Selamlar. TCA %20 kullanmış biri olarak tecrübemi yazmak istiyorum. Kullanmadan önce mutlaka bunu okuyun.
En önemli şeyleri başta yazayım. Sonra detayına girerim
1) Asla ama asla kendiniz soymayın. Cilt kendiliğinden döksün. Aksi halde iz kalır. Açık kahverengi tonlarda bir iz kalır.
2) 1 Kez uygulanır. Ayda bir, en erken 20 gün sonra ikinci kez uygulamalısınız
Şimdi detaya geçiyorum.
TCA'yı hızlıca sürmek istediğiniz alana yayın. 1 dkk'dan fazla bekletmeyin. Ardından soğuk suyla durulayın. Sürdüğünüz bölge beyaz beyaz kabaracak. Ardından yerini kızıllığa bırakacak. Bildiğiniz tavadaki et gibi kızarıyor yani. Sadece dumanı tütmüyor :) Güneş kremi ve Bepanthol sürün. Bu kırmızılık çok kötü tonda kararabilir. Çoğunlukla da kararır.
Güneşe çıkmayın. Çıkacaksanız da yüzünüzü 50 faktörlük güneş kremiyle bulayın. Evde pencereden sızan güneşe karşı bile güneş karemsiz çıkmamakta fayda var.
2. gün cildiniz halen koyu kahverengi, yanmış gibi durur.
3. gün sanki maske varmış gibi yüzünüzü kımıldatmakta zorluk yaşarsınız. Bu noktada cildiniz kenarından köşesinden soyulmaya başlar. Aşka gelip sakın ha soymayın. Bırakın et parçaları gibi sallansın. İnsan içine çıkmayın. Hiç önemli değil. Yeterki kendiniz soymayın.
İlk yaptığımda bir hata ettim. Kendim soydum. Yani ele rahat gelen bir soyulma vardı. Çektim aldım bende. Krem sürdükçe de toplanarak dökülmeye başlayan alanlar kaldı. Soyulmakta zorlanan diğer alanları da biraz kabalık ederek aldım. Kenarından tutup çekmeye, kavlatmaya çalıştım. Ve yaptımda. Yine de alt taraftan yer yer pembe, temiz bi cilt çıktı. 12 saat geçince o zorladığım alanlar kızardı. Sonraki bir kaç günde hafif kahverengi lekeler bıraktı. Buğday tenli olmama rağmen belli ediyor. Yani o kahverenginin derecesini siz hesap edin
E tabi canım sıkıldı fazlasıyla. Bir kaç gün madegassol de kullandım. Hayır etmeyince doktora gittim. Expigment krem ve bunun kızarıklıklarına iyi gelecek dermabel adlı bir krem verdi. Güneşe de korunmadan çıkma dedi. 1 hafta kullandım. Expigment fena halde kızarıklığa neden oluyor. Çok az ahi kullansanız. Bir kısım lekelerde biraz açılma yaptı. Özellikle şakakta. Yüzümün diğer tarafında ise pek işe yaramadı. 1 liralık bozuk para büyüklüğünde bir kahverengilik açılarak aşağı doğru iniyor. Nihayetinde nerdeyse bir ay önce TCA'yı kullandığım için lekeli bölgeye tekrar uyguladım. Bu kez kendim soymayacağım. Geçenkinden daha sert bir koyuluk oldu.
Tekrar ediyorum :) Asla kendiniz soymayın. Cilt döküldükten sonra da güneş kremine ara vermeyin derim. Kötü bi tecrübe yaşadım. Düzeltmek için yaptığım 2. uygulamanın da neticesini yazarım.
Var mı başka benim gibi leke bırakan talihsizler?
Biraz kalın bi tabaka var o kısımlarda ve 5. gün olmasına rağmen bi sızlama mevcut.
Normal kısımlar soyulmaya başladı, o kısımlarda iz kalacak diye korkuyorum.
O kısımda biraz fazla bekletmişseniz biraz daha derin soyulabilir. Müdahale etmeyin aman. Yukarda yazdıklarımı okuyun. Soyulur o alanda. Korkmanıza gerek yok. Oynamayın yeter