yüzme bilmiyorum

kzbnmrzzhr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2018
69
109
37
bu yaşıma kadar yüzme öğrenmedim. 35 yaşımdayım. Bu sene bir merak saldım. havuza gidiyorum denize gidiyorum kıyılarda debelenip duruyorum. sizce bu yaşta yüzme öğrenilir mi. Aradığım cevap motive etme tarzı yaparsın cevapları değil gerçekten bu yaşta ya da yakın yaşlarda deneyip de öğreniliyor mu? öğrenilirse ne kadar zamanda öğrenilir.

Elbette öğrenilir.
Her yerde kursları var, izleti sitelerinde binlerce öğretici videolar var.
Su üzerinde durmayı başarmak, yürümeyi öğrenmek gibidir yeter ki çabalayın.

bu yaşıma kadar yüzme öğrenmedim. 35 yaşımdayım. Bu sene bir merak saldım. havuza gidiyorum denize gidiyorum kıyılarda debelenip duruyorum. sizce bu yaşta yüzme öğrenilir mi. Aradığım cevap motive etme tarzı yaparsın cevapları değil gerçekten bu yaşta ya da yakın yaşlarda deneyip de öğreniliyor mu? öğrenilirse ne kadar zamanda öğrenilir.
Bende bu sene öğrendim küçükken yüzme kursuna da gittim her yaz babam denize götürürdü bi turlu öğrenemezdim ayaklarım yere basmayinca güvensiz hissederdim
Simdi havuzda bi uçtan diğer uca yuzebiliyorum temmuz ayında tatil planım denizde kendimi deneyeceğim ama şu sıra köpekbaligi fobim başladı denize girmekten çekiniyorum

Ben 27 yaşında öğrendim.Bir öğretmen arkadaşım 55 yaş civarında öğrendi.Ama kurs almadan öğrenmeye çalışanlar başarısız oldu.

ohooo 50 yaşında öğrenen var 35 nedir ki kursa gidin çözersiniz 🫶

Tabiki kursa gidin 8 saatte yuzme ogrenen kursa giden ardism vardi ogrendi

Annem 44 yaşında yanımızda gidip gelirken merak saldı sonrasında öğrendi 3 senedir biz olmadan da artık arkadaşları ile kadın planlarına gidiyor sürekli 😄

52 yaşındaki babamı bu sene kursa ben yazdırdım da sadece 4 derste öğrendi.
Öncesinde senelerce ben su üstünde durmayı bile öğretemedim.
Yüzme kursuna gidin öğrenirsiniz.

Ben de yuzmeyi cok iyi bilmiyodum yaklasik 10 yil once, bi arkadasa gel sana ogretiyim deme salakligiyla birlikte hem ona hem kendime ogretmistim jsjsjdj cok enteresan bir animdir😅 bi baktim yuzebiliyorum cocuk da kapti iki hareketle. Ah cocukluk resmen 20li yaslarin basi

Ben 25 yaşında kendi kendime öğrendim. denizde ayaklarımın değdiği boynuna kadar gelen suda düzenli nefes alıp verirken ellerini ve ayaklarını hafif oynatacaksın. Yere değebileceğini bildiğin için panik yapmazsın. Nefesin düzenli olduğu sürece batmazsın. Böyle suda durabildiğini görünce kulaçla değil de suyun altından ayaklarını çırparak ve kollarını önde ortada birleştirip yanlara doğru açacak şekilde hafif hareketlerle ileri doğru yüzebilirsin.
Ben öğreneli 8 sene oldu ama ayağımın değmediği yere gitmem. Çünkü yüzüyorsan ha kenarda yüzmüşsün ha açıkta benim için aynı.
Deniz olarak da dalganın olmadığı koyları tercih edersen batıp çıkıp su yutmazsın böylece yüzmekten korkmazsın. Ben girer çıkarım kafamın üstü ıslanmaz mesela :KK70: kulağıma hiç su kaçmaz çünkü kafamın suya girmesinden nefret ederim ve sokmam. Böyle de yüzülüyor bence sen de yapabilirsin

Arkadaşım öğrendi 33 yaşında tatile gittiğimde daha keyif aldım dedi. Bende bilmiyorum

Tamamen sana bağlı. Sudan korkmuyorsan öğrenirsin. Korkuyorsan biraz zor. Önce korkunu yenmen lazım.

Ben yüzme biliyordum stil öğrenmek için 30unda gittim. Es zamanlı bir sürü hiç bilmeyen de ders alıyordu. 1 aya kalmadan hepsi olimpik havuzda (3-3.5 metre derinliğindeydi diye hatirliyorum) stille yüzmeyi öğrendiler. Kelebek dışında her stili de öğrendim.

Ben kendi kendime öğrendim bu yöntemlede cok kişiye öğrettim ayağının suya değen yerinde yüzün denize bakacak şekilde dümdüz yatacaksın elini kolunu çırpmaya hiç çalışma çünkü öyle yapınca batıyor gibi hissediyorsun suya yapabildin şu seni kaldırıyor ya önce yavaşça ayaklarını çırp baktın ilerliyorsun sonra kollarınla yavasca kulaç at ve nefes almak için basini yana çevir başını havaya kaldırmaya çalışma yine batıyor gibi hissediyorsun ben her rurlu yuzebiliyirum ama kafam yukarda yuzmeyi sonradan öğrendim sırt üstü yüzmek daha kolay suya yat yine cirpinmadan yavaşça ayaklarını çırp çok çırpındıkça panik gibi olmaz

Ben 25 yaşında kendi kendime öğrendim. denizde ayaklarımın değdiği boynuna kadar gelen suda düzenli nefes alıp verirken ellerini ve ayaklarını hafif oynatacaksın. Yere değebileceğini bildiğin için panik yapmazsın. Nefesin düzenli olduğu sürece batmazsın. Böyle suda durabildiğini görünce kulaçla değil de suyun altından ayaklarını çırparak ve kollarını önde ortada birleştirip yanlara doğru açacak şekilde hafif hareketlerle ileri doğru yüzebilirsin.
Ben öğreneli 8 sene oldu ama ayağımın değmediği yere gitmem. Çünkü yüzüyorsan ha kenarda yüzmüşsün ha açıkta benim için aynı.
Deniz olarak da dalganın olmadığı koyları tercih edersen batıp çıkıp su yutmazsın böylece yüzmekten korkmazsın. Ben girer çıkarım kafamın üstü ıslanmaz mesela :KK70: kulağıma hiç su kaçmaz çünkü kafamın suya girmesinden nefret ederim ve sokmam. Böyle de yüzülüyor bence sen de yapabilirsin
Aslında derin yerlerde daha zevkli bende sizin gibiydim artık tekne turunda bütün koylarda yuzebiliyorum ve boşuna girmemisim demistim bence sizde kaçırmayın ve girin 😅

Kizim 3 yasindayken yuzme dersi aldigi yerde 60 yasinda bi teyzede ders aliyordu. Ogrenmenin yasi yok ama kendi kendinize de ogrenemezsiniz bu yasta. Ders alin.

X