• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzme korkusunu yenen varmı aranızda

bende de tam tersi
kramp girse bile boğulmam havasındayım:p ne kendine güvense
çok iyi yüzebildiğimden değil kesinlikle:) ki usta yüzücüler bile boğuluyor kramp girince
bence olay sakinlikte
kramp giriyor diyelim öyle duruyorum dinleniyorum suda
nasılsa batılmıyor ki deniz yani
havuzda zorlamam ama kendimi ve tek de asla girmem havuza o ayrı
ama deniz taşıyor zaten kendinizi bırakın gitsin sakin sakin ;)

boyunuzu geçmeyen yerlerde yüzün illa derinde yüzeceksiniz diye bir şey yok.herkeste çok iyi yüzme biliyor diye bir şey yok.ben eskiden derinlere giderdim annem çok panik yapardı o panik yaptıkça daha çok giderdim.ama son bir kaç senedir gitmiyorum derinlere birden korku başladı ve boyumu geçmeyen yerlerde yüzüyorum :)

Ben de tam öğreniyordum ki tatil bitti.:KK51: Seneye inşallah. İnsan suyun içinde kendini tanımalı ilk önce. Mesela ben deli gibi çırpınıyordum baştan,:KK53: baktım yaşlı bir teyze, aheste aheste yüzüyor, bende öyle yapayım dedim:KK58: birde baktım ki 4 5 metre gitmişim.:KK66: Bir de anlamadığım bir şey var. Yüzerken dengemi kaybedince, ilk kafam batıyor:KK64: seneye onu da çözücem inşallah.:KK6:

Sana tavsiyem
1- boyunu geçmeyecek 1.40 derinliğinde bi havuz bul
2- kendine bir bone ve havuz gözlüğü al 10 lira falan
3-özel derslere çok deli paralar istiyorlar sakın verme, ben verdim 10 ders parası gidemedim, gerekde yokmuş, sana sadece telkinde bulunuyor
4- internetten kurbağa tekniklerini defalarca izle
5- kafanı suya sokmak zorunda bile değilsin suda yürüyerek zıplayarak bile alışacaksın bak gör.
Ha özel derste alırım dersen dahada ilerletirsin. Bi cesaretle tut nefesini ve bırak kendini suya. Bana kimse böyle anlatmamıştı 29 yaşında başardım.

Canım bosuna korkuyorsun.

Ailece su deniz delisinin. 1.5 yaşındaki Yeğenim iskeleden atlıyor, kolluk takmadan yüzüyor maşallah:) Herkes olimpiyatlara katılsın ileride diyor. Bizim tüm aile böyle..

Annem deniz kenarında yüzme bilmeyen onlarca kişiye yüzme öğretmiştir:))

Havuzda Yüzmek yorar insanı. Deniz daha kolaydır ve batmak istesen de batmazsın, su kaldırır seni.

Eşim de sadece havuzda Yüzer denizden çok korkardı. Ilk kıyıda ayaklarını soktu belini geçmeyen yere geldi derken şimdi denizsiz yapamaz oldu.

Hiç korkma ve hayattaki en güzel en stres Alıcı bir şeyden kendini mahrum etme..

Dene.

Ay canim banada yardim lutfen ben 1.5yasinda baslamisim cok korkmusum en basta sonra sudan cikmadin diyor ve cok iyi yuzmeye basladim ama simitle sonra cikardim onu baya yuzuyordum suyun ustunde altinda balik gibiydim.Gecen yil arkadasim boguldu ve vefat etti mekani cennet olsun.Ben sudan cok korkuyorum suan havuza gittik boguluyordum az kalsin yuzme bilmiyor gibiydim oradaki yuzuculer bana cok iyi yuzme bildigimi ama korktugumu soylediler :( Panikliyorum malesef onceden su altinda cok iyi dalardim yani uzun sure dururdum suan panikliyorum oldugum yerde denize gidecegiz bana tuyo verir misin ne yapsam?

Denizi çok seviyorum..:KK47:

Kociş korkuyor. .:110:

Keşke o da sevseydi..:21:

boyunuzu geçmeyen yerlerde yüzün illa derinde yüzeceksiniz diye bir şey yok.herkeste çok iyi yüzme biliyor diye bir şey yok.ben eskiden derinlere giderdim annem çok panik yapardı o panik yaptıkça daha çok giderdim.ama son bir kaç senedir gitmiyorum derinlere birden korku başladı ve boyumu geçmeyen yerlerde yüzüyorum :)
Yüzmeyi bilmeyen boyunu geçmeyen yerde de yüzemiyor:) küvette bile boğulabiliriz yani

tampon flan kullansan da tatil öncesi öğrensen iyiydi be koalina :)
Daha önce hiç kulkanmadım diyr cesaret edemedim ama kulaç atmadan gidebiliyorum sadece ayak çırparak. Eskisi gibi delicesine de korkmuyorum. Kulaca yeni geçiyorduk ki devamı gelmedi:(

