Yüze Çığ Düşmesi ?

Kızlar 11 haftalık gebeyim, Allah isteyen herkese nasip etsin inşaallah.. :)
Hamileliğimde; yüzümde ve göğsümde küçük küçük sivilceler çıktı. Normal yani.
Neyse bugün gittiğim kalabalık bir misafirlikte; "anaaa yüzüne çığ düşmüş senin kuzum" diye bağırdı yaşlı bir teyze ve direkt okuyup üflemeye başladı. :) Soramadım da ayıp olur diye. Korktum da.
Benim ki dert değil de merak. Yüze çığ düşmesi nedir kızlar? Hiç duydunuz mu?
Yüzde lekelenme icin diyorlar. Çil gibi ama daha buyuk belli belirsiz benekler oluyor. Genelde kız bebege hamile olanlarda görülür. Kız bebek annenin güzelliğini alır derler (anneyi çirkinleştirir manasında).
Benim de alnımda leke olmuştu.
Tabi bu bilgilerin genel geçerliği yok.

Yüzde lekelenme icin diyorlar. Çil gibi ama daha buyuk belli belirsiz benekler oluyor. Genelde kız bebege hamile olanlarda görülür. Kız bebek annenin güzelliğini alır derler (anneyi çirkinleştirir manasında).
Leke yok da küçük küçük sivilceler var. Evet, çirkinleştim. Teyze ondan bahsetti o zaman. Ama okuyup üflemeye başlayınca ürktüm valla. :) kızım mı olacak acaba.

o ne be ılk defa duyuyorum
bende dıyorum yaz mevsımı cığ altında nasıl kalınır

teyze ıyıce yaşlanmıs

Saçmalamış.Hiç duymamıştım.Muhtemelen sağlam bir hurafe.Sakın hamile halinle bunlara üzülüp bebeğini de strese sokma.Geçecek o sivilceler.Lekesi bile kalmayacak.Hamileliğinin tadını çıkarmaya bak.

Leke yok. Sadece ufak ufak sivilceler var.
Şimdi benim de çenemde var öyle ama ne bileyim regli zamanı olur ya öyle gibi geldi bana
Ama kimi hamilede oluyo yüzü çil gibi başlıyo büyüye kahvemsi bi leke göğsü falan oluyo olanı gördüm de başıma gelmedi takma sen de bu yaşlılar var ya çok fena bana örgü örme dediler bebeğin bağırsakları düğümlenirmiş hoş şimdi gençlerde de var geri kafalık biri de dedi saçını boyarsan bebeğe geçer saçı boyalı doğar diye yüzüme siyah maske yapıyodum aaaaa yapma bebek de siyah olur diye öldürcekler beni galiba ama sinirden

2 kızım var bend3 olmadı galiba bende alacak bi güzellik bulamadı :mad::mad::KK61:

Neyse bugün gittiğim kalabalık bir misafirlikte; "anaaa yüzüne çığ düşmüş senin kuzum" diye bağırdı yaşlı bir teyze ve direkt okuyup üflemeye başladı. :) Soramadım da ayıp olur diye. Korktum da.
kendisi doktor muymuş :))

hamileler icin eczanelerde Solenta Pregna var ben onu kallandim..

Benim hamileliğimde vücudumun her tarafında koca koca et benleri çıktı. O teyze beni görse direk çarpılmışsın derdi herhalde :)))

Bende de oyle Janet :( gececek mi bunlar dogumdan sonra. Boynumda bile kucuk kucuk et benleri var cok kafama takiyorum :(

Bende de o zamanlarda olmuştu. Minik minik pütürler böyle ufaktan alerjiymiş gibi. Annemin arkadaşı olan bir teyze hamileyim diye herşeyi yeme kızım pörtlemiş cildin aaa aaa, cips falan mı yedin sen demişti :D bilimsel teyzeymiş o aslında. Sonra elmacık kemiğimin altında sanki kontur yapmışım gibi aslında hoş duran lekelenme oldu her iki taraftada. Doğumdan sonra hafif kaldı, yüzümü zayıf gösteriyor. Bu arada kızım oldu.

Bende de o zamanlarda olmuştu. Minik minik pütürler böyle ufaktan alerjiymiş gibi. Annemin arkadaşı olan bir teyze hamileyim diye herşeyi yeme kızım pörtlemiş cildin aaa aaa, cips falan mı yedin sen demişti :KK70: bilimsel teyzeymiş o aslında. Sonra elmacık kemiğimin altında sanki kontur yapmışım gibi aslında hoş duran lekelenme oldu her iki taraftada. Doğumdan sonra hafif kaldı, yüzümü zayıf gösteriyor. Bu arada kızım oldu.
Evet aynen öyle minik minik pütür pütür, özellikle alnımda ve çenemde. Kaşınıyor da.. :) baya bir çirkinleştim yani.. :) Teyze mi benden korktu ben mi teyzeden belli değil :)

Back
X