Kendimden çok ödün verdim. Kendimi hırpaladim resmen.
Ablasiyla olan konuya değinelim. Arabada benim yanıma oturuyor esim. Ablası da onun yanına. Görümcem in benim yanıma oturup sohbet ettiğini hiç hatırlamam. Hatta benim görüntüyle ilgili birçok kez söz söyledi gülerek. Ama araba esim benim elimi tutunca rahatsız oluyo gidiyo ablasının da elini tutuyo. Eşim benim yanımda oturur sarılır görümcem yüz aşar esim saniyesinde onun yanına gider. Görümcem benimle gozgoze dahi gelmiyor. Eşimle yanana otururum. Niye elele değilsiniz der. Gider eşimin yanına geçer elini tutar. Benimde erkek kardeşim var. Ve kardeşimin eşi olduğunda onun eşini düşünerek aşırı hareketlerde bulunmam. Ne demek yani ben eşimin elini tutmuyorum diye gelip oturup onun elini tutması. Benden hazetmiyor bunu hissediyorum. Onlara gideriz ben eşimin yanına otururum. Niye oraya oturdun der. Ben sofraya oturunca aynı masada benimle yemek yemez. Ben kalkınca oturur. Esime kaç kere bunları anlattim. Paranoyaksin kıskançlık der. O kadar. Onun huyu öyle diyor. Ama sadece bana karşı böyle. Diğerleriyle gayet sohbet ediyor konuşuyor gidip geliyor. Ben kaç kere buluşalım dedim. Sürekli çocuklarını bahane etti. Ne anlatayım ki daha. Eşim birşey bakmak için ayağa kalkar görümcem ayağını hemen uzatır onun ayağına demek için. Öylede kalır.
Ya çok özür dilerim de güldüm. Görümcenin saçma kıskandırma hallerine güldüm.
Şu yazını baz alarak konuşuyorum: Görümcen senin karşında ne olarak yarışabilir seninle?
Onun eşin ile bağı sadece ablalık, sen ise koynuna aldığı (ya da şu ara almadığı) karısısın.
Ya şu hallere girecek bir görümce olacak karşımda, oturur izler gülerim ciddi söylüyorum.
Ne yapacak yahu ne yapabilir en fazla?
Sürekli sürekli el ele tutuşmuyorsunuz ben tutayım dediğinde çok uyuz olursam "Yerime french kiss de yapıver abla" der basar giderim. Siz niye çekiyorsunuz bu insanları?
Bakın sizin rahatsız olduğunuzu gördükçe, bunları yapmaya devam edecektir zaten o karakterde bir görümce.
Ama ben size esas suçlulun kim olduğunu söyleyivereyim tüm konu için: Eşiniz.
Siz eşinize kızın. Sizi bu denli ezdiği, ezdirdiği, özgüveniniz üzerine oynadığı için.
Ve siz de sağlıklı düşünemiyorsunuz artık, aşırısınız.