Popüler Konu Z kuşağı kabusu ! Film ismi gibi oldu !

Hissettiklerimi cok guzel ifade etmissiniz
Zaten benim derdim cocugumun boyle farkli olmasi degil , benim cok yorulmam

Az once yalvardim ona lutfen bana 5 dakika verir misin, kendimle 5 dakika kalmaya ihtiyacim var diye yalvardim resmen
Ya tuvalete giriyorum , pesimden geliyor ve makinaya camasir doldurup camasir yikiyor kafayi yiyorum artik , 5 dakika dur yahu 5 dakika
İsin kotusu esim de cok mudahil olamiyor , tum takintisi benimle , inanilmaz bir bag var aramizda , ben onu biraz gevsetmeye calisirsam cok asabilesiyor
Ne zaman yaptigi birseye hayir desem , odasina kosup kapiyi carpip kapinin arkasina oturup bagira cagira agliyor , cok caresiz ve tukenmis hissediyorum kendimi , bir yasayan anlar bu hissettiklerimi

O kadaaarrr iyi anlıyorum kiii o kadaarrr.... 😂 2 dk tuvalete gireyim kapının önünde durur sürekli ya bir şey sorar ya söylenir. Yemin ederim afedersiniz açıkça yazacağım stresten çişimi yapamadığım zaman oluyor o kadar daralıyorum. İstediği şey istediği gibi olmazsa, bunun sebebi siz olsanız da olmasanız da deli gibi ağlıyor. Bir şeyi başaramamayı asla hazmedemiyor ve sinirini benden çıkarıyor yine... Yapamasan da bir şey olmaz daha çok dene, denedikçe daha iyi yapabilirsin diyerek sakinleştirmeye çalışsam da nafile... Daha fazla sinirlenip daha fazla bağırarak ağlar. O ağladığında ben de salonda oturup kendi halime ağlıyorum bazen😂😂😂🙈

bir anımı daha izin veriseniz sizinle paylaşayım.

Yine bizim yan otele bir aile geldi, oğulları bizim çocuktan 4-5 ya küçük. Çocuk babasının epşinde dört dönüyor, bana şunu yapalım, baba bunu yapalım, baba bu ne ? , baba hadi denize gelelim.

her seferinde de babası şimdi olmaz, 10 dakika sonra, şimdi müsait değilim gibi cevaplar verdi.

Dayanamadım, baba ile bir türlü samimi oldum ve ona dedim ki ;

Bak bu günleri 2 -3 yıl sonra çok ararsın. Ne isterse yapın, onunla zaman geçir, dediklerini uygula, onu dinle....

2-3 yıl sonra bir daha yanına bile gelmeyecek bu abi öğütümü dinle dedim....

tamamda işte meşguldum vs vs vs

He bu arada ben zaman geçirdim de ne oldu herif gene uzaklaştı ya benden ......

olsun en azından ben onu dinledim onla vakit geçirdim...

Özetle bu kaçmak istediğiniz zamanları inanın ileride çok önemsemeyecek ve sahip olacaksınız.

Evet ama ben kendi açımdan sürekli şu duygudayım; o zaman da bu yaşımda ve enerjimde olmayacağım. Ve belki yapmak istediğim şeyleri bu sebeplerden yapmak bile istemeyeceğim. Benim de gençliğim böyle harala gürele ile tükeniyor bir şekilde. 🙈

Kesinlikle haklisiniz ama ben 24 saat yapisik yasiyorum 😂
Sabah benimle beraber kalkiyor yataktan , gece benimle beraber yatiyor , ne uyku duzeni var ne baska birsey , oyun oynamadigimiz , beraber aktivite yapmadigimiz yada disarida olmadigimiz her an kucagimda , hatta su anda da kucagimda oturuyor
İsin kotusu benim bir cocugum daha var ve onunla da yeterince ilgilenemiyorum , para kazanmak icin iki ayri isim var ama onlarla da ilgilenemiyorum ve bu isler tek gecim kaynagimiz
Yani maalesef cozumumuz yok bizim , hayat onun etrafinda donuyor ve ben yakinda timarhanelik olacagim 😂😂
Bu arada krese gidiyordu , son bir aydir oraya bile gonderemiyoruz ortaligi yiktigi icin

