Sivilceli Ciltler yüzümdeki çukurlar:/(resimli)

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

karayel1988

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2008
76
0
86
İzmir
Merhaba,
Yaşım 25.2008 yılında roactane kullanmıştım.6 ay kullandım o zaman cildim bebek gibi oldu geçti.Geçen sene sanırım biraz sstrese girdiğimden dolayı sivilcelerim yeniden çıktı ve bu duruma çok üzüldüm arada clindoxly kullanıyorum gerçekten iyi bir ilaç düzenli kullanınca geçiyor...

Benim sorunum artık birkaç sivilce değil...Şu çukurlar siz rooctane tedavisinden sonra çukurlardan nasıl kurtuldunuz?
Lütfen gerçekten bu problemden kurtulan insanlar yazsınlar...

bende bugün tam olarak bu soruna çözüm arıyordum. bu gözeneklerin genişlemesinden dolayı oluyor. bende yüzümün sağ tarafında dudak yanına yakın bi yerde böyle bişey var. seninki daha fazlaymış ama. cildi sıkılaştırıcı bişeyler lazım. bilen varsa gelsin aydınlatsın bizi:84:

Kızlaaar sizin çözümünüz fraksiyonel lazer :) 4-5 güne geçen bi kabuklanma ve suratınızda şişme oluyo yalnız bunun bilincinde olun.Ben yaptırdım çok memnun kaldım.2 seans yeterli geldi bana.Eğer İstanbuldaysanız Doç.Dr.Serkan Yıldırım'a uğrayın derim

Kızlar, akne izi ya da yara izlerinde en iyi yöntem fraksiyonel lazermiş. Kız kardeşimde ciddi eski akneden kalma çukurlar vardı ve geçen ay baya araştırdık. Fraksiyonel lazerle iyileşen hastalarının resmini gittiğimiz doktor gösterdi ve başladı tedaviye. Şu an 2. seansını aldı ve yarı yarıya azaldı diyebilirim ama daha iki yada 3 seans daha gidecek.

kardeşinizin sivilce izleri için franksiyonel lazer yaptırdığını yazmışsınız, bende aynı sorundan muzdaribim ve franksiyonel lazer yaptırmak istiyorum ancak seyans fiyatlarının ne kadar olduğu konusunda hiç bi bilgim yok. siz nerde yaptırdınız ve kaça yaptırdığınızı sorabilirmiyim?

Merhaba,ben şu an Roaccutane tedavisindeyim 2 ayı geride bırakıp bugün 3. aya başladım.C.tesi günü dr kontrolündeydim.Aynı izlerden bendede mevcut maalesef.Dr bana ilaç tedavim bittikten sonra iz ve çukurları tedavi edeceğini söyledi.Bi krem vericekmiş o yüzümü soyacak ve alttan yeni cilt gelicekmiş.Eğer ondan memnun kalmazsan devreye ben giricem ve dermaroller yapıcam dedi.Ondan iyi sonuç alacağımıza eminim dedi.

