yuzme mi fitness mi?

mnla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2008
1.293
9
arkadaslar ben yaklasik bir aydir fitness yapiyorum. simdilik programimda 20 dk yuruyus bandinda yuksek tempoda yuruyus, uzay bandi( cross trainer) 10 dakika. mekik 3*20, yerde bacak egzersizleri ve ayakta basen ve bel cevresi icin haraketler var. benim ilk olarak hedefim incelmek. aslinda 6-7 kilo fazlam var ama diyet yapamiyorum o yuzden de bu kilolari kisa zamanda verebilecegimi sanmiyorum. uyesi oldugum spor salonunun yuzme havuzu da var. yuzme bilmedigim icin daha once cesaret edememistim ama iki gundur ugrasiyorum ve epey yol kat ettim.

simdi merak ettigim kalori yakimi ve kaslari calistirmasi bakimindan fitness mi daha verimli olur yuzme mi? acikcasi o kadar hizli tempoda yurumeme ragmen 20 dakikalik yuruyus sonunda 180 kalori ancak yakiyorum. bu da benim hevesimi kaciriyor biraz. :1no2:

ne dersiniz? yuzmeye mi agirlik versem fitness a mi? acikcasi yuzme daha eglenceli... cip cip cip yuzmeye calisiyorum...hihoyyyt her yerim agriyor ama yine de cok zevklialkisalkisalkis
fikirlerinizi ve deneyimlerinizi bekliyoruma.s.

ben fitnes ile kisa surede 21 kilo verdim,ama yuzmenin de cok iyi oldugunu biliyorum,yanlizca 20 dakikalik yuruyusde 180 kalori bana cok cok az geldi,,,tebpolu yurumen gerekmiyomu,,,:uhm:

ben fitnes ile kisa surede 21 kilo verdim,ama yuzmenin de cok iyi oldugunu biliyorum,yanlizca 20 dakikalik yuruyusde 180 kalori bana cok cok az geldi,,,tebpolu yurumen gerekmiyomu,,,:uhm:

canim hizli yuruyorum aslinda. en yuksek hiz 9. ben 7 de yuruyup 8de kosuyorum. ama yine de 20 dakika sonunda (2.2 km civarinda yurumus oluyorum) yaktigim kalori 200 u bulmuor. ben de sasiriyorum. :uhm:

canim hizli yuruyorum aslinda. en yuksek hiz 9. ben 7 de yuruyup 8de kosuyorum. ama yine de 20 dakika sonunda (2.2 km civarinda yurumus oluyorum) yaktigim kalori 200 u bulmuor. ben de sasiriyorum. :uhm:

mesaj tekrari..

Son düzenleme:
tüm kasları çalıştıran yüzmedir aslında..bel fıtığı olan hastalara bile tavsiye edilir.ama fitness ap ayrı bişey..zevkide,çalıştırdığı kas gruplarıda,kaloriside çok çok farklı kıyaslıyamam....ağarlık çalışması vücudu kuvvetlendiriyor ve spor yapmasanız dahi siz uyurken o kaslar kalori yakmaya devam ediyor..20dkda 180 az gibi görünsede değil..sadece yürüyüş yapcak olsan 1 st yaparsın ama bu bir program vücudunu ısındırıp dier hareketlere geçiyorsun..biz salonda fitness ımızı yapar sonra havuza geçerdik canım..hem dinlendiriyor..hem zevkli diye..sende sporundan sonra yap çünkü;yeni öğreniyorum diosun,yağ yakmak için uzun süre suda kalman lazım.sen sporunu yap sonra yüzmeye geç..hem yüzmeyi öğrenirsin hemde suda dinlenirsin....kaydirigubbakcemile5

Yüzme tüm kasları çalı$tırır....

her ikisini de yapan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, yüzme tüm kasları aynı anda çalıştırır ve asla sıkılmazsınız. fitness yaparken de her yeri ayrı ayrı çalıştırırken yorgunluktan bitap düşersiniz

İncelmek için önce fitness yapacaksın daha sonra kasları uzatmak için yüzeceksin ama bunları aynı gün aynı hafta içinde yapma sakın birbirine ters aktiviteler önce kilo ver sonra yüz tatlım...

cevap: ikisi de . yuzmeyi düzenli olarak yapamazsınız, eger profesyonel bir yuzucu değilseniz haftanın 3 günü ömür boyu yuzme yapamazsınız. ama fitnes yapabılırsınız. dolayısıyla ister tenis oynayın ister yuzun ama öncelikle fitnesi sürekli olarak yapın onun yanında da sevdiğiniz sporları da fırsat buldukca yapın. bu sayede hem tüm kaslarınız çalışmış olur hem de fitnesle güclenen , kas eklem gurubunuzla sakatlanmaların da buyuk oranda önune gecersınız.

öncelikle spor yapman lazım canım. vücudunu calıstırman sıkılastırman ve incelmen lazım. böylelikle emin ol daha iyi yüzersin. kilolu bir vücutlamı daha rahat yüzersin yoksa zayıf bir vücutlamı? incelmen gerekiyor . daha sonra kaslarının iyice sıkılasması ve kemiklerinin esnemesi için yüzme şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…