Aynı durumu ben de yaşayıp 1 ay sonunda kreşten geri almak zorunda kalmıştım. 2,5 yaşındaydı ve onu kreşe yolladığım o 1 ayı asla unutmayıp sürekli yüzüme vurdu. Beni bırakıp gidiyordun şeklinde.... Bu sene 3 yaşı dolar dolmaz okul bakmaya başladım. Tabii önceden yolunu yapmaya başladım okulun önemi ve güzellikleri hakkında sayısız bilgi sundum ama baktım yine de ikna olmayıp karşı argüman üretiyor. Aklıma bir fikir geldi! Biliyor musun bütün okulların kontenjanı dolmuş seni alamıyorlar dedim. Şaşırdı. Sonra yanında bir okulu ararmış gibi yaptım ve ona bu okulda seni alamıyormuş yerleri kalmamış dedim. Sonra yollamak istediğim okuldan randevu aldım ve biliyor musun bir okul buldum ama 1 tane yer varmış sadece. Hemen gidip bir bakalım okula, seversen kayıt yaptıralım dedim. Okulu gezince de gerçekten sevdi.😃 Ama böyle yapmasaydım okulu görmeyi bile reddederdi. Müdüre 1 kişilik mi yeriniz kaldı sadece dedim. Müdür bi şaşırdı tabii ama merak etmeyin biz kaydını yapacağız, böyle tatlı bir çocuğu okulumuzda görmeyi çok isteriz... vs gibi konuşunca müdüre ve ortama da ısındı. Nihayet okula başladı ama ne kadar gitti derseniz her sabah söylene söylene sanki sırf ban eziyet olsun diye... Yoksa okulunu, öğretmenini, arkadaşlarını gördüğü anda bana bakmıyor bile. Gayet severek gidiyor ama her sabah beni çileden çıkarmak için bir şeyler yapıyor yine. Sabahın köründe üstümden tır geçmiş gibi olup günün geri kalanını o halimle ne kadar yaşayabilirsem devam ediyorum işte...🙈 Gitar çalıyorum, müzik dinliyorum...vs kendimi toplamaya çalışıyorum.

Ya cok korktum simdi
Sizinki 4.5 yasindaydi dimi?
Ben 3 den sonra duzelir diye umit ediyordum ama duzelmeyecek mi?
Aglamak istemiyorum

Üzgünüm ama bu tecrübeyle ben umut ışığı olamayacağım bu sorunuza😂😂😂 Ama okula gitmeye başladığında elbette çok daha rahat olacaksınız bu kesin...Çünkü bu kadar çok dip dibe olmayacaksınız ve kendinize ayıracak vaktiniz olunca kendi özel alanlarınızı, neleri sevdiğinizi, nelerden keyif aldığınızı hatırlamak bile çok iyi gelecek.😃

Aynı durumu ben de yaşayıp 1 ay sonunda kreşten geri almak zorunda kalmıştım. 2,5 yaşındaydı ve onu kreşe yolladığım o 1 ayı asla unutmayıp sürekli yüzüme vurdu. Beni bırakıp gidiyordun şeklinde.... Bu sene 3 yaşı dolar dolmaz okul bakmaya başladım. Tabii önceden yolunu yapmaya başladım okulun önemi ve güzellikleri hakkında sayısız bilgi sundum ama baktım yine de ikna olmayıp karşı argüman üretiyor. Aklıma bir fikir geldi! Biliyor musun bütün okulların kontenjanı dolmuş seni alamıyorlar dedim. Şaşırdı. Sonra yanında bir okulu ararmış gibi yaptım ve ona bu okulda seni alamıyormuş yerleri kalmamış dedim. Sonra yollamak istediğim okuldan randevu aldım ve biliyor musun bir okul buldum ama 1 tane yer varmış sadece. Hemen gidip bir bakalım okula, seversen kayıt yaptıralım dedim. Okulu gezince de gerçekten sevdi.😃 Ama böyle yapmasaydım okulu görmeyi bile reddederdi. Müdüre 1 kişilik mi yeriniz kaldı sadece dedim. Müdür bi şaşırdı tabii ama merak etmeyin biz kaydını yapacağız, böyle tatlı bir çocuğu okulumuzda görmeyi çok isteriz... vs gibi konuşunca müdüre ve ortama da ısındı. Nihayet okula başladı ama ne kadar gitti derseniz her sabah söylene söylene sanki sırf ban eziyet olsun diye... Yoksa okulunu, öğretmenini, arkadaşlarını gördüğü anda bana bakmıyor bile. Gayet severek gidiyor ama her sabah beni çileden çıkarmak için bir şeyler yapıyor yine. Sabahın köründe üstümden tır geçmiş gibi olup günün geri kalanını o halimle ne kadar yaşayabilirsem devam ediyorum işte...🙈 Gitar çalıyorum, müzik dinliyorum...vs kendimi toplamaya çalışıyorum.
Üzgünüm ama bu tecrübeyle ben umut ışığı olamayacağım bu sorunuza😂😂😂 Ama okula gitmeye başladığında elbette çok daha rahat olacaksınız bu kesin...Çünkü bu kadar çok dip dibe olmayacaksınız ve kendinize ayıracak vaktiniz olunca kendi özel alanlarınızı, neleri sevdiğinizi, nelerden keyif aldığınızı hatırlamak bile çok iyi gelecek.😃

