bende Tca uygulamak istiyorum 10 yıllık güneş lekelerim var..cogunluk yanaklarda..%20 lik ilk defa olacak kasım gibi düşünüyorum..forumdaki herseyi takip ediyorum tavsiyeleri yorumları..benim aklıma takılan dudak üstü ve ceneye nasıl ne zaman sürüyoruz..ben önce yanaklar sonra alın en son burun çene diye planlıyorm.ne dersiniz..anladıgım kadarıyla leke kalma riski en cok dudak üstü ve cene..bi arkadasın resimlerini görünce sakal ve bıyık gibi bende böyle düşündüm..bilgilendirirseniz sevinirim kızlar:))
Bence yanlış oranla başlıyorsun! cildinin tepkisini görmelisin bu yüzden %15 alıp uygulaman daha sağlıklı olur.
Düşündüğün sürme şekli gayet uygun, dudak üstü ilk uygulamada net soyulmayabilir ama 2. uygulamanda daha güzel soyulacaktır. Bende böyle olmuştu
Yanaklarımda hafif akne izleri ve çukurları var tca işe yarar mı onları geçirmede ? cildim biraz ince ama sadece yanaklara uygulatsak bi problem olur mu acaba ?
Üzgünüm cilt yapısı ince olanlar uygulayamaz, bunu zaten konunun en başında yazmıştım. Size uygulayın gibi cesaret verici bir yorum da yazıp cildinizi riske etmek istemem
Kızlar ben 4 gün %15 lik Tca uyguladım.3.günümde soyulmaya başladı.Şuan yüzümün %40 ı soyuk.Ama sanırım ben Tca yı yüzümde az tuttum.1,5 dkka diyorlar ben yüze sürüp 1,5 dkka değilde,yüzüme sürmeye basladıktan sonra 1,5 dkka sonra yıkadım.Yani hangisi doğru onuda bilmiyorum :) ama inanın ki korkulcak bişey yok.Sorularınuz olursa cevaplarım.Bu dakka konusunda bir bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir
Süreniz, sürmeye başladığınızda başlıyor.
Bide kızlar bugun pikniğe gitcez denize.Yüzüm soyulma aşamasında denize girsem bir sorun olur mu?
Umarım denize girmeye kalkmamışsındır. Cilt uygulamadan sonra tuz, alkol ve türevleriyle muhatap edilmemeli..
Ben acikcasi korkuorm tca kullanmaya acnelys tretin gibi retionik asit iceren cildi soyma ozelligi olan kremleri kullansam ayni etkiyi alabilir miyim acaba
Acikcasi korkmamin sebebi su sanirim sporcuyum ve hergun duznli antrenman yapmam gerekio zaten cildim hassas olucak ve kabuklanmalar olucak surtunmeyle terle yuzumun faha kotu olmasi endiselendiriyor beni:/
Evet ama kabuklarin kendi kendine sotulmasi var bir de yolunmasi ve terle birlikte tahrisi var:/ cok soyulursa olmadi antremanlara ara veririm artik
Güzelim bu sorduğun soruların bir çoğunun cevabını biz değil cilt hekimi verebilir. Anlıyorum hepiniz kendinizce cevaplar arıyorsunuz ama bu şekilde olmaz. Senin yaptığın spor gereği tca peeling sana pek uygun değil. Neticede terliyorsun ve cilt tuz atıyor...
Lady mezoterapi işleminden sonra dr'la tesadüf karşılaştığımda bana lekenin çok koyulaştığını artık mezoterapi yerine kimyasal peeling yapacağını söyledi. bende senden aldığım bilgilerle ne kullanacaklarını sordum bana meyve asitleri toniği dedi yuzde kaç dedim yuzde yirmi otuz yetmiş falan dedi anlamadım dedim nasıl yani?