Dermaroller çok eski ve acıtan bir yöntem şu yazımı okumanı tavsiye ederim :
24 yaşındayım ve beyaz tenliyim yıllardır akne problemlerimden dolayı kullanmadığım ''antibiyotik'' leke geçirici ''kremler'' hatta ''Roacutan'' bile kullandım , ardından kimyasal peeling yaptırdım yüzlerce liralık dermatolojik ( eczanede satılan marka ürünler ) kremler solüsyonlar herşeyi kullandım fakat aknelerim hafif şiddetlede olsa tekrarladı ve alnımla burnumda küçüklükten kalma yara ve dikiş izleriyle sivilcelerden kalma çukurluklar , pürüzler , piercing izim geçmedi taki fraksiyonel CO2 lazeri keşfedene kadar.Öncelikle şunu söylemeliyim fraksiyonel lazerin çeşitleri var yani farklı makinelerle farklı dalga boylarında yapılan uygulamalar var o yüzden herkes aynı sonucu alamamış olabilir fakat bunların içerisinde dalga boyu en büyük olan ve en yüksek oranda cevap veren '' Fraksiyonel CO2 '' lazer uygulamasıdır.
Eskişehir'de öğrenciyim ve burda '' Mayasante '' Kliniğinde ilk seansımı 26.01.2013 tarihinde yani bir yıl önce yaptırdım , bugün de 2. seansımı yaptırdım.Uygulama öncesi cildi uyuşturan bir krem sürülüyor ve 1 saat kadar bekliyorsunuz.Benim izlerim derin ve acı eşiğim baya yüksek olduğu için doktor derin çalıştı ilk başta tüm cildime daha derin atışlar yaptı sonrasında sadece çukurlukların olduğu kısımlara nokta şeklinde tekrardan daha hafif atış yaparak seansı bitirdi.Kullandığı cihaz ve doktorun deneyiminden dolayı çok memnun kaldım.Tabi ki uygulama sırasında acı hissediyorsunuz bitince sanırım vitaminli yada mineralli soğuk bir maske koyuyorlar yüzünüzün üstüne , sonrasında da soğuk termofor uyguluyorlar direk buz konmasını önermediler.20 dakika soğuk uygulandıktan sonra taksiyle eve geldim ve '' bepanten merhem '' ( artık piyasada yok kremi satılıyor ) sürdüm , '' ozon yağı '' nı da öneriyorlar ilk seansta onu sürdüm ama çok yaktı ve kötü kokuyor. Geçen seansta lazerin hemen ardından '' PRP '' de yaptırmıştım.Kanım alınarak ayrıştırıldı bir makinenin içinde sonra Plazma içinde konsantre olarak bulunan plateletler cilde sürülüyor ve cilt bunu emiyor yani bünyelerinde bulunan büyüme faktörleri, kollajen üretimini sağlıyor.
2 günde kabuklanıyor ve 3. gün kabuklar dökülüyor 2. 3.gün ılık duşta alabilirsiniz , kabukların kolay dökülmesine yardımcı oluyor birde sürekli nemlendirici sürmek lazım.İlk seansta kabuklar döküldüğünde yüzümde kızarıklıklar oluştu ve atış yapılar yerleri iğne ucu gibi görebiliyordum ve yüzümde parlama yapıyordu.Fakat gün geçtikçe cildim yenilendi zaten 3 ay boyunca cilt kendini yeniliyor rengide normale dönüyor daha canlı ve sağlıklı pürüzsüz görünüyor.Sabretmek ve güneş koruyucusuyla bakım kremlerini ihmal etmemek lazım.Bir hafta sonra makyajda yapabilirsiniz fakat ben yeni cildime hiçbirşey sürmek istemedim.İzler çukurluklar nekadar derinse seans sayısı ona göre belirleniyor ve uygulayan kişi çok önemli bana daha derin çalışıldı ve başkasının 2 seansta aldığı sonucu ben tek seansta alabildim.Kabuklanma sürecince bol su içtim , c vitamini içeren meyveler ve yeşil yapraklı sebzeler yedim beslenme cilt için çok önemli bir hafta güneşe çıkmadım ilk 3 gün evde perdeleri bile kapattım ama hepsine değdi fondotenden kurtuldum ve aynaya baktığımda kendimi daha iyi hissediyorum şimdi iyileşme durumuna göre 3. seansı yaptırıcam fakat sadece çukurluk olan bölgelere uygulanacak bu sefer.Fraksiyonel co2 lazerin seansını 600tl ye yaptırdım.'' Prp '' 400 tl di fakat kampanyalı ikisini 900tl ye yaptırmıştım geçen yıl.Umarım yardımcı olmuşumdur fotoğraflarımı çekip koymayı da düşünüyorum.En etkili çözüm bu ve memnun kaldım insanlarda farkedip yorum yapıyorlardı zaten ( :

