- 3 Nisan 2011
- 544
- 48
-
- Konu Sahibi LadySubaru
Rica ederim tatlım uzun kısa fark etmez hepinizin mesajlarını mutlaka okuyup yanıtlıyorum
Bence şu son tca uygulama zamanını kaçırma hele hele madem güneşlenme planın yok tca'nı yap sonrasında glikolik asitle devam et.
Bence %10 yada %20 glikolik asit ile başla oranını sadece eylül sonunda yükselt daha sağlıklı sonuç alırsın.
Neticede ne kadar korusak yazın ultraviyole ışınları çok dik geliyor riske etme
Önce koruyucu tatlım sonra nemlendirici
Merhaba tatlım. Tca sonrası laktik asiti yakın zamanda kullanmak cildi tahriş ediyor denedim.
En güzeli tca nı uygula daha sonra glikolik asitle devam et çünkü glikolik asit laktik asit gibi kızarma veya hassasiyet yaratmıyor.
%20lik aldığına ve derin soyulma istediğine göre 75sn uygun olur tatlım (%20 tca da maksimum uygulama süresi 1,5dk)
Melisa kremini ve e vitaminini mutlaka kullan ki cildinin yenilenmesini tetiklesin ve nemlendirsin.
Yakında blogda glikolik asiti yazın nasıl kullanabileceğinize dair bir yazı yayınlayacağım
Tatlım arkadaşımızın dediği gibi bir dene bakalım, benim yüz dışında tecrübem yok.
Tek söyleyebileceğim uyguladıktan sonra her ellerini yıkadığında tca uyguladığın kısmı mutlaka nemlendir.
Leke derinliği başarıda ciddi faktör tatlım yılma sakın!
Hatta blog sayfamı takip et yatiştirebilirsem 1 hafta sonra glikolik asiti yazın nasıl kullanabileceğinizi yayınlayacağım.
Eylülde devam edersin
Tatlım ben artık evigeni önermiyorum çünkü içeriğindeki tokoferol oranı çok düşük %6
Tca ve fesleğen kremini aldığımız yerde saf e vitamini var %72 saf tokoferol içeriyor.
Onu al ekle ve hem tca sırasında hem soyulmaların bittikten sonra günlük bakımın için kullanmaya devam et
Çok geçmiş olsun tatlım rabbim acil şifalar versin inşallah
Doktorlar çok yüksek rakamlar istediği için herkese evinde nasıl yapabileceğini göstermek adına açtım tatlım ben konuyu. Hele sözde o güzellik salonları, poliklinikler vs lerin istedikleri fiyatları hiç karıştırmak istemiyorum. Dediklerimin dışında bir şey yapılmadığı sürece gayet başarılı olan ve tca yı artık yıllık düzenli bakımı haline getiren arkadaşlarımızın sayısı çok yüksek. Tedirgin olma sen iyileş eylül ayında ben sana yardımcı olurum
Rica ederim tatlım uzun kısa fark etmez hepinizin mesajlarını mutlaka okuyup yanıtlıyorum
Bence şu son tca uygulama zamanını kaçırma hele hele madem güneşlenme planın yok tca'nı yap sonrasında glikolik asitle devam et.
Bence %10 yada %20 glikolik asit ile başla oranını sadece eylül sonunda yükselt daha sağlıklı sonuç alırsın.
Neticede ne kadar korusak yazın ultraviyole ışınları çok dik geliyor riske etme
Önce koruyucu tatlım sonra nemlendirici
Merhaba tatlım. Tca sonrası laktik asiti yakın zamanda kullanmak cildi tahriş ediyor denedim.
En güzeli tca nı uygula daha sonra glikolik asitle devam et çünkü glikolik asit laktik asit gibi kızarma veya hassasiyet yaratmıyor.
%20lik aldığına ve derin soyulma istediğine göre 75sn uygun olur tatlım (%20 tca da maksimum uygulama süresi 1,5dk)
Melisa kremini ve e vitaminini mutlaka kullan ki cildinin yenilenmesini tetiklesin ve nemlendirsin.
