Yüzüm Çok Kızarıyor Nolur Yardım Edin

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
Merhaba arkadaşlar ben beyaz tenliyim malesef bazıları bana kırmızı ddiyor yüzüm çok kızarıyor bide yanaklarımda pütür pütür bişeyler var onlar da kırmızı gözüküyor ne yapmalıyım nolur bi yardım edin o pütürler geçermi?

ben esmerim ama bendede kırmızı pütürler var, naptıysam geçmedi :1no2: ben yardımcı olamadım, umarım diğer arkadaşlar yardımcı olur,

ya benimde bu konuda bi şikayetim var benim degil aslında erkek arkadasımın.. sürekli yüzü kızarıyo cok kuru cildi var ve cok hassas.. minik pütürlerde cıkıyo yüzüne.. nasıl gecerki...????

yüz kızarması nın en önemli nedenlerden biri cildin ince olması ,kılcal damarların yüzye yakın olmasından kaynaklanır.bunun için cildimn üst dokusunu güçlendirmek gerekir.kozmetik sektörü bu konuda da ürünler çıkarıyor.takip etmek lazım
pütürler konusunda bişey diyemem..

cildim karma ama benim de yuzum surekli kirmizi hatta gozaltlarim da bembeyaz..beni ilk kez goren herkes guneslendigimi dusunuyor, sinir oluyorum yaaa!!

arkadaşlar sizleri korkutmak istemem ama benim yüzümde kızarıyordu hemde pütür pütür oluyodu. ama benimki küçükten falan değil bir anda olmuştu.6 ay kadar sürdü sonra doktora gittim rosea ve kayalık dağlar benekli humması teşhisi koydular. ankara tıp fakütesinde 6 ay tedavi oldum iyileştim. sonrasında bana doktorun tavsiyesi yüzümü bebe şampuanı yada zeytinyağlı defne sabunu ile yıkamam ve hergün nemlendirici krem sürmem. ama kullandığın hiçbir ürün parfüm içermeyecek dedi. şimdi iyiyim Allah'ıma şükürler olsun. eğer benimki gibi bir anda olan varsa doktora gitsin derim kızlar.

senağlamacanım benimde sorunum bu arkadaşların dediği gibi ince kılcal damarlarımız hemen derimizin altında olmasıymış ben cilt doktoruna gittim doktor bana doğuştan böyleyse bişey yapamayız dedi.ben sadece utandıgımda sıkıldıgımda yada çok çok sıcak oldugumda kızarırım hemen ama kıpkırmızı olurum doktorda bana bu senle ilgili zamanla geçer kendimi aşmamla ilgili bişey dedi ama tam geçmezmiş azalırmış:1no2:

bayanlar kırmızılıkları azaltıcı ürünler var
birkaçını araştırıp buraya koyacagım daha çok begenilenler hangisi onları bulmaya çalışacagım
ama önce doktora gidin mutlaka
doktor yapcak bişi yok derse bu kremlerden denersiniza.s.

bioderma sensibio ar
avene diroseal
la roche posay roseliac xl
ddf redness relief
clinique redness solutions
md formulations critical care calming jel

ama mutlaka doktora gitmeli çünkü rosacea olabilir hatta başka rahatsızlıklar da olabilir.bununla ilgili de bir yazı

Rosacea, yanakların, alın veya göz kapaklarının İlihabıdır. Sebebi bilinmemektedir. Belirtiler, derinin hemen altındaki kan damarlarının genişlemesi nedeniyle meydana gelir. Bu durum en çok, kolayca kızaran açık renk ciltli kimselerde görülür.
Genellikle 30 ile 50 yaşlar arasında başlar. Kadınlarda daha yaygın olmakla birlikte erkeklerde olduğu zaman daha çok, parlak, kırmızı burun oluşturan ağır şekli görülür.
Kızaran bölgelerde sivilce gibi kabartılar olabileceği için bu duruma eskiden akne rosacea da denirdi. Bu isim yanıltıcıdır, çünkü aknenin siyah ve beyaz başlı sivilcelerinin rosacea ile ilgisi yoktur.
ROSACEA BELİRTİLERİ:
Yüzde kırmızı bölgeler. Yanakların, burun, alın ve çenenin iltihabı. Kırmızı kabarık burun.
TEDAVİ
Rosacea hayatı tehdit etmez, fakat görünümünüzü ciddi şekilde etkiler. Kırmızılık bazen baharatlı yiyecekler, sıcak içecekler ve alkolden kaçınmakla önlenebilir. Eğer bu sakınma tedbirleri kırmızılığı sizi memnun edecek kadar azaltmazsa doktorunuza danışın.
Uzun süreli antibiyotik tedavisi hemen her zaman, bunların yatıştırılmasında faydalıdır. Sağlanan iyileşmeyi sürdürmek için antibiyotiğin dozu yavaş yavaş azaltılır, sonunda ilaç rosaceanın nüksetmesi sözkonusu olmadan bırakılabilir. Lazer tedavisiyle inatçı vakalar düzeltilebilir.