24 yaşındayım ve beyaz tenliyim yıllardır akne problemlerimden dolayı kullanmadığım ''antibiyotik'' leke geçirici ''kremler'' hatta ''Roacutan'' bile kullandım , ardından kimyasal peeling yaptırdım yüzlerce liralık dermatolojik ( eczanede satılan marka ürünler ) kremler solüsyonlar herşeyi kullandım fakat aknelerim hafif şiddetlede olsa tekrarladı ve alnımla burnumda küçüklükten kalma yara ve dikiş izleriyle sivilcelerden kalma çukurluklar , pürüzler , piercing izim geçmedi taki fraksiyonel CO2 lazeri keşfedene kadar.Öncelikle şunu söylemeliyim fraksiyonel lazerin çeşitleri var yani farklı makinelerle farklı dalga boylarında yapılan uygulamalar var o yüzden herkes aynı sonucu alamamış olabilir fakat bunların içerisinde dalga boyu en büyük olan ve en yüksek oranda cevap veren '' Fraksiyonel CO2 '' lazer uygulamasıdır.
Eskişehir'de öğrenciyim ve burda '' Mayasante '' Kliniğinde ilk seansımı 26.01.2013 tarihinde yani bir yıl önce yaptırdım , bugün de 2. seansımı yaptırdım.Uygulama öncesi cildi uyuşturan bir krem sürülüyor ve 1 saat kadar bekliyorsunuz.Benim izlerim derin ve acı eşiğim baya yüksek olduğu için doktor derin çalıştı ilk başta tüm cildime daha derin atışlar yaptı sonrasında sadece çukurlukların olduğu kısımlara nokta şeklinde tekrardan daha hafif atış yaparak seansı bitirdi.Kullandığı cihaz ve doktorun deneyiminden dolayı çok memnun kaldım.Tabi ki uygulama sırasında acı hissediyorsunuz bitince sanırım vitaminli yada mineralli soğuk bir maske koyuyorlar yüzünüzün üstüne , sonrasında da soğuk termofor uyguluyorlar direk buz konmasını önermediler.20 dakika soğuk uygulandıktan sonra taksiyle eve geldim ve '' bepanten merhem '' ( artık piyasada yok kremi satılıyor ) sürdüm , '' ozon yağı '' nı da öneriyorlar ilk seansta onu sürdüm ama çok yaktı ve kötü kokuyor. Geçen seansta lazerin hemen ardından '' PRP '' de yaptırmıştım.Kanım alınarak ayrıştırıldı bir makinenin içinde sonra Plazma içinde konsantre olarak bulunan plateletler cilde sürülüyor ve cilt bunu emiyor yani bünyelerinde bulunan büyüme faktörleri, kollajen üretimini sağlıyor.
2 günde kabuklanıyor ve 3. gün kabuklar dökülüyor 2. 3.gün ılık duşta alabilirsiniz , kabukların kolay dökülmesine yardımcı oluyor birde sürekli nemlendirici sürmek lazım.İlk seansta kabuklar döküldüğünde yüzümde kızarıklıklar oluştu ve atış yapılar yerleri iğne ucu gibi görebiliyordum ve yüzümde parlama yapıyordu.Fakat gün geçtikçe cildim yenilendi zaten 3 ay boyunca cilt kendini yeniliyor rengide normale dönüyor daha canlı ve sağlıklı pürüzsüz görünüyor.Sabretmek ve güneş koruyucusuyla bakım kremlerini ihmal etmemek lazım.Bir hafta sonra makyajda yapabilirsiniz fakat ben yeni cildime hiçbirşey sürmek istemedim.İzler çukurluklar nekadar derinse seans sayısı ona göre belirleniyor ve uygulayan kişi çok önemli bana daha derin çalışıldı ve başkasının 2 seansta aldığı sonucu ben tek seansta alabildim.Kabuklanma sürecince bol su içtim , c vitamini içeren meyveler ve yeşil yapraklı sebzeler yedim beslenme cilt için çok önemli bir hafta güneşe çıkmadım ilk 3 gün evde perdeleri bile kapattım ama hepsine değdi fondotenden kurtuldum ve aynaya baktığımda kendimi daha iyi hissediyorum şimdi iyileşme durumuna göre 3. seansı yaptırıcam fakat sadece çukurluk olan bölgelere uygulanacak bu sefer.Fraksiyonel co2 lazerin seansını 600tl ye yaptırdım.'' Prp '' 400 tl di fakat kampanyalı ikisini 900tl ye yaptırmıştım geçen yıl.Umarım yardımcı olmuşumdur fotoğraflarımı çekip koymayı da düşünüyorum.En etkili çözüm bu ve memnun kaldım insanlarda farkedip yorum yapıyorlardı zaten ( :

Merhaba;

Tavsiyeniz için teşekkürler,doktoruma sorucam mutlaka.İnşallah faydasını görürüz :))