Bırakma yaa :KK61: tampon kullan
Tampon hiç kullanmadım daha önce başıma iş açmayayım dedim:(

Önce boyunuzu geçmeyen yerlerde deneseniz_ Psikolojik olarak şunu bilin ki; orda boğulmazsınız istediğiniz an yere basabilirsiniz. Özellikle denizde su sizi zaten kaldırır. Havuzda da kenara yakın yerlerde deneyip istediğinizde tutunabileceğinizi bilin. İnsanların oldıuğu çevrede yüzerseniz acil durumlarda sizi kurtarabileceklerini bilmeniz güven verir. Sünger tarzı malzemelerden sörf tahtasına benzeyen şeyler, uzun çubuklar var. Bunlardan destek alabilirsiniz. İnşallah yenersiniz, çok eğlenceli bir şey. :)

bir ankaralı olarak YÜZME BİLMEYENLERDEN Bİri de benim
14 yaşındayken babam yüzme öğreteceğim diye beni denize attı ve ben baya baya boğuldum,su yuttum epeyce ve bir daha suya girmeye korkar oldum
daha sonra grup dersi aldım yüzmede ama işe yaramadı malum grup olunca hoca en fazla 10 dakika ayırabiliyor sana
ve şimdi yüzemiyorum
33 aylık kızım var denize bensiz girmek istemiyor
ama ben de yüzme bilmiyorum
eşim yüzme biliyor ama öğretemiyor
sanırım benim de özel ders almam şart

Konuyu hortlatacağım ama bende anlatmak istedim belki birilerinin işine yarar. Denizi olmayan biyerde büyümüş biri olarak bende bilmiyordum yüzmeyi.. Yüzme kursuna gittim tahtayla yüzmeye kadar ilerledim ama tahtayı bırakınca kollar ve ayaklar işin içine girince o koordinasyonu yakalayamadım kulaç atıyosam ayaklarım durdu ayaklarımı çırpıyorsam kollarım hareket etmedi ve hep battım... Balayına gittiğimizde eşim biraz öğretmeye çalıştı ama ben çok korkuyordum sen suya yat alttan tutacağım dedi denedik ama benim direk kafam suya giriyo ve çıkaramıyorum çokta çabalamadım nasılsa yapamıycam diye.. ikinci tatile gidişimizde girdik denize baya sığdı ilerliyoruz eşimle ama deniz belimdeyken bile ayakta durmakta zorluk çekiyordum dengem bozuluyordu elini hiç bırakamıyordum..

sonraa... eşim şnorkel almıştı (gözlük ve hortumlu maske) şnorkelle bir dene bak sonra sıraya giricez kavga edicez şnorkel için dedi bi heves denemeye karar verdim.. taktım şnorkeli (şnorkelde burun kapalı oluyor ağızda hortum kafanız suyun içindeyken ağızdan nefes alıp veriyorsunuz ve gözleriniz açık oluyor ) önce sadece sakince suya yüz üstü uzandım nefes alıp veriyorum ve gözlerim açık hiç kıpırdamadan suyun üstünde durabildiğimi iyice anladım... sonra kursa gittiğim için kulaç ve ayak çırpmayı biliyordum zaten yavaş yavaş onlara başladım derken bide baktım denediğim gün yüzmeye başladım... :KK49: şnorkelle havuzda denedim bi uçtan bi uca yüzdüm onuda başardım okadar sevindim ki anlatamam çünkü bende senelerce denizin dibinde ayaklarımı sokuyordum anca... bu kadar uzun yazdım ama belki birinin işine yarar diye ...
ama tabi şuan sadece şnorkelle yüzebiliyorum ve suda sabit ve dik şekilde duramıyorum bu seneki hedefim sadece deniz gözlüğüyle yüzmek çünkü ben suda gözlerimi açamıyorum oyüzden gözlük şart ( gözle ilgili sorun yaşayanlar gözlük denesinler mutlaka çünkü gözü açamayınca dengede bozuluyor)
ve gerçektende eşimin dediği oldu şnorkel için sıraya girdik sonra olmadı gittik bir tane daha aldık :D
velhasıl kelam benim derdime derman şnorkel oldu ... belki tam anlamıyla yüzemiyorum ama suyun tadını çıkarabiliyorum artık ve denizden havuzdan çıkmak istemiyorum inşallah isteyen herkes öğrenir yüzmeyi ....

Yuzmede altin kural kendini kasmamak.ne kadar rahat olursan suyun uzerinde batmadan kalman okadar rahat olur.
Cok yorulmusta yataga uzaniyor gibi uzan suya bacaklarini cirp kollarinla kulac at ilerlersin zaten

Ben de sizin gibiydim. Kimler kimler öğretmeye çalıştı, ııhh korkumu yenemiyordum. Sonra havuza yazıldım. Makarnalar var onlara ya da havuz kenarına tutundum ve kendimi bıraktım. İnan kendini bırakıp heyecan yapmadığında su hemen kaldırıyor. Kendi kendime baya bir öğrendim yüzmeyi. Hiç bir yerden destek almıyorum. Biraz kendi kendine takıl, korkunu yen. Sonra özel ders al derim.

