Konuyu hortlatacağım ama bende anlatmak istedim belki birilerinin işine yarar. Denizi olmayan biyerde büyümüş biri olarak bende bilmiyordum yüzmeyi.. Yüzme kursuna gittim tahtayla yüzmeye kadar ilerledim ama tahtayı bırakınca kollar ve ayaklar işin içine girince o koordinasyonu yakalayamadım kulaç atıyosam ayaklarım durdu ayaklarımı çırpıyorsam kollarım hareket etmedi ve hep battım... Balayına gittiğimizde eşim biraz öğretmeye çalıştı ama ben çok korkuyordum sen suya yat alttan tutacağım dedi denedik ama benim direk kafam suya giriyo ve çıkaramıyorum çokta çabalamadım nasılsa yapamıycam diye.. ikinci tatile gidişimizde girdik denize baya sığdı ilerliyoruz eşimle ama deniz belimdeyken bile ayakta durmakta zorluk çekiyordum dengem bozuluyordu elini hiç bırakamıyordum..
sonraa... eşim şnorkel almıştı (gözlük ve hortumlu maske) şnorkelle bir dene bak sonra sıraya giricez kavga edicez şnorkel için dedi bi heves denemeye karar verdim.. taktım şnorkeli (şnorkelde burun kapalı oluyor ağızda hortum kafanız suyun içindeyken ağızdan nefes alıp veriyorsunuz ve gözleriniz açık oluyor ) önce sadece sakince suya yüz üstü uzandım nefes alıp veriyorum ve gözlerim açık hiç kıpırdamadan suyun üstünde durabildiğimi iyice anladım... sonra kursa gittiğim için kulaç ve ayak çırpmayı biliyordum zaten yavaş yavaş onlara başladım derken bide baktım denediğim gün yüzmeye başladım...

şnorkelle havuzda denedim bi uçtan bi uca yüzdüm onuda başardım okadar sevindim ki anlatamam çünkü bende senelerce denizin dibinde ayaklarımı sokuyordum anca... bu kadar uzun yazdım ama belki birinin işine yarar diye ...
ama tabi şuan sadece şnorkelle yüzebiliyorum ve suda sabit ve dik şekilde duramıyorum bu seneki hedefim sadece deniz gözlüğüyle yüzmek çünkü ben suda gözlerimi açamıyorum oyüzden gözlük şart ( gözle ilgili sorun yaşayanlar gözlük denesinler mutlaka çünkü gözü açamayınca dengede bozuluyor)
ve gerçektende eşimin dediği oldu şnorkel için sıraya girdik sonra olmadı gittik bir tane daha aldık
velhasıl kelam benim derdime derman şnorkel oldu ... belki tam anlamıyla yüzemiyorum ama suyun tadını çıkarabiliyorum artık ve denizden havuzdan çıkmak istemiyorum inşallah isteyen herkes öğrenir yüzmeyi ....