Yurtdisindan Turkiyeye gelin olmus yada olucak adaylar.. buyrun sohbete =)

ben 2008 de evlendım almanyadan tr geldım.
hamıleyım suan . kısmetse eylülde dogumum var . dogum ıcın almanyaya gıtcem 1-2 ay sonra.
ıns sızde evlenıp yerlesırsınız bıran once evlerınıze

ne guzel ıns senın darsın bızlere nasıp olur cok guzel duygular ıcındesındır kesın bebegın cınsıyetı bellı oldumu? Allah kolay bı dogum nasıp eder ınsallah. bencede cok ıyı dusunmussun Almanyada dogum yaparsan daha ıyı olur. bende bırkere hastaneye gıttım calısanlar suratsız hemde cok. artık bebısınle Turkıyemıze gerı dönersnız

Hayirlisi bakalim sen Almanyadami yasiyorsun canim.. izinin erken gibi geldi bana bizimki 7 ci ayda basliyor tatiller. Nisanlinin isi gucu iyimi canim? Peki sen neden dusunuyorsun konyada yasamayi. Kayinvalidenle mi kalacaksin ayri evde mi ? Evet canim cogu insan bizim icin zorlanirsin diyorlar ama hic karsi tarafi dusunen yok degil mi :)) Dugunu temmuzda canim seninki kacinda?
Bisey diyimmi hic bi ceyizim yok suan.. evimiz oldugunda herseyi almayi dusunuyoruz. Sen ne yaptin hallettinmi ceyizleri? Ben gelinligimi kayseriden aldim canim.. sen nerden almayi dusunuyorsun?

merhaba kizlar. bende dogma büyüme almanyaliyim :) almanyaliyimm diyorum burada dogdum, burada büyüdüm, okula gittim, buranin ekmegini yedim...
sosyal sorumluluk projesi kapsaminda son bir kac yildir türkiyede kamplar yapiliyordu. nisanlimla bu kamplardan birinde tanistik ve arkadasligimiz aska dönüstü.
benim aklimda istanbula yerlesmek hep vardi, fakat evlilik niyetiyle degil. kariyer hedeflerim vardi. ama gel gör ki hayat bize ummadigimiz seyler de gösteriyor.
nisanlim istanbulda dogdu, ailesiyle orada yasiyor. askerden geleli 6 ay oldu fakat aradigi isi bulamadi. bu konu onun canini cok s1k1yor, olur olmadik tartismalar cikiyor. asabilesiyor, kirici oluyor..tabi ki ben alttan almaya calisiyorum sürekli morel ve destek veriyorum ama artik pek ise yaramiyor gibi. gelip gecici isler buluyor ama hic birinin sigortasi olmuyor, aldigi maas 5i 6yi gecmiyor. hal böyle oldukca bizim evlilik isi bu yildan ertesi yila ertelendi. benimde canim s1k1liyor tabi ama napabiliriz diyorum hersey kader kismet. böyle bir sürecten geciyoruz sizin anlayacaginiz.

ben okul öncesi egitim ögretmeniyim, yani mezun olmama 2 hafta kaldi, son sinavimi da verirsem insallah.(dua edin lütfen). bi yandan da arastiriyorum diplomam türkiyede gecerli olacak mi diye. malesef sadece üniversite diplomasina denklik cikiyormus. meslek egitimlerine denklik vermiyorlarmis. simdi kara kara ne yapacagimi dusunuyorum. kesinlikle meslegimi icra etmek istiyorum. bu durumda canimi s1k1yor. kolay olmayacagini biliyordum ama bu kadar zor olacagini tahmin etmiyordum.

gecen yil biz henüz nisanli degilken annem evi terk etti. ayri bir eve cikti. 1,5 yildir ayrilar. psikolojik sorunlar yasadim-yasadik kardesim,babam,annem hepimiz perisan olduk. akrabalar arayi düzeltecegine hepten mahfettiler. bu sürecte cok sükür nisanlim cok destek oldu bana.

simdi seneye muhtemelen dügünümüz olacak ve ben gidecegim. geri de yalniz bir baba, yalniz bir kardes, yalniz bir anne birakacagim icin vicdanim hic rahat degil. herkes kardesini nasil birakacaksin diyorlar. kardesim 20 yasinda ama evin kücük kizi gibi yetisti, basina buyruk, umursamaz, hayati ciddiye degil sakaya alir. annem gidince evin annesi ben oldum o yüzden daha da rahata alisti. ama en büyük travmayi da o yasadi hep icine atti. ben bagirip cagirirken o hep sustu geceleri agladi. simdi kara kara nasil birakacagim diye düsünüyorum.
bana ,,okulum biter bitmez yanina gelirim kalamam ben burada'' diyor. bende istiyorum gelsin ama napacak annemle babam tek baslarina? annem koca evde yalniz, babam yalniz...ve babam hala annemin gelecegi günü bekliyor umutsuzca...