Taktik cok iyiymis , ben 1 eylul icin baska krese kayit yaptirdim zaten , yine ariza cikarirsa bunu deneyrbilirim bende

Ben ozel vakti vs gectim calismak zorundayim , gecen gun aldim bilgisayari cocugu en yakindaki oyun cafeye gittim , gorevli kiza da dedim lutfrn soz bakar misiniz ben calismak zorundayim diye
Su anda en buyuk sikintim bu , calismama musade etmiyor , bu da beni cok gerip agresiflestiriyor
Bi spor okulu buldum , sali gunu oraya baslayacak haftada 2 gun , yine bilgisayarla gidip onu beklerken calisacagim 😂😂
Yani bir sure sonra acliktan ölüp de haberlere cikarsak bilin ki o brnim iste 😂😂

4 saat uyusa 20 saatini bu oyunda geçiriyor. Bende oyun bağımlısıyım (kısmen) ama benim çizgilerim, sınırlarım var. Hatta dün başka bir konuda yazdım. Farm heroes saga oyununda 2.500. bölüme gelince bırakacağım diye. Tam tüm bölümleri bitiriyorum adamlar 15 bölüm ekliyor eeee yeter ama....

Bugün 2495. bölüme geçtim son 5 bölüm sonra daha da oynamam. ben bir işi başlattığımda o iş arka planda çalışırken, zaman geçirmek için oynuyordum. Şimdi Tablette, laptop ta ve telefonda kurulu....
İşte sizin oynadığınız oyun online oyun değil. Online olanda birlikteki ya da klan dedikleri arkadaşları şunu da yapalım diye tutuyor

15 yaşında büyük oğlum herşeye vericek cevapları var evet ama benimde var kırılsam bile.kardeşiyle ortak kullandırıyorum bilgisayarı daha az girmek zorunda kalıyor. Geçen yaza kadar her yaz bi aktiviteyle geçirtiyordum artık direniyor.8. Sınıfa kadar akıllı telefon almadım birincilik getirince aldım almaz olaydım bütün gün elinde.int kapatmak istiyorum babası istemiyor tavla oynayamaz sonra.küçük oğlum daha söz dinliyo tabi şimdilik o bile fazla kullanıyo bence.rehber öğretmenimiz ben akıllı telefon kullanmıyorum sizde kullanmayın demişti.doğru aslında çocuk önce gördüğünü yapıyo önce aynaya bakmalı.benim sosyal hesaplarım yok mesela tel. Alınana kadar onunda yoktu.ilgi alanlarımuz farklı olucak tabi biz siyah beyaz tv doğduk akşamları açılırdı sadece, annem çağırınca bende sokaktan gelmek istemezdim, biyere götürülünce istemeden giderdik. Bunlar çocuk büyüycek..
gerekli dini ahlaki toplumsal kuralları öğretebildiysek doğru düzgün büyüycek.
asıl tehlikeli olan netteki görüntü bilgi oyun vs.kirliliği ordan koruyalım çocukları bu konuda uyguladıklarınız varsa öğrenmek isterim zira benim pek bilgim yok x kuşağı olarak denediklerimden de memnun kalmadım
K Kazen

