya onlar zaten hızın ortasında.

Ben yavaşı da gördüm hızlıyı da; o geçişi hep gördüm ve gittikçe hızlandı. O çapulcu yaratıcı denilen tayfadan olmamızın sebebi de bu, çok alet edevat gördük. Hepsiyle oynadık.
Bu çocuklar bence çok daha süper ve güzel bir zamandalar; hiç öyle kayıp, çöplük olarak görmüyorum çünkü yapay zeka robotlara gidecek olan tayfa bunlar. Bu potansiyele de saygı duyarsak, sorun kalmaz. Bu kadar basit.
Her şey ders değil, not değil; ortamına kasmadan salacaksın, onlar yolunu bulacak.
Ve gelen nesil alfa kuşağı, z kuşağı bitiyor.

4.5 yaşındaki kızımla inanın aynı durumdayım. Sevgiler.... 🙈

bende dedim satsak kaç para eder dedim satmam ki diyor.

karne hediyesi, LOL için paket satın aldık zira her haltı var.

Arkadaşları ile doğum günlerinde birbirlerine her biri 20 TL verip paket alıyorlarmış. Duyunca çıldırdım ama gidip karne hediyesi paket aldım.
Arkadaşım oğlu bu İnternet oyunları yüzünden üniversitenin 1 sınıfını bu yıl tekrarladı ders çalışmadı sürekli arkadaşlarıyla oyun oynadığı sonra aileler birleşip interneti iptal ettiler buna isyan edince ve babayla tartışınca baba onu evden kovdu

Tek içtiği meyve suyu ...

iyi mi kötü mü bilemedim
Söz konusu sağlıksa uyarmadan duramıyorum Kazen bey:)
Meyve suyunu çok içiyorsa eğer zararlı kendi sıktığını içiyorsa meyve sıkıldığı içingeriye lif vs kalmıyor çocuk şekeri içiyor. Hazır alıyorsa yine sıkıntı içinde çok fazla katkı maddesi var özellikle glukoz-fruktoz şurubu diyabet hastalığına davet çıkarıyor.
Sağlık bilimci değilim ama hassasım, insanları uyarma ihtiyacı hissediyorum:)

X