• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdisindan Turkiyeye gelin olmus yada olucak adaylar.. buyrun sohbete =)

Evet canim zaten geliri iyi olmasa hollandada kalmayi tercih ederdik.. geliri cok cok iyi yani turkiye standartlarina gore 10 numara. pilotluk egitimi gercekten cok pahali 50 milyar ama patronu egitimini karsiliyor.. ve 5 yil sozlesme yapildi.. nasil dersen 5 yil patronunun balonunda pilotluk yapacak turistleri ucuracak ve geri indirecek.. gunde tas catlasin 2-3 saat calisacak.. maasida 1500 euro yani 3 milyar.. 5 yil sonrada maasi 2500 euroya cikacak.. anlayacagin o 5 yil icerisinde her ay 1000 euro kesecek patronu egitimin borcunu odemek icin.. Canim benim tek sorunum ailemden ayri kalmam olucak evin tek kiziyim.. benim icin gercekten zor bi donem olucak alisana kadar. Aynen dedigin gibi avrupaya gelmek artik cok cok zor.. nisanlim buraya gelmis olsaydi turkiyeden dil sinavina girecek.. buraya gelince 600 saat okula gidecek mecburen hemen is bulamayacak.. her isinin pesinde ben kosturacagim.. ve bu onun icin gercekten zor olurdu yani olaya erkek olarakta bakmak lazim.. bilmiyorum demekki hayirlisi boyleymis hakkimizda.

ee peki senin nisanlin ne is yapiyor.. hangi ilde kalacaksin.. sen calisacakmisin? birazda sen anlat canimm

MasAllah canim Allah bereket versin ve hayirli kazanclar nasip etsin. Patronu aslinda iyi düsünmüs maasindan aylik egitimin masraflarini kesmekle. Bu durumda senin calismana bile gerek kalmaz dimi? Yada sen calisacakmisin? Hollanda da hangi egitimi gördün sormama müsade varmi canim?

Kesinlikle aileden uzak olma düsüncesi beni cok korkutuyor. Birazda ana kuzusuyum :17:

Selam kizlarrr bende varim :-)

Allah nasip ederse bende almanyadan türkiyeye gelin gidecegim...Cokta umutluyum dogrusu yapamam edemem diye bir kaygim yok tek sorunum ailem onlardan uzak olmak düsündürüyor beni ama ne yapalim artik katlancaz

Hosgeldiin :) Türkiyede nereye gelin geleceksin peki? Umudunu yitirme ama yinede gitmeden önce mümkün oldugu kadar bilgi edinmeye calis. En azindan ben öyle yapmaya calisiyorum. Cünkü türkiyeyi yaz tatili haricinda hic görmedim orda hic yasamadim. Eminim burada ki yasantimla cok farkli olacak. Allah biliyor icimi burda ki hayatimdan cok daha iyi olacaginida düsünüyorum manevi yönden en azindan :69:

Kizlar ben 23 yasindayim. Kocaeline gelin gelicem insaAllah. Calismayi düsünüyorum en azindan hamile kalana kadar :49: Ayrica ilk bir iki sene kirada oturcaz sonra kendimize ait bir ev alicaz insaAllah. Sevdigim_20 sen kiradami yasicaksin yoksa eviniz hazirmi?

Cankiz canim sen heralde direk eve gecersin dimi damat beyin durumu var nasilsa?

MasAllah canim Allah bereket versin ve hayirli kazanclar nasip etsin. Patronu aslinda iyi düsünmüs maasindan aylik egitimin masraflarini kesmekle. Bu durumda senin calismana bile gerek kalmaz dimi? Yada sen calisacakmisin? Hollanda da hangi egitimi gördün sormama müsade varmi canim?

Kesinlikle aileden uzak olma düsüncesi beni cok korkutuyor. Birazda ana kuzusuyum :17:

Amin canim cumlemize insallah. Evet cok mantikli dusunmus maas konusunda. Bilmiyorum canim ya ben hollandada apothekersassistent okudum.. Turkiye kelimesiyle ' cirak mi desem teknisyenmi desem' gerci turkiyeye gore bu meslegin pek bi degeri yok nasilsa:)) ama en azindan turkiyede asgari ucret icin gunde 12 saat calismayi kesinlikle dusunmuyorum.. insana hic deger yok turkiyede.. suan burda eczanede calisiyorum maasimda baslangic olarak gayet iyi Allaha sukur. iste Turkiye icin simdilik bisey yok.. aslinda planlarim var ama zamana birakcaz. Nisanlim flemenkceyle is buluruz sana dedi. Ama senin yerinde olsam calismam diyorr:)) bende burda fotografcilik kursuna gitmeyi dusunuyorum.. en azindan Turkiyede canim skilmaz hobi olarak baslamayi dusunuyorum sonra hevesim kacmazsada fotografcilikta kendimi ilerletmeyi dusnuyorum..

Peki sen calisacakmisin yada calismayi dusnuyormusun.. meslegin falan var mi bu arada avrupanin neresinde kaliyorsun sen?