Tamam da bizim canımız yok mu ? Tamam kendime aldım, biz yaşayamadık ki çocukluğumuzu, yoktu ki böyle uçan kaçan şeyler. Evde 4 vitrinde bana özel klasik arabaların koleksiyonu, 1 adet drone(hemde en gelişmişinden) var. Daha sayamayacağım niceleri. Tamam kendime almış olabilirim ama ulen velet bir merak et te al eline, kır dök nerdeeee ?

Okurken sesli güldüm 😂🤣
Bizim zamanımızda yoktu bu repliği çok duydum .
Yığın eve elektroniği ,spor malzemesini hiç yabancı gelmedi bana .
Sırf meraktan dronun markası ne .İzin gerekli olanlardan mı .Djı Spark var bizde.
Uçuramıyoruz ki biri şikayet eder diye 🤦‍♀️

2000 doğumlu da acemiydik olduğu kadar oldu.Merhametli ,bilinçli ama umursamaz .Bu dünyada hiç birşeyin önemi yok .Aşırı sevgi dolu.Savruk .Çok verici ve iyi niyetli

2006 yüzüyor gitar çalıyor konuşkan başarılı biraz küstah fazla özgüvenden . Sevecen çabuk barışır kıyamaz .Hayvan dostu merhametli .

Aynı kuşağın hepsi aynı değil biz de hatalar yaptık .
Milenyum çocuklarına çok vericiydik .Yığdık önlerine herşeyi sonuç bu .

Geçen hafta bi arkadaşın 19 yaşında oğlu intihar etti .
Artık bende de hiçbirşeyin önemi kalmadı .
Dünya değersizleşti gözümde .Biraz da kinliyim dünyaya şu yaşımda .Atlatmak çok zor

Biri 2014 model, diğeri 2017 model
Büyük olan robot derdinde, mucit olacakmış. Mucit olacağım diye 2 dk oturamıyor poposu üstüne, hep bşr aktivite.
Küçük olan daha sakin aslında ama abisinin taklitçisi olduğundan durmak yok onun için de 😌

15 yaşında büyük oğlum herşeye vericek cevapları var evet ama benimde var kırılsam bile.kardeşiyle ortak kullandırıyorum bilgisayarı daha az girmek zorunda kalıyor. Geçen yaza kadar her yaz bi aktiviteyle geçirtiyordum artık direniyor.8. Sınıfa kadar akıllı telefon almadım birincilik getirince aldım almaz olaydım bütün gün elinde.int kapatmak istiyorum babası istemiyor tavla oynayamaz sonra.küçük oğlum daha söz dinliyo tabi şimdilik o bile fazla kullanıyo bence.rehber öğretmenimiz ben akıllı telefon kullanmıyorum sizde kullanmayın demişti.doğru aslında çocuk önce gördüğünü yapıyo önce aynaya bakmalı.benim sosyal hesaplarım yok mesela tel. Alınana kadar onunda yoktu.ilgi alanlarımuz farklı olucak tabi biz siyah beyaz tv doğduk akşamları açılırdı sadece, annem çağırınca bende sokaktan gelmek istemezdim, biyere götürülünce istemeden giderdik. Bunlar çocuk büyüycek..
gerekli dini ahlaki toplumsal kuralları öğretebildiysek doğru düzgün büyüycek.
asıl tehlikeli olan netteki görüntü bilgi oyun vs.kirliliği ordan koruyalım çocukları bu konuda uyguladıklarınız varsa öğrenmek isterim zira benim pek bilgim yok x kuşağı olarak denediklerimden de memnun kalmadım
K Kazen

