Yüz felciii :(

ElifSu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2013
98
19
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 3 hafta önce sağ taraftan yüz felci geçirdim. Ilk baş tat kaybı ve boyun ağrısı ile başladı tabi ben farketmemiştim. Sonra ağzım kaymaya başlayınca ve gözümü kapatamayınca farkettim. Hemen nöroloji doktoruna gittim. Sinir iltihaplanması olduğunu söyledi kortizon,vitamin gibi ilaçlardan verdi. Ve fizik tedaviye başlattı. Fizik tedavide yarim saat egzersiz yarim saat elektrik veriyorlardı kaslarımın çalışması için. Ilk zamanlar çok etki etti gülümsemem yerine gelmeye başlamıştı, boyun agrım gitmişti. Daha sonra sol taraftan da boynum agrimaya basladi ve sol kulagimda doluluk ve cinlama basladi. Bu sefer kbb doktoruna gittim ve kulak damlasi verdi. Kulak damlasini kullaninca sol taraftaki boyun ağrım azaldı. Daha sonra covid testi yaptırmak zorunda kaldım ve pozitif çıkınca fizik tedaviye ara verdim. Sonra felcin vurdugu taraftan boyun agrım tekrar geldi. Ve gelen gülümsemem yine gitti. Zaten sağ gözümü hiç bir şekilde kapatamıyorum. Şuan hareket yapmaya çalışınca boynumda gerilme oluyor ve yapamıyorum. Orada cok kotu bir agri ve ne yaparsam yapayim gecmiyor. Kas gevşeticidir, agri kesicidir, kremlerdir hepsini kullaniyorum. Kortizon hapini birakmak zorunda kaldım cunku corona icin verilen hapla birlikte ikisi ağır gelirmiş. Bu durum beni korkutuyor, hiç geçmiyecek kalici bir hasar birakacak diye. Benim gibi bu durumu yasayan var mı?

ben de 5 ay once gecırdım.. norolojıye gıttım kbbye gıttım devlet hastanesınde kortızon verdıler vıtamın verdıler ama duzelmedım meger yuz felcının de cesıtlerı varmıs ılk once soguktan vs dedıler meger vırus kaynaklı yuz felcıymıs benımkı.. hemen ınternetten arastırdım bır profesor buldum ona gıttım salak kafam kesek daha once gıdeymısım ıkı ılac verdı ıkı gunde duzeldım kıı artık konusamamaya baslamıstım agzımdan dolayı.. sana tavsıyem ıyı bır doktor bulman malesef yuz felcını doktorlar pek onemsemıyor ama ne kadar gecıktırırsen yuzunde kalıcılıgı artar

Doktorunuzun adını özelden yazabilir misiniz bana? Gerçekten benim gittigim doktorlarda çok önemsemedi. Geçer vs dediler. Ama daha kötü olmaya başladı

Merhabalar elektrik dediğiniz test olabilir. Yüz felci en çok aşırı stresten olur. Çünkü yüz kaslarınızın potansiyellerine bakarlar. Bende o bölümü okudum oradan biliyorum.

Ben fizik tedavi görmedim kortizon almıştım
Onun disinda evde ( sakız çiğnemek, icecekleri pipetle içmek , yüz egzersizleri yapmak ) iyi geliyor gene az çok hasar bırakır ona da yapacak birsey yok çok belli olmuyor
Mesela arka kameradan çektiklerinde hep yüzümü o tarafı daha çekik oluyor orantısız çıkıyor ama başkaları anlamaz .
Veya ilk o gözden yaş gelmesi gibi hasarlar
Geçmiş olsun

Gittigim doktorlar hiç hasar kalmiyacak gibi şeyler söylediler hep. Bende bunu duyunca baya rahatladim. Gerçi artık düzelse diye bakiyorum sadece. Yemek yemek bile insanı çok zorluyor. Bende sakız çiğniyorum, balon şişiremiyorum bu yüzde cerrahi eldiveni sisiriyorum daha yumuşak olduğu için. Teşekkür ederim :)

Merhabalar elektrik dediğiniz test olabilir. Yüz felci en çok aşırı stresten olur. Çünkü yüz kaslarınızın potansiyellerine bakarlar. Bende o bölümü okudum oradan biliyorum.
Tam olarak bende bilmiyorum. Bir kaç tane bant yapıştırıyorlar, sonra cihazı çalıştıyorlar. gelen elektrik sayesinde kaslarımı calistiyor. O cok iyi geliyordu ama iste corona olunca ertelemek zorunda kaldim.

