• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yuzugu atmak uzereyim, biktim iyice

kizlar altin konusuna bir aciklik getirmek istiyorum, ben yurt disinda yasiyorum ve burda standart olarak herkesin yaptigi bir geline takilan taki 10-15 burma ve bir settir. Turkiyede standartlarin biraz daha az oldugunu biliyorum. 5 bilezige ben buna degermiyim dedigim neden de bu.

Hmm, evet seni anliyorum bende yurt disindayim ve burdada en az 15-20 burma takiliyor geline ve daha neler neler... Aslinda onemli olan maddiyat degil tabikide ama boyle maddi durumu iyi olupda yok ne gerek var filan diyince insanin cani SIKILIYOR ve bu sefer onun ihtiyacini duymazsana duymaya basliyorsun!!!!

Bu arada birsey sorsam olur mu? nerdensin? :26:

Bana akıl verin dediğin için şunu söyleyeceğim; artık nişanlın ve ailesi işi inada bindirmiş ve sanırım senin onları gördüğün gibi onlar da seni maddiyatçı olarak görüyorlar. Sana tavsiyem eğer nişanlınla kafa yapınız uyuşuyor ve bir gün aşk bittiğinde sevgiyle arkadaş olarak da kalabileceğinize inanıyorsan bırak set de mobilya da eksik kalsın takılmamaya çalış ve onların gözündeki bu imajı silmeye çalış. Ama değilse de daha fazla yüz göa olmaya gerek yok zaten.

ımvedıl arkadasım cok dogru soylemıs sen uyumlu olabılırsın gozune gelmeyebılır ama ya gelecektede boyle olursa cok zor bır durum benımde basımda aynı dert var ama benım nısanlımın işlerı ters gıttı dıye herseyın hesabını yapar oldu fakat normalde hıc cımrı hatta tutumlu bıle degıldır fakat ısler ters gıttı dıye tanıyamaz oldum... ıyı dusun tasın arkadasım aılesı sana karsı saygı sınırını asmıs durumda gelınsın dıye secme begenme hakkın yokmu cok ama cok ıyı dusun arkadasım...

Aile ne öyle patavatsız benim eşim kesin onları kovardı ,ne oğlan ne de babası çekilir bn nğlanın neyine aşık oldun? Biz evladımıza canımızı veririr,bunlarde herşey maddiyat kayın baba nereli?

cnm ne düşünüyorsun evlenicekmisin şimdi ...böyle bir durumda evlenmeni tavsiye etmem hatta daha önce açtıgın bir konuda nişanlının sokakta başkalarına bakmasıymış bu durumu kabul etme ve yol yakınken bitir cnm ilerde sen çekersin zorlugunu hayatın ızdıraba dönüşmesin...ve bu her iki taraf için geçerli sen kıskanç bir yapıya sahipsin sanırım ....egerki evlenirseniz nişanlınızda sizin bu kaprisli davranışlarınızdan bıkar ve evlilğiniz iki yabancı evi gibi olur...

kizlar fikirleriniz icin gercekten cok tesekkur ederim.

Onlarin bana alacagi altinda degilim, inanin, belki yazimda oyle yansimiz olabilir, benim derdim daha cok nisanlimin ailesinin bana olan sert tavirlari, degersiz insan muamelesi goruyorum sanki ve nisanlimin egoist tavirlari, Evim duzulu bile ama hic hevesli degilim, icimden gelmiyor bile o eve ugramak, o esyalari elime bile almak istemiyorum.
Ben ceyizime herseyin en guzelini aldim, mutfak servis ve kahvalti takimlarim hepsi a kalite en begendigimi aldim ikimiz icin, oysaki nisanlim esyalarimizda benim begenip begenmeme gecmis beni, bana fikrimi bile sormadan evi doseyip esya almasi, beni saymiyor sanki ve beni uzen noktada bu.

incimnaz inanmiyorum, benden beter olanlarda varmis demek. Kayinvalidem gecen gelinligimi gordu ve terzide gelinligimi yerin dibine soktu, begenmemismis, sanki ona fikrini soran oldu. :50:

Canım gerçekleri görmüşsün işte, balık baştan kokar muhabbeti vardır ya işte bu o hesap.Bana kalsa evlendikten sonra bu durumlar artarak devam eder, sihirli değnek değmez yani.Ama benim için önemli değil diyorsan,ki konu açtığına göre önemli, göz ardı et evlen.Yoksa kafaya takacaksan hiç evlenme kafan rahat olsun koca mı kalmayacak sanki de evlenmeye kendini mecbur hissedeceksin,soğumuşsun yeterince zaten

cnm yanlış okumadıysam nikahın kıyılmış de mi? yanı evlisin artık .....ben okurken cok sinirlendım bu kadar da olmaz dedıklerı bu oluyor heralde sizinkıler ii dayanmış benım babam kovardı evden....senın bu nişanlın olacak tipte adam degılmiş kusura bakma cnm bak senın de ıcınde birşeyler bıtmiş bence ii düşün onlarda alsınlar cok kıymetlı ogullarını naparlarsa yapsınlar...nişan dönemınde benım de hevesım kalmamıstı hıc hatta konum bıle var kk da herkes sen şimdiden böyleysen ayrıl falan demişti o derece kötuydum yani.....ama bızım durumla senınkı farklı eşim ben ne ıstoıyorsam yapmaya çalıstı senın kı de cok cimriymiş.....