Hosgeldiin :) Türkiyede nereye gelin geleceksin peki? Umudunu yitirme ama yinede gitmeden önce mümkün oldugu kadar bilgi edinmeye calis. En azindan ben öyle yapmaya calisiyorum. Cünkü türkiyeyi yaz tatili haricinda hic görmedim orda hic yasamadim. Eminim burada ki yasantimla cok farkli olacak. Allah biliyor icimi burda ki hayatimdan cok daha iyi olacaginida düsünüyorum manevi yönden en azindan :69:

Kizlar ben 23 yasindayim. Kocaeline gelin gelicem insaAllah. Calismayi düsünüyorum en azindan hamile kalana kadar :49: Ayrica ilk bir iki sene kirada oturcaz sonra kendimize ait bir ev alicaz insaAllah. Sevdigim_20 sen kiradami yasicaksin yoksa eviniz hazirmi?

Cankiz canim sen heralde direk eve gecersin dimi damat beyin durumu var nasilsa?

Canim nisanlimin suan ki durumu normal:) bizde bi kac sene kirada oturup direk ev almayi dusunuyoruz.. cunku ev almak icin bi toplu halde 10-15 milyar falan lazimmis.. sonrada 500,500 kendi evimizin borcunu odeyecegiz kira gibi. Manevi olarak cok sukur hollandada yani iyi hatta Turkiyeden daha saglam buranin maneviyati. sadece burda olmayan sey Turkiyede var oda ezan sesi. Tabikide ezan sesini duydukca maneviyatimiz guclenecektir insallah. Bu arada ben 20 yasindayim canim.

Birde tek korktugum sey yada kafama taktigim sey.. Turkiyede saglik! Bilmiyorum belki herkez ayni dusunmeye bilir ama ben Turkiyenin hastanelerini hemsirelerinden hic hosnut degilim.. Geneli kopek gibi bisey sormaya korkuyo insan.. o yuzden Turkiyede dogum yapar miyim bilemiyorum..

merhaba canim hosgeldinn..

eee anlat bakalim :) kim nereli ne is yapar nerde tanistin.. nerde kalacaksin.. dugun ne zaman haydi bismillahh

hosbulduk canim

biz arkadas ortaminda tanistik 5sene olcak bu yaz. Kendisi devlet memuru ve denizlide yasiyor büyük ihtimal evlenincede denizlide yasayacagiz insallah :32: Bende avrupa hukuku okuyorum ordan bide is bulursam baya rahat ederiz evlenince maddi anlamda...hersey nasip tabiki dügün 2013e kaldi bazi aksilikler yüzünden :14: ama herseyin hayirlisi olsun ya herkes icin

Cankiiz hollanda da manevi olarakta rahat etmen cok güzel gercekten. Ben her ne kadar dogma büyüme burali olsamda hep icimde bir eksiklik vardi. Tamami ile hic huzurlu hissedemedim kendimi. Allahin izniyle artik türkiyeme kavusacagim.

Elbette her ülkenin iyi ve kötü yanlari vardir. Ama duyduklarima ve okuduklarima göre Türkiye de ki saglik durumuda baya iyi olmus eskiye nazaran canim. Aile hekimi var, özel hastaneler var, devlet hastaneleride eskisi gibi degilmis. Ben öyle duydum kendi gözümle görmedigim icin ne kadar dogru bilemicem.

Benimde korkularim var mesela gecimimiz nasil olacak yada dedigin gibi cocugumu hangi sartlar altinda dünyaya getirmem gerekecek cocugumun sagligi ne duruma olacak ne bileyim insanin aklina bir sürü sey takiliyor aslinda :/

Amma Allah büyük insaAllah korkularimiz gerceklesmez.

selam kızlar bende Norvecte yasıyorum bende ınsallah seneye Turkıyede yasıcam :) Allah ne nasıp edecek bakalım. ınsallah sıkıntı zorluk yasamayız derler ya kaynanalat fena olur dıye bızımkıler burda ben ne yapacam dıye dusunuyorum ozaman:25:

ınsallah hersey gönlunuze göre olur hıc bır guzellık kolayla olmuyorkı sıkma canını bende 4 senedır beklıyorum ama allah sabırını verıyor hem az kalmıs ıkı sene dedıgın nedırkı cabuk gecer.

ben 2008 de evlendım almanyadan tr geldım.
hamıleyım suan . kısmetse eylülde dogumum var . dogum ıcın almanyaya gıtcem 1-2 ay sonra.
ıns sızde evlenıp yerlesırsınız bıran once evlerınıze :21:

hamıleyım suan . kısmetse eylülde dogumum var . dogum ıcın almanyaya gıtcem 1-2 ay sonra.

Allah bir nefeste kurtarsin insaAllah :)

Amin insaAllah bizlerde tez zamanda kendi yuvamiza kavusuruz :)

Bunu gercekten cok istiyorum :)

Peki almanyadan türkiyeye tasindiktan sonra zorluk cektinmi?