Ben denize giriyordum da havuza giremiyordum. Deneyememistim bile. Gecen haftaya kadar. Ozel havuzlu bi villaya gittim. Kimse olmadigi icin biri hopladi mi zipladi mi au bana carpicak derdide olmadi. 3. Gun sonunda havuza tek girebildim. Su sizi nutlu ediyorsa korkunuzu yenebilirsiniz.

Com sakin olmak gerekiyor. Cunku getcekten suda bogulmak cok zor. Panik yaparsaniz su size kusuyor resmen. Benim burnuma kadardi havuzun boyu. Ona ragmen alisabildim. Cok guvendiginiz biriyle calisin. Alisirsinoz.

Ben de sizin gibiydim. Kimler kimler öğretmeye çalıştı, ııhh korkumu yenemiyordum. Sonra havuza yazıldım. Makarnalar var onlara ya da havuz kenarına tutundum ve kendimi bıraktım. İnan kendini bırakıp heyecan yapmadığında su hemen kaldırıyor. Kendi kendime baya bir öğrendim yüzmeyi. Hiç bir yerden destek almıyorum. Biraz kendi kendine takıl, korkunu yen. Sonra özel ders al derim.
Bende korku yok heyecan var allahım bugünde var atlama yapıcam aklıma geldikçe kalbim sıkışıyor

Aaaa ne fark ettim, çok iyi kilo vermişsiniz. Kaç ayda verdiniz :)) Atlama korkunç gerçekten, onu ben çok aşamıyorum :KK70:
Ben zor verdim 2 yıl Canım metabolizma sorunum var insülin direnci ve tip 2 diyabetim işte aklıma geldikçe kalbim sıkışıyor

Konuyu hortlatacağım ama bende anlatmak istedim belki birilerinin işine yarar. Denizi olmayan biyerde büyümüş biri olarak bende bilmiyordum yüzmeyi.. Yüzme kursuna gittim tahtayla yüzmeye kadar ilerledim ama tahtayı bırakınca kollar ve ayaklar işin içine girince o koordinasyonu yakalayamadım kulaç atıyosam ayaklarım durdu ayaklarımı çırpıyorsam kollarım hareket etmedi ve hep battım... Balayına gittiğimizde eşim biraz öğretmeye çalıştı ama ben çok korkuyordum sen suya yat alttan tutacağım dedi denedik ama benim direk kafam suya giriyo ve çıkaramıyorum çokta çabalamadım nasılsa yapamıycam diye.. ikinci tatile gidişimizde girdik denize baya sığdı ilerliyoruz eşimle ama deniz belimdeyken bile ayakta durmakta zorluk çekiyordum dengem bozuluyordu elini hiç bırakamıyordum..

sonraa... eşim şnorkel almıştı (gözlük ve hortumlu maske) şnorkelle bir dene bak sonra sıraya giricez kavga edicez şnorkel için dedi bi heves denemeye karar verdim.. taktım şnorkeli (şnorkelde burun kapalı oluyor ağızda hortum kafanız suyun içindeyken ağızdan nefes alıp veriyorsunuz ve gözleriniz açık oluyor ) önce sadece sakince suya yüz üstü uzandım nefes alıp veriyorum ve gözlerim açık hiç kıpırdamadan suyun üstünde durabildiğimi iyice anladım... sonra kursa gittiğim için kulaç ve ayak çırpmayı biliyordum zaten yavaş yavaş onlara başladım derken bide baktım denediğim gün yüzmeye başladım... :KK49: şnorkelle havuzda denedim bi uçtan bi uca yüzdüm onuda başardım okadar sevindim ki anlatamam çünkü bende senelerce denizin dibinde ayaklarımı sokuyordum anca... bu kadar uzun yazdım ama belki birinin işine yarar diye ...
ama tabi şuan sadece şnorkelle yüzebiliyorum ve suda sabit ve dik şekilde duramıyorum bu seneki hedefim sadece deniz gözlüğüyle yüzmek çünkü ben suda gözlerimi açamıyorum oyüzden gözlük şart ( gözle ilgili sorun yaşayanlar gözlük denesinler mutlaka çünkü gözü açamayınca dengede bozuluyor)
ve gerçektende eşimin dediği oldu şnorkel için sıraya girdik sonra olmadı gittik bir tane daha aldık :KK70:
velhasıl kelam benim derdime derman şnorkel oldu ... belki tam anlamıyla yüzemiyorum ama suyun tadını çıkarabiliyorum artık ve denizden havuzdan çıkmak istemiyorum inşallah isteyen herkes öğrenir yüzmeyi ....
Nickinize bayıldım :KK200:ilk onu belirtmek istedim ne güzel anlatmışsınız çok ayrıntılı teşekkür ederim

Back
X