canım benim yazdıkların o kadar cok benim hayatıma benziyor ki anlatamam bir an acaba bu ben miyim diye düşündüm :53:
aileler,nişanlının tavrı hepsi birbirinin aynı,hatta mobilya almaya giderken ki tutum,cimrilik yani nerdeyse birebir diyebilirim,,
bizde 3 yıl bereberdik,,ben asla seni etkilemek istemem...
onun ailesi aynı senin kayınpederlerin gibi maddiyata cok duskunlardi beni istemeye gelmelerinden tutun da evlene kadar burnumdan getirdiler ve maddi hicbir yardımda bulunmadılar,
herkes bana yol yakınken dön dedi ancak sevgiye söz gecmiyor,sen nisanlına saygı duymadıgını söylemissin sevgi de mi yok,,
zaten saygı yoksa hiçbirsey olmaz,,
ne diyecegimi bilemiyorum ama sunu soyleyecegim,,
aileler anlasamıyorsa,erkek cimri, bir soyle bir boyleyse uzak dur ciddi diyorum uzak dur,,
evlendikten sonra hic tahammul edemiyorsun cunku,,
umarım yine de senden guzel haberler alırım cunku inan ki herkesin mutlu olmasını isterim,,:nazar:

Ayrıca sana tavsyem nişanlını sevmiyorsan asla düğünü gerçekleştirme...Sonra gözün başkalarına kayabilir...Eşya,altın vs.. önemli değil de ona sevgin ve saygın yoksa bu kötü işte...Bence şimdiden böyleysen ilerde iyice bıkarsın eşinden yolyakınken dön derim,asla evlenme:20:(Nikah yapmamışsındır umarım)

evlenince herşeyin daha kötü olacağını biliyorsun değil mi tek yüzük atan sen değilsin ayrıca nikah mikah dinleme sonuçta düğün olmadı eğer nişanlınla bir ömür geçiremiyecek gibi hissediyorsan boşver hiç üzlme zararın neresinden dönsen kardır.ayrıca sakın nikah oldu diyede üzülme nikah olmamış yha sen ona bak önemli olan o:20:
bizim komşu düğün günü vazgeçti kızı çıkarmadılar evden bitti bu iş dediler kovdular....bir başka komşumuzda 2 defa döndü ki biri nikahı kıyılmış 2 hafta vardı:20::45:

sakın yavrum sakın yapma.aynı nişanlın gibi sevgilim vardı,2.senedeydik oturdum düşündüm,yıllardır yakındaki manzaralı restorana gitmek istiyodum gitmemişim,2 yıldır en sevdiğim,yarım saat uzaklıktaki semte sadece 5 kez gidebilmişim gezmek için,bi kez elimize para geçmiş alışverişe çıkmışız,onda da aldığı bi ceketin üstünde iplik parçası var,sökülmüştür belki bi kontrol edeyim geri veririz olmazsa diye düşünüp ipliği hafif kontrol ettim diye,ceketini mahvetmekle suçlayıp hırpaladıktan sonra herşeyi anladım.6 ay daha olabilceğim en anlayışlı halime büründüm,sonra resti çektim.aldım karşıma konuştum

-sen neyine güveniyorsun?benim istediğim herşeyi bana sağlayabilcek bir ailem var,seninle iki restorana alışverişe gidelim dedim,seni adam yerine koyup,ben istesem oralardan çıkmazdım,ama dedim ki yanımda sevdiğim olsun.kimsin ki sen?elinde somut bi başarın var mı?boş gezenin boş kalfası.senden adam olmaz,hiçbi kızın da vaktini yeme bundan sonra

deyip terk ettim.hatasını anladı,hediyeler süprizler ama boşa..

Ne güzel demişsin canım ya çok hoşuma gitti valla

canım ben evlenirken eşimin ailesi bizim hiçbirşeyimize karışmadılar, biz herşeyi kedimiz yaptık, benim aileme veya bana hiçkimse düğünde ne takalım ne istersin demedi, eşyalarımızın tümünü eşim ile beraber ikimiz aldık. Eşimin ailesi düğünde pırlanta bir set ile bir kelepçe taktılar bana, nişanda da inci bir kolye ve 7 taşlı pırlanta bir yüzük takıldı.