Fistiklar, bende allah izin verirse almanya`dan TR gelin gidecegim :-)

Hosgeldin canim aramiza.. Yasin kac? Neden Trye gelin gideceksin ozel bi sebepten dolayimi yoksa almanyaya getiremediginden mi canim? Turkiyede nerde yasicaksiniz?

selam kızlar bende Norvecte yasıyorum bende ınsallah seneye Turkıyede yasıcam :) Allah ne nasıp edecek bakalım. ınsallah sıkıntı zorluk yasamayız derler ya kaynanalat fena olur dıye bızımkıler burda ben ne yapacam dıye dusunuyorum ozaman:25:

Hosgeldin canim nasilsin? Hayirlisi olsun bakalim.. senin yas kac? nerde yasicaksin Trde?

Rabbim kolay dogum nasip etsin canim.. nasil buluyorsun Trde yasamayi.. tecrubelerini bizimle paylasirsin artik.. Skintilarin oldumu.. ? hangi ilde yasiyorsun ?

Hosgeldin canim aramiza.. Yasin kac? Neden Trye gelin gideceksin ozel bi sebepten dolayimi yoksa almanyaya getiremediginden mi canim? Turkiyede nerde yasicaksiniz?

Hosgeldin canim nasilsin? Hayirlisi olsun bakalim.. senin yas kac? nerde yasicaksin Trde?

Rabbim kolay dogum nasip etsin canim.. nasil buluyorsun Trde yasamayi.. tecrubelerini bizimle paylasirsin artik.. Skintilarin oldumu.. ? hangi ilde yasiyorsun ?

Hosbulduk sagolasin gülüm .-)
Benim yasim 29,
o buraya gelmek istemiyor, orda cok iyi bir isi var o yüzden istemiyor, ve de allah izin verirse Izmir`de yasayacagiz:34:

Zaten bir erkek icin yabanci ülkeye gelmek daha zordur diye düsünüyorum, orda Almanca kursuna gidecek, gelecek burda kursa gidecek, belki istedigi gibi bir is bulamayacak, ben ona burda herseyi gösterip götürüp ögretmen gerekecek, genelde benim onu yönetmem gerekecek.... :37:

Hosbulduk sagolasin gülüm .-)
Benim yasim 29,
o buraya gelmek istemiyor, orda cok iyi bir isi var o yüzden istemiyor, ve de allah izin verirse Izmir`de yasayacagiz:34:

Zaten bir erkek icin yabanci ülkeye gelmek daha zordur diye düsünüyorum, orda Almanca kursuna gidecek, gelecek burda kursa gidecek, belki istedigi gibi bir is bulamayacak, ben ona burda herseyi gösterip götürüp ögretmen gerekecek, genelde benim onu yönetmem gerekecek.... :37:

Evet canim dogrusun, erkek icin buralara gelmek cok zor.. her isleriyle sen ugrasacaksin.. okula gidip gelecek dil icin.. avrupaninda tadi tuzu kalmadi zaten.. hayirlisi olsun canim:)
peki calismayi dusunuyor musun Turkiyede?

Evet canim dogrusun, erkek icin buralara gelmek cok zor.. her isleriyle sen ugrasacaksin.. okula gidip gelecek dil icin.. avrupaninda tadi tuzu kalmadi zaten.. hayirlisi olsun canim:)
peki calismayi dusunuyor musun Turkiyede?

tesekkür ederim gülüm.... evet calismayi düsünüyorum, en azindan cocuk olana kadar, ondan sonrasi allah kerim :51:

hosbulduk cankız siteye yenı uye oldum pek fazla analayamasamda umarım dogru yazıyorumdur:68: cok sukur ıyım önumzdekı ay cıkacaz yola ınsallah arabayla gıdecez Turkıyeye cok heycanlıyım saat onıkıbucuk uyku tutmuyor benı ceyızlık esyalara bakıyorum:1: 21 yasındayım Allah nasıp ederse konyada yasıcaz. senın hıkayenı okudum ınsallah sende zorluk yasmassın ama turk ınsanı sıcak kanlıdır ıctendır. en kötu yanı aılenı ölzersın hemde cok egerkı benım gıbı annene duskunsen.ama sevdıgın ınsanla bır ömur boyu olacaksın ınsallah allah tum sevenlerı kavusturur. bana cok kısı dıyor sen Turkıyede zorlanmasmısın dıye burda rahat bı hayatın var dıyorlar ama sevdıgım ınsan taa uzaklardayken hıc bır guzellıgın anlamı yok cok özledım zaten ıns sayılı gun cabuk gecer. senınde dugune az kalmıs yanlıs okumadıysam temmuz ayında :64: ceyıznı ne yaptın tamamladınmı yoksa eksıklerın varm? gelınlıgı Hollandadan mı göturmeyı dusunuyorsun yoksa Turkıyedenmı alırsın?

Back