Yakında blogda glikolik asiti yazın nasıl kullanabileceğinize dair bir yazı yayınlayacağım
Tatlım arkadaşımızın dediği gibi bir dene bakalım, benim yüz dışında tecrübem yok.
Tek söyleyebileceğim uyguladıktan sonra her ellerini yıkadığında tca uyguladığın kısmı mutlaka nemlendir.
Leke derinliği başarıda ciddi faktör tatlım yılma sakın!
Hatta blog sayfamı takip et yatiştirebilirsem 1 hafta sonra glikolik asiti yazın nasıl kullanabileceğinizi yayınlayacağım.
Eylülde devam edersin
Tatlım ben artık evigeni önermiyorum çünkü içeriğindeki tokoferol oranı çok düşük %6
Tca ve fesleğen kremini aldığımız yerde saf e vitamini var %72 saf tokoferol içeriyor.
Onu al ekle ve hem tca sırasında hem soyulmaların bittikten sonra günlük bakımın için kullanmaya devam et
Çok geçmiş olsun tatlım rabbim acil şifalar versin inşallah
Doktorlar çok yüksek rakamlar istediği için herkese evinde nasıl yapabileceğini göstermek adına açtım tatlım ben konuyu. Hele sözde o güzellik salonları, poliklinikler vs lerin istedikleri fiyatları hiç karıştırmak istemiyorum. Dediklerimin dışında bir şey yapılmadığı sürece gayet başarılı olan ve tca yı artık yıllık düzenli bakımı haline getiren arkadaşlarımızın sayısı çok yüksek. Tedirgin olma sen iyileş eylül ayında ben sana yardımcı olurum
benimde 3. günüm çok hafif soyulma var.aynı şekilde yanaklarımda hiç bir reaksiyon yok.ama buruşuk bir şekilde grünüyor.sanırım cilt yapılarımız aynı....
kızlar şubat ayında yazılanların çogunu okudum da birşey diyeceğim.
ben cilt doktoruna sivilceler için gittigimde tca yı sordum öcü görmüş gibi baktı dedi ki o riskli onu çok ciddi deri problemleri olanlara yapıyoruz. ben daha etkili oluyormuş diye ısrar ettiğimde, tca lı kimyasal peeling yaptıranların cilt tipine bağlı olarak %20 lekeler oluşması muhtemel dedi, benim de cildim zaten lekelenmeye müsait o yüzden vazgeçmiştim. sonra bana meyve enzimleri ile kimyasal peeling yaptığını anlattı onun için de 5-6 seans filan gitmek lazımmış, seansı 160 tl olunca gitmedim
siz ne düşüünüyorsunuz tca yaptıktan sonra cildinde lekeler oluşan yok mu
Merhaba... :18: Korkka korka da olsa gidip % 15lik TCA mı aldım.
Eczacı ve bu TCA yı temin eden depo bir sürü bir sürü uyardılar beni. :18:
Tehlikeli biliyorum ama bu kadar uyarmaları beni daha da çekimser yaptı...
Şu an soğuk terler döküyorum... Nasıl başlamalıyım bunu yapmaya? :44:
Bana yardım edin lütfen.
Merhaba..Korkmanıza hiç gerek yok. Evet dikkatli yapılması gereken bir uygulama.Sonrasında da iyi bir koruma olmak zorunda. Öncelikle ne için uygulamak istemenizi öğrenebilir miyim?
Merhaba sevgili meri...
Cildimde 3 sene kadar önce aşırı şekilde sivilcelenmeler oldu.
Doktora gittim stres kaynaklı ama sen ergenlikte sivilce dökmediğinden geç çıkarıyor vücudun dedi. Yüzümde bundan kalma kötü görünmemesine rağmen birkaç iz var ve açıkçası onları sevmiyorum.
Eskiden yüzüm pürüzsüzdü...:26:
O görüntümü geri istemekle beraber yüzüm yumuşak ve yeni deri olsa fena mı olur dedim...Bundan dolayı aldım yani...
Merhaba sevgili meri...
Cildimde 3 sene kadar önce aşırı şekilde sivilcelenmeler oldu.
Doktora gittim stres kaynaklı ama sen ergenlikte sivilce dökmediğinden geç çıkarıyor vücudun dedi. Yüzümde bundan kalma kötü görünmemesine rağmen birkaç iz var ve açıkçası onları sevmiyorum.