Inşallah hasar kalmaz canım ben kendimden örnek vermek istedim üzücü bir durum
%100 geçer iyilesirsin inşallah doktorlar öyle. Dediyse durum farklidir

Tam olarak bende bilmiyorum. Bir kaç tane bant yapıştırıyorlar, sonra cihazı çalıştıyorlar. gelen elektrik sayesinde kaslarımı calistiyor. O cok iyi geliyordu ama iste corona olunca ertelemek zorunda kaldim.
İhmal etmeyin olur mu? Rutin olarak kontrollerinizi yaptırın. Rica ediyorum bu dediğimi aklınızın köşesine not edin. Hiç aksatmayın. Çok geçmiş olsun.

çok geçmiş olsun
ben 3 defa yüz felci geçirdim ilkinde ilaçla evde yapılan egzersizlerle geçti sonra ki ilaç ve fizik tedaviyle geçti en son olan gene sadece ilaçla geçti

korona illeti olmasaydı keşke iyileşmeniz daha kolay olacaktı .bol bol egzersiz sıcak havlu+masaj yapmaya çalışın.Allahtan acil şifalar diliyorum

Çok çok geçmiş olsun gerçekten üzüldüm durumunuza, bir yakınım yüz felci geçirmişti ama kısa zamanda atlattı şükür.
Tabii o zaman Corona durumları yoktu, sizin ikisi bir arada olması kötü olmuş.
Tez zamanda şifa bulun inşallah.

İhmal etmeyin olur mu? Rutin olarak kontrollerinizi yaptırın. Rica ediyorum bu dediğimi aklınızın köşesine not edin. Hiç aksatmayın. Çok geçmiş olsun.
Karantina sürecim bitince tekrar test olup, negatif ciktiktan sonra devam edicem inşallah. Çok teşekkür ederim

3 kere mi 1 kere yaşayınca sanırım daha sonra tekrarlaması çok oluyormuş. Çok dikkat etmek gerekiyor. Belki ilacımı bitirebilseydim benimki de geçicekti. Yarıda kalinca çok etki etmedi sanırım. Aslında hiç sıcak havlu denememiştim. Onuda yapayım. Çok teşekkür ediyorum

Genelde 1 ayda geçiyor diye duydum. Çoğu kişinin başına gelen bir durummuş Evet ikisi üst üste gelince insanı çok yipratiyor. Hangisiyle uğraşıcağımı bilemedim. Allahtan corona açısından baya düzeldim. Teşekkür ediyorum

Size de çok geçmiş olsun gerçekten yıpratıcı birşey olsa gerek.
Bir de sormak istiyorum, tecrübeli olduğunuz için, bu yüz felci neden oluyor?
Sizde 3 kere olmuş, tetikleyen ne acaba?
Merak ettim, başımıza gelirse en azından bilelim, ona göre davranalım.
Sık görülen bir rahatsızlık anladığım kadarıyla, dediğim gibi bir yakınım da geçirmişti, ama o ıslak saç ile evden çıkmaktan olduğundan demişti, o sebebiyet vermiş felç olmasına, ancak kısa dürede (4-5 haftaydı galiba) atlatmıştı.

teşekkür ederim.
bence aşırı stres+ cereyanda kalma sebepleri.
çünkü ilk yüz felci olmam ergenlik zamanlarıma denk geliyordu o dönem herşeye ağlıyodum kendimi beğenmiyordum falan.

ikincisi hemen 6ay sonra oldu onun sebebini pek anlayamadım.

aradan 10 yıl kadar geçince gene çok stresli bir dönemde başıma geldi.

Cevapladığınız için teşekkür ederim, benim de korktuğum birşeydir yüz felci.
Ama atlatmış olmanız sevindirici, umarım bizlerin de başına gelmez ama dikkat etmekte fayda var.
Ne gelirse üzüntüden gelir der eskiler, demekki dediklerinde bir bildik var.
Dikkat etmek lazım her şekilde.
Tekrardan çok geçmiş olsun, umarım bir daha yaşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…