Yüz felciii :(

Öncelikle Çoookk geçmiş olsun bu rahatsızlığı yaşayanlardan duyduğuma göre
Sac kurutma makinasini yüzüne tutarak surekli masaj yapmak
bol sakız çiğnemek
enseye aspirinle kolanya surup ovalamak Çok etkiliymiş ve Balon şişirmekte yüz kaslarına inanılmaz faydalıymış.

Alternatif olarak
Yüz felci nin iki ilacı vardır

•Üzerlik tohumu yağı ile felçli olan yer ovalanir

•2. 500 Gr saf zeytinyağı na 250 Gr iri tuz koyulur 10 gün güneş te bekletilir ve hergun çalkalanır süzülür Yüze sürülür
Rabbim şifa versin 🙏🏼

Doktorunuzun adını özelden yazabilir misiniz bana? Gerçekten benim gittigim doktorlarda çok önemsemedi. Geçer vs dediler. Ama daha kötü olmaya başladı 😭
yazdım ozelden buradan da yazayım belkı bu durumu yasayıp müzdarip olan vardır. prof. dr. zafer çolakoğlu

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 3 hafta önce sağ taraftan yüz felci geçirdim. Ilk baş tat kaybı ve boyun ağrısı ile başladı tabi ben farketmemiştim. Sonra ağzım kaymaya başlayınca ve gözümü kapatamayınca farkettim. Hemen nöroloji doktoruna gittim. Sinir iltihaplanması olduğunu söyledi kortizon,vitamin gibi ilaçlardan verdi. Ve fizik tedaviye başlattı. Fizik tedavide yarim saat egzersiz yarim saat elektrik veriyorlardı kaslarımın çalışması için. Ilk zamanlar çok etki etti gülümsemem yerine gelmeye başlamıştı, boyun agrım gitmişti. Daha sonra sol taraftan da boynum agrimaya basladi ve sol kulagimda doluluk ve cinlama basladi. Bu sefer kbb doktoruna gittim ve kulak damlasi verdi. Kulak damlasini kullaninca sol taraftaki boyun ağrım azaldı. Daha sonra covid testi yaptırmak zorunda kaldım ve pozitif çıkınca fizik tedaviye ara verdim. Sonra felcin vurdugu taraftan boyun agrım tekrar geldi. Ve gelen gülümsemem yine gitti. Zaten sağ gözümü hiç bir şekilde kapatamıyorum. Şuan hareket yapmaya çalışınca boynumda gerilme oluyor ve yapamıyorum. Orada cok kotu bir agri ve ne yaparsam yapayim gecmiyor. Kas gevşeticidir, agri kesicidir, kremlerdir hepsini kullaniyorum. Kortizon hapini birakmak zorunda kaldım cunku corona icin verilen hapla birlikte ikisi ağır gelirmiş. Bu durum beni korkutuyor, hiç geçmiyecek kalici bir hasar birakacak diye. Benim gibi bu durumu yasayan var mı?
Merhaba cok gecmis olsun. Bende suan hic iyi degilim. 21 gun once yuz felci gecirdim. Kulak arkasi kadar agrisiyla basladi. 5 gun cok kotuydu. Kortizon baslandi. Fizik tedavi 15 gun de baya baya toparlandim. Iliac bitti o dayanilmaz agri Geri geldi. Siz ne yaptiniz

Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 3 hafta önce sağ taraftan yüz felci geçirdim. Ilk baş tat kaybı ve boyun ağrısı ile başladı tabi ben farketmemiştim. Sonra ağzım kaymaya başlayınca ve gözümü kapatamayınca farkettim. Hemen nöroloji doktoruna gittim. Sinir iltihaplanması olduğunu söyledi kortizon,vitamin gibi ilaçlardan verdi. Ve fizik tedaviye başlattı. Fizik tedavide yarim saat egzersiz yarim saat elektrik veriyorlardı kaslarımın çalışması için. Ilk zamanlar çok etki etti gülümsemem yerine gelmeye başlamıştı, boyun agrım gitmişti. Daha sonra sol taraftan da boynum agrimaya basladi ve sol kulagimda doluluk ve cinlama basladi. Bu sefer kbb doktoruna gittim ve kulak damlasi

. Kulak damlasini kullaninca sol zorunda kaldım ve pozitif çıkınca fizik tedaviye ara verdim. Sonra felcin vurdugu taraftan boyun agrım tekrar geldi. Ve gelen gülümsemem yine gitti. Zaten sağ gözümü hiç bir şekilde kapatamıyorum. Şuan hareket yapmaya çalışınca boynumda gerilme oluyor ve yapamıyorum. Orada cok kotu bir agri ve ne yaparsam yapayim gecmiyor. Kas gevşeticidir, agri kesicidir, kremlerdir hepsini kullaniyorum. Kortizon hapini birakmak zorunda kaldım cunku corona icin verilen hapla birlikte ikisi ağır gelirmiş. Bu durum beni korkutuyor, hiç geçmiyecek kalici bir hasar birakacak diye. Benim gibi bu durumu yasayan var mı?

ben de 5 ay once gecırdım.. norolojıye gıttım kbbye gıttım devlet hastanesınde kortızon verdıler vıtamın verdıler ama duzelmedım meger yuz felcının de cesıtlerı varmıs ılk once soguktan vs dedıler meger vırus kaynaklı yuz felcıymıs benımkı.. hemen ınternetten arastırdım bır profesor buldum ona gıttım salak kafam kesek daha once gıdeymısım ıkı ılac verdı ıkı gunde duzeldım kıı artık konusamamaya baslamıstım agzımdan dolayı.. sana tavsıyem ıyı bır doktor bulman malesef yuz felcını doktorlar pek onemsemıyor ama ne kadar gecıktırırsen yuzunde kalıcılıgı artar
Merhaba bana gittigini doktorun ismini yazar misiniz

Merhaba kızlar bende 22 gün önce yüz felci geçirdim 10 gündür de fizik tedaviye gidiyorum. 7 aylık hamileyim kadın dogum doktorumun izniyle kortizon hapı kullandım 15gün kadar (prednol). Gözüm kapanmaya başladı ama hala kaşımda oynama yok gülme yok dusakta kıpırdama yok. Strese dayalı olduhunu söylediler hamilelikte son aylarda dahada başımıza gelebiliyormuş. Çok moralim bozuk sizler ne kadar sürede iiyleştiniz lütfen tecrübelerinizi yazar mısınız

X