Eskiden yüzüm pürüzsüzdü...:26:
O görüntümü geri istemekle beraber yüzüm yumuşak ve yeni deri olsa fena mı olur dedim...Bundan dolayı aldım yani...
Hayyallllcimmm bende yapıyorum tca'yı. Hemde 6 kere falan yaptım sanırım belki daha fazla. Korkmana gerek yok. Sen ilk defa yapacaksan 1 dk tut arkadaşında dediği gibi. Zaten yaptıktan sonra kendi cildine bakarsın deneye deneye bulursun tutman gereken doğru dakikayı. Ben 5 dk falan tutuyorum. İlk yaptığımda 1 dk tuttum baktım bişey olmuyor. 2nciye 2 dk öyle öyle 5 dk ya kadar çıktımBiraz yanar yüzün ama çok değil acımıyor yani. Önce yıka sonra bepanten sür. İstersen bölüm bölüm yap. Önce bir yanağını yap, 1 dk beklet yıka. Sonra diğer yanağına geç aynı işlemi uygula, sonra alın ve çene burun yap. Yıka bir güzel kremle. Böylelikle eşit süre tutmuş olursun. Bütün yüzüne yapman gerekiyor canım sadece lekelerin üstüne uygulama. Yaptıktan sonra ilk gün yüzün biraz kızarıcak. 2. gün gerginleşecek. 3. gün de kırışmaya başlayacak yüzün 4-5-6-7. günlerde de yavaş yavaş soyulmaya başlar( tabi yüzünü sürekli bepantenlemen lazım ).7. gün soyulma bitmiş olur. Tabi bu kişiden kişiye ya da uygulamana bağlı olarak değişir. Tamamen soyulduktan sonra bayılacaksın yüzüne capcanlı olucak. Tabi bu lekeler hemen geçmiyor canım maalesef. Tekrarladıkça rengi açılıyor. Öyle yani ama çok güzel birşey.
Cildinizde 5 dakika tutmanız sizde reaksiyon göstermemiş olabilir,şanslınız. Fakat yanlış yönlendirmeyin derim ben. İlk başlayanlar tecrübesiz oluyorlar. Ve cilt nasıl reaksiyon vereceğini bilmedikleri içinde hafif bir kızarıklık da panik oluyorlar. O sebeple 5 dakika çok uzun bir süre,satıcılar da uygulayanlarda 2 dakikadan fazla tutulmamasından yana..Bu arada ilk 2 gün bepantheneyi sürün. Bepanthene yağlı bir krem ve cildi onarmakta ve nemli tutmak gibi bir etkisi var. Ve ne kadar çok kremlersek soyulmalar o kadar geç oluyor..Benim tavsiyem ilk 2 gün bepanthene sonraki günlerde diğer elinizde bulunan nemlendirici ve güneş koruyucularınızdan uygulamanızdır.Birde bence ayrı ayrı uygulamayın çünkü alnınız kızarıkken yanağınız normal ten renginde olması daha dikkat çekicidir. Yüzünüzü pamukla gezdirmeniz 5 saniye sürmez. 1 dakika içinde 2-3 kez pamukla gezdirdiğinizde renk tonu farklılığı oluşmayacak ve bütün yüzünüz aynı derecede soyulma gerçekleştirecektir.
Yanlış yönlendirmedim zaten ben 5 dk tutuyorum dedim, sen tut demedim. Yazılanları çarpıtmaya bayılıyorsunuz. 1 dk tut sonra yaptıkça zaten cildin için doğru zamanı bulursun yazdım. Okumadan yanlış yönlendirmeyin demek te neyin nesi?
Yazınızı çarpıtmadım,sizin gibi kendi fikrimi söyledim. Üstelik gerçekten şanslıymışsınız. Ve şunu da bilin ki insanlar burada çare arıyorlar. Sizin uygulamanız ve yazınız onlara cesaret veriyor. 5 dakika tutarsam bir şey olmaz hissine kapılıyorlar,ve sonrasında bilmedikleri bir reaksiyon oluşabiliyor. Ben bunun için uyardım.