Bence bunun tek yolu konuşarak eğer buluşabiliyorsanız ortak müşterekte buluşmak. Buluşamıyorsanız da onun yaşamını kabul etmek. İnanın bunun başka yolu yok. Siz ne derseniz deyin onlar yine kendi bildikleri yoldan kendi istedikleri gibi gidecek. Ben kızıma en fazla kendi fikrimi anlatabilirim ama ona empoze edemem. Eğer isterse ve aklına yatarsa kabul eder ve uygular. Aklına yatmazsa da yine kendi yolundan gider. Bu noktada yapılabilecek tek şey onun yanında durabilmek. Çünkü eğer sizi dayatmacı, sıkıcı, müdahaleci veya baskıcı ebeveyn olarak algılarlarsa size zaten açılmadan da yaşamlarına devam edebiliyorlar. Çünkü çok sessiz ve inanılmaz sınırsız bir dünyada yaşıyorlar. Her şeye ulaşabilirler ve istedikleri her şeyi yapabilirler, kısıtlayamazsınız. Yanında durup onunla ortak olabildiğiniz ve sohbet edebildiğiniz, buna açık olduğunuz sürece onların izin verdiği kadar hayatlarında olabileceğiz. Ben böyle düşünüyorum.

Benim çocuklarım Z kuşağında doğdular.Ama Z kuşağı çocuklarına benzemiyorlar😃
Teknoloji merakları yok.14 yaşındaki kızlarımın sadece emaili var.Arada arkadaşları ile skype tan görüşüyorlar.
Face-instagram nasıl kullanılır bilmezler.
Oğlum sebze soğan sarımsak canavarı 😃Fastfood yılda birkez arkadaslarının zoru ile yemislerdir.😃
Kola -meyve suyu- cipsin yüzüne bakmazlar😃
Acaba çocukları birazda bu çağa biz mi adapte ediyoruz yada çevre mi etkiliyor.

Benim çocukların e-mail i bile yok sorsanız bilmiyorlar İnstagram FaceApp hiç bisey bilmiyor benimkiler gerçi annelerinin de yok 🤣

Benim çocuklarım Z kuşağında doğdular.Ama Z kuşağı çocuklarına benzemiyorlar😃
Teknoloji merakları yok.14 yaşındaki kızlarımın sadece emaili var.Arada arkadaşları ile skype tan görüşüyorlar.
Face-instagram nasıl kullanılır bilmezler.
Oğlum sebze soğan sarımsak canavarı 😃Fastfood yılda birkez arkadaslarının zoru ile yemislerdir.😃
Kola -meyve suyu- cipsin yüzüne bakmazlar😃
Acaba çocukları birazda bu çağa biz mi adapte ediyoruz yada çevre mi etkiliyor.

Bu ortamı nasıl sağladın Nevreste Nevreste ???🙈 Sihirli bir formülün varsa bilmek isterim😂

2009 modeli bende de var :) İngilizce meraklısı..Evde türkçe çok nadir konuşuyor.Anne diye seslendiği sayılıdır mom aşağı mom yukarı..Bilgisayar müptelası.Hazır cevap

Ayrıca kola vb.şeyleri asla içmiyor

ama başarıları da ödüllendirmek gerektiğine inanıyorum....

Neler başarı?
Sınıfı yüksek ortalamayla geçmek başarı.
Peki sinav notunun yüksek olması başarı mi?
Satranç turnuvasında derece yapmak başarı,
Peki babasını satrançta yenmesi başarı mı?
Hee şeyi olan insan sıkıntıdır.
Hiç bir şeyi elde etme motivasyonu kalmaz bir yerden sonra.
Hayat gayesi yavaş yavaş tüketmek üzerine kayar.
Zaman geçirmek için oyun tüketmek,
Sınıf geçmek için bilgiyi tüketmek,
Faaliyet olsun diye sanat tüketmek,
Insan tüketmek.. gider bu.
Sadece para ile satın alma anlamında değil bu tüketmek.
Her şeyi olmasın. kimsenin her seye ihtiyaci olmaz.
Yada cok istiyorsa baska seylerden vazgecsin.
Yer gok ikinci el pazari oldu.
Çocuklara oyuncak alırken önce elimizdekileri satiyoruz.
Bir şey elde ederken bir şeyden vazgeçmesi gerekiyor
Hepsini alabilirim. ama o kalabaligi sevmiyorum. Onlarin da alismasini istemiyorum.

Bu arada 1 tanesi feleğini şaşırtmış, bende 3 var 🤣

X