Sevgili Lady Subaru ,
Sanıyorum tahminin doğru çıktı , hayretle gördüm ki bu sabah cildim dünkünden farklı.. ekstra bir kabarıklık kızartı olmadığı gibi olanlar da sönmüş vaziyette :) buna rağmen Miracle 2 'den Rosacea ihtimalini duyunca evet! ödüm patladı :) panikle hemen aynaya koştum , şimdilik bir şey söylemek için erken ama dışarıdan herhangi birinin fark edeceği bir kızarıklık ve tahriş durumu olmadığı için sanmıyorum... ( ancak uyarı için teşekkür ederim @Miracle 2 , herhangi bir nedenle geçmeyen böyle semptomlar olursa doktora başvurmayı ihmal etmem artık en azından. )
Uzatmadan ufak bir geri bildirim yapmak istiyorum , bana göre işin en enteresan tarafı dediklerine tamamen uymam daha doğrusu uyduğumu zannetmemdi! sevgili Lady Subaru :) toniği cildime asla siler gibi değil sadece pansuman yapar gibi, ıslattığım pamukla pat pat sürdüm... veeee sorunda bu pat pat pat daymış anlaşılan
Hafifce sürdüğümü sanıyordum oysa ki .. burada sert hareket yaptığım sanılmasın , sanki cildimi pudralar gibi hafifçe pansuman yapıyordum elbette ama uyarından sonra dün akşam özellikle dikkat ettim ve pamuğu çok fazla ıslatarak neredeyse cildime sadece ve sadece temas ettirerek yaptım .
Olmasi gereken pamuktaki ıslaklıgın bizim çabamıza gerek kalmadan kendiliğinden yuze değmesi galiba,yani şakır şakır aşağılara akmasın tabi :) ama yüze kendiliğinden, değer değmez geçsin , pamuğu yuze pıt pıt , pat pat her nasılsa vurmaya , bastırmaya filan gerek yok!! Bu kadar uzatmamın sebebi , bu ve benzeri işlemlerde arkadaşların yaşadığı sorunların bir etkeninin de bu olabileceğinin aklıma gelmesi. Ben de gerçekten yavaş yavaş pansuman yaptığımı sanıyordum ama kültürel olarak , keseleme , ovalamaya çok alışkın olduğumuzdan , hareketlerimizin sert olduğunu fark edemiyoruz belki de, bastırmadığımızı zannedip bastırıyoruz, vuruyoruz , sürtünme yaratıp cildi tahriş ediyoruz , bir dokunuş farkıyla !!!! olumlu şekilde ilerleme kaydetmem beni gerçekten çok şaşırttı!!! ...
Belki benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar varsa-olursa diye paylaşmak istedim , hangi asit , oran kadar yüze nasıl uyguladığınız da çok önemli (imiş :)