Oturacağımız ev eşimin kendi evi, mutfağını banyosunu baştan yaptırdık, düğünümüzü yemekli yaptık, benim ailem başka bir şehirde oturuyor, babam 1 sene öncesinde vefat etmişti, annem de orada da düğün yaptı ve babam da olmadığından bize ekstra düğün hazırlıkları sırasında bir yardımda bulunamadı.

Bunun dışında yurtdışına balayına gittik ve toplamda 150.000 TL. civarında para harcadık. Çok mu durumumuz vardı hayır. Eşimin annesi düğünde çok güzel bir düğün diye eşine dostuna hava attı, annemi bir kere bile arayıp düğüne geleceğiz bir ihtiyacınız var mı demedi, memleketteki düğüne misafir gibi gelip gittiler, bize düğün hazırlıkları sırasında size 10000 TL. borç veririm ama ev almanız kaydıyla dedi, İst.da 10000 TL. ye ev alınabiliyormuş ve bizim düğün için yaptığımız hiç masraf yokmuş gibi, biz de istemedik. Bu arada eşimin annesi ve babası ayrı, babası sağolsun hakkını yemeyeyim mutfağımızı yaptırdı. O gelinlik seçmekmiş falan, kimse bana hazrılıklar nasıl falan diye bile samimi bir şekilde sormadı.

Peki ne oldu? 20 gün sonra evliliğimin ilk yıldönümü, 1 yıl boyunca kayınvalidem evime sadece bir defa geldi, biz de ayda 1 defa falan gidip 1 saat oturup kalkarız. Kayınpederimi çok seviyorum ama kayınvalideme karşı herhangi bir duygum yok.

Bu yapmadılar dediklerimi de yapmaları gerekirdi diye söylemiyorum, ben küçük bir yerde büyüdüm ve bizim orada bu hazırlıklar bu bahsettiğim eksiklikler olmadan tamamlanırdı. Ama ne ben ne de ailem niye düğünde takılacak seti bana seçtirmediler, niye düğün yerini tutmadılar falan diye düşünmedik hiç ve bence hiç önemli değil, mesela annemle aramızda konuştuk bazen neden aramadılar falan diye ama böyle görmediğimiz için konuştuk, herkes kendi bilir canım. onlar sadece bana değil kendi oğullarına hiçbirşey yapmadılar, benim onun alacağı herhangi bir şeye ihtiyacım yok Allaha şükür ama böylece aramızda mesafeli bir ilişki oldu.

Çok dağınık anlattım canım ama benim için erkek tarafı veya kız tarafı ne yaparsa ne kadar yaparsa ekndi gösterişi için yapar, düğünde kıza alınan takı bir hediyedir, içinde ne geliyorsa onu alabilir. Mesele bence bu değil, önemli olan nişanlındır. Onun tavırları önemli, onun sana yaklaşımı önemli, ben Allah utandırmasın bugüne kadar bir gün bile evlendiğim için en ufak bir pişmanlık duymadım:nazar:

sen de 6 ay 1 yıl sonra pişmanlık duymak istemiyorsan şimdi nişanlın hakkındaki duygu ve düşüncelerini düşün bence, ailesini bu meselden ayrı tut. Eşinin ailesi olan ilişkisi ve ailesi ile senin aranda bir sorun olduğunda tavırları nasıl bunları ölç biç, ona göre kararını ver ama zaten resmi nikahımı yaptım bir deneyim deme, bu denemelik birşey değil, deneme dediğin olay şu an yaşadığın nişanlılık süreci zaten.

PS: Bu arada "doğum yapınca sein ödüllendiririz" cümlesi çok ağır bir cümle bence. Ben senin yerinde olsam bana böyle bir cümle kuran insandan zaten hiç hediye kabul etmem. Ben senin soyunu sürdürmek için dünyaya gelmiş bir araç değilim ki sen doğum yaptım diye beni ödüllendiriyorsun, hediye ve ödül ayrı kavramlardır benim için. Ben çocuk yapacaksam kendim istediğim için yaparım sana bir hizmet olsun diye değil ki oldu olacak birde başarılı hizmetlerim içim plaket ver :19:

Çok karıştırdım canım sadece benim penceremden bu olaylar böyle, bu takı olaylarından falan dolayı çok insan mutsuz bir şekilde hazrılanıyor en güzel günlerinden birisi olması gereken güne, ben bunu doğru bulmuyorum kısacası. umarım kararın ne olursa olsun sonunda çok mutlu olursun canım. Seni kıracak birşey yazdıysam kusura bakma:26:

bole işlerde iş erkekte yani eşinde biter...

ama bunda iş yok gibi baksana daha sevgiliyken gostermiş aslında sana gercek yuzunu..

ama aşk işte... gorsek de inanmak istemiyoruz yada bunu buyutmeye gerek yok diyoruz..

bi evliligin temeli guven sevgi saygıdır.. ama hepsini somurmusler sende

eger bu 3 ünü tekrar toparlayacagına dair bir inancın yoksa zor... Allah yardımcın olsun , hayırlısı olsun

cnmm ama bunun eşi olacak müstakbel adayda fiyasko baksana....

canımmm sakın 6 hafta var diye kendini mecbur hissetme sakın............