tüm bunlar kafami o kadar bunaltiyor ki bazen herseyi silip atmak geliyor icimden. napicam, nasil edicem. hic bilmiyorum.
bogazim hep dügüm dügüm, yutkunamiyorum

Kizlar türkiye ye gelip calisanlar var mi aranizda?
Ben su karne ve diploma denklik olayini merak ediyorum.
Ne zaman yaptiniz türkiye ye gelince mi yoksa türkiye ye gelmeden önce mi?
Bilgisi olan var mi? :)

Kizlar türkiye ye gelip calisanlar var mi aranizda?
Ben su karne ve diploma denklik olayini merak ediyorum.
Ne zaman yaptiniz türkiye ye gelince mi yoksa türkiye ye gelmeden önce mi?
Bilgisi olan var mi? :)

Merhaba canım .
ben bu yaz Hollandadan Ist. gelin geldim..
Gelmeden önce bir kac şirkete basvuru yaptım.. Geldikten sonra konuşmalara gittim ve ise alındım..
Ramazandan sonra baslıyacagım Insallah... Ayrıca calısıcagım sırket Hollandalıya ayıt bır sırket... Dıploma sormadılar bıle..
sadece tecrubeler hakkında konustuk..
Tabi bu benım meslegım uzerıneydı.. dıploma olayı meslekten meslege degısır sanırım...

Tavsıyem eger turkıyeye gelıceksenız ve calısmayı dusunuyorsanız.. gelmeden önce; is basvurusunda bulunmanızda yarar olucaktır

begonya bilgilendimre icin cok cok tesekkür ederim ben bu konuyu unutmusum bile..
ama söyle bir sey var ben evlenipte gidicem icin hemen ise baslayabilecegimi sanmiyorum..
bir iki ay anca evime alisirim türkiyeye alisirm ailemden uzak olmaya alisirim ondan sonra baslamayi düsünyüorum..
umarim bende alman bir sirket bulabilirim yada almanlara ait cünkü benim ikinci ana dilim almanca..
maas konusunda nasil iyi bir gelirin var mi ve sana yetiyor mu?

Rıca ederım :)..
Bende hemen baslamadım zaten ıse...
Konusmaya gıttıgım gun hemen ıse baslamak ıstemedıgımı belırttım.
Oda sorun olmıyacagını soyledı. Bayramdan sonra baslamak ıstedıgımı soyledım ve ondan harıc arada bı kac haftalıgına yurt dısına cıkmam gerekebılecegınıde soyledım..
Hıc sorun degıl dedı. zaten konustugum adam cok sempatıktı.. maas konusuna gelınce .. ılk 3 ay 1300 3 ay sonrası 1500.. ve performansıma göre arttırıcaklarını söyledıler.yol parası ve yemekte onlara ayıt.. bu ucretler bahsettıgım maasın dısında verılıcek..

Allah bereket versin iyi bir maas türkiye icin hatta süper

ben beklentilerimi alcaktan aliyorum 1000 TL en az olsun diyorum

daha fazla olursa ne âlâ =)

peki nerede is arastirabilirim yani türkiyede degilim ya hani?

ya ben bıraz ınternetten ılaanlara baktım. ıste googledan ıstanbul hollanda sırketlerı uzerıne arama yaptım.. ve arkadas tavsıyelerı uzerıne.
ıstanbulda staj gormus bı kac arkadaslarım vardı onların yakınlarıyla felan..

Turkıyenın hangı bölgesıne gelıceksın.. belkı yardımcı olabılırım

Anladim. Ben kocaeline geliyorum. Sanayi bölgesi diyorlar ya bakalim insaAllah öyledir. Sirketler cok ise is bulma ihtimalim yükseklesir dimi.

kizlar bende gidicem trye ama biraz korkuyorum =)

bikac sorularim var size :

esleriniz trde ne olarak calisiyo, yani meslekleri?

peki kizlar maddi konularda gecinebiliyomusunuz, yani yetiyomu?
benim endiselerim sadece maddi konuda =)
ee bide sigarada iciyorum
cvp verirseniz cok sevinirim

Evlilik hayallerim ümitlerim suya düstü.....:96:
Kardesimi kaybettikten sonra benim ve ailem icin kücük bir mutluluk kücük bir ümit olmustu,
Eylülde TR gittim, ilk günler cok güzel gecti ama sonra bütün herkes söz beklerken vazgecti evlenmekten
ve hayallerimi ümitlerimi le birlikte hem beni hem ailemi yikti gecti.....
sanirim kaderimde evlenmek diye birsey yok.... hadi vazgecmesine anlam verebilsem bu kadar canim yanmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…