Valla hemen doadan %15 tca ve melissa kremi siparişi verdim geldi siparişlerim e vitamini evde vardı evigen onu değerlendireyim dedim ama sen e vitamini doadan al dersen hemen sipariş veririm yeniden. pazartesi yapacam artık hadi hayırlısı. evdeki güneş kremlerim: hamilton sensitive 30 faktör (lekeli ciltlere özel olduğu için soruyorum) ,50 faktör solente pigmente ve bir de semabed 50 faktör var.hangisini kullanayım?
Dudak üstüme de yapacağım bu arada malum sir ağda lekeleri var bıyık gibi duruyo.....
Bu arada Doa jest yapıp birde papatya sabunu hediye yollamışlar kullanayım mı ?(tabii tca uygulaması bitince.)
senden haber bekliyorum .......
Meyve asitlerinin derecesi tca gibi asitlere göre daha değişik ve seyreltilmiş türevleri var.
arkadaşlar daha önce yğzğm yağlı olduğu için vedirençli kalın bi cildim olduğu için %2o tca almıştım iki kez üstüste kullandığım için yanık lekesi olmuştu kaç yıl oldu tabi ben şimdi glikolik kullanmak istiyorum çalışan bi insan olarak aşırı soyulma oluyo cilt kahverengileşio insanlar soruyo çünkü ne olmuş diye bunu ve yanık riskini göze alarak glikolik kullanmak istiyorum yüzde 5o yeterli olurmu sizce cildim yağlı yüzde 70 kullanıp cildi soyulmayan bille varmış yağlı ciltler yani
?
Tatlım bak daha önce yine yüksek oran aldığın için sorun yaşamışsın ve hala yüksek oran alma peşindesin. Neden bu konuda ısrar ediyorsun? Diğer yorumlarıma göz atsaydın tca'yı ilk defa kullanacaklara hep %15 almaları gerektiğini, glikolik asit kullanmak isteyenlere de %10 ile başlayıp durumu değerlendirmeleri gerektiğini vurguladığımı görmüş olurdun..
Glikolik asit illa yüzü tca gibi soyacak diye bir kaide yoktur zaten..
kızlar ben dayanamadım dun yaptım
bır gun gecmesını bekledım
su ana kadar normal yaşantıyı etkıleyecek bır durumla karsılasmadım
yanlız burnum pırıl pırıl anlamadım
sızde olmus muydu?
yuzumu sabunla yıkamaya cok alısmısım banyoya her girişimde yıkamayacaksın diyorum kendıme
Benim tüm cildim pırıl pırıl oluyor ilk 2 gün sonra cilt üstünde ayrı tabaka varmış gibi buruşuyor bunu özellikle konuşurken gülerken fark edebiliyorsunuz
Hemen sonrası soyulma evresi zaten.
Ben daha uygulamadim tca yi ama hergun antreman yapmak zorundayim terlemeyle daha kotu olur diye korkuyorum siz nasil yaptiniz etkiledi mi yuzunuzu
Evet resmi gordum ve korktum nasil iyilesti die :/ iz kalmadiysa ve memnun kaldiysaniz cok guzel ben %15lik olanindan siparis ettim kabuk tutmayacak sekilde bekletmem gerekiyor ben dayanamam soyarim valla :) artk soyulma cok olursa da antreman yapmayiveririm bir hafta
Kabuk tutmayacak şekilde derken?
Güzelim bak bu tca bir asit ve cildi soyar ve soyması için cildin deri atması şarttır!
Şimdi baştan anlaşalım dayanamayıp soyarsan lütfen gelip ''ay ben soydum cildimde kızarıklık var, iz kaldı, leke kaldı yardım edin'' deme.
Çünkü benim yazdıklarımın dışında uygulama yapan kimseye yardım etmiyorum, yazılanların dışında hareket edebilecek kadar cesur davranıyorsanız kalanını da halledersiniz diye düşünüyorum
Benim cildim de tedavi gormeme ragmen hala acik uclu ve yara seklinde olan sivilceler var bunlarin gecmesinde de etkiki olur mu yoksa daha mi kotu yapar acaba
Tca sivilceye sebep olan bakteriyi öldürmez, doğal olarak tedavi etmez. Tca sadece ölü deriden arındırıp lekeleri tedavi eder.