canım ben evlenirken eşimin ailesi bizim hiçbirşeyimize karışmadılar, biz herşeyi kedimiz yaptık, benim aileme veya bana hiçkimse düğünde ne takalım ne istersin demedi, eşyalarımızın tümünü eşim ile beraber ikimiz aldık. Eşimin ailesi düğünde pırlanta bir set ile bir kelepçe taktılar bana, nişanda da inci bir kolye ve 7 taşlı pırlanta bir yüzük takıldı.
Oturacağımız ev eşimin kendi evi, mutfağını banyosunu baştan yaptırdık, düğünümüzü yemekli yaptık, benim ailem başka bir şehirde oturuyor, babam 1 sene öncesinde vefat etmişti, annem de orada da düğün yaptı ve babam da olmadığından bize ekstra düğün hazırlıkları sırasında bir yardımda bulunamadı.
Bunun dışında yurtdışına balayına gittik ve toplamda 150.000 TL. civarında para harcadık. Çok mu durumumuz vardı hayır. Eşimin annesi düğünde çok güzel bir düğün diye eşine dostuna hava attı, annemi bir kere bile arayıp düğüne geleceğiz bir ihtiyacınız var mı demedi, memleketteki düğüne misafir gibi gelip gittiler, bize düğün hazırlıkları sırasında size 10000 TL. borç veririm ama ev almanız kaydıyla dedi, İst.da 10000 TL. ye ev alınabiliyormuş ve bizim düğün için yaptığımız hiç masraf yokmuş gibi, biz de istemedik. Bu arada eşimin annesi ve babası ayrı, babası sağolsun hakkını yemeyeyim mutfağımızı yaptırdı. O gelinlik seçmekmiş falan, kimse bana hazrılıklar nasıl falan diye bile samimi bir şekilde sormadı.
Peki ne oldu? 20 gün sonra evliliğimin ilk yıldönümü, 1 yıl boyunca kayınvalidem evime sadece bir defa geldi, biz de ayda 1 defa falan gidip 1 saat oturup kalkarız. Kayınpederimi çok seviyorum ama kayınvalideme karşı herhangi bir duygum yok.
Bu yapmadılar dediklerimi de yapmaları gerekirdi diye söylemiyorum, ben küçük bir yerde büyüdüm ve bizim orada bu hazırlıklar bu bahsettiğim eksiklikler olmadan tamamlanırdı. Ama ne ben ne de ailem niye düğünde takılacak seti bana seçtirmediler, niye düğün yerini tutmadılar falan diye düşünmedik hiç ve bence hiç önemli değil, mesela annemle aramızda konuştuk bazen neden aramadılar falan diye ama böyle görmediğimiz için konuştuk, herkes kendi bilir canım. onlar sadece bana değil kendi oğullarına hiçbirşey yapmadılar, benim onun alacağı herhangi bir şeye ihtiyacım yok Allaha şükür ama böylece aramızda mesafeli bir ilişki oldu.
Çok dağınık anlattım canım ama benim için erkek tarafı veya kız tarafı ne yaparsa ne kadar yaparsa ekndi gösterişi için yapar, düğünde kıza alınan takı bir hediyedir, içinde ne geliyorsa onu alabilir. Mesele bence bu değil, önemli olan nişanlındır. Onun tavırları önemli, onun sana yaklaşımı önemli, ben Allah utandırmasın bugüne kadar bir gün bile evlendiğim için en ufak bir pişmanlık duymadım
sen de 6 ay 1 yıl sonra pişmanlık duymak istemiyorsan şimdi nişanlın hakkındaki duygu ve düşüncelerini düşün bence, ailesini bu meselden ayrı tut. Eşinin ailesi olan ilişkisi ve ailesi ile senin aranda bir sorun olduğunda tavırları nasıl bunları ölç biç, ona göre kararını ver ama zaten resmi nikahımı yaptım bir deneyim deme, bu denemelik birşey değil, deneme dediğin olay şu an yaşadığın nişanlılık süreci zaten.
PS: Bu arada "doğum yapınca sein ödüllendiririz" cümlesi çok ağır bir cümle bence. Ben senin yerinde olsam bana böyle bir cümle kuran insandan zaten hiç hediye kabul etmem. Ben senin soyunu sürdürmek için dünyaya gelmiş bir araç değilim ki sen doğum yaptım diye beni ödüllendiriyorsun, hediye ve ödül ayrı kavramlardır benim için. Ben çocuk yapacaksam kendim istediğim için yaparım sana bir hizmet olsun diye değil ki oldu olacak birde başarılı hizmetlerim içim plaket ver
Çok karıştırdım canım sadece benim penceremden bu olaylar böyle, bu takı olaylarından falan dolayı çok insan mutsuz bir şekilde hazrılanıyor en güzel günlerinden birisi olması gereken güne, ben bunu doğru bulmuyorum kısacası. umarım kararın ne olursa olsun sonunda çok mutlu olursun canım. Seni kıracak birşey yazdıysam kusura bakma:26: