• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüz şişmesi ve 20lik yaş dişi

misscoquette

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2008
21
1
86
İstanbul
Merhaba,
Benim sorum biraz farklı gelebilir ama umarım yardımcı olabilirsiniz. Bundan yaklaşık bir yıl önce yüzümün şişmeye başladığını hissettim. Sanki yanaklarım daha şişmişti ve dudaklarım küçülmüştü. Bu durum inanılmaz moralimi bozuyordu hatta insanlara sizce yüzümde bir şişlik var mı diye soruyordum. Herkesin cevabı hayır bu senin kuruntun yüzünde hiçbir şey yok oldu. Bu durumun kendi kuruntum olduğuna inandırdılar beni. Ama aynalara bakmak moralimi bozmaya başladı ve 1 senedir bu durum böyle. Şimdi aklıma gelen şey ise ben yüzümü şiş görmeye başladıktan bir-iki ay sonra 20lik yaş dişlerim çıkmaya başladı. Acaba 20lik yaş dişleri çıkmaya başlarken yüzde şişme yapar mı?Yorumlarınız için teşekkür ederim. Umarım çok garip bir soru olmamıştır çünkü bu durum gerçekten moralimi bozuyor aynaya bakınca kendimi çok yadırgıyorum (bu arada kilomda hiç bir değişiklik yok. Sadece bundan 3 sene önce 55 kiloydum geçirdiğim bir ameliyat sonrası istemeden 47-45 kiloya düştüm. Ondan sonrada kilom aynı kaldı)

Yirmilik dişlerin eğer sorunluysa, düz çıkmıyorlarsa ondan dolayı olma ihtimali çok yüksek. Yüzündeki şişme dişin çıktığı yerde mi genel olarak bir şişme mi?
Dişlerin için her ihtimale karşı bir diş filmi çektirmeni önerebilirim. Bir sorun varsa erkenden öğrenir, ağrı çekmeden çözüm arayışına girebilirsin.

Çok teşekkür ederim cevabın için! Maalesef geçen hafta sol alttakinde inanılmaz bir ağrı başladı ve dişçiye gidip filmini çektirdim. Sol alttaki ağrı yapan düz çıkıyor ama iltihaplandı. Haftaya çektiricem antibiyotik tedavisinden sonra. Sağ alttakide gömük çıkıyor (düz çıkmıyor) Yüzümdeki şişme olduğunu düşündüğüm yeride şöyle açıklayabilirim. Dudaklarımın yanından aşağı inince yani alt yanaklarım. Tam Yirmilik yaş dişlerimin üstü diil de ordan biraz daha dudaklarıma doğru ilerledikçe.

Öncelikle geçmiş olsun. İltihap da varmış. Dişlerin etkisi olabilir. Onun dışında birazda kafana taktığın için sana daha fazla şiş görünüyor olabilir. Ne kadar düşünürsen o kadar gözünde büyür. O yüzden düşünme, dişlerinle ilgili sorunun geçtiğinde emin ol o da geçecektir.

Merhaba

Bende de aynısı oldu.Yanaklarımın hafiften şiştiğini farkettim ve gömülü şekilde 20lik dişlerim çıkmış o sırada.Yalnız benim kaslarımda da kasılmalar falan oluyor.Acaba dişleri aldırınca şişlik kayboldu mu ? Geç de olsa cevaplarsan çok sevinicem.

Merhaba. Ben de ortodontik tedavi gördüm ve 1 yıl önce doktorum yirmi taş dişlerimin çekilmesi gerektiğini,gömülü bir halde çıktıklarını söyledi ben üzerinde fazla durmadım. Ardından,baya uzun zamandır dudağımda hafif bir sağa doğru aşağı yamulma fark ediyordum ama çok az dışarıdan bakan biri fark edemez. Arkadaşım geçen ay senin sağ yanağın şiş gibi dedi ve evet sağ yanağım şişti. Bunun üzerine geçtim ayna karşısına, şiş ılan yerin hizasında yirmi yaş dişimin yamuk şekilde yer ettiğinş fark ettim. Ogünden sonra beni bir telaş sardı bir çok doktora gittim daha fazla uzatmayayım, bir hafta önce sağ alt dişim çekildi.birkaç gün patates givi şiş bir suratla gezdim sonra o şişlik indi normal yüzüme geri döndüm.. Bugün dikişini aldırdım ama yanağım hala eski şişliğinde, dudağım da aynı. Bir başkası fark etmiyor bile ama ben farkındayım :)
Deneyimli hanımlar lütfen paylaşın yüzümün şişliği düzelir mi?? Henüz ameliyat yeni olduğu için mi yine şiş acaba :(

Back