Karayel merhaba; aynı süreçleri ben de yaşamıştım senin gibi. 23 yaşındayken sivilcelerim için roaccutane kullanmıştım. Söylediğin gibi sivilceler geçti ana izleri geçmedi benim de takıntı yaptığım bi konuydu yanağımdaki izlerim ve çok araştırma yaptım. Arkadaşların da söylediği gibi çözümün fraksyonel lazer. Üçüncü seansımı yaptırdım ve inanılmaz memnunum. İzlerim tamamen geçti ve cildim artık bebek gibiii :))) eğer istanbuldaysan gittiğim kliniği şiddetle tavsiye ederim. Nişantaşı'nda sculpture diye bi poliklinik. Doktorum bi harika çok işinin ehli. İsmi Nezih Karaca dermatolog. Fiyatta da acayip bi indirim yaptı sağolsun

Merhaba

Yurtdisina tasininca nedenini anlayamadigim kocaman, derinde, ucu olmayan ve ciktigi zaman cok uzun sure iyilesmeyen sivilcelerim oldu. O kadar cok sey denedim ki anlatamam. Cozumu kimyasal peelingde buldum. Once %10 sonra %35 simdi %40 cozunurluklu glikolik asit kullaniyorum. Ilk 4 seferlik seansimda sivilcelerim kalmadigi gibi yuzumde toplandi, parladi, canlandi. Sonra ayda bi kez regl oncesi kullanmaya devam ettim. 1 seneden sonra kullanmama bile gerek kalmadi biraktigimda da hic sivilce cikmamaya basladi.

Simdi yuzumu toparladigi icin, gozenekleri kapattigi icin ve alttan yeni canli deriyi ortaya cikardigi icin kullaniyorum. Kirisiklliklari da azaltiyor. Sizinkinden cok daha derin sivilce izlerim vardi uc yerde. ikisi tamamen kayboldu birini ben gorebiliyorum ama yuzumu nerdeyse mikroskopla inceledigim icin gorebiliyorum.

Yilda bir veya iki kez haftada bir olmak uzere 6 sefer kullaniyorum, abartmiyorum yuzum bi kac yil genclesiyor. Sarkmaya cok musait bi cildim var cok guzel topluyor.

Yilda iki sefer (cildinizin kaldirma durumuna gore) glikolik asit peeling diger zamanlarinda dermaroller kullanir, her ikisinin de hemen arkasindan saf e vitamini surerseniz zamanla hic bir iz kalmaz pururzsuz bi cilde sahip olursunuz.

Betul

Son düzenleme:

'roaccutane' Bu dediğiniz ilacı doktor mu verdi? Yoksa eczaneden reçetesiz alabilir miyim? Ayrıca dediğiniz lazer yöntemi kaç liradır? :) Benimde en çok istediğim şey bebek gibi bir cilde ve manken gibi fiziğe sahip olmak...

Roaccutane'ı doktor gözetiminde imza karşılığı alıp kullanabilirsiniz.Eczanelerden istediğimiz gibi alamıyoruz maalesef.Bende bu ilacı kullanıyorum 4.ayımdayım (bugün 97.günüm) İlaç bittikten 6 ay sonra doktor izler için dermaroller yapacağını söyledi.Heyecanla o günün gelmesini bekliyorum :))

canım ben de araştırdım hep fraksiyonel co2 lazer çıktı karşıma okulum var iyileşmesi uzun sürüyor mu acaba onu soracaktım internetten baktım aşırı kıpkırmızı oluyor. inşallah işe yarar kardeşinizin ki şu an ne durumda acaba önerir msiniz

canım bende sivilce çukurlarından müzdaribim bu tca ve glikolik asit farklı galiba bana hangisini önerirsin evde kendim yapabileceğim? bir de cnm öğrenciyim hani iyileşme süresi ne kadar insan içindeyim çünkü

Doktorunuz krem verdi mi?

Merhaba.Benim 5.ayım yeni bitti,hatta bugün kontrolüm vardı.Son ayıma girdim çok şükür.Ama doktor kremi tedavi bitince vericek.Yani Mayıs sonunda gel dedi,o zaman vericek.

Ben son ay doktor değiştirdim ve bu ay gittiğim doktor izler için bişey veremem dedi.. Geçmez dedi lazere gitmem gerekiyormuş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…