limonkız ben de senin gibi beyaz tenliyim ve yüzüm çok hassas hemen kızarıyor,hatta hep kırmızı canım.Benim de yanaklarımda ,daha doğrusu yanaklarımın alt kısmında o pütürlerden var doktora gitmiştim bunun için yapısı öyle demişti.Ayrıca o pütürlükler ben kendimi bildim bileli kollarımda da var.Batma yapıyor ve kırmızılar.Onu da göstermiştim.İkisi için de cildinin yapısı böyle dedi.Ayrıca Excipial adında hatta bir çok insanın günlük nemlendirici olarak kullandığı zararsız bir losyon verdi.Bunu kullandığım sürece sorun yok geçiyor.Ama bıraktığımda geri başlıyor canım.

bende kızarıyorum ama utanınca kıpkırmızı oluyorum öle olunca dahada utanıyorum :S beyaz tenliyim sinir oluyorum kızarıncaa

arkadaşlar bende çok beyaz ve hassas tüm bunlar yetmezmiş gibi yanak bölgem kıpkırmızı ama benimde sürekli yani dönemsel filan değil bende clinique in ürünlerini kullanırdım zaten 3 gündür de redness serisinin nemlendiricisini kullanıorum ve gerçekten 3 gündür kullanmama rağmen biraz farketti çünkü çok beyazım ve çok kızarıyorum.kullandığım için rahatlıkla tavsiye edebilirim çünkü sizi çok ii anlıorum küçüklüğümden beri bu problem wardı..umarım işinize yararç.a.s.

beyaz tenliyim,yüzüm-vücüdum çok hasas bazen kaşıntı falan oluyor,soğuk ve sıcak havada başlıyorum kızarmaya :kedi:her duş sonrası bebe yağı kullanıyorum yüzüm için defence temizleyici süt kullnıyorum birazda olsa kızarıklardan kurtuldum gibikafamçokkarıştı

bersu.
Excipial adlı nemlendiriciyi ben de kullanıyordum..doktora gittiğimde bana bu ürünün içinde üre var cildini yaşlandırır dedi..bilgin olsun :)

benimde sorunum doğduğumdan beri yanaklarım kızarır sıcaktan soğukltan utanınca sinirlenince off off allık kullanmak istiyorum ama nerdee cliniqe ürünlerini araştırıyorum bi arkadaş yazmış ne zamandır kullanıyor acaba

bende kızarıyorum ama utanınca kıpkırmızı oluyorum öle olunca dahada utanıyorum :S beyaz tenliyim sinir oluyorum kızarıncaa

Biri benimi anlatıyo bilmiyorumkismile Allahım aynı ben utanıp sinirlendiğimde kıpkırmızı oluyorum kızardıkça dahada sinir oluyorum yanaklarıma ateş basıooo bilmiyorumkismile derim ince kılcal damarlarım belli bğday tenliyim bi iş görüşmesine falan gittiğimde yada resim çektirceksem kızarmıyım diye kendimi telkin ediyorum ama nerdeeeeeeeeealsanaalsanasmile allık sürmek mii pehh nerdee zaten kırmısıkimafoldumben

bu dert bende de var bir türlü kurtulamıyorum clinique bu tür kızarmalara karşı bir seri çıkarmış kullanan var mı?

kızlar benimde genetik ya hassas tüh napıcam ya annemin falan da öyle

fondotensiz dısarı çıkamıyorum kahretsin ( ne cok isterdim bembeyaz olmayı fondotene mecbur olmamayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…