Nikahıda yapmışsın,nasıl olacak bu iş? Aklında karışık, evleneceğin adama sayında kalmamış, otur ailene içini dök

arkadaşım bu evlilikten hayır gelmez.bıraz böyle pat dıe soyledım ama gerçek...evlilik hadı evlenelım denıyelım denecek kadar basıt bısey değil.anlattıkların kadarıyle karsındakı adamda evlenilecek bır adam gıbı durmuyor.o yuzden yolun neresınden donersen kar.maddı olarak kesınlıkle bakmıyorum. ama sen bole bır konu açtıracak kadar doluysan bırak gıt derim...

hepsini okudum. bende seninle benzer şeyleri yaşadım yalnız bizimkiler daha cimriydi.cimri ve görgüsüz insanla başa çıkmak imkansızdı benim için.ayrıldım bende... ayrılık zor ama zamanla atlatılıyo.. bir ömür için yola çıkmak...
iyi düşün. saygı yoksa iişin zor.
ben ayrıldım ve bunun için seviniyorum şuan.
sevgi azaldıysa saygı yoksa..

kizlar hepiniz haklisiniz yazdiklarinizda, bu adamla evlendigimde artik mutlu olacagima inanmiyorum, 1,5 sene sonra bunun farkina vardigim icin kendimi salak hissediyorum, herseyi onceden gorebilirdim, halbuki bu evlilik icin ailemi ikna etmek icin 6 ay ugrasmistim, annemle babam haklilarmis :59:
ayrildiktan sonra kendimi nasil toplarim ben ? belki bundan sonra evlilige ve erkeklere dusman olur birdaha evlenmeye kalkismam. Onu okadar cok sevdim ki bu gunlere geldigime inanamiyorum, dusunemistim dugunume 6 hafta kala ayrilan nisanlisindan vazgecen bir kiz olacagima. Boyle birseyin basima geldigine inanamiyorum, ailemide buyuk hayal kirikligina ugratmis olacagim. Nekadar zor bir karar ALlahim yardim et bana dogru yolu goster :58:

vallaha denilecek pek fazla şey kalmamış ama eşinde ailesine uymus senı umursamadan alabılıyorsa bence yada ben olsam dıyorum atardım nişani falan sevmıyosun saygın yok daha evliligin neresini deniyeceksin ? onu anlamıs degılım nedemek davetıyeye kınanın yazılamdıgı kız tarafına naparsanız yapın dendıgı tam bır rezıllık yanı kararı kendın verıcen oluyorsa olcak olmuyorsa zorlama mutsuz olursun... ne olursa olsun o evde bı kere bırlıkte yaşıyacaksınız 2nızınde görus acısı önemlı tamam çok pahalıdır anlarım ortası bulunur ama kafana göre almakda neymıs. neyse fazla uzatmıyacam yanlıs anlama yargılamıyorum kımseyi

kizlar hepiniz haklisiniz yazdiklarinizda, bu adamla evlendigimde artik mutlu olacagima inanmiyorum, 1,5 sene sonra bunun farkina vardigim icin kendimi salak hissediyorum, herseyi onceden gorebilirdim, halbuki bu evlilik icin ailemi ikna etmek icin 6 ay ugrasmistim, annemle babam haklilarmis :59:
ayrildiktan sonra kendimi nasil toplarim ben ? belki bundan sonra evlilige ve erkeklere dusman olur birdaha evlenmeye kalkismam. Onu okadar cok sevdim ki bu gunlere geldigime inanamiyorum, dusunemistim dugunume 6 hafta kala ayrilan nisanlisindan vazgecen bir kiz olacagima. Boyle birseyin basima geldigine inanamiyorum, ailemide buyuk hayal kirikligina ugratmis olacagim. Nekadar zor bir karar ALlahim yardim et bana dogru yolu goster :58:

zararın neresınden dönersen kardır şimdi belkı guvenmen bıraz zor olcak ama evlensen cocugun olsa yada ne bılım buyuk problemler cıkar bence ailen sen ıyıde yapsan kötude yapsan arkanda olmaya devam edıcektır yardım al bı cok ınsan var öyle sadece sen degılsın

Back