Evet canim zaten geliri iyi olmasa hollandada kalmayi tercih ederdik.. geliri cok cok iyi yani turkiye standartlarina gore 10 numara. pilotluk egitimi gercekten cok pahali 50 milyar ama patronu egitimini karsiliyor.. ve 5 yil sozlesme yapildi.. nasil dersen 5 yil patronunun balonunda pilotluk yapacak turistleri ucuracak ve geri indirecek.. gunde tas catlasin 2-3 saat calisacak.. maasida 1500 euro yani 3 milyar.. 5 yil sonrada maasi 2500 euroya cikacak.. anlayacagin o 5 yil icerisinde her ay 1000 euro kesecek patronu egitimin borcunu odemek icin.. Canim benim tek sorunum ailemden ayri kalmam olucak evin tek kiziyim.. benim icin gercekten zor bi donem olucak alisana kadar. Aynen dedigin gibi avrupaya gelmek artik cok cok zor.. nisanlim buraya gelmis olsaydi turkiyeden dil sinavina girecek.. buraya gelince 600 saat okula gidecek mecburen hemen is bulamayacak.. her isinin pesinde ben kosturacagim.. ve bu onun icin gercekten zor olurdu yani olaya erkek olarakta bakmak lazim.. bilmiyorum demekki hayirlisi boyleymis hakkimizda.
ee peki senin nisanlin ne is yapiyor.. hangi ilde kalacaksin.. sen calisacakmisin? birazda sen anlat canimm
MasAllah canim Allah bereket versin ve hayirli kazanclar nasip etsin. Patronu aslinda iyi düsünmüs maasindan aylik egitimin masraflarini kesmekle. Bu durumda senin calismana bile gerek kalmaz dimi? Yada sen calisacakmisin? Hollanda da hangi egitimi gördün sormama müsade varmi canim?
Kesinlikle aileden uzak olma düsüncesi beni cok korkutuyor. Birazda ana kuzusuyum
Selam kizlarrr bende varim
Allah nasip ederse bende almanyadan türkiyeye gelin gidecegim...Cokta umutluyum dogrusu yapamam edemem diye bir kaygim yok tek sorunum ailem onlardan uzak olmak düsündürüyor beni ama ne yapalim artik katlancaz
Hosgeldiin :) Türkiyede nereye gelin geleceksin peki? Umudunu yitirme ama yinede gitmeden önce mümkün oldugu kadar bilgi edinmeye calis. En azindan ben öyle yapmaya calisiyorum. Cünkü türkiyeyi yaz tatili haricinda hic görmedim orda hic yasamadim. Eminim burada ki yasantimla cok farkli olacak. Allah biliyor icimi burda ki hayatimdan cok daha iyi olacaginida düsünüyorum manevi yönden en azindan
Kizlar ben 23 yasindayim. Kocaeline gelin gelicem insaAllah. Calismayi düsünüyorum en azindan hamile kalana kadar Ayrica ilk bir iki sene kirada oturcaz sonra kendimize ait bir ev alicaz insaAllah. Sevdigim_20 sen kiradami yasicaksin yoksa eviniz hazirmi?
Cankiz canim sen heralde direk eve gecersin dimi damat beyin durumu var nasilsa?