selamlar ben bunu yapıyorum :))
günlük sevgilimle 3 km kadar yürüyoruz büyük bir ağaçlık alanda. arada ordaki aletlerle yarım saat da çalışıyorum, aslında çok pis geliyor ama açık hava olduğu için hoşuma gidiyor. kapalı fitness salonlarında yapamıyorum temiz hava seviyorum.
yürümek isteyenlere pokemon go oyununu tavsiye ederim onu oynarken kaç adım attığını unutuyor insan bir de adım sayarlı telefon s health çok işime yaradı. ben geçen hafta günlük ortalama 5224 adım atmışım mesela günde 6 bini yakalamaya çalışıyorum aslında.
2 haftadır düzenli yürüyorum her gün. kilo açısından bacaklarım 1 cm inceldi kollarım 2 cm, bel basende değişiklik yok ki ilginç benim ilk önce belim incelir aslında. memeler de azıcık küçüldü üzücü
ama ben aslında hem enerjik olmak hem de kafa sağlığımı korumak için yürüyüorum.
walking meditation diye bir şey var yani yürüyüş meditasyonu, yürüyüşün beni rahatlattığını fark edince araştırdım bunu buldum. ing bilenler için örnek bi link
http://www.meditationoasis.com/how-to-meditate/simple-meditations/walking-meditation/
kısacası yürürken temiz havada yürümeye dikkat ediyorum egzos kokuları arasında caddede yürümek yerine bol ağaçlı sigara içilmeyen bir yerde hızlı adımlarla düzgün nefes alıp vererek, havaya ağaçlara, kuşlara, kedilere, köpeklere odaklanarak yürüyorum genelde müzik dinliyorum ya da sevgilimle muhabbet ediyoruz, inanın gidip bir yerde oturup yemek yemektense ya da içmektense bu bana daha çok huzur ve mutluluk veriyor, son zamanlarda çok hareketsizim çünkü.
yürüyüş bence çok aşırı obez olmayan herkesin yapabileceği harika bir spor. ama kilo verdirdiğini söyleyemiyeceğim çok fazla kalori yakmıyor.